Cukorbeteg gondozó/gondozás

tímeácska

Őstag
Néhány éve, álltam sorban a vérvételnél, ahol ki van írva, hogy cukorbetegeket előre kell engedni. Jött egy fickó, szólt, hogy cukorbeteg, szeretne előremenni, mire a sorban többen is: : Márpedig nem fog, mit képzel, mi is sorban állunk, dolgozni megyünk, a mi időnk is drága, stb. Én ugyan középtájt álltam, de mondtam neki, hogy elém állhat. Na ez sem tetszett a mögöttem állóknak, de nem igen érdekelt...
Gusztustalanok tudnak lenni az emberek néha.

Velem hasonló eset CUKORBETEG GONDOZÓBAN történt! A saját "sorstársak" fújjogtak le, amikor az a nagyon hypozós időszakom volt... 1,5 mmol/l-nél valahogy nem igazán volt "kedvem" megvitatni velük a helyzetet...:rolleyes: De azért "megjegyeztem" a dolgot, amikor kifele jöttem... Ismét sikerült Szimpatikustímeácskát játszanom... :mrgreen::mrgreen:

rgyörgy

Új tag
Néhány éve, álltam sorban a vérvételnél, ahol ki van írva, hogy cukorbetegeket előre kell engedni. Jött egy fickó, szólt, hogy cukorbeteg, szeretne előremenni, mire a sorban többen is: : Márpedig nem fog, mit képzel, mi is sorban állunk, dolgozni megyünk, a mi időnk is drága, stb. Én ugyan középtájt álltam, de mondtam neki, hogy elém állhat. Na ez sem tetszett a mögöttem állóknak, de nem igen érdekelt...
Gusztustalanok tudnak lenni az emberek néha.

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> A szakorvosiba nálunk automata sorszám van, két lehetőség. Hiába megy előre cukros számmal valaki, csak a vc vért veszik le. Ha csalni akar valaki, újból mehet sorszámért.:mrgreen:
Nekem úgy tűnik nálunk, már jól működik az átalakult Eü, és kívánom mindenkinek az országban, legyenek hasonló tapasztalataik.:D:-D<o>:p

</o> <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

tímeácska

Őstag
Nálunk is sorszám van vérvételnél is... De a kismamákat, kisgyerekeket, cukorbetegeket automatikusan előrébb veszik... Külön jelzése van a sorszámnak... Mondjuk, "csak" vérvételre érkezők, akik az előbb említettek körén kívül esnek, azok kapják a soron következő sorszámot, a kismamák, gyerekek, cukorbetegek részére indítanak egy újabb sorszám-sorozatot, és a rendszer automatikusan az éppen aktuális sorszám után behívja ezt a soron kívüli sorszámot... Valahogy úgy kell elképzelni, mint amikor egy másik rendelőbe hívnak be beteget, ugyan azon a kijelzőn...

dg

Őstag
Én úgy tudom,hogy az éhgyomor az mindig és csakis a vc miatt kell.De egy 1-esnél ugyan minek lennének erre MÁR kíváncsiak?Agicza,nem történt félrehallás?Ráadásul a laborok működésével sincs összhangban az éhgyomor és a de.10-es időpont.Ezt még egy egészségessel sem játszák el.Járj még egy kört ezügyben,ha más nem,akkor telcsin!

A koleszterinszint vizsgálata előtt is minimum 12-14 órás koplalás (ill. zéró koleszterines étel) kell, különben fals az eredmény.

gretta

Új tag
Sziasztok.

Mióta cukis és inzulinos vagyok,most megyek majd először vérvételre,így a kérdés bután hangozhat a rutinosabbaknak: ha éhgyomorra kell mennem és 10 órára kaptam időpontot, akkor ilyenkor ki kell hagynom a reggeli inzulint? (Humulin N-Humulin R)
Még sose csináltam ilyet.
Köszi előre is ha válaszoltok. :)

hátha enned kell sztem egyél. tőlem vérvételnél csak annyit kérdeznek hogy éhgyomorra jöttem vagy már ettem... Ha épp idő volt és ettem akkor azt megjegyzem a naplómba és a dokinőnek mondom. egyébként szerintem cukrosoknál nemsok jelentősége van.... HgA1C és fruktozamin szempontjából legalábbis.... Majd ird meg az eredményeid. És hogy viseled a dolgot? Kint jársz dokihoz?

gabibaba

Aktív tag
Pennel hipo után nincs tippetek? Ha este vagy késő du. van, akkor néha elmarad a találkozás Somogyi úrral, de ha délelőtt, akkor tuti siker.

