Insulinpumpa

rgyörgy

Új tag
Én arra törekszem, hogy 5-8 között legyen, perzse ez nem mindig sikerül. Étkezés előtt 4-5, étkezés után 6-7-8. Egy cukor beteg számára ez lenne az ideális, legalábis én így tanultam. Nekem 5 alatt már félő, hogy hipózok, és nem örülök a 8 fölötti értékeknek sem.
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Érdekes, az idő előrehaladásával emelkedik az a vc szint, aminél érzem, vigyázat, hipó készülődik. Mikor megállapították a betegséget, a kórházban volt 1, 9 is és semmi bajom nem volt. Mostanában 3,5 körül érzem, ez már a kritikus határ. Még az a szerencse, nagyon ritkán fordul elő.<o>:cool:

</o>

A reggeli és a lefekvés előtt vércukorszint között nem nagyon volt eltérés, ezért arra gondoltam, hogy éjszakánként történhetett valami.
Úgy tűnik, igazam van. Többször felkeltem hajnalban, eltérő időpontokban, és mit látok: 12, 13, 17, stb.
Ilyenkor mit tegyek? Adjak éjszakára több bólust?
Én is a bázist változtatnám hasonlóan, ahogy Tímeácska is írta. Viszont arra vigyázz, hogy ha a több bázis miatt az éjszaka nem lesz olyan magas a vércukrod, akkor reggelre hipo lehet belőle. Ezért valószínű, hogy hajnalban csökkenteni kell a bázist.
Nekem a szerelékek mennyisége gond lehet. Most 7 napig elég egy tartály (őszi bázissal), erre jut egy kanül és egy szerelék. Fél év alatt 26 kell, 30-at adtak.
Ennyi. ;)
Tudtommal 60 szerelék, kanül, tartály jár fél évre, sőt újabban az orvosom 3, ha nincs nagy meleg, akkor esetleg 4 naponta kéri a cserét.
Ha elfogy a szerelék, a Medtronic is rugalmas, szükség esetén azonnal küld úgy is, hogy jóval később kapod a receptet.

tímeácska

Őstag
Nos, egy kis gyors "élménybeszámoló" :)mrgreen:)...
Éjjel 2 körül felment a cukim egy kissé... Konkrétan HI-t sikerült produkálnom... Az addigi 140%-ról, 200%-ra raktam a pumpát, és ezt a beállítást 4 óra hosszára állítottam, pluszban pedig még adtam 5 E-t kiterjesztett bólusban, 1 órára állítva (ugyan az, mint a %-os állítás voltaképpen, csak tudtam, a 200% az első órában kevés lesz...). Pár óra nem alvás, csak mérés után, reggelre 8 körüli cukit sikerült csinálnom, azóta is 200%-on ketyegek, cukim 6-8-9 körül van, ami a körülményekhez képest szerintem kitűnő! Lázam is akad-akad, konkrétan 40°-ot mutat a hőmérő... De ma már sokkal jobban vagyok, mint tegnap, így 2 db. almát ettem is, közben iszogatok-iszogatok. Gyógyulok, gyógyulok!;-):-D

Sani

Új tag
Régebben én sem éreztem meg az 1,9-es cukrokat.
Az, hogy mit érzünk és hogy hogyan érezzük a vc esést, az több mindenen múlik :
- milyen magasról
- milyen gyorsan esik le a vc szint,
ill. személyenként is változóak a tünetek.
Mostanában - szerencsére én is 3,5-nél már érzem, hogy " valami készülődik". Ezért van nálam mindig a vc mérő gép. Akárhova - akármikor megyek, kéznél van ...ugyanúgy, mint a plussz 1 doboz csík, +3 elem a vc mérő géphez, + elem a pumpához + patron + inzulin+ szerelék , fertőtlenítő oldat, szőlőcukor.....és ki fogtok nevetni, még a penem is nálam van, ha bármi történne a pumpával, ne maradjak inzulin nélkül.
Nem bízok semmit sem a véletlenre.

