mindenkinek

pumpás

Őstag
Hű, ez nagyon szuper volt. Ebből a One Tuch cukormérőből egy egész sorozat van, attól függően, hogy te mit szeretnél. Ez a cukimérő nekem is tetszene.
Ezelött 10 évvel vettem 1-et csak nem birtam feltartani olyan drága lett hozzá a csik.Az utolso értesülésem kb 8-10000 huf 50 db csik

Magdika

Új tag
Köszi a jó ötletet, Grácia! A sixuntilme blog tetszik nagyon, azt hiszem rendszeres olvasmányaim közt lesz...
Üdvözlettel
Kriszta

Ügyes vagy! Nekem is kitöltötte a délutánomat. Jó, hogy közzéteszitek, mert magunktól, mi öregek nem biztos, hogy rátalálunk az ilyenekre. köszönöm Magdika

pumpás

Őstag
A cukorbetegség, a rák és a csontritkulás biztos ellenszere

2009.01.16. |
<!-- START Headline -->A D-vitamin hamarosan "A tápanyag" lehet, mivel hatékonynak bizonyult olyan betegségek ellen, mint a rák, a csontritkulás, a szívbetegségek és a cukorbetegség.
<!-- END Headline --><!-- START Service Menu --> Nyomtatható változat |
Küldd el az ismerősödnek, ha tetszett! | Betűméret

<!-- END Service Menu --><!-- START Article Text -->A D-vitamin megfelelő adagolásával megelőzhetők vagy késleltethetők az olyan betegségek, mint a cukorbaj, és csökkenti a komplikációkat azoknál, akik már szenvednek ettől a betegségtől, állapította meg a chicagoi Loyola Egyetem Marcella Niehoff ápolói karának kutatói által nemrég megjelentetett összefoglaló cikk.
- A D-vitamin széles körű egészségügyi előnyöket rejt magában, különösen ami bizonyos krónikus betegségeket illet – mondja Sue Penckofer, a cikk társszerzője, az ápolói kar professzora. A cikk tovább igazolja ennek a tápanyagnak a szerepét a glükóz-intolerancia és a cukorbetegség megelőzésében, illetve kezelésében.
A 23 millió amerikai cukorbeteg közül soknak alacsony a D-vitamin szintje. A bizonyítékok értelmében a D-vitamin lényeges szerepet játszik az inzulinérzékenységben és –kiválasztásban. A D-vitamin hiánya a hiányos táplálkozás egyik következménye, mely az egyik legnagyobb kihívást jelentő kérdés a cukorbetegek életében. A másik fő bűnös a napsütés hiánya, mely gyakori a téli időszakban, mikor rövidebbek a nappalok, és egyébként is kevesebb időt töltünk a szabadban.
Az egyik vizsgált tanulmány 3 000 ember adatait dolgozta fel. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő résztvevők esetében csökkent a betegség kockázata azoknál, akik D-vitamint szedtek. A 2-es típusú cukorbetegek körében végzett megfigyelések is arra utaltak, hogy a D-vitamin fontos lehet a betegség megelőzésében. - A D-vitamin hiány kezelése egyszerű és költséghatékony módja lehet a vércukorszint javításának, a súlyos komplikációk megelőzésének. – mondja Joanne Kouba, a cikk társszerzője, dietetikus klinikai adjunktus.
Mennyi az annyi?
Az étrend önmagában nem biztos, hogy elég a megfelelő D-vitaminszint eléréséhez. A cukorbetegség és az ehhez kapcsolódó egészségi problémák kockázata csökkenthető, ha az étrend mellett elég napsütés éri a testünket, továbbá D2 és D3 vitaminnal egészítjük ki a kezelést.

- A cukorbetegséggel veszélyeztetett embereknél ellenőrizni kellene a D-vitamin szintjét – állítja Mary Ann Emanuele, a cikk társszerzője, az endokrinológiai és anyagcsere részleg professzora. - Ennek segítségével a szakemberek idejekorán felismerhetik a hiányos táplálkozást, a megfelelő beavatkozással pedig hosszú távon javítható a betegek egészségi állapota

blaci

Őstag
Köszi Pumpás!
De jóóó! Érdekes cikk, én már többször leírtam itt a fórumon hogy a vitaminpótlás milyen fontos…
…persze ezt nem én találtam ki...különösen a cukorbetegek esetén.:rolleyes:
Üdv,
Laci

Ui.: Bárcsak ilyen egyszerű lenne ahogy a cikkben írva vagyon…;):roll:

pumpás

Őstag
Kedves Barátaink és Ismerőseink

Kérjük ha más elkötelezettségetek nincs az SZJA 1 %-t a 20 éve működő JDH Alapítványnak ajánljátok fel,

ADÓSZÁM: 19668356 - 1 - 41

fontos és nyomon követhető céljainkhoz.

