Insulinpumpa

Sani

Új tag
Szia Pindurbocs!

Elvileg nicsen a közelemben beteg, viszont a lányom oviba jár és meg egy idősek otthonában töltöm a hétköznapjaimat, úgyhogy simán elképzelhető.
Inni - szerencsére - nagyon sokat iszom.
Köszönöm szépen!

MÓNI79

Új tag
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ti mit használtok fertőtlenítésre? Régebben vettem a gyógyszertárban sebfertőtlenítéshez használatis spray-t, gondoltam használom azt, mert még a flakonja is kicsi, így könnyen szállítható.

Viszont tegnap és ma nagyon pórul jártam miatta...
Tegnap reggel szerelékcsere után észrevettem, hogy nem ragadt fel rendesen a kanül, egy ragtapasz csíkkal rögzítettem, ahol nem ragadt. Ebéd után felment a cukrom 21-ig, de ekkor még nem gyanítottam semmit, mert néha amúgy is előfordul, bár ennek most nem értettem az okát. Vacsorára lement a cukrom 11-re. Adom be vacsorához a bólust, ekkor riasztás: NINCS BEADÁS. Mondhatni pánikba estem, gyorsan szerelékcsere (csak a második sikerült, mert most sem ragadt fel rendesen.) Szóval szerelékcsere után beadtam a maradék bólust, vacsi, stb.

Lefeküdtem 11,9-el. Ma reggel arra ébredtem, hogy kicsúszott a hasamból a kanül, Isten tudja mióta nem kaptam inzulint. 20,9.

Szóval mivel lehet úgy fertőtleníteni, hogy utána ragadjon a kanul?

Kicsit kétségbeesve:
Attila

Szia Szucsa!Sajnos mi is így jártunk.Kijött a gyerkőcből az egész szerelék, mire észrevettem 21 volt a cukra.Egyébként a medtronic-tól lehet kérni erre a célra használatos fertőtlenítő kendőt.50db-os 3000 ft.Mi is kipróbáltunk már többféle fertőtlenítőt, de csak ez vált be.Medtronic központban tudsz érdeklődni.

PindurBocs

Új tag
Én is a Medtronic féle kendőt használom és az rendesen rögzít én nagyon tudom ajánlani.

Sani, remélem, megúszod, mert nekem sikerült megkapni és pocsék volt:(

Sani

Új tag
Kedves Fórumozók,
Én úgy látom némileg ellentmondásba vagytok egy-két dologban, ezért segítséget kértem inzulinpumpásokkal foglalkozó orvos-szakértőtől, elküldtem ezt a topikot, és megkértem, hogy egy-két dolgot tisztázzon. Hamarosan (január közepére ígérte) segít tisztázni egy-két kérdést, ami folyamatosan visszatér a kategorikusan megfogalmazott korrigálásokkal kapcsolatban.

Kedves Ildikó!

Érdeklődni szeretnék, hogy sikerült -e már az orvostól - orvosoktól valami információt begyűjtened? :rolleyes:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Pumpás, gratula az 1000. üzenetedhez.
Egy kis ünneplés, Bükki vízzel, kóbásszal?
Bármilyen alkalmat megragadunk egy kis ünneplésre, ősült egy bagázs vagyunk. Tuti, hogy megünnepeljük, mindent megünneplünk, de legfőképpen azt, hogy hamarosan újra együtt lehetünk.

borka

Őstag
Mély Tiszteletem Ezredes Úr. Gratulálok,most így hirtelen Te vagy a második ezredes .
De én is nyomulok,már nem sok hiányzik.

Oldal tetejére