"Pennel hipo után nincs tippetek? Ha este vagy késő du. van, akkor néha elmarad a találkozás Somogyi úrral, de ha délelőtt, akkor tuti siker."
Igazából erre nem tértek ki, mivel pumpás tali volt...
De én arra gondolok, ha jellemzően délelőtt volt a hypo, és délután találkoztatok Somogyi úrral

-D), akkor ott valahol biza relatív inzulinhiány léphetett fel... Itt szerintem jónak tűnő megoldás lehet, a hypo kivédése... Már, ha lehet...

Valami eseményhez nem tudjátok kötni a hypot? Ha tesi óra van pl. ezeken a napokon, akkor érdemes lenne talán egy kicsivel többet ennie, hogy valóban ne lehessen hypo... A déli inzulinnal esetleg utána lehetne korrigálni, bagyon finoman, óvatosan... ??? (mondom, csak tippelek!)
"Mostanság vót pár és elég váratlan (Gábor 5 doboz csíkot használ havonta, és még így is). Pl. edzés után vacsi előtt 14,6, normál mennyiségű inzulin bead vacsorához (nem több, mert előtte +0,5 egység hipoztatta), ch kimérve pontra. 3/4 9 tájban heverészik, majd puff, elaludt. Gondoltuk, úgysincs utóvacsora, nem keltettük fel, mértünk - 2,1-t. Az inzulin egyébként jó szokott lenni vacsorához máskor, akkor is, ha edzés van előtte."
Szerintem ennek is csak akkor van igazán jelentősége, ha rendszeresen előfordul... Lehet, hogy sok a bázis, vagy a bólus?! Próbálkozzatok a "kivárással" kaja előtt (mondjuk + 10 perc a megszokotthoz képest!), hogy a magasabb cukit lejjebb tornázhassa az az inzulin... De, amint írtad, egyébként jó szokott lenni... Úgyhogy, semmiképpen (én) nem nyúlnék a bázishoz, sem a kajához adott inzulinhoz (főleg, ha + 0,5 E behypoztatta...!!!)
"És az mitől lehet, hogy eddig az éjszakai inzulin úgy működött, hogy éjfélre lefekvéshez képest jóval magasabb vc, hajnalban nagy csökkenés. Mostanság (1 hónapja kb.) meg nem emelkedik annyira a vc éjfélig, de annyival kel kb., mint amennyit 1/2 2 - 2 körül mérünk, nincs a hajnali nagy esés (ezt mondjuk nem bánom). Lehet a kétszeri bázis?"
Gondolom, ezt a kétszeri bázist úgy értetted, hogy reggel és este is kap, de kevesebbet este, mint addig, magyarul, ketté lett szedve a bázis inzulin. Lehet, hogy mietőtt ketté nem szedték az inzulin beadását, sok lehetett az az egyszeri mennyiség, egyszerre beadva (ugye érteni, mit akarok írni!:-D). Szóval, lehet, hogy azért nincs az a "nagy" vércukor esés reggelre! Lehet... De ettől oly' csodás eme cukorbetegség... :mrgreen: