mindenkinek

Zsu77

Új tag
Kedves Diabéteszesek !
Külföldre való utazásról szóló híredhez szeretném hozzáfűzni, hogy repülős utazáshoz a tartalék inzulint nem a poggyászba, hanem két külön kézitáskába csomagolva kell bepakolni, mert a repülőgép poggyászterében megfagyhat az inzulin és elveszti hatását.

Igen!Igen!Igen!Ez tényleg fontos info!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A lényeg, hogy ez a barna rizs nagyon tanulságos, mert szerintem ez nem barna rizs volt, hanem hajdina (utánanéztem azótam) és hát a rendelt kajáknak ez tudott hátránya. De én azt sem tudtam, hogy a hajdina ennyire kevés CHs kaja... Már tudom :)

Amúgy 11.9-re ment fel a cukrom, bár beadtam a megevett CHknak megfelelő inzulint hipó után, de ehhez a nagy zabáláshoz képest szerintem nem annyira rossz ez, azóta meg lassan lement 8-ra és stabil.
Én egyszer vettem hajdinát, mert ajánlották, a cuki rendben volt, de nekem nem ízlett, ki is dobtam az egészet.
Persze ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, mert Mollival nekünk nem egyforma az ízlésünk. Én imádom a müzlit, Molli pedig nem.
Molli, ugye jól emlékszem a müzlire, nehogy valakit félre vezessek.

vighkata

Kedves Diabéteszesek !
Külföldre való utazásról szóló híredhez szeretném hozzáfűzni, hogy repülős utazáshoz a tartalék inzulint nem a poggyászba, hanem két külön kézitáskába csomagolva kell bepakolni, mert a repülőgép poggyászterében megfagyhat az inzulin és elveszti hatását.
Köszi, ez hasznos info. Én amikor repülővel utaztam, olyan volt a kézi táskám, mintha az lett volna a bőröndöm. Igaz nekem nem csak az inzulin töltötte ki, hanem oda pakoltam az egy havi kanül szettet is és még a tartalékba vitt peneket is, ja, meg két cukormérő is nálam volt. Szóval én két kézi táskával málháztam fel magam.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Én egyszer vettem hajdinát, mert ajánlották, a cuki rendben volt, de nekem nem ízlett, ki is dobtam az egészet.
Persze ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, mert Mollival nekünk nem egyforma az ízlésünk. Én imádom a müzlit, Molli pedig nem.
Molli, ugye jól emlékszem a müzlire, nehogy valakit félre vezessek.
Kata, lehet, hogy ez nem hajdina volt mégsem... most elbizonytalanodtam... A müzlire jól emlékszel :D Uuuutálom :p

borka

Őstag
Bocsájsatok meg nekem , de senkinek nem hiányzik?
Már egy hete csak a -ra gondolok, vajon megint hol lehet????????:mrgreen::mrgreen::mrgreen::rolleyes:

Sziasztok!
Találtam egy egészséges csokoládét!!! Hidegen sajtolt kakaóból készítik, no cukor, no koleszterin. Csak kakaót és egy dél-amerikai feketebogyót tartalmaz. Finom, természetes, extra magas antioxidáns tartalmú. Még fogorvosok is ajánlják, ugyanis lúgos hatása révén a fogakat sem bántja, a gyomornak kiváló (savlekötő). Kedvező hatást fejt ki magas várnyomásra, valamint (talán a világon egyedülállóan) igen magas antioxidáns és epicatechin tartalma miatt megakadályozhatja súlyos betegségek kialakulását.

vighkata

Még filózom, hogy pontosan, mi lehetett ez... De a lencse eszembe jutott, nekem az nagyon nagyon alig hat, próbáltad már?
A kajaszállító cégtől nem lehetne megkérdezni?
Én a lencséhez és a vörös vesebabhoz szinte nem is adok inzulint, csak nagyon keveset. Mondjuk a lencse nem a kedvencem, meg ahhoz vagy habarás, vagy rántás van.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
A kajaszállító cégtől nem lehetne megkérdezni?
Én a lencséhez és a vörös vesebabhoz szinte nem is adok inzulint, csak nagyon keveset. Mondjuk a lencse nem a kedvencem, meg ahhoz vagy habarás, vagy rántás van.
De, tuti, majd megkérdezem, csak mindig foglalt a telefonjuk... A rántás annyira felviszi neked? Nekem szinte alig, persze nem a menzai rántásra gondolok :)

vighkata

De, tuti, majd megkérdezem, csak mindig foglalt a telefonjuk... A rántás annyira felviszi neked? Nekem szinte alig, persze nem a menzai rántásra gondolok :)
Én soha nem csinálok rántást, de az üzemi menzán sokszor használnak rántást, és azt aztán ránézésre nem lehet megállapítani, hogy a 100 literes kondérba miből mennyi került bele. Az üzemi menzák hátránya még, hogy sok mindenbe raknak cukrot, néha alig érezhetően, néha meg gyomorforgatóan sokat, pl borsófőzelék.

Oldal tetejére