Cukorbeteg gondozó/gondozás

agicza

Új tag
Szia Laci!

Köszi a tippeket, ti már nagyon ügyesek vagytok, nekem még bele kell jönni
dolgokba. Kicsit kezdő vagyok még. :(
A reggeli 7,4 délelőtt gyorsan felment még 10,5-ig aztán ebéd előttre lement 4,1-re.
Csak hogy legyen valami sikerélményem is. :p
Amúgy gyanítom hogy valami vírus kerülget, hőemelkedés,fáj a torkom... :???:
Még valami? Olyan uncsi lenne,ha nem jönne mindig valami új. :-D

Nekem este mindig arra kell vigyázni hogy 22 órakor az Insulatard beadása előtt 6-os körül legyen a cukim hogy az éjszakai hypót elkerüljem, ezt az utóvacsival szoktam igazítani, soha nem hagyom el. Ha este 5 körül van és nem eszem rá nekem akkor reggel van 6 körül, ha este 6-os akkor reggel mindig 5 körül van. Ahogy György is írta a reggeli értéket a pótvacsorával lehet jól befolyásolni, szerintem is.

Zsu77

Új tag
Én is mindig reggeli után megyek vérvételre, cukorbetegeknél ennek nincs jelentősége a doki szerint. Mindent ugyanúgy csinálok mint máskor, inzulin – reggeli 40g CH, utána indulok, ez olyan 7 óra körül van, mire bekerülök kb. 8 óra felé akkor a legmagasabb az érték a reggeli után vagy kb. akkor indul csak lefelé. Engem kicsit zavarni is szokott hogy reggeli előtt 5 körül mérek a leletemen meg mindig 6-os, 7-es érték van. De hát mondjuk ez így normális a reggeli után. Gondoltam régebben hogy kipróbálom egyszer és csúsztatok a reggelivel hogy éhgyomorra menjek de nem mertem megkockáztatni. Kérdeztem a dokit hogy ezt lehet e, azt mondta nem, mindent csináljak úgy ahogy szoktam, az időket pontosan be kell tartani ( Actrapid / Insulatard) nincs variálás. Egyszer meg amikor mentem ki volt téve egy tájékoztató (most is kint van), volt rajta minden féle, meg egy olyan is hogy ha valami befolyásolhatja az eredményt előre szólni kell. Én szóltam hogy cukorbeteg vagyok és már reggeli után jöttem. Erre majdnem leharapták a fejem mondván hogy „így kell ide jönni, ennek így nincs semmi értelme”, na de egye fene az én bajom, azért megcsinálják. Azóta bölcsen hallgatok, inkább nem mondok semmit.

Nem tudom,hogy melyik laborba jársz,de azt tudom,hogy ott halvány lila gőzük sincs arról,hogy mi a diabetes,legalábbis az 1-es.Csak az öregbácsikásat ismerik,de azt is csak úgy,hogy ne egyen cukrot.Kb.Szóval jobb,ha hallgatsz.Étkezés után másfél-1 órán a 6-7 érték teljesen szupi!Ne báncsa a szemid.;)

Zsu77

Új tag
<LINK href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Szia Agicza!
Sok minden befolyásolja a vc értéket, stress, fizikai terhelés, időjárás stb.
Szerintem, jelenleg, aránylag könnyű következtetni Most néztem meg a műholdas élő időképet
Hatalmas kiterjedésű ciklon örvénylik a Brit szigetek felett. Gondolom a legerősebb hidegfronti hatás nálatok az este és éjszaka lehetett. Erre érdemes figyelni, felétek sokkal erőteljesebb az időjárás hatása a szervezetre. Most kihasználom a lehetőséget, hogy kaptam tőled ezt az infót és figyelni, fogom az én vc értékem alakulását, milyen hatással van rá az időjárási front. Nagyjából kétnapos késéssel ér ide tőletek a front, legyengült állapotban, tehát Péntekre várható. Felteszem az elérhetőségét a műholdas időképnek, érdemes elmenteni és figyelni.
http://www.sat24.com/frame.php?html=view&country=eu
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><O></O>
Szép napot

Köszi György,már el is mentettem!;)

rgyörgy

Új tag
Köszi György,már el is mentettem!;)

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Ez meg a magyar légtér műholdas, élő, meteorológiai térképe.
http://www.sat24.com/frame.php?html=zoom&xas=436&yas=280

