Penes problémák

nagy dóri témája a 'Inzulinok' fórumban , 2006 Október 13.

 1. bogácsa

  bogácsa Új tag

  szia!

  bocsi, csak pár napot nem tudtam netezni....de látom h molli válaszolt már:cool:
  én egy kicsit magasabb szállítási költségre emlékszem....meg fogom nézni.
  nagyon gondolkozom egy ilyen frio-n.

  bioszaky!
  mikor megromlik az inzulin, szerintem sem 1 nap eredménye, hanem folyamatosan a melegben múlik el a hatékonysága...
  a pumpa hátránya, h egész nap a zsebemben van, ahol amúgyis legalább +5fokkal több van a testmelegemtől mint a levegő hőmérséklete.
  a patron kb 5 napig bírja...és minél kevesebb az inzulin, szerintem annál hamarabb romlik...mint a krémek:-Dvagy szerintetek?
   
 2. kata3000

  kata3000 Új tag

  Köszönöm szépen a válaszokat. Közben felderítettem a terepet, a <st1:personname>Med Trust Kft árul egy másfajta táskát, kis akku van benne, amit mélyhűtőben kell hűteni, úgyhogy a FRIO praktikusabb. Beszéltem velük, és be tudják szerezni a FRIO-t is. Árat még nem tudok, a jövő héten fogják megmondani. Ha tudok konkrétumot, és érdekel valakit, akkor megírom.
  </st1:personname>
   
 3. szolnok

  szolnok Új tag

  FeltA frióból több fajta is van a honlapjuk szerint. Bármelyiket beszerzik?
  Ird meg feltétlen engem is érdekel!
   
 4. Beatty

  Beatty Új tag

  Engem érdekelne, szólj légyszi' ha már tudsz vmit!
  Előre is köszi!
   
 5. bogácsa

  bogácsa Új tag


  a mélyhűtős-akkus tasak van nekem meg tőlük...szinte semmit sem ér, az akkut nem védi semmi, melegben kienged nagyon rövid, pár óra alatt....frio-ra szeretnék én is beruházni. az már minőség. meg borsos ár. de ha vigyázunk rá, egy életre elég 1!:cool:
   
 6. kata3000

  kata3000 Új tag

  Bármelyiket beszerzik. én a legnagyobbat rendeltem meg, 8800 Ft. a postaköltség a magyar post ár, de érte is lehet menni. Állítólag jövő héten megkapom
   
 7. Gyongyi24

  Gyongyi24 Új tag

  Sziasztok!
  Tudja valaki, hogy miből lehet azt tudni, hogy elromlott az inzulin? Már nem tudom, hogy mire gondoljak... Kislányom fél éve cukorbeteg, szinte mindig nagyon jó vércukrai voltak, most meg mintha nem hatna rá, pedig többet adok neki a megszokottnál.
  Köszönöm, Gyöngyi
   
 8. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  inzulin

  Szia gyongyi24!

  Az inzulin zavarossá válik ha "megromlik", de ehhez extrém magas hőmérséklet, vagy fagyás kell. Ha az inzulinból kis darabok, vagy szemcsék kiválnak, akkor is rossz, ki kell dobni.
  A kislányod magas cukorszintje sokkal inkább lehet a meleg időjárástól, mint az inzulin romlásától. Mivel még csak fél éve cukorbeteg a kislányod, így nincs elég tapasztalat az időjárás hatásáról. A frissen felfedezett cukorbetegeknél elő szokott fordulni, hogy a kezelés megkezdése után drasztikusan változhat az inzilin mennyiségének az igénye, de ez a későbbiekben "visszaáll". De ez csak, mint lehetséges ok szerepel, nem törvényszerű, és nem is akarok távdiagnosztizálni. Azt tudom javasolni, hogy gyakran mérjétek a cukrot, és a kezelőorvossal beszéljetek meg mindent.

