Zsu77
Új tag
Az említett "ellen-hormon" tevékenység természetesen ismeretes volt számomra, tehát az világos, hogy mitől emelkedik a cukor, s ím, akkor ez más szavakkal a "relatív inzulin hiány" (csak ez nem esett le, khmm.. ). Másik oldalról meg dolgozik a rezisztencia. Ezért vannak azok az "élménybeszámolók", hogy somogyi effektus idején hiába a plusz inzulin, nincs vc csökkenés, egyszerűen hagyni kell lecsengeni, azaz, hogy az "ellen-hormonok" eltűnjenek. Amíg a vérben vannak, hiába a korrekció. Legalább is sokan ezt mondják. Vagy nem? Ennek fényében nekem még mindig nem egyértelmű, mindaz, amit a somogyi "kordábantarthatóságáról" írtál (mondtak). Nyilván itt nem az egész megelőzésére gondolok, hanem ha már lett somogyi. Hogy plusz inzulinnal nem csúcsosodik ki. Szóval ez új info az általam ismertekhez képest, ami összegezve: a plusz inzulin nemigen segít a kialakult somogyin, időtartamának csökkentésében, ellenben ha az lecsengett, egykönnyen indul a hullámvasút.
A somogyival kapcsolatban elég tanácstalannak tűnt az előadó,aki maga is pumpás.Az egyetlen,amit biztosra mondott,hogy persze pumpásokra vonatkozik,hogy ne legyen szünet az inzulin-adagolásnál.Nekem ez ragadt meg leginkább,dehát még voltunk ott ketten innen,talán ők többet is megragadtak.De a penes részéhez a somogyival kapcsolatban én nem vettem észre,hogy jött volna tanács.(vagy aludtam...