Penes problémák

nagy dóri témája a 'Inzulinok' fórumban , 2006 Október 13.

 1. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Na de bogácsa, mit csinálsz, ha szórakozó helyre mész vagy állófogadásra? Ráadásul én nem járhatok cekkerrel!!! :)
   
 2. szolnok

  szolnok Új tag

  Hát igaza van bioszakynak, mert látom a fiamnál, aki ugye nem hord retikült vagy szütyőt mint a nők, hogy sokszor bazi melegben is azért vesz fel "könnyű balon mellényt" sok zsebbel, hogy a pent, és a szőlő cukrot tudja hová tenni, mert ez ugye a minimum amit álandóan cipelnie kell. A mérőt eltenni külön cirkusz, egy komoly megbeszélésre, ami ugye több órás is , sőt egész napos is lehet, még csa lehet menni kis kézitáskával, de sokszor ez is problémás. Ja és akkor még kell hely a pénztárcának , iratoknak stb. A lányoknál azért könnyeb a dolog /ugylátom/ mert kis retikül vagy szütyő állandóan viselhető még akár egy állófogadáson is.
  Nyáron ugyanez a probléma fokozódik a hűtés megoldásra alkalmazott cucokkal. Tényleg tud valaki jó kis "kézi hűtő -t" ami be is vált ?
   
 3. szolnok

  szolnok Új tag

  Bogácsa!

  Most akkor lehet kapni innovót, vagy nem. Mintha azt mondták volna, hogy nem gyártják többet. Vagy rosszul emlékszem?
   
 4. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Így van! Sosem szoktam hűteni. Két hétig voltam Thaiföldön, asszem nem raktam hűtőbe az inzulint. Rá is van írva, hogy 30 napig bírja, hűtés nélkül.
  Ma megyek öltönypróbára, megírom, mire jutottunk a penzsebbel.
   
 5. bogácsa

  bogácsa Új tag


  legutóbbi infóim szerint nem lehet már kapni :roll: csak kicserélik akinek van...pedig jó kis cucc volt, de szerencsére akkor itt van az említett utód.
   
 6. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Peróbálkoztunk, de nem találtunk jó megoldást. Egyelőre mellnél a gomblyuk és a zseb közötti részen tűnik a legkevésbé feltűnőnek. Meglátjuk a rendes próbán, ez még fércelt volt.
   
 7. bogácsa

  bogácsa Új tag

  én viszont tavaly vettem egy kis hűtőtasakot, miután a nyári kánikulában 3 hétig majd 20as cukrokkal mászkáltam...elromlott az inzulin!!
  igaz h 30 napig hűtés nélkül tárolható, de az a szobahőmérsékletre igaz, nem a 30 fokra és bizony az én novorapidom hatása 3-4 nap alatt elmúlt
  most bajban leszek a pumpámmal, mert ugye erre még nem hallottam h lenne kicsi, zsebben elférő hűtőtasak, ráadásul ez még állandóan a zsebemben is van, ami még melegebb vagy 5 fokkal mint a levegő...most én is ezen okoskodom hogyan barkácsoljunk egy kicsi, ámde hűtő szütyőt.
  vagy esetleg hallott valaki inzulinpumpás hűtőzacsiról?
   
 8. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Bogácsa, kizárt, hogy a pumpához lenne. Célszerű lenne, ha eleve jó szigetelőbe kerülne, dehát előbb-utóbb (pár óra) abban is felmelegszik.
  A sima szigetelés (ún. hűtőtáska) nem elég!
  Hűtésként az elektromos alapú peltier-hűtő a legjobb, de nem hiszem, hogy könnyű lenne hozzá az aksi. Megoldás csak a gyakori patroncsre, és a patronok hűtőben tárolása.
  Már emlékszem, Thaiföldön a még fel nem használt inzulin hűtőben volt.

  Tényleg, külföldön hogyan lehet inzulinhoz jutni? Te miért nem szereztél be?
   
