Vércukor érték HbA1c

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nekem is most volt kéthete mérve, 6,4% volt, aminek nagyon orulok.
Bar kcisit ketkedve fogadtam, mert azert voltak magas ertekeim (egyszer light cola helyett simat kaptam, fel is ment 21re a cukrom :S, de ha magas, megprobalok idoben korigalni.
Igen, a HbA1C-t a vercukorertek hosszutavu erteke befolyasolja
Teljesen nem tudom, hogy hogyan van ez, majd valaki okosabb kijavit, de a cukor a hemoglobinhoz kotodik, ez a kotes egy ido utan (nehany ora) bonthatatlan. Innen lehet megallapitani hogy visszamenoleg milyenek lehettek a cukrok.
Mar csak azt nem ertem, hogy ha bonthatatlan ez a kotes, akkor mi lesz vele a tovabbiakban, hogyna urul ki a szervezetbol?
Először is gratula a jó értékhez, ez nekem is jó lesz, gyúrok rá.

A cukor a hemoglobin oxigén molekulájához kötődik és szállítódik tovább. Azt jól tudod, hogy bizonyos idő után a kötés stabilizálódik, és "bonthatatlan" lesz. A hemoglobin molekula életciklusa 6-8 hét, ez idő alatt szállítja a stabil molekulákat. 6-8 hét után a hemoglobin molekula elpusztul, mindig a legrégebbi, legöregebb, és ez folyamatosan. Ha tehát javul az átlagos vc szinted, akkor a magas cukor átlaghoz tartozó hemoglobin egyszer csak kipusztul, és már nem mérhető, csak a friss, ami kevés glukoz molekulát tartalmaz.

pusimelu

Őstag
Teki jól belehúztál!Nagy nagy gratuláció érte!Meg palacsinta!
Ha ezt tudom hogy én meg a B.Laci ilyen jó hatással vagyunk rád versenyzünk egész évben!Igaz Laci!

blaci

Őstag
Teki jól belehúztál!Nagy nagy gratuláció érte!Meg palacsinta!
Ha ezt tudom hogy én meg a B.Laci ilyen jó hatással vagyunk rád versenyzünk egész évben!Igaz Laci!

I g a z!!! - :rolleyes:
Sőt, minden hónapra javulást fogunk kitűzni a magunk részére is, akkor aztán nem lehet semmi gond...rajtunk ne múljon.:rolleyes:

Ui.: Amikor meg Kata jól legyőz mindkettőnket akkor majd azt is megünnepeljük...valahogy. :rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

vighkata

I g a z!!! - :rolleyes:
Sőt, minden hónapra javulást fogunk kitűzni a magunk részére is, akkor aztán nem lehet semmi gond...rajtunk ne múljon.:rolleyes:

Ui.: Amikor meg Kata jól legyőz mindkettőnket akkor majd azt is megünnepeljük...valahogy. :rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Addig, amíg én legyőzlek benneteket, még sok inzulin átmegy Kiskorú Vizidezodor penjén.

De azért a minden hónapra javulás, ez tetszik, ez igazi inspiráció. Főleg, hogy nekem még van mit javítanom. Az ünneplésben benne vagyok, akár benneteket, akár valaki mást ünneplünk.

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Addig, amíg én legyőzlek benneteket, még sok inzulin átmegy Kiskorú Vizidezodor penjén.

De azért a minden hónapra javulás, ez tetszik, ez igazi inspiráció. Főleg, hogy nekem még van mit javítanom. Az ünneplésben benne vagyok, akár benneteket, akár valaki mást ünneplünk.

Szerintem szépen sorban megünneplünk mindenkit :D

Zsu77

Új tag
Szerintem szépen sorban megünneplünk mindenkit :D

Ajjaj...most megpróbáltam fölállítani egy kívánság sorrendet...:DDe nem sikerült:p "akkor Vizidezodort előbb...nem-nem... a Katát is akarom...na de ott vannak Laci és Meli...:confused: Meg a többiek....:confused:...."Na jó...Szóval,ahogy esik úgy puffan,csak ünnepeljünk mindenkit szép sorban.És először lesz egy első helyezett,aztán felzárkózik mellé még egy,meg még egy,stb...ööö...Sidike....Hány tag van?:shock::D

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Ajjaj...most megpróbáltam fölállítani egy kívánság sorrendet...:DDe nem sikerült:p "akkor Vizidezodort előbb...nem-nem... a Katát is akarom...na de ott vannak Laci és Meli...:confused: Meg a többiek....:confused:...."Na jó...Szóval,ahogy esik úgy puffan,csak ünnepeljünk mindenkit szép sorban.És először lesz egy első helyezett,aztán felzárkózik mellé még egy,meg még egy,stb...ööö...Sidike....Hány tag van?:shock::D

Ez jóóó :D szerintem :rolleyes: ő, őő, őőőőőőőő :rolleyes: izéé

vighkata

Majdnem mondtam, hogy eccerre, de az nem jó, me akkor eccer ünneplünk. Mindegy a sorrend, csak ünnepjjjünk.

Most elárultam magam Sidike.

blaci

Őstag
És először lesz egy első helyezett,aztán felzárkózik mellé még egy,meg még egy,stb...ööö...Sidike....Hány tag van?:shock::D

Sidike mögé fogunk felzárkózni...szerintem, mind az összes tag, amit már igazából meg is tettünk.:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

"Tag: 1,330, Aktív tagok: 1,000" - :rolleyes:

vighkata

Bocsi, de feneketlen jó kedvem van. 7,7-es HbA1c-re nem emlékszem, főleg, hogy a karácsonyi felborulás miatt veszni láttam a javulást.

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Sidike mögé fogunk felzárkózni...szerintem, mind az összes tag, amit már igazából meg is tettünk.:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

"Tag: 1,330, Aktív tagok: 1,000" - :rolleyes:

Miket nem mondasz Laci?! :) :rolleyes: Mi fogunk utánad menni, ahogy rohangálsz az epres-túrós palacsintával :D és azért futsz, mert Katával lobogtatni akarunk :razz:

Oldal tetejére