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

lizzi

Őstag
sziasztok!
gondolkodtam ,hogy hová is írjak ,de gondoltam mivel a mostani helyzetem is a (nem)gondozás témakörbe tartozik ezért ide írom le.
szóval hétfőn voltam nődokinál,magas vérnyomás meg rengeteg fehérje a vizeletben ,azt mondta másnap reggel kórház:( bementünk ,de nem engedtek befeküdni ,mivel túl korai a terhesség a kórház adottságaihoz képest ,meg hely sem volt és túl sok bajom van!!megbeszélt a dokim egy időpontot a Máv kórházba ,ahol ma voltam ,és siralmas az ottani állapot ,meg azon kívül ,hogy még jobban elijesztettek ,hogy mi is történhet velem meg a babával a magas értékek miatt ,és más gyógyszert írtak föl mint 3 napja 2 másik doki,még mindig ittvagyok ellátás nélkül ,doki nélkül és veszélyeztetett terhesként itthon bőgők és izgulok ,hogy hogyan is tovább.
Hát ilyenkor kívánom mindenkinek akik így elrendezték az egészségügyet ,hogy legyenek a helyünkben néha pár napra.

Zsu77

Új tag
Szia!Ez nagyon szomorú.Ez toxémia-gyanú akar lenni?Már annyira nem emlékszem.Szerintem nincs értelme tovább várni:a betegjogi képviselőt erre találták ki.Ne a betegen keressék meg a hiányosságokat,hanem a nagyokos minisztériumban.Szerintem a dokikat senki nem nézné ki a Kossuth térről,ha ŐK gondolnák,hogy odaköltöznek...Szerintem még egy páran odaköltöznének szolidárni(vagy mit csinálni)

dg

Őstag
túl korai a terhesség a kórház adottságaihoz képest ,meg hely sem volt .

Te jó ég!
Hogy hely nincs, az még csak-csak, de a másik kijelentés mit jelent?

Amúgy nyugi! Ha nagy volna a baj, lenne hely!

Sok kismamával találkoztam, akiknek magas vérnyomásuk volt. Manapság ez nem hinném, hogy jelentős probléma, mivel jól orvosolható.

Terhesség idején a vizelet megemelkedett fehérje tartalma normális (!), ezt úgy kell érteni, hogy a laborpapíron látható referenciatartományon fix, hogy túl van mindenkinek, aki terhes, de persze ennek a "túllevésnek" is van felső határa. Erre már nem emlékszem számszerűleg, de a védőnők az ilyen értékeket fújni szokták. Ha nem, én biztosra(!) megkérdezem neked, ha szólsz! (Ezeket az utakat magam is végigizgultam.)

Ezen felül, rám is rámhozták a halálfélelmet nem egyszer kis fittyfenékért, csak sajna túl későn tudtam meg, hogy apróságokról van szó, és addig százszor meghaltam! Hát, nem érzek érte hálát!

Szóval nyugi, beszélj más szakemberekkel is, védőnőkkel is!

Zsu77

Új tag
Én nem tudom.Belém állandóan belém kötöttek,ha csak egy árva db fehérjét is találtak a mintámban.Már ott tartottunk,hogy kerültük a labor előtti estén a férjemmel egymást,nehogy ő legyen az oka...:mrgreen:
Egyébként én csak akkor lettem nyugodt,hogy életben maradok és a gyerek sem lesz egy szemű,hat ujjú,három karú agyhalott,mikor abbahagytam a témával foglalkozó magazinok olvasását...:rolleyes:

dg

Őstag
Én nem tudom.Belém állandóan belém kötöttek,ha csak egy árva db fehérjét is találtak a mintámban.Már ott tartottunk,hogy kerültük a labor előtti estén a férjemmel egymást,nehogy ő legyen az oka...:mrgreen:
Egyébként én csak akkor lettem nyugodt,hogy életben maradok és a gyerek sem lesz egy szemű,hat ujjú,három karú agyhalott,mikor abbahagytam a témával foglalkozó magazinok olvasását...:rolleyes:

Na, igen. Nekem meg azt mondták, hogy a megemelkedett fehérjetartalom normális, a terhesség velejárója.
Hát, lehet hogy megtaláltuk a századik példáját annak, hogy egyugyanazon probléma helyenként eltérő megítélésű. Őrület...

tímeácska

Őstag
Na, igen. Nekem meg azt mondták, hogy a megemelkedett fehérjetartalom normális, a terhesség velejárója.
Hát, lehet hogy megtaláltuk a századik példáját annak, hogy egyugyanazon probléma helyenként eltérő megítélésű. Őrület...

