Vércukor érték HbA1c

Vick

Új tag
? mm-es a kanülöd? lehet kicsi amit használsz. megprobálhatod 2 naponta cserélni a kanült, mert lehet a helye gyullad be kissé és akkor már nem annyi mennyiség szívódik fel a bázisodból mint amennyi kellene. legalábbis nekem ezt mondta a dokim mikor indokolatlanul magas értékeket mértem.... Nálam bevált.
látszik a helye mikor kitéped a kanült?
Lehet a helyeket is kellene cserélgetned.... mondom én aki mindig csak a hasába bök :)

Köszi, de ezeket a lehetőségeket már végiggondoltam. A gyerek 7 éves, vékonyka és 6mm 90fokos a kanülje. Nem tudom mekkora gyereknél szoktak váltani nagyobbra, de szerintem még nincs itt az idő. A kétnaponta cserét jó lenne rendszeresíteni, de csak 60 db szereléket kapott 6 hónapra, ami 3 napi cserére jön ki. Már így is jóval többet használtunk mint amit lehetett volna, nem tudom mi lesz ha a 3. éven elfogy a 4 évre engedélyezett keret. A kanül helye nem gyulladt, szép. Szúrunk karba, combba, farba is rendszeresen. Szerencsére mostanában csak ritkán fordul elő ilyen megmagyarázhatatlan magas érték. És ha magas, akkor cserélek és a probléma elrendezve.

cuki

Új tag
Sziasztok!

Ma lett du.-án eredményem, 6.0. Csak a nővérrel tudtam beszélni, a dokimhoz kedden megyek. Kaptam egy nagy nagy dicséretet, pedig romlik folyamatosan az eredményem. De azért nem annyira rossz. Meli GRATULA Neked!!!!!!! Inzullinátállitással mi a helyzet?

pusimelu

Őstag
Beszélnem kell a főnökömmel mert 4 napra be kell feküdnöm a Lantus-Apidra lesz azt mondta a doktornő.Fel kell hívnom 2 héttel befekvés előtt és átállít bármikor.Meg azt is mondta hogy mindenben támogat.Nem tudom mire jutok a főnökömmel.Én az őszi szünetben szeretném ,de ha nem megy akkor majd kerítünk rá időt egyszer csak lesz nekem is szabim.(Az a baj hogy most kezdtem és nem nagyon hősködhetek főleg hogy miattam átszervezte a beosztást hogy ne legyek állandó délutános.)Majd kialakul,de mindenképp megírom hogy mit intéztem.

gretta

Új tag
tök jó nektek. ezek szerintem nagyon szuper eredmények. én mindig csak azon szurkolok, hogy 7 alatt legyek. Most a legutóbbi két alkalommal sikerült. mind a kettő 6,9
okt.végén megyek újra. mindig félek hogy a köv-re meg elromlik. mostanában nem mindig látom a logikát a méréseimben. Igaz néha beiktatok egy egy olyan köztes étkezést amiben nem tudom pontosan mennyi is a ch.:confused: Falatozok a pattogatot kukoricából, kostolgatok a főzésnél..... De azért igyekszem

infopeti

Új tag
Sziasztok!

Humalog és Lantus inzulinokat használok! 21 éves egyetemista vagyok és 9 éve cukros!
Nekem lenne egy elég nagy problémám,nagyon magas a HbA1C értékem és nagyon szeretném már lejjebb vinni.
DE! Ahhoz lejjebb kell vinnem a vércukor értékeimet is és ez mostanában nem nagyon megy,de nem tom miért :(
Be szoktam tartani a diétát,tehát nem nagyon eszek mellé meg ilyesmik. És már lassan 2 hete nem tom a cukromat 10.0 alá nyomni,pedig normálisan bökök és normálisan is eszek. Olyat is szoktam,hogy megbököm az adott adagot,de mégse eszek annyit,hogy ne menjen fel a cukrom,vagy várok előtte 15-20 percet,de nem sok hatása van. Lehet,hogy úgymond "eltelítődött" a szervezetem és nem tudja egyenlőre feldolgozni? Mozgok rendszeresen.