Örülök, Tímeácska, hogy a sok nehézség ellenére rendben tudod tartani a cukraidat. :arrow: Különben nagyon sokat tanulhatunk az esetedből, így köszönjük, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat.
Jobbulást kívánok!

rgyörgy

Új tag
Lázam is akad-akad, konkrétan 40°-ot mutat a hőmérő... De ma már sokkal jobban vagyok, mint tegnap, így 2 db. almát ettem is, közben iszogatok-iszogatok. Gyógyulok, gyógyulok!;-):-D

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Kedves Tímeácska!<o>:p</o>
Kérünk, ha lehet, ne betegeskedj.<o></o>
Addig is jobbulást kívánunk.<o></o>

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

napocska

Őstag
Szia Christina!
Már Gergőn van a pumpa? Hogy válik be? Írd meg légyszi, mik az első tapasztalatok!! Nagyon kíváncsi vagyok!

orsika

Új tag
Sziaszttok!

A kérdésem a következő lenne... Felmerült az a tény, hogy az inzulinpumpa saját részt, (önerőt) lehet csökkenteni, különböző módszerekkel. Valaki élt ezzel a lehetőséggel?
Azt is hallottam, hogy ha valamilyen diabétesz egyesületen keresztül fizetem be, akkor valamivel olcsóbb... Kérdésem az, hogy mennyivel? Kérem, aki ebben jártas, vélaszoljon. Nagyon megköszönném.

tímeácska

Őstag
Sziaszttok!

A kérdésem a következő lenne... Felmerült az a tény, hogy az inzulinpumpa saját részt, (önerőt) lehet csökkenteni, különböző módszerekkel. Valaki élt ezzel a lehetőséggel?
Azt is hallottam, hogy ha valamilyen diabétesz egyesületen keresztül fizetem be, akkor valamivel olcsóbb... Kérdésem az, hogy mennyivel? Kérem, aki ebben jártas, vélaszoljon. Nagyon megköszönném.

Szia Orsika!
Egy tipp: egészségpénztár!!! Ha van esetleg Neked, vagy a családodon belül Valakinek, akkor az Ő nevére (aki nevén a kártya van!) kérjed a számlát! Ha nincs senkid, akinek lenne ilyen kártyája, akkor szerintem itt az idő, hogy legyen Neked is! Ha pl. vállalsz havi 5-6 ezer Ft-os befizetési önrészt, akkor ez pontosan fedezni fogja a következő fél éves szerelékeid árát. És, ebben az eg.pénztárban az a pozitív, hogy jóváírják a bankszámládra a vásárlás összegét (vagyis, visszakapod), ha fedezi az eg.pénzt.kártya összege a vásárlás teljes összegét, akkor az egészet írják jóvá, ha kevesebb pénz van rajta, akkor meg annyit, amennyi rajta van. Pl.: 33700 Ft volt Mátém fél éves szerelék mennyiégének az ára, az én eg.pént.kártyámon volt mondjuk 39000, akkor így a teljes, azaz a 33700 Ft-ot jóváírják a számla ellenében a bankszámlámra. De ha csak 20000 Ft lett volna a kártyámon, akkor azt a 20000 Ft-ot írták volna jóvá! Azért, ez nem kis "segítség"!;-)
Egyébként, tudom javasolni Mindenkinek ezt az eg.pénztárasdit! Jó dolog!
Diab.egyesületen keresztüli fizetésről nem hallottam, erről nincs infóm!

tímeácska

Őstag
Régebben én sem éreztem meg az 1,9-es cukrokat.
Az, hogy mit érzünk és hogy hogyan érezzük a vc esést, az több mindenen múlik :
- milyen magasról
- milyen gyorsan esik le a vc szint,
ill. személyenként is változóak a tünetek.
Mostanában - szerencsére én is 3,5-nél már érzem, hogy " valami készülődik". Ezért van nálam mindig a vc mérő gép. Akárhova - akármikor megyek, kéznél van ...ugyanúgy, mint a plussz 1 doboz csík, +3 elem a vc mérő géphez, + elem a pumpához + patron + inzulin+ szerelék , fertőtlenítő oldat, szőlőcukor.....és ki fogtok nevetni, még a penem is nálam van, ha bármi történne a pumpával, ne maradjak inzulin nélkül.
Nem bízok semmit sem a véletlenre.