Őrület?! Na, ne csináld már!:rolleyes: Hiszen, ez teljesen normális jelenség...:mrgreen::mrgreen::twisted: Na, ez ettől eltérő lenne a meghökkentő...:rolleyes::-D:twisted:
-Kicsitnagyoncinikustímeácska-hapci!:mrgreen:

lizzi

Őstag
Köszi ,hogy leírjátok ezeket és kicsit próbáltok nyugtatgatni ,de engem halálra ijesztettek.Most már kicsit jobban vagyok ,remélem hétfőn már meglesznek az eredmények és akkor okosabbak leszünk és találunk is másik orvost és kórházat ahol majd kezelnek és vállalnak is!Hát most teljesen azt érzem ,hogy néha magunkat kell kezelni ,mert az orvos ahány annyi félét mond.

pusimelu

Őstag
Nekem amikor kiderült a betegség em akkor mondta egy kedves nővér hogy ha van ágy felvesznek ott elől várjak.(30-as cukorral)Sokan voltak ott elől és én fogtam magam és elmentem dolgozni csak 2 órára mert nem volt más asszisztens meg a főnökömnek is megmutattam a papírjaimat.(Utána meg azt mondták hogy mertem megszökni.)
Lizzi ne idegeskedj(könnyű mondani) szorítunk neked meg a babádnak is hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

napocska

Őstag
Kedves Lizzi!
A terhes kismamákat mindig hajlamosak az egészségügyben agyon-paráztatni, ezt én is tapasztaltam. Nem megfelelő AFP és egyéb értékek, amik a végén kiderül, hogy csak azért estek ki a céltartományból, mert nem a megfelelő terhességi hétben lett levéve a vér, és hasonlók. Mindenesetre gondoskodnak arról, hogy szegény kismama mindig tudjon miért aggódni.
Szerintem kérdezz meg több dokit is, és próbálj megnyugodni! Drukkolok én is nagyon!
Kriszta

gretta

Új tag
sziasztok!
gondolkodtam ,hogy hová is írjak ,de gondoltam mivel a mostani helyzetem is a (nem)gondozás témakörbe tartozik ezért ide írom le.
szóval hétfőn voltam nődokinál,magas vérnyomás meg rengeteg fehérje a vizeletben ,azt mondta másnap reggel kórház:( bementünk ,de nem engedtek befeküdni ,mivel túl korai a terhesség a kórház adottságaihoz képest ,meg hely sem volt és túl sok bajom van!!megbeszélt a dokim egy időpontot a Máv kórházba ,ahol ma voltam ,és siralmas az ottani állapot ,meg azon kívül ,hogy még jobban elijesztettek ,hogy mi is történhet velem meg a babával a magas értékek miatt ,és más gyógyszert írtak föl mint 3 napja 2 másik doki,még mindig ittvagyok ellátás nélkül ,doki nélkül és veszélyeztetett terhesként itthon bőgők és izgulok ,hogy hogyan is tovább.
Hát ilyenkor kívánom mindenkinek akik így elrendezték az egészségügyet ,hogy legyenek a helyünkben néha pár napra.

Mikor én feküdtem bent a szabolcsban akkor a Zsirai doki kezelt egy 28 hetes kismamát magas vérnyomással, fehérjével.... Azóta megszült a lány egy tök egészséges kisbabát. Szóval ezek a tünetek még nem jelentenek ám katasztrófát viszont annál nagyobb odafigyelést. Ő is szorgosan gyujtögette a vizeletét mindennap, amit aztán kiértékeltek. A doki is szorgosan látogatta.... A MÁV nagyon gáz? A Zsirai doki is oda ment át ha jól tudom. Keresd őt. Arra felkészülhetsz hogy előbb ő is elmond egy csomó negatívumot, hogy mik is történhetnek a babával, de ez orvosi kötelességük is. ( mégha csak 10 %ban válik is be a jóslat....)
Sztem fölösleges idegeskednek. Ha megfelelő kezelést kapsz nem lesz semmi gond. A toxemia az három tüneteggyüttes talán: magas vérnyomás, fehérjeürítés és vizesedés. Vizesedsz is? hányadik hétben is jársz? Cukraid milyenek? Lehet már tudni a baba nemét?
Nekem is van fehérjeürítésem. Voltam nephrológusnál aki szerint nyugodtan belevághatok így a terhességbe.
Egyébként ha Zsiraival szeretnél beszélni ezekről a konkrét dolgokról ugy anonim, akkor ma este elérhető online: a www.fokuszbanano.hu honlapon. este 20.00-21.00. Hátha mond valami hasznosat. csak regisztrálni kell és akkor az orvosválaszol panelre kattintva meg fogod őt találni.
Addig is kitartás és majd tájékoztass.

Oldal tetejére