 9. christina

  christina Őstag

  Lehet, hogy nevetni fogtok de én télen is (bár nem volt hideg telünk) és már most is (a napsütés miatt) a vcu mérőt is- és ha kell az inzulin- azt is egy kis hűtőtáskába hordom. Gyógyszercég reklámtatyója, annak idején kaptam a munkahelyemen, de azt nem tudom ér-e valamit vagy csak jégakkuval működne. Én reménykedek benne, hogy a hideget-meleget nem engedi be a bélése miatt. (Sose gondoltam volna, hogy hasznát fogom venni!! :) )
   
 10. csrob1

  csrob1 Tag

  A megkezdett dobozt szobahőmérsékleten szoktam tartani (kb. 1 hónap alatt fogy el), maximum nagy nyári melegben teszem hűtőbe. Talán egyszer fordult elő, hogy a meleg miatt tönkrement az inzulin a penben.
  A pumpánál a legnagyobb nyári melegekben sem volt ilyen gondom. Szerintem ha a pumpánál ez komoly gondot okozna, akkor lenne rá megoldás. Mi felhasználók annyit tehetünk, hogy gyakrabban cseréljük, pl alkalmanként csak félig töltjük fel a patront.
   
 11. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

 12. bogácsa

  bogácsa Új tag

  én itt magyarországon voltam mikor elromlott az inzulin. nem találkotam azelőtt ilyennel és ezért idő kellett h rájöjjek mi a probléma... :shock: mindig tanul az ember... :o
   
 13. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Aktív hűtés nélkül a sima izoláció (szokványos hűtőtasak) legfeljebb egy fél napig, de igazán melegben pár óráig tartja a hűvöst. Viszont - azt hiszem - egy nap alatt nem romlik meg az inzulin, tehát értelmetlen!
  Vagy?
   
 14. csrob1

  csrob1 Tag

  Sok meleg nap hatása összeadódhat és így már megromolhat. De ez a veszély igazán akkor áll fenn, ha már előzőleg (szállításkor, gyógyszertárban) sem tárolták megfelelő hőmérsékleten. Szerintem bogácsánál is ilyen okból romolhatott meg az inzulin.
  "Aktív hűtést" egyszerűen úgy lehet alkalmazni, hogy a tasak duplafalú és megfelelő időközönként hideg vízzel kell feltölteni az erre szolgáló részt. Ha jól vettem ki, a kmolli által ajánlott tasak is így működhet.
  Erről jut eszembe, hogy a jégakku nem biztos, hogy jó megoldás, hiszen ott meg is fagyhat az inzulin - tényleg, hány fokon fagy meg az inzulin :?:
   
 15. Emődi Tünde

  Emődi Tünde Új tag

  Szia Kmolli!
  Természetesen ismerjük az összes forgalomban lévő pent, annak előnyeit és hátrányait egyaránt. A mi penjeinkben szerintem pont az a pláne, hogy a használók igényeinek megfelelően választhatóak. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások az igényei, ez természetes. Van akinek ez, van akinek az fontos egy adagoló eszközben. Ezért ahogy korábban írtam, ma már egy beadóeszköz-család áll rendelkezésre, a diabetológiákon kinek-kinek azt ajánlják fel, amelyik számára a legkönnyebben használható,legpraktikusabb eszköz. Megjegyzem, azoktól, akik a 2 éves cserére hozzák vissza a készüléket mindig megkérdezem, sikerült-e megszoknia a készülék "másságát", boldogul-e a használatával,és az esetek döntő többségében az a válasz, hogy igen, eleinte sokat "küszködtek"vele, de mostmár megszokták, szeretik. Kipróbáltam, felajánlottam a cserénél a választás lehetőségét, 5-ből 5-en az OptiPent kérték vissza, mert megbízhatónak találták, és a használata nem okoz semmi gondot. De neked igazad van, valóban nehezebb hozzászokni a használatához, pláne azoknak, akik már használtak más elven működő pent. Azt gondolom, bármilyen toll kerül is forgalomba, mindig lesznek akik mást szeretnének, mert más-más tulajdonságot találnak fontosnak. Nézd meg a mobiltelefonokat! Egyetértessz?
  Szép hétvégét! Tünde
   
