Penes problémák

nagy dóri témája a 'Inzulinok' fórumban , 2006 Október 13.

 1. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Szia Tünde :)
  Teljesen igazad van, megszokható többnyire ez a pen (én is megszoktam, rutinszerű lett, de sohasem tudtam megszeretni, majdnem minden nap a beadásánál idegesített) és előre szeretném leírni, hogy nagyon becsülöm a munkád és a szaktudásod. DE :) Attól tartok, hogy ha szépen halkan elfogadnánk, mi betegek ezt a tollat, az újaknak nem mondva semmit (főleg, hogy szar...), akkor esélye sem lenne annak, hogy a gyártó felfogja, hogy ez a toll egy tényleg szar konstrukció, mert annak ellenére, hogy megtanulható a használata, igenis ez egy félresikerült próbálkozás. Már asszem írtam, hogy önmagában az a tény, hogy egy ilyen toll megtanulásához szükség van telefonos szolgálatra, bemutató, tanító emberekre, találkozókra, sőt, szükség lenne igazi betegedukációra, ez már kellene, hogy jelezze a problémát. Ugyanis sok másik tollnál semmi ilyesmire nincsen szükség és mégsem panaszkodik senki, mégis meg tudják tanulni még az öregek is. Amiket felsoroltál, hogy mikre kell csak figyelni, nos annak a töredékére sem kell figyelni más tollaknál, mégis megbízhatóan, jól működnek.
  Tényleg, Tünde, ez nem neked szól, hanem toll gyártójának... Egyébként nyilván vannak betegek, akik kifejezetten szeretik, de azt mindenki láthatja, hogy belőlük valahogy sokkal kevesebb van...
  Szóval én azért kampányolok, hogy azt a sok pénzt, amit az Aventis belefeccölt ebbe a tollba (meg a többijébe), inkább fordítsa egy valóban jó toll fejlesztésére, talán kérdezzen meg valóban minket, hogy MI MILYET SZERETNÉNK. Erről jut eszembe: volt egyszer egy felmérés erről a tollról, én is részt vettem benne, ott pont erről volt elvileg szó, de nem tudom, mi lett az eredménye? A diabrendelőben azt mondta az orvosom, hogy szerinte valami nagyon rossz helyre kerülhetett ez a teszteredmény, mert ezek után még inkább örült magának az Aventis, hogy jó tollat csinált, holott én személy szerint is ismerek vagy 20 beteget, akik részt vettek ebben és durván leszólták a tollat és a diabdokim még ennél is többet... szintén a dokim szerint csak kb minden 10. beteg fogadja el úgy, ahogy van ezt a tollat, annyira sokan nem szeretik. Ez eljutott az Aventishez egyáltalán?

  Egyébként az én álomtollam egy novopenféle toll, kicsit talán kisebb és digitális kijelzős, ami az időt is mutatja, azaz azt az időt, amikor beadtam az inzulint, plusz az egységeket. Kíváncsi vagyok, lesz-e valaha ilyen...
   
 2. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Abszolút csatlakozom Mollihoz.
   
 3. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Nem problémáról szeretnék írni, hanem jó dologról :)
  A héten kaptam új tollat a Humalogomhoz: Humapen Luxura a neve. Azt hiszem, megtaláltam a legjobb tollat eddig... aki teheti (Humalogot használ mondjuk...), kérje a dokitól! Fantasztikus!

  http://www.ideo.com/portfolio/re.asp?x=11176173
   
 4. bioszaky

  bioszaky Új tag

 5. szolnok

  szolnok Új tag

  Mitől fantasztikus? Leírnád?
   
 6. szolnok

  szolnok Új tag

  Ja megnéztem az oep gyógyászati segédeszközök listáját amely áprilistól érvényes azon nincs rajta! Csak a Humapen ergonomic. Viszont rajta van az innovo amit nem is lehet kapni ugytudom .!
   
 7. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Nem tudom, ismered-e a sima Humapent (zöld és bordó színben van)? Az egy nagyon könnyen kezelhető toll, mindene azonnal érthető, egyszerű és mégis pontos. Csak valami silány műanyagból készült, ezért sokszor esett szét (értem úgy, hogy a toll a közepén, ahol patroncserénél ki kell tekerni, magától is néha kitekeredett, szétesett) és az embernek sokszor volt bóvliérzése emiatt. Most egy fém-alapú tollat csináltak, ráadásul szép is (szerintem), nem túl nagy, nem túl nehéz (Novopen nehezebb) és pont olyan egyszerűen működik, mint az elődje (a legkönnyebb ebben a tollban patront cserélni a tapasztalatom alapján, vissza lehet tekerni simán a beállított egységeket, ha mégsem annyit szeretnénk beadni, anélkül, hogy kinyomná az inzulint - ezt nemsok toll tudja így), csak nemhogy bóvliérzése lenne az embernek, éppen ellenkezőleg, nagyon jó minőségű az egész, gyönyörű belül is, tisztán látszik benne a patron, az egész patron, nemcsak 2 kis "ablakon" lehet nézni, hogy hol tart a kis dugó benne.

  Hogy mennyibe kerül? Nem tudom, hogy ez az "én" diabrendelőmben hogy müxik, de én nem fizettem érte, barátnőm meg ezer forintot fizetett, de egyikünk sem gyógyszertárban vette meg ugye. Mást még nem ismerek, aki használ ilyen tollat. Ezért is írtam, hogy mindenképpen a diabdokival kell ezt megbeszélni, szokott nekik lenni a rendelőben szvsz (én még sosem váltottam ki tollat a patikában, mindig a rendelőben kaptam meg). Én utoljára 5 éve kaptam tollat, lehet, hogy ezért volt ingyen, nemtom...
   
