Insulinpumpa

laffi

Tag
Az eredeti áttolásos ötlet nem az enyém, azt ceruzával hajtották végre.
Ez annyival jobb, hogy látod mennyit tolsz át, és hogy lassabban tudod átnyomni. A buborékosodás elkerülése érdekében ez fontos.

Sani

Új tag
Én 5 naponta töltök patront ( 2 ml-es ), és úgy, hogy vízszintesen tartom és tollal ( ceruzával )nyomom át az inzulint. Aztán feltöltöm a vezetéket,légtelenítek, így kb. 180 - 190 E inzulin elég 5 napra. Csak a tűt cserélem 2-3 naponta.

PindurBocs

Új tag
Sziasztok!

Én simán átszívom a tartályba és bár kicsit habzik a végén a tetején, de azt ki szoktam spriccelni. Miért a vízszintes pozició:)? A használati útmutatóban erre nem volt figyelmeztetés?
Én is úgy cserélek időben, ahogy Sani és tény, hogy kanülből több fogy, mint patronból, mert azt csak akkor cserélem, ha kifogy, míg kanült, amint gond van, de alapértelmezetten is 3 naponta...na jó előfordult már 4-5 nap is, de akkor nem volt gond a cukorral és ezért nem is szvesen váltottam helyet.

A másik témához: Nekem a múltkor risztott a gép, hogy gombhiba és onnantól félpercenként abba sem hagyta. Hívtam a zöldszámot és küldték is a cseregépet! Engem lenyűgözött: 1,5 óra alatt kinn voltak futárral, mennem sem kellett sehová. Az átmeneti időre pedig beadtam pennel inzulint így 8-nál nem is ment feljebb.

Ha az ember mér, résen lehet és meg lehet előzni a nagyobb bajt. Ha csak nem éjszaka történik, bár azt a riasztást nem lehetett nem észrevenni.:)

Magdika

Új tag
Hoppá! Én még nem láttam ezt a hírdetést. Változó hogy mennyit mérek. Ha jól be vagyok épp állítva, akkor napi 3-4 mérés, ha nem akkor átlag 5-6 mérés naponta. Profilkészítéskor 10-12 mérés, de azt csak ritkán (1-2 havonta) csinálom.

Péter! Azt nem mondtam hogy a szenzoros mérés nem hatékony. Iszonyú sok adathoz juthatunk általa, lekövethetjük h bizonyos kaja ill valamilyen aktivitás, egy-egy korrekció milyen hatással van a vércukrunkra. Érdemes naplózni hogy mikor mi történt és visszanézni az adatokat. Szóval szuper dolog beállítás alatt vagy bármikor amikor vki úgy érzi hogy jó lenne tudni a "részleteket". Más kérdés hogy szponzor nélkül nagyon drága.
Külföldön könnyebben hozzá lehet jutni, bizonyos támogatás van rá, ezért tudja Pumpás állandóan hordani.
Nekem erre nincs is igényem, de azért 2-3 havonta, vagy szükség szerint én is feltenném a szenzort. Viszont akkor folyton azt nézem hogy éppen hogy állok. Be lehet állítani riasztást. Nekem 5 alatt ill. 10 felett riasztott, így tudtam lépni mielőtt még hiper v hipo lett volna belőle. Vmint azt is mutatja 1 v 2 nyíllal h milyen irányú és erősségű a vc változás. Szóval szuper dolognak tartom, de állandó viseletre szükségtelen és drága.
Ha vhogy megoldható lenne az állandó viselete ( nem lenne kényelmetlen) akkor a riasztási pontok beállításával el lehetne érni hogy a cukrunkat normál tartományban tartsuk. Hátha még megoldanák azt is hogy a mérési adatok és az elvárt határértékek alapján algoritmussal kiszámítaná a pumpa a korrekciót és be is adná, az lenne még csak a jóvilág. De ezt már mesterséges hasnyálmirigynek is lehet nevezni. Sztem még 1-2 év és ez is menni fog. Szerintetek?

Kedves Lafi!

Valami ilyesmiről álmodom én 49 éve. ha már a gyógyulásról nem is merek. De ti még megélhetitek azt is.

Magdika

laffi

Tag
Sani! Nekem kisebb a tartály, így 160 NE-t átnyomok és tele is lesz. Légtelenítés után 145-150 marad benne, ez meg kb. 3-3,5 napra elég. Azért csinálom így, hogy együtt tudjam cserélni a tartályt és a kanült, másképp sok cső ment veszendőbe.

Pindurbocs! A vízszintes pozíció nem fontos, csak azért jobb asztallapon csinálni, hogyha szétcsúszna, akkor ne essen le semmi. A lényeg azon van hogy ceruzával ill. pennel lassan tudod áttolni az inzulint a patronból a tartályba és ekkor nem buborékosodik, nem habzik, max 1 nagyobb buborék képződik, amit könnyen és kevés inz. veszteséggel ki lehet nyomni. A sima felszíváshoz nagyobb kézügyesség kell, és könnyebben habosodik.

PindurBocs

Új tag
Szia Laffi!

Én is Medtronic pumpát használok, de nekem belefér egy 3 ml-s patron...Nem értem, talán a verzió más??? Nekem 722-es van.

