Munkavállalás várandósan

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Jaj, Tekikém, hát miért ne szólhatnál bele?! ;)
Hmm... Bagatellizálás... Szóval, Te most Tekikém, arra bíztatsz, hogy üssem le a zasszonyságot?! He?! :twisted: Hát, jóvan, ha Te mondod... :rolleyes::cool::D:twisted:
Jajj, hát merek én szólni.....? :rolleyes: Tudod milyen gátlásos vagyok. ;):roll::cool:
 

lizzi

Őstag
Timi és arról van papírod,hogy éjszakai műszakot írtak ki neked , meg arról ,hogy kérted,hogy ne írjanak ki ilyen munkára mert babát vársz??
mert nem győzőm hangsúlyozni a bíróságon a papírok beszélnek inkább!!!
 

tímeácska

Őstag
Timi és arról van papírod,hogy éjszakai műszakot írtak ki neked , meg arról ,hogy kérted,hogy ne írjanak ki ilyen munkára mert babát vársz??
mert nem győzőm hangsúlyozni a bíróságon a papírok beszélnek inkább!!!

Pontosan a rendkívüli felmondás indokaként a szept. 22. és 30.-i 18:00-06:00 között mulasztott, igazolatlan munkanapjaimmal érvelnek! Okosak még le is írták az indoklásban, hogy mettől meddig szólt volna a beosztásom! Gyakorlatilag, Ők igazolják, nekem már nem hinném, hogy nagyon bizonygatnom kellene ezzel szemben bármit is, ezt már megtették... :cool::cool::cool:
Még augusztus végén kértem írásban áthelyezésemet, illetőleg könnyített munkaköri feladatokra módosítását a munkaköri leírásomnak, ebben hivatkoztam a terhességemre! Könnyített munkaköri elvárásaimat is részleteztem, miszerint: nem szeretnék fertőző beteggel érintkezni, sem széklettel/vizelettel/emberi váladékkal, és megemlítettem az éjszakás műszakból való felmentésemet is! (Bár, ezt már csak utólag tudtam meg, hogy a MT. ezt kifejezetten tiltja is, még ha saját kérésemre/beleegyezésemet adtam volna az éjszakás műszak vállalására...)
Sőt... Bizonyítani tudom azt is, hogy a 15 napos szubjektív rendkívüli felmondási időt jócskán túllépték, így (elvileg) semmisnek kell tekinteni a rendkívüli felmondás tényét...
Na, de már este kissé okosabb leszek... 4 órakor megyek az ügyvédhez... :cool::cool::cool:
 

tímeácska

Őstag
Nos, a megígért beszámoló :rolleyes::
Voltam az ügyvédnél. Átrágtuk a dolgokat, és mindjárt megbizonyosodtunk arról, hogy több szempontból is megtámadható a rendkívüli felmondásom, miszerint:
- azt a bizonyos általam is említett 15 napos határidejű szubjektív időkeretet, ami rendelkezésükre állt (volna...) bőven túllépték. Nos, ez tény! És pontosan bizonyítható!
- sajnos (avagy, nem sajnos... :-D), valóban a munkáltatóm saját maga igazolja az általa "igazolatlannak" vélt hiányzásomat! Ugyanis, amennyiben nem írták volna bele a levélbe, hogy mettől meddig kellett volna megjelennem munkábaállás céljából, már nehézkesebb lenne bizonyítani az igazamat, miszerint, jogszerűtlenül akartak éjszakás műszakban dolgoztatni!
- a terhességem ténye (már) azzal (is) bizonyított értékűvé vált, amikor 22.-ét (az első "igazolatlan munkanapom") megelőzően, 6-20.-a között leadott táppénzes papíromon a "8"-as táppénzjogosultság jogcíme szerepelt, ami a veszélyeztetett terhességet jelenti!
Gyakorlatilag az egész rendkívüli felmondásom jogellenesen keletkezett, és ennek a ténye bizonyítható!
Úgyhogy, jelenleg passzív táppénzen vagyok, erre 30 napig van jogosultságom, ezt követően dec. 31.-ig határozott munkaidejű munkaszerződésem lesz, amennyiben a passzív táppénz lejárta után jogosult leszek méltányossági alapon igényelhető táppénzre, akkor azt fogom választani :)rolleyes: ezzel jobban járnék...), amit a baba születéséig remélem igénybe tudok majd venni, természetesen, a munkaügyi bíróságon pert indítunk...
Asszem, ma már aludni is fogok tudni, mer' má' mindenhol csak ezeket §§§§§§§§§§§§§ látom... :rolleyes: VÁÁÁÁÁÁ! :)
 