 8. szolnok

  szolnok Új tag

  Csak humalóghoz használható vagy pl ahtrapidhoz is? Mi is mindig kaptuk a tollakat eddig, a diabetológián. Még a kihordási időn belül is, mikor az egész táskáját ellopták a lányomnak iratokkal, inzulinnal pennel együtt. Tudnám mit kezdtek az inzulinos penekkel?
   
 9. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Ha jól rémlik, az Actrapid ampulla eleje olyan, amire a tűt kell rácsavarni, a Humalog meg nem, ezért gyanítom, hogy nem jó az actrapidhoz.

  Szolnok, ugye nem akar a lányod Actrapiddal terhes lenni?????? Ma váltottuk ki a Lantusomat (eddig levemiren voltam), mert egyeztettem a diabdokival és szeretnék még most átállni olyan inzulinokra, amivel lehet kistesót vállalni majd, magyarul: LANTUS és HUMALOG - diabetológia által engedélyezve, sőt ajánlva!!!!. (vagy Insulatard és Humalog vagy Novorapid, kinek mi...) Nagyon szívesen beszélek a lányoddal, ha ez még mindig kérdés esetleg nem kérdés, de mégis actrapidot akar!
   
 10. Emődi Tünde

  Emődi Tünde Új tag

  Ajánlott fogyasztói ára 1490 Ft, de több helyen 1120 Ft-ért már meg lehet venni. Szerintem patikafüggő. 2 színben kapható bordó és nyers színű.
   
 11. szolnok

  szolnok Új tag

  Ha nem a diabetológia adja akkor.:

  A pen tollnak az ára 8228 Ft /OEP árlista/ ha az orvos írja fel, akkor 1234 Ft, ez vonatkozik a Novo -penekre, és a Humapen re is.

  Érdekesség: Mikor 15 éve elkezdtük a diabot, az első pen tollért fizetnünk kellett ugy mint most , ha felirja az orvos akkor botrány lett belőle, mert a Dán gyártó igyen adta a tollakat, Mo-nak és mivel a fülébe jutott , hogy a magyar eü ezért pénzt kér a betegektől, tiltakozott és ekkor kaptuk ugy a tollat, hogy az orvos benyúlt a szekrénybe és adott. Most is ez van? a Magyar állam ingyen kapja a tollakat? tud erről valaki valamit,?
   
 12. szolnok

  szolnok Új tag

  Amiről Kmolli ír az a Humapen memoir -pen és ez nem szerepel az OEP listán.
  Bocsi
   
 13. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Humapen Luxura a neve, a memoir nemtom micsoda... :oops: ez ugyanaz? Amúgy biztosan nincsen ingyen egyik toll sem, nem tudom, hogy nekem miért nem kellett fizetnem...
   
 14. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  És nem akarod felvetni a munkahelyeden, hogy egy ilyen tollat kéne az Aventisnek is gyártania? :roll: :lol:
   
 15. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Most egy év alatt a 2. Humapenem megy tönkre. Jellemzően szétesik a patronmtartó résznél, a dugattyúja nem hajlandó tovább menni vagy az alsó része esik szét az illesztésnél. Szóval minden lehetséges helyen elromlanak. Már csak egy maradt, ma megyek szerzek olyan Luxura-t. A Memoir-t a lentebb már mutatott linken.
   
 16. bogácsa

  bogácsa Új tag

  ezért szerettem én a novopent...csoda h csak most másolták azt le és nem évekkel ezelőtt :D
   
 17. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Lilly Humapen Luxura: 57 g!!! Akár egy kézisúlyzó. Szóval nagy bánat az örömben. A korábbi műanyag Humapen 37 g volt, ami azért nagy változás.
  Na ja, van, akinek nem lehet elegére tenni. :)
  Kapható a patikákban, recept nélkül is 1490 Ft. Nem olcsóbb azzal sem.
  A Novopenek nem könnyebbek?
   
 18. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  A Novopen sokkal nehezebb. Amúgy azért ez a 20gr különbség igazán nem mondható lényeges különbségnek :wink: Másrészt, pont azért volt olyan silány a régi humapen, mert szar, ócska műanyagból volt, ami nagyon könnyű ugyan, de kb olyan szar is. Engem néha zavart, hogy túl könnyű, nem érzem a súlyát, olyan bóvli érzésem volt tőle. Nekem bejön, hogy kicsit nehezebb ez, hiszen ez fém és emiatt, amikor a kezembe veszem, nem tűnik érzésre sem bóvlinak. (mobiltelefonnal is így vagyok, az extrakönnyű telefont nem szívesen tartom, olyan elejtem érzésem van, azért valami minimum súly kell)
   
 19. bioszaky

  bioszaky Új tag

  Na ja, de amikor zsebre teszem rémisztően húzza, a hossza miatt feszíti. Öltönyben szinte lehetetlen elrejteni. Most a szabónál majd elmorfondírozunk rajta. De legalább a kupkja lehetett volna könnyebb.
  Ja, amúgy műanyagból is lehet jót csinálni, és még csak kevlár sem kell.
  Nekem a régi másfeles műanyag penek voltak elviselhető méretűek. Az tényleg toll kategória VOLT.
  Faragatok egyet fából! :)
   
 20. bogácsa

  bogácsa Új tag

  innovora 8,9lb súlyt találtam. kb 40 g... plusz inzulin...de abben ugye van elektronika, memória...

  sosem jutott eszembe h betegyem a pent a zsebembe...és nem mondanám egyébként h az innovo nehéz...
  ellenben nagyon kis ügyes szerkezet. :D
   

Megosztás