Sziasztok!
Napok óta magasak ( 8-10 )az éjszakai - reggeli cukraim, ezért 120 %-on működtetem a pumpám ( éjszaka ), és szerencsére - így jó vcértékkel ébredek.
Lehet, hogy megint vmi front van, vagy csak az esőt, csapadékot érzem? Már nem tudom.
Viszont nappal ok a cukrom. Késő délutántól, másnap reggel 6.-ig indokolt a bázis emelésem.
Sziasztok!
Nem tudtok valami érzéstelenítőt tapacs-cseréhez? Kiakaszt már a gyerek. Pedig most kaptunk 45 fokos kanült, sztem tök jó, csak nem egykezes a berakása, tehát a feszítő, ellenkező gyerekkel nem egyszerű. Ajánlották az Emla krémet, ami még egyenlőre beszerezhetetlen, egyébként meg 8000 Ft. Holnap megyünk gondozásra, megkérdezem, hogy a Lidokain spray, vagy krém miért nem jó.
Köszi!
Ildi, Napocska, nekem például nagyon fájt a kanül beszúrása... De, ha már álmában cserélted Ildi, akkor neki biztosan nem fáj szerintem sem.
Hát, ebben bizony lehet igazság, hogy én, aki még sosem próbáltam, honnan is tudhatnám fáj vagy sem![]()
![]()
Az inzulint időben kiveszitek a hűtőből? A hőmérsékletből adódó folyadék tágulás okozhat buborékosodást. A feltöltésnél pedig alaposan oda kell kocogtatni egy sima asztallaphoz, vagy a tenyeredhez felfelé néző szerelékkel légtelenítés közben. Ettől függetlenül néhány nap után a buborékok óhatatlanul megjelennek, ha sok van, vagy nagyok, akkor egy fél patronnál is ki kell légteleníteni. Esténként pedig a csövet kell átnézni fény felé, hogy nincs-e bubi, mert akkor inzulin helyett levegő mehet be, és tévesen diéta hibára gondolhattok.És nem értem azt sem hogy miért buborékosodik napi szinten a szerelék.
Nekem hol fáj, hol meg sem érzem. Egy gyerkőc viszont a kellemetlen élményt megjegyzi, és tart tőle, hogy megismétlődik. Egyébként én is sokszor érzek pici félelmet, hogy most fogom érezni a szúrást, vagy nem.Ez se mérvadó sztem. Nekem betették és nem is éreztem. Lehet hogy másodszorra érezném, vagy fájna is akár.![]()
Hát minket is így tanítottak. Nem tudom a ferde milyen én még nem láttam olyat. De a 90 fokosnál nem tudom elképzelni, hogy belövés után izmozzam le a fóliát.
Ha kipróbálod számolj be légy szíves!
Köszi.
Kata megemlítette a fém kanült (Roche-os). Én már hónapok óta ezt használom. Én személy szerint nagyon kedvelem! Sőt! Még azt az idétlen lifegő-lafogó részét is megszoktam!
Kata! Neked mi a véleményed erről a Rapid-D Link kanülről? Amikor adtam párat kipróbálásra, nagyon meglepődtél, hogy milyen "lapos" a többihez képest. És nem utolsó sorban SOKKAL kisebb heget hagy!!!
Egyetlen egy hátránya (nálam...), hogy ha nagyon izgek-mozgok, visszavérezhet a szerelék... Magyarul, vér (igaz, csak minimális!) kerülhet a szerelékbe. Egyébként, nálam úgy vettem észre, ez "csak" "esztétikai" problémát jelent, vércukor-befolyásoló hatását nem tapasztaltam!
Kanül-beszúrás fáj-nem fáj kérdéshez:
Én álatalában fájdalmat nem érzek kanül beszúrásakor, kivétel 1-2 alkalommal. Nagyságrendileg ez kb. 30 szúrásból 1-2 alkalmat jelent. Viszont igen ritkán, amikor szúrom be a kanült, annyira fáj, hogy inkább szúrok máshova. Van, hogy ez még csak a tű "éppenhogy" beszúrásánál van, még 2 mm-t sem haladt a tű a bőrbe, de egyszerűen annyira fáj, hogy nem bírom beljebb bökni... Pedig aztán a fájdalmat kifejezetten igen jól viselem...roll
![]()