Mostanság vót pár és elég váratlan (Gábor 5 doboz csíkot használ havonta, és még így is). Pl. edzés után vacsi előtt 14,6, normál mennyiségű inzulin bead vacsorához (nem több, mert előtte +0,5 egység hipoztatta), ch kimérve pontra. 3/4 9 tájban heverészik, majd puff, elaludt. Gondoltuk, úgysincs utóvacsora, nem keltettük fel, mértünk - 2,1-t. Az inzulin egyébként jó szokott lenni vacsorához máskor, akkor is, ha edzés van előtte.

És az mitől lehet, hogy eddig az éjszakai inzulin úgy működött, hogy éjfélre lefekvéshez képest jóval magasabb vc, hajnalban nagy csökkenés. Mostanság (1 hónapja kb.) meg nem emelkedik annyira a vc éjfélig, de annyival kel kb., mint amennyit 1/2 2 - 2 körül mérünk, nincs a hajnali nagy esés (ezt mondjuk nem bánom). Lehet a kétszeri bázis?

tímeácska

Őstag
"Pennel hipo után nincs tippetek? Ha este vagy késő du. van, akkor néha elmarad a találkozás Somogyi úrral, de ha délelőtt, akkor tuti siker."

Igazából erre nem tértek ki, mivel pumpás tali volt...
De én arra gondolok, ha jellemzően délelőtt volt a hypo, és délután találkoztatok Somogyi úrral :)-D), akkor ott valahol biza relatív inzulinhiány léphetett fel... Itt szerintem jónak tűnő megoldás lehet, a hypo kivédése... Már, ha lehet...:rolleyes: Valami eseményhez nem tudjátok kötni a hypot? Ha tesi óra van pl. ezeken a napokon, akkor érdemes lenne talán egy kicsivel többet ennie, hogy valóban ne lehessen hypo... A déli inzulinnal esetleg utána lehetne korrigálni, bagyon finoman, óvatosan... ??? (mondom, csak tippelek!)

"Mostanság vót pár és elég váratlan (Gábor 5 doboz csíkot használ havonta, és még így is). Pl. edzés után vacsi előtt 14,6, normál mennyiségű inzulin bead vacsorához (nem több, mert előtte +0,5 egység hipoztatta), ch kimérve pontra. 3/4 9 tájban heverészik, majd puff, elaludt. Gondoltuk, úgysincs utóvacsora, nem keltettük fel, mértünk - 2,1-t. Az inzulin egyébként jó szokott lenni vacsorához máskor, akkor is, ha edzés van előtte."

Szerintem ennek is csak akkor van igazán jelentősége, ha rendszeresen előfordul... Lehet, hogy sok a bázis, vagy a bólus?! Próbálkozzatok a "kivárással" kaja előtt (mondjuk + 10 perc a megszokotthoz képest!), hogy a magasabb cukit lejjebb tornázhassa az az inzulin... De, amint írtad, egyébként jó szokott lenni... Úgyhogy, semmiképpen (én) nem nyúlnék a bázishoz, sem a kajához adott inzulinhoz (főleg, ha + 0,5 E behypoztatta...!!!)

"És az mitől lehet, hogy eddig az éjszakai inzulin úgy működött, hogy éjfélre lefekvéshez képest jóval magasabb vc, hajnalban nagy csökkenés. Mostanság (1 hónapja kb.) meg nem emelkedik annyira a vc éjfélig, de annyival kel kb., mint amennyit 1/2 2 - 2 körül mérünk, nincs a hajnali nagy esés (ezt mondjuk nem bánom). Lehet a kétszeri bázis?"

Gondolom, ezt a kétszeri bázist úgy értetted, hogy reggel és este is kap, de kevesebbet este, mint addig, magyarul, ketté lett szedve a bázis inzulin. Lehet, hogy mietőtt ketté nem szedték az inzulin beadását, sok lehetett az az egyszeri mennyiség, egyszerre beadva (ugye érteni, mit akarok írni!:-D). Szóval, lehet, hogy azért nincs az a "nagy" vércukor esés reggelre! Lehet... De ettől oly' csodás eme cukorbetegség... :mrgreen:

agicza

Új tag
Sziasztok!

Köszi a sok választ! :) Kedvesek vagytok.

Otthon lett beállítva az inzulin 3 hónapja kb. Reggel 16 E Délben 10E Este 14E Humulin R,
Este 10-kor 14E Humulin N.