tímeácska

Őstag
Ha te indítod a pert, akkor te állítasz. A jogban (perben) az bizonyít, aki állít.

Már nem feltétlen, főleg ezért...:
"(2) A munkáltató köteles felmondását megindokolni. Az indokolásból a felmondás okának világosan ki kell tűnnie. Vita esetén a felmondás indokának valóságát és okszerűségét a munkáltatónak kell bizonyítania."
Azért, így már mindjárt más a szitu... :cool: Főleg, az előző üziben írtakkal összevetve...
 

borka

Őstag
Szia Tímeácska !

Nagyon reméljük,hogy megnyeritek ezt a pört;) és a banyát mielőbb lapátra teszitek.
:rolleyes: a helyi médiát ill. bár melyiket nem lehetne ezzel a témával megkörnyékezni? Nagyon megérdemelné,hogy a nyílvánosság előtt is meglegyen gyalázva az ilyen vezető.Ráadásul okulás lenne a tőbbi hozzá nem értő vezetőnek.
Üdv:és szorítunk, Borka ,Sándor
 

tímeácska

Őstag
És még egy "apróság" van a kezemben: egy Országos Rehabilitációs Szakértői Intézet által kiállított igazolás, ami igazolja, hogy a banya által említett napokon (is) keresőképtelennek minősültem a terhességem és cukorbetegségem miatt... Asszem , több adu nincs a kezemben, de ez elégnek kell, hogy legyen...
Az ide vonatkozó jogszabály:
"A keresőképtelenség visszamenőleges igazolása <o>:p></o>:p>
<u1>:p></u1>:p>
A keresőképtelenség visszamenőleges igazolására jogosult:<o>:p></o>:p>
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]-->- A kezelőorvos a biztosítottat a vizsgálatra való jelentkezés időpontjától eltérően, legfeljebb 5 napra visszamenőleg veheti keresőképtelen állományba. (Eb.tv. 45. § (3) bek.)<o>:p></o>:p>
<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->- A Főorvosi Bizottság (FOB) kivételesen indokolt esetben visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra állapíthatja meg a biztosított keresőképtelenségét. (Eb.tv. 45. § (4) bek.)
...

[FONT=&quot]Kereső[/FONT] <link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZCSIJ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style type="text/css"> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;}</style>[FONT=&quot]képtelen:[/FONT]
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style type="text/css"> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--> - aki betegsége miatt munkáját nem tudja ellátni;
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZCSIJ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style type="text/css"> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
- aki terhessége, illetőleg szülése miatt nem tudja munkáját ellátni, és terhességi-gyermekágyi segélyre nem jogosult; <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style type="text/css"> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <link href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZCSIJ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel="File-List"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style type="text/css"> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]-->- az anya, ha kórházi ápolás alatt álló egyévesnél fiatalabb gyermekét szoptatja;<o>:p></o>:p>
<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->- az a szülő, nevelőszülő és helyettes szülő, aki 12 évesnél fiatalabb beteg gyermekét ápolja;<o>:p></o>:p>
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->- aki fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásban betegségének megállapítása vagy gyógykezelése miatt részesül;<o>:p></o>:p>
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->- akit közegészségügyi okból foglalkozásától eltiltanak és más beosztást nem kap, vagy akit közegészségügyi okból hatóságilag elkülönítenek, továbbá aki járványügyi, illetőleg állat-egészségügyi zárlat miatt munkahelyén megjelenni nem tud és más munkahelyen (munkakörben) átmenetileg sem foglalkoztatható."