Van valakinek valami jó ötlete mivel tudnám lejjebb vinni?:confused:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sziasztok!

Humalog és Lantus inzulinokat használok! 21 éves egyetemista vagyok és 9 éve cukros!
Nekem lenne egy elég nagy problémám,nagyon magas a HbA1C értékem és nagyon szeretném már lejjebb vinni.
DE! Ahhoz lejjebb kell vinnem a vércukor értékeimet is és ez mostanában nem nagyon megy,de nem tom miért :(
Be szoktam tartani a diétát,tehát nem nagyon eszek mellé meg ilyesmik. És már lassan 2 hete nem tom a cukromat 10.0 alá nyomni,pedig normálisan bökök és normálisan is eszek. Olyat is szoktam,hogy megbököm az adott adagot,de mégse eszek annyit,hogy ne menjen fel a cukrom,vagy várok előtte 15-20 percet,de nem sok hatása van. Lehet,hogy úgymond "eltelítődött" a szervezetem és nem tudja egyenlőre feldolgozni? Mozgok rendszeresen.

Van valakinek valami jó ötlete mivel tudnám lejjebb vinni?:confused:

Szia!
A legjobb inzulinokat adod magadnak, és a Humaloggal nem indokolt a 15-20 perces késleltetés.
Nekem egyetlen tippem van. Elképzelhető, hogy ahova az inzulint adod, ott már "inzulin csomó" alakult ki, vagyis szöveti gyulladást, szöveti szaporulatot hoztál létre. Az ilyen csomókba beadott inzulin java része hatástalan, mert nem tud kellően felszívódni. Ha eddig a pocidba adtad az inzulint, akkor feltétlenül váltsál szúrási területet, mondjuk adda a karodba, vagy a combodba az inzulint. Ha ez az inzulin hatástalanságának az oka, akkor arra kell vigyáznod, hogy ha "tiszta" területre adod az inzulint, akkor könnyen hipozhatsz, hiszen már a fele mennyiség is azonnal dolgozni kezd a szervezetedben.
Ha nem ez az ok, akkor tovább okoskodunk, és megpróbálunk rátalálni a hibára.

infopeti

Új tag
Sziasztok!

Nem ez lehet a probléma,mert "tiszta" helyre adom és mégis magasak a cukraim,hogy úgy mondjam ok nélkül!!!
Már nagyon idegesít a dolog,de nem tom mit tudnék vele csinálni. LEhet az lesz,hogy szépen elkezdem 3 óránként méregetni éjjel-nappal és akkor csak kibukik,hogy hol lehet a hiba. Egy kísérletnek nem rossz szerintem.
Vagy szívesen várok még ötleteket!

Sani

Új tag
Kedves infopeti!

Lehet, hogy megnövekedett inzulinigényed, pl.
- a stressz miatt, hogy miért magas a cukrod
- híztál
- bárminemű változás állt be a hétköznapjaidban

A 3 órás vc mérést mindenképpen jó dolognak tartom, mert akkor kiderül, hogy a bázis inzulinnal ( Lantussal), vagy a Humalog mennyiségével van-e baj.

infopeti

Új tag
Szia!

1. Híztam 6Kg-ot!
2. Megváltoztak a 7köznapjaim :(:)

Egyenlőre nem adok többet egyikből se,megvárom ezeket a 3 órás méréseket és majd utánna változtatok,ha kell,de remélem beáll a cukrom,nagyon remélem! Nincs nagyon kedvem emelni!! :(

2008.10.09. 20.00 VC mérés: 14,6 mmol/l - most 20.00-kor kell beadom a 22E Lanust!
Mit ajánlatok Humalog-ot bökjek rá,hogy lejjebb menjen? Vagy várjak vele?

Sani

Új tag
kedves infopeti!