Korábbi és idei információt a http://www.jdh.hu weboldalon találtok.

Közel normoglikémiás vércukrokat!!

Sorstársi szeretettel:

Keglevich Pál (Pali Bá) Szabó Sándor (Csöves)
táborvezető ősi táborozó

Zsu77

Új tag
Csak azért,hogy felfrrisítsük a tanultakat,meg azért ,hogy van aki nem is hallott róla .

http://www.egeszsegkalauz.hu/vercukorszint-mellett-donto-a-hba1c-szint-.xhtml

Hát igen.Nem is tudom,hogy ezeket az ismeret-hiányosságokat hogyan lehetne pótolni.Hogyan lehetne megértetni azokkal,akik nem veszik komolyan,hogy pedig komolyan kell venni.Hogy nincs olyan,hogy "én már öreg vagyok,nekem így is jó".Nekem az a véleményem,hogy aki fiatal,az "túl fiatal" a szövődményekhez,aki idős,az pedig "még mindig fiatal"ahhoz,hogy szövődményei legyenek.Egy szó,mint száz:kortól függetlenül törnie kell magát mindenkinek azért,hogy ezek a szövődmények elkerüljék.Egy súlyos hipoglikémiás roham pl.az időseknél komoly,akár végzetes törést is okozhat,ha pl.elesik miatta.Egyik szövődmény sem olyan,amire nyugodtan legyinteni lehetne.Örülök a cikkben leírt kezdeményezésnek,de az apró helyi szintű akciók is valahogy nagyon kellenének.

borka

Őstag
Hát igen.Nem is tudom,hogy ezeket az ismeret-hiányosságokat hogyan lehetne pótolni.Hogyan lehetne megértetni azokkal,akik nem veszik komolyan,hogy pedig komolyan kell venni.Hogy nincs olyan,hogy "én már öreg vagyok,nekem így is jó".Nekem az a véleményem,hogy aki fiatal,az "túl fiatal" a szövődményekhez,aki idős,az pedig "még mindig fiatal"ahhoz,hogy szövődményei legyenek.Egy szó,mint száz:kortól függetlenül törnie kell magát mindenkinek azért,hogy ezek a szövődmények elkerüljék.Egy súlyos hipoglikémiás roham pl.az időseknél komoly,akár végzetes törést is okozhat,ha pl.elesik miatta.Egyik szövődmény sem olyan,amire nyugodtan legyinteni lehetne.Örülök a cikkben leírt kezdeményezésnek,de az apró helyi szintű akciók is valahogy nagyon kellenének.
Remélem,hogy sokan elolvassák olyanok is akik nem regisztráltak és vendégként olvassák az oldalakat. Valamilyen formába talán eljut azokhoz is akik érintettek a témába.Jóvolna ha nem dugnák a fejüket a homokba,hanem foglalkoznának Önmagukkal, mert a szövödmény nem válogat.

dg

Őstag
A cukorbetegség, a rák és a csontritkulás biztos ellenszere

2009.01.16. |
<!-- START Headline -->A D-vitamin hamarosan "A tápanyag" lehet, mivel hatékonynak bizonyult olyan betegségek ellen, mint a rák, a csontritkulás, a szívbetegségek és a cukorbetegség.
<!-- END Headline --><!-- START Service Menu --> Nyomtatható változat |
Küldd el az ismerősödnek, ha tetszett! | Betűméret

<!-- END Service Menu --><!-- START Article Text -->A D-vitamin megfelelő adagolásával megelőzhetők vagy késleltethetők az olyan betegségek, mint a cukorbaj, és csökkenti a komplikációkat azoknál, akik már szenvednek ettől a betegségtől, állapította meg a chicagoi Loyola Egyetem Marcella Niehoff ápolói karának kutatói által nemrég megjelentetett összefoglaló cikk.
- A D-vitamin széles körű egészségügyi előnyöket rejt magában, különösen ami bizonyos krónikus betegségeket illet – mondja Sue Penckofer, a cikk társszerzője, az ápolói kar professzora. A cikk tovább igazolja ennek a tápanyagnak a szerepét a glükóz-intolerancia és a cukorbetegség megelőzésében, illetve kezelésében.
A 23 millió amerikai cukorbeteg közül soknak alacsony a D-vitamin szintje. A bizonyítékok értelmében a D-vitamin lényeges szerepet játszik az inzulinérzékenységben és –kiválasztásban. A D-vitamin hiánya a hiányos táplálkozás egyik következménye, mely az egyik legnagyobb kihívást jelentő kérdés a cukorbetegek életében. A másik fő bűnös a napsütés hiánya, mely gyakori a téli időszakban, mikor rövidebbek a nappalok, és egyébként is kevesebb időt töltünk a szabadban.
Az egyik vizsgált tanulmány 3 000 ember adatait dolgozta fel. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő résztvevők esetében csökkent a betegség kockázata azoknál, akik D-vitamint szedtek. A 2-es típusú cukorbetegek körében végzett megfigyelések is arra utaltak, hogy a D-vitamin fontos lehet a betegség megelőzésében. - A D-vitamin hiány kezelése egyszerű és költséghatékony módja lehet a vércukorszint javításának, a súlyos komplikációk megelőzésének. – mondja Joanne Kouba, a cikk társszerzője, dietetikus klinikai adjunktus.
Mennyi az annyi?
Az étrend önmagában nem biztos, hogy elég a megfelelő D-vitaminszint eléréséhez. A cukorbetegség és az ehhez kapcsolódó egészségi problémák kockázata csökkenthető, ha az étrend mellett elég napsütés éri a testünket, továbbá D2 és D3 vitaminnal egészítjük ki a kezelést.

