Receptek

borka

Őstag
Nagyon szívesen. Gzácia is erről az oldalról leste le a karácsonykor a Szabolcsi töltöttkáposztát.
Mi lett a vörös lencséből?

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nagyon szívesen. Gzácia is erről az oldalról leste le a karácsonykor a Szabolcsi töltöttkáposztát.
Mi lett a vörös lencséből?
Az én vörös lencsém még a zacsiban pihenget. A hétvégén megint annyi kaja volt, hogy ez már nem fért bele.
Amint lesz végeredmény, megírom.

vighkata

A lányokkal itt bent a munkahelyen növénykéket csíráztatunk. Most éppen tönkölybúza-csíra van soron, ma már "legeltünk" belőle egy keveset, isteni finom, édeskés íze van.

dg

Őstag
A lányokkal itt bent a munkahelyen növénykéket csíráztatunk. Most éppen tönkölybúza-csíra van soron, ma már "legeltünk" belőle egy keveset, isteni finom, édeskés íze van.

A sógornőm szokott csíráztatni különféle magvakat. Szendvicsre, salátába, magában, nagyon jó, nekem is ízlett.

Zsu77

Új tag
köszi,engem érdekelne.Jön a jó idő és elég napos az erkélyem.Tudom,hogy megy ez szobában is,de a friss levegőn mindig más...

Zsu77

Új tag
Ahaaaaa!Köszi Manka!Szerintem mindenképp élni fogok vele.Mostanában mindennap salizunk(egy jó sali csak 10perc...)és klassz lesz ilyenekkel feldobni!:D

pusimelu

Őstag
Mi holnap akarunk fánkot csinálni!:D
Hogy sikerült?
Cuki hogy remekelt rá?
Zsu!Nagyon jó lett.Én kenyérsütőgépben kelesztem és utána kicsit nyújtom szaggatom és sütöm.A nagyobbik lányom imádja.Csak 2 db -ot ettem és elég kicsikre szaggattuk ,de a cukim rendben volt tőle mondjuk kevesebb kiflit küldtem be vacsorára.Elég nehéz étel ,de ma lett volna időm megcsinálni.
Lehet hogy én is megpróbálok magot csíráztatni ,mert egészséges az tuti!

Zsu77

Új tag
Zsu!Nagyon jó lett.Én kenyérsütőgépben kelesztem és utána kicsit nyújtom szaggatom és sütöm.A nagyobbik lányom imádja.Csak 2 db -ot ettem és elég kicsikre szaggattuk ,de a cukim rendben volt tőle mondjuk kevesebb kiflit küldtem be vacsorára.Elég nehéz étel ,de ma lett volna időm megcsinálni.
Lehet hogy én is megpróbálok magot csíráztatni ,mert egészséges az tuti!

Meli!Feltennéd a receptedet?

pusimelu

Őstag
Nem teljesen diabetikus fánk(kb 30db-hoz):50dkg liszt,(én sima finomliszttel csináltam mással még nem próbáltam),1 csipet só,1 ek fruktosum (de lehet cukor is csak az élesztő kelesztéséhez kell a tejbe a sóval együtt)
5dkg olvasztott vaj,kb.3 dl tej,1 ek folyékony édesítőszer,2 tojás sárgája, a sütéshez olaj.
Elkészítés:A lisztet átszitálom bele a kenyérsütőgépbe az élesztőt langyos tejbe felfuttatom pici sóval cukorral vagy fruktózummal. A liszthez teszem a 2 tojás sárgáját az olvasztott vajat a ,tejet élesztővel.A kenyérsütőgép jól összekeveri és megkeleszti nekem ,de szerintem kézzel is meg lehet csak kell hozzá izom.Kb. a duplájára kelt meg nekem kb.1 óra alatt.
Jó könnyű tésztát kell hogy kapjál. Utána vastagabbra kinyújtottam ,és egy vastagabb üvegpohárral kiszaggattam ,és még kb 20 percet pihentettem őket.
Az olajnak gyöngyöznie kell nem szabad túl forrónak lenni ,mert akkor megég.Én úgy tanultam ,hogy a sütés előtt a fánk közepébe egy kis mélyedést kell tenni ,és az egyik felét kb.3 percig kell sütni a másikat kb.2.Utána szalvétára kiszedni lecsöpögtetni.Ha kibírod ,hogy kihűljön ,akkor lehet fogyasztani.Nálunk a lányom melegen eszi.Egyik ismerősöm szokott a tésztájába pici rumot tenni nekem nincs itthon ,és anélkül is jó sikerült.Legközelebb megpróbálom teljes kiörlésű tönkölylisztből is.Meli

vighkata

Nem teljesen diabetikus fánk(kb 30db-hoz):50dkg liszt,Legközelebb megpróbálom teljes kiörlésű tönkölylisztből is.Meli
Köszi a receptet, én már ki is nyomtattam. Viszont én nem is akarom megpróbálni teljes kiőrlésűből, mert a fánknak laza, levegősnek kell lennie. Ha megcsinálod tönköly lisztből is, léccike írd meg a végeredményt. Nekem a palacsinta is csapnivaló lett teljes kiőrlésűből, azt mondtam soha többet.

Oldal tetejére