 16. Emődi Tünde

  Emődi Tünde Új tag

  Re: OptiPen, AutoPen

  Szia! Szeretnék érdeklődni, hogy mi a véleményed? Sikerül lkönnyen használni a pent? Milyenek lettek az értékeid a beállítás óta? Bízom benne, hogy elégedett vagy! : ))
   
 17. naty77

  naty77 Új tag

  Re: OptiPen, AutoPen

  Hát összességében tudom használni, tudok patront cserélni benne, de nem szeretem. Amikor ott az a másik sokkal egyszerűbb, praktisabb és egy hétköznapi ember számára sokkal jobb toll, akkor minek bonyolítják? A digitális kijelzőnek semmi hasznát nem látom, inkább csak akadályoz.
  És mint a másik fórumon írtam, nekem szúrás után nagyon sok folyik el a combomon, hiába tartom bent akár 1 percig is a tűt.
  Nem értem miért és így sosem tudhatom mennyi marad bent. :shock: Nem is értem, mert korábban ilyet sosem tapasztaltam. Sokszor ég vagy csíp és sokszor érzek vmi fura bénító fájdalmat a szúrás körül... :?:
  A cukraim nagyjából rendben vannak, tehát maga a lantus bevált. Ezért lenyelem a többit.
   
 18. Emődi Tünde

  Emődi Tünde Új tag

  Szia Naty!
  Örülök, hogy a cukraid rendeződni kezdtek és elégedett vagy. Annak, hogy csíp az inzulin lehet az az oka, hogy a patronban lévő inzulin savas közegben van, s mikor bekerül a bőr alá az enyhén lúgosba, előfordulhat, hogy érezhetsz enyhe csípő érzést, de remélem ez nem tart sokáig. Esetleg próbáld lassabban benyomni az adagoló gombot, hátha segít.Nem látom, milyen technikával adod be az inzulint,miért folyhat. Gyakran ennek az az oka, hogy a bőrredőből hirtelen kihúzva a tűt a túlnyomás miatt egy része visszafolyik. Mi úgy szoktuk tanítani a beadást, hogy: Bőrredő,inzulin be, kattanás után várunk 5mp-ig, hogy az összes bejusson, majd elengedve a bőrredőt még kb.5mp-et várunk, hogy legyen ideje szétoszlani a szövetek között, és a tűt lassan kihúzzuk. Biztos te is így végzed a beadást. Remélem, hogy a közeljövőben- ha már megszoktad az új mozdulatokat amivel az OptiPent kell működtetni-te is arról számolsz majd be, hogy ez az általad eddig használt penek közül a legszuperebb!..: )) A digitális kijelző ne zavarjon meg, az csupán biztonsági funkciót lát el, hogy idősebbek, gyerekek, azok szülei utólag is le tudják ellenőrizni a beadott dózist, és van idő beírni a naplóba. Ha kattan, bennmarad, tuti fix, hogy beadtad.a patroncsere pedig két egyszerű lépés: függőlegesen tartva a pent(dugattyú felfelé néz) adagológomb balra-visszazuhan-jobbra.Az utolsó adag beállításásnál pedig célszerű 1E-et visszafelé tekerni, mintha korrigálnál.Arra gondoltam, hogy szivesen megmutatom neked a pen egyszerű használatát, ha van kedved és időd találkozni velem. De telefonon is beszélhetünk: 0620 9471 447 a telefonszámom. További szép nyarat kívánok!
   
 19. kata3000

  kata3000 Új tag

  hűtőtáska

  Bogácsa, lehet valahol Magyarországon kapni ezt a FRIO hűtőtáskát?
   
 20. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Nem lehet sajnos, csak ezen a honlapon keresztül lehet rendelni (utánvéttel jön, ha jól emlékszem és 1-2 ezer forint a postaköltség):
  http://www.friouk.com/about/

  Ha nem tudsz angolul, nagyon szívesen segítek.
   

Megosztás