Idáig nem voltam itt orvosnál,mindent otthonról hoztam, nagyjából semmi bajom hálistennek, az eredmények is tűrhetőek. /gondolom én,naiv. :)/
Gondoltam,hogy bejelentezek itt is mint cukorbeteg, hiszen itt élek Írországban és ha valahol ér valami, akkor tudjanak rólam.
Mostmár nem vagyok biztos benne,hogy jó ötlet volt. :)
A háziorvos felvette az adatokat és mondta,hogy kérjek időpontot az ápolónőtől aki itt leveszi a vért. Itt ez a szokás. Fél 10-kor kezdenek(előtte itt a fű se nő), és megkaptam a 10 órás időpontot.
Megkérdeztem,hogy ehetek -e hiszen addig egy inzulin és két evés van nekem.
Mondják nem. Ne adjak inzulint,ne egyek.
Hááát még ilyet nem csináltam,nem tudom mi lesz. Ha a reggeli érték általában 6 körül van, akkor ha nem adok inzulint, és nem eszek,akkor elméletileg elkezd felmenni a vércukrom,nem? Gondolom én.
Bár ebben csak reménykedek,mert ha meg elindul lefele akkor így is úgyis ennem kell.Ha tetszik nekik,ha nem.
Nem tudom mi lesz, majd meglátom. 10 után meg már nem is adhatom be a reggeli adagot,ha már 12-kor jön a déli. :(
Majd utólag elmesélem hogy mi lett az eredmény. :)

agicza

Új tag
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Szi Agicza!<o></o>
Most voltam vérvételen, hazai idő szerint reggel 8-kor. Üres gyomorral kell menni mindig, inzulint, csak vérvétel után adom be és akkor eszem. Én is Humulin N és R inzulint „fogyasztok”.<o>:p</o>
Reggel 12, délben 10, este 10 NE. Éjszakára 6 E.<o></o>
Milyen az idő felétek?<o></o>

Szia György!

Az időjárás jelenleg 'íres': egyik percben süt a nap hétágra:), a következőben már feltámad a szél:confused: , a harmadikban pedig szakad az eső:(.
Ez volt ma.

Amúgy majdnem két hétig nyár volt, úgyhogy nem panaszkodom.
Bár egész nyáron nem volt nyár, úgyhogy épp itt volt az ideje.

Amúgy időben 1 órával vagyunk hátrébb mint ti.

Neked bevállt a Humulin? Régen használod?
Kellemes estét. szia

tímeácska

Őstag
Otthon lett beállítva az inzulin 3 hónapja kb. Reggel 16 E Délben 10E Este 14E Humulin R,
Este 10-kor 14E Humulin N. ...
...Ne adjak inzulint,ne egyek.
Hááát még ilyet nem csináltam,nem tudom mi lesz. Ha a reggeli érték általában 6 körül van, akkor ha nem adok inzulint, és nem eszek,akkor elméletileg elkezd felmenni a vércukrom,nem? Gondolom én.
Bár ebben csak reménykedek,mert ha meg elindul lefele akkor így is úgyis ennem kell.Ha tetszik nekik,ha nem.
Nem tudom mi lesz, majd meglátom. 10 után meg már nem is adhatom be a reggeli adagot,ha már 12-kor jön a déli. :(
Majd utólag elmesélem hogy mi lett az eredmény. :)

Mivel, csak este adsz hosszú hatású inzulint, így nem hinném, hogy galibát fog okozni, ha kihagyod, ill. később eszed a reggelit, és adod hozzá a gyors hatású inzulint!
Ha Valaki csak este adja a hosszú hatásút, akkor a reggelihez, ebédhez, vacsorához adott inzulin csak a kajával bevitt CH-t hivatott "kordában" tartani! A hosszú hatású ebben az esetben biztosítja a bázis-inzulin szükségletet, magyarul, ellátja a szervezetet egy folyamatos inzulin mennyiséggel, így evés, és gyors hatású inzulin nélkül is kell(lene) tartania a vércukorszintet! Jobb esetben...:rolleyes:

agicza

Új tag
Nekünk azt mondták, hogy cukorbeteg esetében nem érdemes játszadozni azzal, hogy teljesen éhgyomorra menjen az ember! Tehát, mi mindig reggeli után mentünk... Soha nem volt ebből probléma!

Szia Tímeácska!

Lehet, hogy újra akarják diagnosztizálni a cukromat, hátha nem is vagyok az, csak hobbiból inzulinozom magam, mert az olyan jó. :-D:-D:-D

Nem tudom. Majd pénteken kiderül. Szép estét. :)

rgyörgy

Új tag
Amúgy időben 1 órával vagyunk hátrébb mint ti.