Örülök, Tímeácska, hogy a sok nehézség ellenére rendben tudod tartani a cukraidat. :arrow: Különben nagyon sokat tanulhatunk az esetedből, így köszönjük, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat.
Jobbulást kívánok!

Én is pent mindenhovamagammalhurcolós vagyok!:-D Sőt, olyan szinten, hogy ugyebár, hiába van valakinél csak a pen, abba ugye inzulint is kellene rakni, ha a pumpával bármi történne... Nos, én még inzulinpatront is cipelek magammal... És persze azokat a szerencsétlen vizelet csíkokat is (aceton-stix)... :mrgreen: Úgyhogy, Sani, én nem nevetlek ki! Inkább saját magamon nevetek néha... Ugyanis, általában én mindenből dupla mennyiséget viszek (ugye, Mátém miatt ia), persze az aceton-stixből nem! :mrgreen: Néha elég vicces, amikor keresem a tollamat a táska alján, pl., és csak pakolom kifele a pumpás-diabos cuccokat, és még mindig csak pakolom, pakolom, pakolom, és csak meg lesz végre az a toll, bár, sok helyen már megszánnak, és inkább adnak egy tollat, csak fejezzem be a kipakolást... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Zsu77

Új tag
...sok helyen már megszánnak, és inkább adnak egy tollat, csak fejezzem be a kipakolást... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

:lol::lol::lol:

Hát erről valahogy a babás időszakok jutnak eszembe.Csereruhástul bébikajástul,mindenestül amolyan félbabaszobányi felszerelés bőven bebiztosítva.Aztán bővült az ügy,valahogy így:
1.először csak egy babának
2.utána egy babának és egy apróságnak
3.utána egy babának,egy apróságnak és "pár" holmi még egy kisgyereknek...:rolleyes:,ja meg hát mindig nem is olyan kevés cucc nekem is.A kisautók és plüssállatkák nem olyan régen hagyták el a tatyomat...Azóta is csak kis táskákkal szeretek mászkálni,nem baj,ha totál tele van tömve,de nekem már "menetfelszerelés-fóbiám" van...:mrgreen:És még így is tuti,hogy amit keresek az a legalján van,ami egyszerű vezérelv(már eleve ott keresem),dehát... nem mindegy,hogy a tatyó melyik oldalán...:mrgreen:

Zsu77

Új tag
Gondolom, ha meg eleve legalul keresed, legfelül volt!

Néha kínomban,amikor tényleg gyorsan kőne valami,két kézzel beleesek a táskámba és vadul kotorászom,közben a szememmel nézem a tatyó tetejének tartalmi változását,és ha a szemem elé kerül amit kerestem,akkor nagyon örülök.Ha sehogy sem,akkor azt most itt nem részletezném,nehogy kizárjanak a fórum látogatásából...De talán az őrült medve is sírva jönne a receptért,hogy hogyan tudok ilyen lelkiállapotba kerülni...:mrgreen:és mi a titka a grimasznak...:mrgreen:

napocska

Őstag
:lol::lol::lol:

Hát erről valahogy a babás időszakok jutnak eszembe.Csereruhástul bébikajástul,mindenestül amolyan félbabaszobányi felszerelés bőven bebiztosítva.

Még a nagyfiammal, mikor kisbaba volt, úgy utaztunk el egy röpke pár napos látogatásra a szüleimhez, hogy vittük a csecsemőmérleget, és a babafürdető kádat is :rolleyes:.

Oldal tetejére