Munkavállalás várandósan

tímeácska

Őstag
Lina! Érdemes azzal tisztában lenned, hogy amíg GYES-en vagy (akár a gyermek tartós betegsége miatt 10 éves koráig is!), ha nem szünteted meg a jelenlegi munkaviszonyodat (de miért is tennéd ezt, ha csak jobb állásajánlatot nem kapnál...:cool:), folyamatos munkaviszonynak minősül a GYES! És ez igencsak beleszámít majd az esetleges végkielégítésbe is, felmondási védelem alatt állsz majd (és ezt pont én mondom...:rohog::rohog::rohog:)...:cool: Stb.
 

linus

Tag
Tímeácska,
jó is lenne ha semmi nem lenne a céggel, ugyanis ügyes-bajos a dolog...
Szóval mikor terhes lettem eladták a céget, de megtartottak mindenkit, mondván átépítik, de még ki kell húzni a szezont. (hotelben melóztam). Nem úgy jött össze minden ahogy tervezték, szóval mindenkit kipateroltak, minden szó nélkül majdnem. Pár ember megmaradt, de ők most is melóznak.
Én meg sok mindent nem hallok, mert tájékoztatni természetesen nem tájékoztatnak, és be se kell mennem ha van valami postáznak vagy telefonálnak, stb...
Szóval kíváncsi leszek, mert még mikor megszültem akkor is csak egy dísztáviratot kaptam, de semmi más.... No comment.
Kíváncsi leszek mihez kezdenek majd velem.
Mindenesetre jó lenne melózni, kicsit a mindennapos mókuskereket megtörné. Én olyan vagyok, akinek kell mindig egy pici változatosság mert nagyon bele tudok fásulni...
Maximum valami kompromisszumos megoldást keresünk! :)
 

dg

Őstag
Még valami, amit talán tudtok, de nem árt ismételni.

Szóval, a GYED időtartalma alatt az éves szabadnapok gyülekeznek. Ha a munkavállaló házastársa nem vette igénybe, akkor a gyerekek számától függően a szabadnapok száma még néhánnyal több (azt hiszem évi 2 nap / 1 gyerek).

Ha a GYED lejár, ezeket a szabadnapokat ki lehet venni, ami alatt a teljes fizetés jár (hónapok jönnek össze, nekem kb 7 hónap lett). (sőt, a szabadnapok újabb szabadnapokat szülnek, számolgatásnál, hogy hány nap jár valójában, ezzel a ténnyel is számoni kell).

És, emellett, egyidőben és párhuzamosan, minden további nélkül megigényelhető a GYES folyósítása, mert ugye, manapság lehet napi 8 órában is munkát vállalni GYES mellett, s ez jelen esetben a rendes (fizetett) szabadsággal egyenértékű.)

Nos. Ha valaki úgy érzi, hogy a munkahelye inog, megszűnik talán, minél előbb vegye ki a felgyűlt szabadnapjait, mert törvény ide vagy oda, ha a cég megszűnik, kevés az esélye, hogy egy következő munkahely majd szívesen térítené meg a szabadnapokat pénzben vagy adná meg valós szabadnapként.

Még valami:
GYES alatt már nem jár szabadnap, csak a GYED időtartalma számít ebbe bele.
 
Oldal tetejére