Neked bevállt a Humulin? Régen használod?
Kellemes estét. szia

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Öt éve vagyok kezelve, azóta kapom az inzulint. Az akkor beállított mennyiséget adom most is. Két hete jöttem ki a kórházból, és ezt hagyták jóvá.
Én meg vagyok elégedve a Humulinnal, ennek is megvan a maga előnye. Annak előnyös, aki be tudja tartani az étkezési időket. Az inzulin mennyiségen soha nem változtatok, nagyon jól hozzá tudom igazítani a bevitt ch-t, figyelembe véve a fizikai tevékenységet. A hgba1c érték is hat alatt szokott lenni. A reggeli inzulin adagodból úgy gondolom, neked is vigyázni kell a ch mennyiségre, hamar felmegy a vc érték. A reggeli előtti vc értéket az esti pótvacsorával jól tudom befolyásolni. Általában 4,7-4,8 mml/l szokott lenni, Előfordult már a 5-5,2, de ez már nagyon magas, ilyenkor nem eszem meg az 50gr ch-t. A reggeli indulás szerintem, befolyásolja a napi vc szintet.<o></o>
Tímeácskának igaza van, ameddig reggel nem eszel, nem kell az inzulin, a vc nem változik. Ha szükséges, +/- 1-2 órát ellehet csalni az inz. beadási idejéből, ekkor a háromszori adag beadási idejét módosítani kell.<o></o>
A reggeli 6-os értéket a pótvacsorával lehet befolyásolni, van úgy, csak egy almát eszem.
Most mértem meg a vc-t, ma nem lesz pótvacsora.<o></o>
Kellemes estét neked is, és utána szép álmokat.<o></o>
<o></o>

agicza

Új tag
Jó reggelt.

Amúgy elvagyok én is a Humulinnal,de vannak még kérdéseim.
Este 6,1 volt 10 órakor,nem ettem semmit, reggel 7.4-re ébredtem.
Az nagyon rossz? Mitől ment fel ennyire?
Fogalmam sincs.:confused:Valamit nem jól csinálok?

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Öt éve vagyok kezelve, azóta kapom az inzulint. Az akkor beállított mennyiséget adom most is. Két hete jöttem ki a kórházból, és ezt hagyták jóvá.
Én meg vagyok elégedve a Humulinnal, ennek is megvan a maga előnye. Annak előnyös, aki be tudja tartani az étkezési időket. Az inzulin mennyiségen soha nem változtatok, nagyon jól hozzá tudom igazítani a bevitt ch-t, figyelembe véve a fizikai tevékenységet. A hgba1c érték is hat alatt szokott lenni. A reggeli inzulin adagodból úgy gondolom, neked is vigyázni kell a ch mennyiségre, hamar felmegy a vc érték. A reggeli előtti vc értéket az esti pótvacsorával jól tudom befolyásolni. Általában 4,7-4,8 mml/l szokott lenni, Előfordult már a 5-5,2, de ez már nagyon magas, ilyenkor nem eszem meg az 50gr ch-t. A reggeli indulás szerintem, befolyásolja a napi vc szintet.<o></o>
Tímeácskának igaza van, ameddig reggel nem eszel, nem kell az inzulin, a vc nem változik. Ha szükséges, +/- 1-2 órát ellehet csalni az inz. beadási idejéből, ekkor a háromszori adag beadási idejét módosítani kell.<o></o>
A reggeli 6-os értéket a pótvacsorával lehet befolyásolni, van úgy, csak egy almát eszem.
Most mértem meg a vc-t, ma nem lesz pótvacsora.<o></o>
Kellemes estét neked is, és utána szép álmokat.<o></o>
<o></o>

blaci

Őstag
Én is mindig reggeli után megyek vérvételre, cukorbetegeknél ennek nincs jelentősége a doki szerint. Mindent ugyanúgy csinálok mint máskor, inzulin – reggeli 40g CH, utána indulok, ez olyan 7 óra körül van, mire bekerülök kb. 8 óra felé akkor a legmagasabb az érték a reggeli után vagy kb. akkor indul csak lefelé. Engem kicsit zavarni is szokott hogy reggeli előtt 5 körül mérek a leletemen meg mindig 6-os, 7-es érték van. De hát mondjuk ez így normális a reggeli után. Gondoltam régebben hogy kipróbálom egyszer és csúsztatok a reggelivel hogy éhgyomorra menjek de nem mertem megkockáztatni. Kérdeztem a dokit hogy ezt lehet e, azt mondta nem, mindent csináljak úgy ahogy szoktam, az időket pontosan be kell tartani ( Actrapid / Insulatard) nincs variálás. Egyszer meg amikor mentem ki volt téve egy tájékoztató (most is kint van), volt rajta minden féle, meg egy olyan is hogy ha valami befolyásolhatja az eredményt előre szólni kell. Én szóltam hogy cukorbeteg vagyok és már reggeli után jöttem. Erre majdnem leharapták a fejem mondván hogy „így kell ide jönni, ennek így nincs semmi értelme”, na de egye fene az én bajom, azért megcsinálják. Azóta bölcsen hallgatok, inkább nem mondok semmit.