Igen, a habososdás az tény, de azért a kézügyesség...szerintem nem bonyolult. Kicsit olyan mint az orvosos filmekben:)

Na legközelebb kipróbálom ezt a vízszintes poziciót:)

laffi

Tag
2 féle van, én 522-est használok. A tartálya kisebb (1,8ml) de talán más különbség nincs. Nem bonyolult a felszívás, de áttolni lassabban is lehet :)

poe

Őstag
2 féle van, én 522-est használok. A tartálya kisebb (1,8ml) de talán más különbség nincs. Nem bonyolult a felszívás, de áttolni lassabban is lehet :)
Így van. A 722-be 3 m l-es tartály fér. Maga a pumpa ugyanakkora, csak van egy kis "nyúlvány" amennyivel nagyobb a tartály.
Az áttolásos módszer nekem is bevált, mióta így csinálom nincsennek buborékgondjaim.

laffi

Tag
Poe! Ceruzával tolod vagy pennel??

Segítsetek lécci! Megjött a határozatom és Egészségpénztáron keresztül szeretném fizetni, viszont nem én vagyok a tag, hanem a tesóm.
Dimenzió EP. nem tudja vki hogy hogyan történik a számlázás elszámolás menete? Régen Vitaminos voltam ott valahogy egyszerűbben ment az elszámolás. Volt egyenleg az EP számlán és abból kifizették a szolgáltatót. Itt más a menet, de nem értem....

poe

Őstag

Segítsetek lécci! Megjött a határozatom és Egészségpénztáron keresztül szeretném fizetni, viszont nem én vagyok a tag, hanem a tesóm.
Dimenzió EP. nem tudja vki hogy hogyan történik a számlázás elszámolás menete? Régen Vitaminos voltam ott valahogy egyszerűbben ment az elszámolás. Volt egyenleg az EP számlán és abból kifizették a szolgáltatót. Itt más a menet, de nem értem....
Ceruzával.

A Dimenzió EP-t nem ismerem, de mi ugyanebben a szituban voltunk, vagyunk, csak épp OTP EP. Velük már van szerzősése a MedTronicnak, a barátnőm csak aláírja a számlát, visszaküldjük, vonják a pénzt. Én a helyetekben rákérdeznék első körben az EP-nél, hogy hogy legyen kiállítva a számla, miknek kell szerepelni rajta, aztán egyeztetnék a Medtroniccal is, nehogy valami félrecsússzon.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor

Én AXA-s vagyok, nálunk úgy működik, hogy én, mint tag egy (vagy több) családtagot megnevezhetek, akik részére a számla elszámolható. Abban nem vagyok tájékozott, hogy milyen rokoni fokozatnak kell lennie, de a tesó egyenes ág beli. Az én szerződésemen a fiam van, tehát az ő nevére kiállított számlát is téríti az AXA.
A nővérednek be kell jelentenie az eg.pt.nál téged, mint kedvezményezettet, és akkor elszámolható az ő szerződésére a te számlád.
Az viszont feltétel, hogy a számlán szerepeljen a PAJ (pénztári azonosító jel). Remélem a Dimenzió is ilyen rugalmas.

dg

Őstag
Nekünk Dimenziós kártyánk van.

Szerződéskötéskor be kellet jelölni, hogy milyen fajta szolgáltatásokat lehessen igénybe venni.
Minket csak a patikában kapható cuccok érdekeltek, pl velneszfitnesz, stb nem. Ennek a szegmensnek a menetéről tudok infokat adni, ha érdekel.

laffi

Tag
Köszi mindenkinek. Közben én is utánajártam. Már be vagyok jelentve én is, íg az én nevemre szóló számlát is be fogják fogadni. Álláspontjuk szerint a pumpa és a tartozékai elszámolhatóak. Dimenziónál vagy kártyát húzunk le, vagy kp számlázás van. Utóbbi lesz. Szla nekem, rajta lesz a tesó neve és pénztári kódja is. Aztán feladom a sárga csekken a pénzt, a szla meg be lesz nyújtva a pénztár felé így lehet a 30%-os adóvisszatérítést igénybevenni. Vitaminpénztárral másképp volt, befogadta a pénztár a számlát, és az egyenlegből utalt, így nekem kicsit furi hogy itt másképp megy, fel is kell adni a pénzt, meg a pénztári egyenlegre is rátenni ugyanazt az összeget, amit aztán később az ügyfél visszakap (?).

Poe! #3619-ben leírtam hogy csinálom pennel, így sztem mégjobb. A 722-esbe belefér a 300 NE teljesen?
GYED-en vagyok, így nem adózok annyit h igénybetudnám venni a saját tagságom alatt. Ezért most nem is vagyok pénztártag.

Sani

Új tag
Sziasztok!

Napok óta magasak ( 8-10 )az éjszakai - reggeli cukraim, ezért 120 %-on működtetem a pumpám ( éjszaka ), és szerencsére - így jó vcértékkel ébredek.
Lehet, hogy megint vmi front van, vagy csak az esőt, csapadékot érzem? Már nem tudom.
Viszont nappal ok a cukrom. Késő délutántól, másnap reggel 6.-ig indokolt a bázis emelésem.

pumpás

Őstag
Sziasztok!

Napok óta magasak ( 8-10 )az éjszakai - reggeli cukraim, ezért 120 %-on működtetem a pumpám ( éjszaka ), és szerencsére - így jó vcértékkel ébredek.
Lehet, hogy megint vmi front van, vagy csak az esőt, csapadékot érzem? Már nem tudom.
Viszont nappal ok a cukrom. Késő délutántól, másnap reggel 6.-ig indokolt a bázis emelésem.
Na én most pont az ellenkezöt élem át annyira alacsony hogy csak na reggel 8.30-kor 2,4-et mértem a szemem is flakadt :p de rámértem ugyan annyi volt.

PindurBocs

Új tag
Kedves Sani!

Nincs a közeledben, akik betegek: ez a vírusos hasmenés. Lehet, hogy lappang Nálad is! Adja Isten, hogy ne, de ha mégis, akármilyen nehéz igyál sokat!

Oldal tetejére