Nahát!
...:-? Asszem, kezdek kicsit megzizzenni... §§§§§§§§§ :roll::rolleyes:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nahát!
...:-? Asszem, kezdek kicsit megzizzenni... §§§§§§§§§ :roll::rolleyes:
Hű, Csiguka, ennyi bizgettyűvel (aduval) a kezedben én tovább bogarásznék(nák), és még megnézném, ha már lépett ez a banya, akkor milyen paragrafust tudnék ellene fordítani. Pl nem vagyoni kártérítés, hiszen betegen, terhesen, beteg gyermeket gondozva ilyen helyzetbe hozott.
Zizegjél csak paragrafusilag (§§§§§§§§§§§§§§§§§-lag), ha mán lúd, kövérítsed egy kicsit.:twisted::twisted::twisted:
 

tímeácska

Őstag
Na, és még egy hír ide is:
A Munkaügyi Bíróság 2010. 02. 24.i ítélethirdetése szerint JOGELLENESNEK MINŐSÍTETTÉK A RENDKÍVÜLI FELMONDÁSOMAT, és KÖTELEZTÉK A MUNKAHELYEMET A MUNKAVISZONYOM AZONNALI, VISSZAMENŐLEGES HELYREÁLLÍTÁSÁRA!
;)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Na, és még egy hír ide is:
A Munkaügyi Bíróság 2010. 02. 24.i ítélethirdetése szerint JOGELLENESNEK MINŐSÍTETTÉK A RENDKÍVÜLI FELMONDÁSOMAT, és KÖTELEZTÉK A MUNKAHELYEMET A MUNKAVISZONYOM AZONNALI, VISSZAMENŐLEGES HELYREÁLLÍTÁSÁRA!
;)
Ez jól hangzik, így van helyén a dolog. :cool::cool::cool:
 

dg

Őstag
Na, és még egy hír ide is:
A Munkaügyi Bíróság 2010. 02. 24.i ítélethirdetése szerint JOGELLENESNEK MINŐSÍTETTÉK A RENDKÍVÜLI FELMONDÁSOMAT, és KÖTELEZTÉK A MUNKAHELYEMET A MUNKAVISZONYOM AZONNALI, VISSZAMENŐLEGES HELYREÁLLÍTÁSÁRA!
;)


Nagyon örülök!!! Akkor azért jól gondolkodtunk mi, laikusok is! Az is meglepően jó, hogy viszonylag ilyen gyorsan lett hivatalos döntés. Ha kérhetem, majd írj arról néhány szót, hogyan zajlott az ítélet elfogadása és betartása a gyakorlatban!
 

borka

Őstag
Na, és még egy hír ide is:
A Munkaügyi Bíróság 2010. 02. 24.i ítélethirdetése szerint JOGELLENESNEK MINŐSÍTETTÉK A RENDKÍVÜLI FELMONDÁSOMAT, és KÖTELEZTÉK A MUNKAHELYEMET A MUNKAVISZONYOM AZONNALI, VISSZAMENŐLEGES HELYREÁLLÍTÁSÁRA!
;)

Örölünk a jó hírnek,:hurra:de légyszi azt is írd meg,hogy mi történt a "banyával";)
 

tímeácska

Őstag
Nagyon örülök!!! Akkor azért jól gondolkodtunk mi, laikusok is! Az is meglepően jó, hogy viszonylag ilyen gyorsan lett hivatalos döntés. Ha kérhetem, majd írj arról néhány szót, hogyan zajlott az ítélet elfogadása és betartása a gyakorlatban!