blaci

Őstag
Nekem este mindig arra kell vigyázni hogy 22 órakor az Insulatard beadása előtt 6-os körül legyen a cukim hogy az éjszakai hypót elkerüljem, ezt az utóvacsival szoktam igazítani, soha nem hagyom el. Ha este 5 körül van és nem eszem rá nekem akkor reggel van 6 körül, ha este 6-os akkor reggel mindig 5 körül van. Ahogy György is írta a reggeli értéket a pótvacsorával lehet jól befolyásolni, szerintem is.

rgyörgy

Új tag
Jó reggelt.

Amúgy elvagyok én is a Humulinnal,de vannak még kérdéseim.
Este 6,1 volt 10 órakor,nem ettem semmit, reggel 7.4-re ébredtem.
Az nagyon rossz? Mitől ment fel ennyire?
Fogalmam sincs.:confused:Valamit nem jól csinálok?

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Szia Agicza!
Sok minden befolyásolja a vc értéket, stress, fizikai terhelés, időjárás stb.
Szerintem, jelenleg, aránylag könnyű következtetni Most néztem meg a műholdas élő időképet
Hatalmas kiterjedésű ciklon örvénylik a Brit szigetek felett. Gondolom a legerősebb hidegfronti hatás nálatok az este és éjszaka lehetett. Erre érdemes figyelni, felétek sokkal erőteljesebb az időjárás hatása a szervezetre. Most kihasználom a lehetőséget, hogy kaptam tőled ezt az infót és figyelni, fogom az én vc értékem alakulását, milyen hatással van rá az időjárási front. Nagyjából kétnapos késéssel ér ide tőletek a front, legyengült állapotban, tehát Péntekre várható. Felteszem az elérhetőségét a műholdas időképnek, érdemes elmenteni és figyelni.
http://www.sat24.com/frame.php?html=view&country=eu
Szép napot

agicza

Új tag
Szia!

Köszi a tippet, megnézem mindenképpen.
Igen, azt észrevettem, hogy a stressz emeli a cukrot, de amikor
indokolatlanul emelkedik akkor nem tudom mire gondoljak. :confused:
Leginkább arra szoktam fogni,hogy valamit elbénáztam,hiszen még egy csomó dologról fogalmam sincs.
Na de most majd az itteni ellátórendszerben! ;) Hátha segítenek valamit.
/nem hiszem,csak bizakodó vagyok/

Inkább abban bizom,hogy nemsoká megyek haza kontrollra és majd felteszem a kérdéseim.

Remélem legalább nálatok süt valami napocska. :)
Jó étvágyat az ebédhez!

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Szia Agicza!
Sok minden befolyásolja a vc értéket, stress, fizikai terhelés, időjárás stb.
Szerintem, jelenleg, aránylag könnyű következtetni Most néztem meg a műholdas élő időképet
Hatalmas kiterjedésű ciklon örvénylik a Brit szigetek felett. Gondolom a legerősebb hidegfronti hatás nálatok az este és éjszaka lehetett. Erre érdemes figyelni, felétek sokkal erőteljesebb az időjárás hatása a szervezetre. Most kihasználom a lehetőséget, hogy kaptam tőled ezt az infót és figyelni, fogom az én vc értékem alakulását, milyen hatással van rá az időjárási front. Nagyjából kétnapos késéssel ér ide tőletek a front, legyengült állapotban, tehát Péntekre várható. Felteszem az elérhetőségét a műholdas időképnek, érdemes elmenteni és figyelni.
http://www.sat24.com/frame.php?html=view&country=eu
Szép napot

gabibaba

Aktív tag
A déli inzulinnal esetleg utána lehetne korrigálni, bagyon finoman, óvatosan... ??? (mondom, csak tippelek!)

Esetleg uzsonnaidőben, szigorúan mérve, +0,5? vagy lefekvés előtt??

Én is nagyon élvezem ezt a cb-t, nem tudom, mit csinálnék, ha nem lenne :mrgreen:

Oldal tetejére