  Üdv: Kata
   
 9. Gyongyi24

  Gyongyi24 Új tag

  Kedves Kata!
  Köszönöm a gyors választ. Az inzulin teljesen tiszta (Actrapid), az Insulatard pedig olyan, mint szokott. Remélem tényleg csak a nagy meleg az oka... Ha nem áll vissza egy-két napon belül, mindenképp megkeressük az orvosunkat.
  Köszönöm még egyszer: Gyöngyi
   
 10. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  rezisztencia

  Szia Gyöngyi!
  A kislánynál fontos lenne tudni, hogy kisgyermek, vagy serdülő, vagy serdülőkor előtti korosztály. Ugyanis minden korosztály másként éli meg a cukorbetegséget. De bármelyik korosztályba tartozik is a lányod, mivel fél éve cukorbeteg, ez az első nyara, amit teljesen másképp kell megélnie, mint eddig, nem cukorbetegen. Ezt neki fel kell dolgozni, és tudjuk jól a stressz, vagy ebben az esetben pusztán a tény, hogy ő élete végéig szúrkálni fog, most mint valóság a nyári vakáció alatt teherként szakadt a nyakába. Lehet, hogy most nehezen éli meg a változásokat, és idővel rendeződik a cukorszint is.
  Talán hallottál az inzulinrezisztenciáról. Itt a szervezet nem hasznosítja a beadott inzulint, de csak egy rövid ideig. Ezek lehetnek órák, vagy néhány nap, és pont ezért veszélyes, mivel nem lehet tudni, hogy a szervezet egyszercsak mikor hasznosítja a beadott inzulint. Így ha sokkal tööbet adsz be a kislánynak, azért, hogy hatása legyen, akkor amikor valóban hasznosul, akkor súlyos hipoglikémia alakulhat ki. Tehát a plusz inzulinnal nagyon óvatosan kell bánni. Inkább legyen egy picit magas a cukorszint, minthogy eszméletét veszítse a kislány. Ha jó a kapcsolat az orvossal, feltétlenül említsd meg neki ezt az időszakot, és így kérj tanácsot.
  Üdv: Kata
   
 11. Gyongyi24

  Gyongyi24 Új tag

  Szia Kata!
  7 éves a kislányom. Úgy tűnik, hogy tényleg a meleg okozhatta a változást, mert már visszaálltak a vércukrai. Tegnap délután mértünk egy magasabbat, amikor jött a vihar, de este már teljesen normális volt. Ki kell tapasztalnunk ezt az egészet. Eddig meleg időben mindig nagyon jól volt, úgyhogy nem számítottam rá, hogy a "nagy" meleg ilyen hatással lesz rá. Inkább csak a nagyobb időjárás változásoknál, rossz időnél tapasztaltunk magasabb vércukrokat és azt, hogy nem úgy hat rá az inzulin, ahogy szokott. Ilyenkor aztán mindig megrémülünk... Nekem nagyon nehéz elfogadni az ilyen külső tényezőket, mert mindent megteszünk azért, hogy "rendben" legyen. Ő egyébként nagyon elfogadó, készséges kislány, soha nincs vele bajunk. Az elejétől nagyon fegyelmezetten tűri a szurkálást és azt, hogy nem akkor és nem azt eheti, mint régen.
  Köszönöm a válaszod, nagyon kedves vagy.
  Gyöngyi
   
 12. Beno

  Beno Új tag

  Szia Gyöngyi!
  Én 22 éve vagyok cukros- 23 évesen. Nekem csak néhány hónapja jellemző az, amit a lányod esetében leírtál, vagyis nekem az időjárás csak mostanában változtatta a cukrom. Engem is mindig az idegesít, ha nem saját hibámból rossz a cukrom. Mert, ha én szúrtam el, rendben van. Mert szerintem senki nem egy földreszállt angyal és attól még nem kell kétségbe esni, ha egyszer-egyszer elszáll az emberrel a ló és azt mondja, elég, most hagyjanak békén. Nekem ez olyan 14-16 évesen többször isvolt. Persze az inzulint beadtam, nagy hülyeségeket nem csináltam, csak kicsit lazábbra vettem, mert egy gyereknek a kötöttségek nehezen kezehetők. Azonban én azt mondom, ezt nem vittem túlzásba, mert akkor már csak lenne valami szövődményem stb. Szóval az ember lelkének jót tesz néha(!) egy kis lazaság. Ez nem azt jelenti, hogy együnk cukrot cukorral és ne foglalkozzunk a dologgal. Bizonyos határokat akkor is be kell tartani. Én ismerek olyan cukorbeteget, ahol a családban mindkettő gyerek cukros és az anya cukorral süt, a gyerek 11-kor adja be a reggel inzulint és délben a következőt, de szerintük ez így jó. Szerintem meg az a jó, ahogy az én anyukám csinálta. Megkövetelte, hogy nagyjából az előírt szénhidrát keretein belül maradjak. Ezzel elérte, hogy 2-3 évesen visszautasítottam, ha a falumban az utcán megkínáltak sütivel, visszautasítottam. Persze azóta már valamivel lazábban kezelem, de szerintem gyerekkorban nem árt, ha jobban figyeltek még. Főleg, ha egy fegyelmezett, okos kislányról van szó, ahogy te is írtad! Sok sikert kívánok nektek!
  Nóri
   
 13. Emődi Tünde

  Emődi Tünde Új tag

  OptiPen


  Szia! Mi az ami számodra nehézséget okoz?
   