- A cukorbetegséggel veszélyeztetett embereknél ellenőrizni kellene a D-vitamin szintjét – állítja Mary Ann Emanuele, a cikk társszerzője, az endokrinológiai és anyagcsere részleg professzora. - Ennek segítségével a szakemberek idejekorán felismerhetik a hiányos táplálkozást, a megfelelő beavatkozással pedig hosszú távon javítható a betegek egészségi állapota

A D vitamin - cukorbetegség kapcsolatáról korábban olvastam egy cikket itt a DrInfo-n, lehet, hogy a Cukorbeteg Életben is benne volt, erre nem emlékszem.

Ugyanígy sok helyütt emlegetik az anyatej preventív szerepét a cukorbetegség kialakulása kapcsán (1. tip).

Nos, akárhogy is van, az én lányom 6 hónapos koráig kizárólag anyatejen élt, egyébként 18 hónapos koriáig nyüstölt engem, és D vitamin pótlásban is részesült, mint elvileg minden csecsemő (az angol kórt megelőzendő), ha jól emlékszem , 1,5 éves koráig. Ez után a kor után nem tartotta szükségesnek az orvos a külön D vitamin adását, még télen sem. (Azt se feledjük, hogy elég sok a vitaminozott élelmiszer, meg ugye a komplex bogyók és löttyök)

Zsu77

Új tag
Nagyon durva!Ez alap kellene,hogy minden rendőr tudja,hogy az ilyen rosszullétek sokszor a részegséghez hasonlítanak.Talán ha a szondát megfúvatták volna vele...ugyebár...ez engem annyira felháborít!Azért az a minimum,hogy ha valakit ennyire részegnek gondolnak(hát nem igaz,hogy nem látták,hogy rosszul van),akkor nem a rendőrőrsre viszik,hanem a detoxba,ahol meg jól megkapták volna a fejmosást!!!A másik: az a jellegzetes édeskés szag,ami ilyenkor tisztán érezhető...hát azt hitték,hogy női parfümot használ,vagy mi az "anyámkínja"?:mad:

Egyébként valószínű,hogy nem volt nála kártya,vagy bármi,ami a betegségére utalt volna...:(

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Igen mi látjuk, hogy hol vannak a buktatói ennek a dolognak, de itt pont az a lényeg, hogy a hozzá nem értőket megtanítsák az "árulkodó" jelek felismerésére. Persze azt én sem értem, hogy egy intézkedő rendőr nem nézi meg az iratokat? Vagy megnézte, de nem volt az úrnál diabos igazolvány?

Nálam van, a pénztárcámban. Amint a rendőr vagy mentős kinyitná, hogy a személyimet pl. kivegye, a kinyitás után azonnal a diab igazolvány látszik ezzel a szöveggel: "Inzulinnal kezelt cukorbeteg vagyok". Ez a szöveg angolul, németül és oroszul is rajta van a kártyán, a kártyát kihúzva a többi, fontos adatok ott vannak.

És nálatok mindenkinél van ilyen, vagy bármilyen kártya?

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A másik: az a jellegzetes édeskés szag,ami ilyenkor tisztán érezhető...hát azt hitték,hogy női parfümot használ,vagy mi az "anyámkínja"?:mad:
..:(
Az a jellegzetes édeskés szag pedig a magas cukorra jellemző, a hiponak nincs jellegzetes szaga, de eszmélet vesztés az lehet.

Zsu77

Új tag
Az a jellegzetes édeskés szag pedig a magas cukorra jellemző, a hiponak nincs jellegzetes szaga, de eszmélet vesztés az lehet.

Hát,most azért helyesbítenék...mind a hiponak,mind a hipernek van jellegzetes,acetonos szaga!:)
De hogy infarktust kapott...hát...mit gondolsz,melyik volt?:confused:

Oldal tetejére