Ígérem, írni fogok róla! Úgy érzem, nagyon tanulságos az esetem... És érdekes... És felháborító!
Pár mondatban: 2 tárgyalás volt összesen, az első január 13.-án, a második február 17.-én. Ítélethirdetésre ez után került sor, február 24.-én (ezen már nme tudtam ott lenni, pedig nagyon szerettem volna!). Gyakorlatilag az első alkalommal csak engem hallgattak meg, bár, mást nem is tudtak volna, ugyanis, a kórház ügyvédje maga helyett egy fiatal ügyvéd bojtár csajszit küldött el, akinek összesen egyetlen egy kérdést tett fel a bíró, de arra sem tudott válaszolni... Egyébként meg csak azt mondogatta, hogy "nincs kérdésem". Szóval, haloványocska lilája sem volt az egész ügyről... ;) Jóóól felkészültek voltak, szó se róla. Bár, én annyira nem bántam...:)
Második alkalommal már megjelent a kh. ügyvédje is :D, de ezen a tárgyaláson az általuk tanúként beidézett főnővért, és a munkaügyi ügyintézőt hallgatták meg. Ez az ügyvéd is csak 1 kérdést akart intézni a főnővér felé, aki nem tudott rá válaszolni... Ekkor felmerült bennem az a kérdés, hogy egyáltalán ismerik egymást??? A főnővér több alkalommal ellentmondásba keveredett saját magával, ami a bírónak is feltűnt, többszöri figyelmeztetés után már kiabált a főnővérrel, hogy ne nézze a bíróságot "hülyének", döntse már el, hogy igen, vagy nem... :rohog: Végül csak beismerte a főnővér, hogy folyamatosan tájékoztattam őt mindenről, pl. állapotomról, táppénzről, stb.. A munkaügyis is alátámasztotta állításomat, hogy folyamatosan időben leadtam a táppénzes papírokat. Így bebizonyosodott, hogy sem együttműködési, sem tájékoztatási kötelezettségemet nem szegtem meg, és igazolatlan távollétem sem volt, az éjszakás műszak átírásáról a terhességem bejelentésének (akár szóbeli közlésről legyen szó!!!) napján azonnal gondoskodniuk kellett volna! Ezt nem tették meg! Ennek értelmében a rendkívüli felmondásom jogellenes volt!
 

linus

Tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem a legjobb topikba írok, de tudna valaki segíteni Nekem abban, hogy lehet munkát vállalni diabos pici gyerek mellett?
Konkrétan lenne lehetőségem itthon dolgozni, szerződéssel, de Nóra júliusban lesz csak 2 éves. És a kérdés tulajdonképpen az, dolgozhatok-e így??
Mert ugye gyes-en csak 2 éves kor után van az ember. Tudom hogy akkor melózni lehet, de így nem tudom!
Előre is köszönöm!
 

tímeácska

Őstag
Sziasztok!
Lehet hogy nem a legjobb topikba írok, de tudna valaki segíteni Nekem abban, hogy lehet munkát vállalni diabos pici gyerek mellett?
Konkrétan lenne lehetőségem itthon dolgozni, szerződéssel, de Nóra júliusban lesz csak 2 éves. És a kérdés tulajdonképpen az, dolgozhatok-e így??
Mert ugye gyes-en csak 2 éves kor után van az ember. Tudom hogy akkor melózni lehet, de így nem tudom!
Előre is köszönöm!

Szia Lina!
Egészen nyugodtan lehet dolgozni, teljes munkaidőben is akár, és nem csak otthon!
Hivatalosan munkát vállalni GYES mellett a gyermek 1 éves korától lehet... Mivel Nóri ennél már öregebb :)rohog:...bocsi...), így nyugodtan dolgozhatsz!
Sőt, lenne még egy javaslatom, ha munkavállaláson gondolkodsz! Javasolnám, hogy az APEH-tól szerezd be a START PLUSZ kártyát, ami járulékkedvezményre jogosít, ami nagyon nem mindegy... ;) Nézz utána, hogy mi is ez!
Pár mondat ízelítőül:

"Ki jogosult a START PLUSZ kártya kiváltására?
1. Aki a gyes, a gyed, a gyet, valamint az ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy
éven (365 napon) belül kíván foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíteni.
2. Aki a gyermek egyéves korának betöltését követően, e gyermek után igénybe vett gyes
folyósítása mellett kíván munkát vállalni.
4
3. A tartósan álláskereső személy, akit az állami foglalkoztatási szerv a START PLUSZ
kártya igénylésének időpontját megelőző 16 hónapon belül legalább 12 hónapig – pályakezdő
álláskereső esetében 8 hónapon belül legalább 6 hónapig – álláskeresőként nyilvántartott.
4. Akinek foglalkoztatási jogviszonya 2007. július 1-jét megelőző időpontban, egyúttal a
gyes, gyed, gyet, valamint ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy éven belül
keletkezett. Továbbá akinek ugyanezen foglalkoztatási jogviszonya 2007. július 1-jén vagy
azt követő időpontban szűnt meg, és azóta nem létesített újabb jogviszonyt.
Az igénylő az 1-3. pontban felsorolt esetekben az igénylés benyújtásának időpontjában nem
állhat foglalkoztatási jogviszonyban!"