 14. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  szia Gyöngyi

  olvastam a problémátokat az én kisfiam 3
  éves és november óta cukorbeteg, Mi is mindent megteszünk, hogy minden rendben legyen de ilyen soha nincs valami probléma mindíg van. A cukra nagyon ingadozik, most megoldának a pumpát látja a doktornő,de nagyon tartunk tőle nemrég szoktuk meg ezt az egészet, és ismét válltanunk kell. Az időjárás minket is nagyon befolyásól,de nálunk fórdítva mint nálatok. Tibikém a melegre hipóval reagál, és elég egy szeles idő és máris 16-os cukra lesz. A múltkor délelőtt nem tudtam vele kimozdúlni, mert olyan kánikula volt, és a cukra nem akart 3 fölé menni, délután hidegfront jött, erős széllel, és 16 lett a cukra, szokásos szénhidrát bevitelek mellett. Ilyenkor én is elkeseredek, mert azt érzem hogy tehetetlen vagyok, de aztán rendeződik a cukra, és egy kicsit megnyugszunk.
   
 15. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Ne keseredjetek el, gyereket sokkal-sokkal nehezebb kezelni, mert sokat mozog, kicsi a teste, és egy apró tévedés vagy változás is jelentős hatással van rá.
   
 16. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  kesdves bioszaky

  köszönöm hogy nyugtatni próbálsz, az orvosok is folyamatosan ezt teszik, de nagyon nehéz még felfogni is a történteket, nemhogy 3 évesen kezelgetni, és a jövőjéről dönteni, hogy most pumpa legyen vagy ne, mi lenne a legjobb neki. Egy friss problémánk kapcsán szeretném a véleményedet kérni, mostanában bárhova adjuk is az inzulint nyoma van, vagy piros folt, vagy bekékűl, hasfalon, karján, combján, bárhol, pedig a légtelenítés és egyebek rendben vannak, nagyon figyelni szoktunk rá.
   
 17. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Ez felnőtteknél is előfordul, mert könnyen hajszáleret talál el az ember. Általában felkar külső része és a comb bírja a legjobban. Én gyakrabban cserélem a tűt, és új helyeket keresek. Pl. vállcsúcsig fel lehet menni. Nálam hason gyakran van foltosodás, farból meg lassan szívódik fel. Bizonyos területekre már egyáltalán nem szúrok, pl hason oldalt és hátul.
  Hogy mi az igazi megoldás, nem tudom. Talán itt a kisgyerekesek tudják.
   
 18. christina

  christina Őstag

  Kedves Zsuzsa!
  Nekünk is sokszor bepirosodik a combján a szúrás helye, de kb. 1 nap múlva nem látszik. Én megmondom őszintén, mivel elmúlik nem foglalkoztam vele, bár nem tudom miért van! :oops: Tegnap írtam neked privit!:)
   
 19. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  christina

  köszi az üzenetet szerintem egy kezelőorvosunk van a klinikán Körner dr.nő. Velünk is mindíg meg van elégedve, de én nem látom olyan rózásan a helyzetet, most a pumpát javasolta, azt mondja minőségi változás lenne, de higgyem el hogy a korához képest ez így jó és nem rosszak az értékei.Tényleg eléggé beálltak az értékek kiismertük, és biztonsággal kezeljük, de mindíg felmerűlnek kérdések.Most a pumpáról próbálunk tájékozódni és mérlegelni, hogy mi lenne a legjobb.
   
 20. vende1

  vende1 Új tag

  Szia Zsuzsa!

  Milyen inzulint használtok? Talán a "cukorbeteg gyermek" topicban folytathatnánk.
  Az én lányom novemberben lesz 5 éves. 2 és fél éve cukorbeteg.

  Vende1
   

Megosztás