6 kg plussz már elég ok arra, hogy magasabbak legyenek a vc értékeid. Ez mindenképpen oka a megemelkedeett inzulin igényednek.

Miért nem akarsz emelni az inzulinadagon?

Ha meg tényleg nem akarsz, akkor le kell fogynod...

Más megoldást én nem látok

infopeti

Új tag
kedves infopeti!

6 kg plussz már elég ok arra, hogy magasabbak legyenek a vc értékeid. Ez mindenképpen oka a megemelkedeett inzulin igényednek.

Miért nem akarsz emelni az inzulinadagon?

Ha meg tényleg nem akarsz, akkor le kell fogynod...

Más megoldást én nem látok

Csak azért ,mert tudom, hogy nem az lehet a probléma,mert mikor 80KG-ot nyomtam akkor is elég volt ez az adag! És most vagyok 76KG!!!
Valami más a gebasz oka!
És ha elkezdek egy erőssebb diétát míg talán a felgyülemlet inzulin kicsit kiürül,tehát reggelire például 2 dl tej + 1kifli?
Tehát nem használom ki a bökés miatti szénhidrát adagot????:confused:

Zsu77

Új tag
Kedves infopeti!

Lehet, hogy megnövekedett inzulinigényed, pl.
- a stressz miatt, hogy miért magas a cukrod
- híztál
- bárminemű változás állt be a hétköznapjaidban

A 3 órás vc mérést mindenképpen jó dolognak tartom, mert akkor kiderül, hogy a bázis inzulinnal ( Lantussal), vagy a Humalog mennyiségével van-e baj.

Még mindig ott van a stressz és a megváltozott hétköznapok.De:peti!Túl vagy a tinikoron.Nincs onnan tapasztalatod a kialakult "gebasz"-ra?Gondolj utána,hátha onnan is tudsz meríteni ötletet,mert a sikeres kezelés nagyon egyén-függő is.Egyébként bátor,de jó ötlet a 3 órázás.És ne stresszelj,úgy képtelenség lesz beállítani!!!

Sani

Új tag
Kedves infopeti!

Ha az egész nap folyamán emelkedett vc-ket mérsz, akkor valószínű a Lantus adaggal van a gond.
a Lantus egy 24-28 órán át tartó bázis inzulin, ami a hatásideje alatt ugyanolyan mértékben fejti ki a hatását. Tehát ha egész nap - éjjel magas a vc-d, akkor én ezt emelném.

Ha evés - evések után magasabb, akkor rosszul számoltad ki az inzulin mennyiséget a bevitt ch- hoz, vagy még más is közre játszhat. Pl. feszültség, stressz, a megváltozott hétköznapjaid, stb...

Lehet, hogy most egyszerre több dolog is hat a szervezetedre és ezért van a megemelkedett inzulinigény...hiába, hogy most csak pár kilóval vagy nehezebb

Nekünk, cukorbetegeknek az egész élete egy kísérletezés,
- hogy jó legyen az adag
- ha megváltozott, miért változott meg
- mit tudok a normoglikémiás értékek eléréséhez tenni.

infopeti

Új tag
Értelek titeket!!!

22E számolt ki a doktornőm,mert a gyerekorvosi rendelőbe jóval magasabbat állítottak :(
Azt se mondták,hogy a bázist csak a lábba szabad adni!!:(
Szóval valamit kell csinálnom!!!

Sani

Új tag
Én a helyedben mérném 3 napon keresztül, 3 óránként, éjjel
22
24
03
06
08
stb, és az eredményeimmel elmennék utána a diabetológusomhoz.
És írnám az elfogyasztott étel ch mennyiségét is.

Sani

Új tag
Különben Lantus mellé ultragyors inzulint írnak fel, aminek a bevitt mennyiségét mindig az elfogyasztoot ch mennyiség és az éppen aktuális vc érték határoz meg.

Ha magas vc mérsz, nem szoktál korrigálni?

Oldal tetejére