Tehát, előbb kérd a Start Plusz kártyát, és utána állj munkába!!!

További részletek itt: http://www.apeh.hu/data/cms19276/07t34_start.pdf
 

tímeácska

Őstag
Lina! Ha még GYED-en vagy, akkor 2 lehetőséged van:
(mivel GYED mellett NEM lehet dolgozni!)
- vagy megvárod, míg Nóri 2 éves lesz, utána mész GYES-re, és mellette dolgozol
- vagy még mielőtt lejárna a GYED jogosultságod, megszünteted a folyósítását, helyette pedig a GYES-t veszed igénybe. Így már dolgozhatsz is!
A GYES jogosultság a gyermek születésétől 3 éves koráig jár (tehát, nincs megkötve, hogy a gyermek 2 éves korától lehet igényelni GYES-t...).
Lényeges kiemelni, hogy csak a 2010. április 30 előtt született gyermekekre érvényes, hogy 3 éves korukig jár a GYES. Ha ezen dátum UTÁN születik a baba, akkor már csak 2 éves koráig... Tehát, ha a szülőnek van GYED jogosultsága, akkor 2 évig "otthon maradhat" a babával, de utána nem jár a GYES, vagy ha nincs GYED jogosultsága, akkor a gyermek 2 éves koráig GYES-re jogosult.:-(
Persze, Lina, ez Titeket nem érint...
 

dg

Őstag
Csak annyit a fentiekhez:

Jelen törvények mellett, a GYES a gyermek 10 éves koráig jár (mivel emelt összegű családi pótlékban részesül, jelen esetben a diab miatt).

(Bocs Timi, most látom, írtad is, Linát más érinti mint amit írtál.)
 

linus

Tag
Na igen ezzel nem vagyok tisztába, szerintetek változott az "állapotom" így, hogy 10 éves koráig lehetek itthon? Persze mint mindenki. Trehány vagyok, mert előtte kérdezek minthogy egy csomó papírt előkerestem volna.....
De gondolom mivel az "eredeti" munkahelyem adja a havi manit ez gyed.
Most gondolkozhatok!
Azért köszönöm a választ!
 

tímeácska

Őstag
Na igen ezzel nem vagyok tisztába, szerintetek változott az "állapotom" így, hogy 10 éves koráig lehetek itthon? Persze mint mindenki. Trehány vagyok, mert előtte kérdezek minthogy egy csomó papírt előkerestem volna.....
De gondolom mivel az "eredeti" munkahelyem adja a havi manit ez gyed.
Most gondolkozhatok!
Azért köszönöm a választ!

Akkor Te még GYED-en vagy!:cool: Munkába állás szempontjából akkor azok a lehetőségek állnak, amiket fentebb említettem (GYED-ről GYES-re, vagy vársz Nóri 2. szülinapjáig...)!
Start Plusz kártya szempontjából:
- ha ez a jelenlegi munkahely marad a munkáltatód, vagyis a munkaviszonyod megmarad, csak GYES-en maradsz Nóri 10 éves koráig, akkor nem leszel Start + kártyára jogosult;
- ha megszünteted a jelenleg munkahelyet, és másik munkáltatód lesz, akkor mielőtt új munkaviszonyt létesítesz, érdemes az APEH-nél kiváltani. Igaz, hogy "csak" az új munkáltatód élvezi majd ennek előnyét (jelentős járulékfizetési kedvezmény), vagy ha esetleg vállalkozó leszel, saját magad után igényelheted a járulékkedvezményt, amíg GYES-en vagy, + utána 365 napig!
 
Oldal tetejére