Filmajánló

dg

Őstag
Örömmel tettem!
Tényleg nem könnyű megszerezni, kevés helyen kapható. Egyébként nem volna drágább a DVD, mit egy mozijegy, 1000 Ft alatt van az ára.
De most mindenki könnyen hozzájuthat!

blaci

Őstag
Ritkán lehet igazán jó filmet megnézni a TV-ben. Ma azonban lesz erre mód!

Szívem szerint kötelezővé tenném a megtekintését, de minthogy ez nem lehetséges, így csak felhívom a figyelmeteket, hogy ne hagyjátok ki!

Rendkívül érdekes, magávalragadó történet. Aki megnézi, valószínűleg egy darabig még a hatása alatt marad!

Március 15 - én, Filmmúzeum, 21:30.
Március 16 - án, Filmmúzeum, 10:00.

Sziasztok!
Megnéztem a filmet, írnék róla néhány sort mert ez egy olyan alkotás ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Szóval, a film igazi történettel bír sok üres mozival ellentétben, melynek egyéni bája van, a mondanivalója kézzelfogható, valódi, humora egyszerű és kedves, zseniális alakítások teszik felejthetetlenné. Thomas Newman gyönyörű zenéje a szív titkos húrjaival játszik, a milliő megidézése tökéletes és a történetmesélés is nagyon jól működik. A film a barátságról szól, két különböző ember közt, szeretetről, melynek annyi fajtája van, egy kis közösségről, fajkérdésekről, és emberi gonoszságról. Csodálatos, örökérvényű történet emberi sorsokról, szeretetről és barátságról, amivel a film időtlen klasszikussá avanzsált nálam, bizonyítva azt, hogy a mai multiplexekben dübörgő hang- és látványvilágon túl is van élet, nem is akármilyen...
A film után volt bennem valami hihetetlen, megmagyarázhatatlan érzés, amit a történet hagyott maga után. Na, ilyenkor érzem úgy, hogy mégiscsak jó dolog élni és embernek lenni…
Ajánlom szívből mindenkinek, nekem maradandó élmény!
Üdv.,
Laci

Ui.: "Az emberek mindaddig élnek, amíg emlékeznek rájuk…" - :mrgreen:

dg

Őstag
Örülök, hogy tetszett! (Mondtam én! :D)

Rengeteg megszívlelendő gondolat van benne, és ami zseniális: ezek rövid , tőmondatos formában hangzanak el, és minden csak egyszer.
Én másodszor láttam, és többet adott, mint először, pont ezek miatt a kis, nüansznyi, már-már elrejtett nyílt titkok miatt!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Örülök, hogy tetszett! (Mondtam én! :D)

Rengeteg megszívlelendő gondolat van benne, és ami zseniális: ezek rövid , tőmondatos formában hangzanak el, és minden csak egyszer.
Én másodszor láttam, és többet adott, mint először, pont ezek miatt a kis, nüansznyi, már-már elrejtett nyílt titkok miatt!

Én borzasztóan szégyellem, de vízszintbe került a szemnyílásom, és csak feketeséget láttam belül a szemhéjamon. Hát így jártam, hogy lemaradtam.

blaci

Őstag
A tökéletes trükk
(The Prestige)
amerikai, brit dráma, thriller, fantasy - 2006

Szereplők: Christian Bale, Hugh Jackman, Michael Caine, Scarlett Johansson, Andy Serkis, David Bowie, Piper Perabo
Rendező: Christopher Nolan
Írók: Christopher Nolan, Jonathan Nolan

Tartalom:
Rupert Angier (Hugh Jackman) kezében minden átváltozik. Ő a századfordulós London egyik legtehetségesebb, leghíresebb bűvésze. De csak az egyik. Mert Alfred Borden (Christian Bale) legalább olyan különleges trükkökre képes, és ugyan olyan nagy sikereket arat, mint vetélytársa. Vetélkedésük egyre vadabb, egyre veszélyesebb trükkök bemutatására sarkallja őket. Már nem is a hírükről vagy a szakmai büszkeségükről van szó: az életüket és mások életét kockáztatják, hogy bebizonyítsák, többre képesek. Amikor Alfred egy nap egy lenyűgöző mágikus mutatvánnyal áll a közönség elé, Rupert kétségbeesetten próbálja kitalálni, hogy mi lehet a titka. Bármennyire is próbálkozik azt megfejteni, nem sikerül, így már ő maga is kezdi azt hinni, hogy a trükk nem is szemfényvesztés.

Vélemény:
Azt hiszem ismét bővült a kedvenc filmjeim listája... Imááááádom! Az egész egy nagy bűvésztrükk! Hihetetlenül ütőképes vagy inkább tökéletes, eseménydús, csavaros, a film minden perce izgalmas, a végén meg szóhoz se jutottam... Még napok múlva is gondolkodtam rajta!!! Szóval káprázatos az egész mű úgy, ahogy van. Zseniálisan felépített forgatókönyv, fantasztikus időkezelés, jól kidolgozott karakterek, kitűnő párhuzamok-ellentétek, mindezt megfűszerezve a legzseniálisabb szereplőgárdával, és megidézve a klasszikus hollywoodi filmek hangulatát. Misztikus és mindig új, váratlan fordulattal elkápráztató izgalmas film, fantasztikus sztárparádéval! A színészi játékra egy szavunk sem lehet. Christopher Nolan előtt le a kalappal, eszméletlen hogy mennyire jó rendező. A XIX. század végi show bizniszen át beszél a filmipar elkorcsosulásáról, és két más eszmeiségű bűvész perspektívájából olyan tanmesés erkölcsi játszmát rak elénk, hogy csak na! Szerintem ez egy felejthetetlen alkotás, mindenképpen érdemes megnézni. Nem egy "egyszer-nézős" mozi.
A tökéletes trükk három részből áll: az ígéretből, a közönségnek szóló szándékkifejezés valami nagyszerű mutatványról; a fordulatból, a mutatványos előkészülete a nagy dobásra, a beetetés; a megoldásból, ami maga a szemfényvesztés, az illúzió.
A történet a múlt századforduló Londonjában kezdődik, ahol a bűvészek a kor legnagyobb sztárjai. Két fiatal bűvész van feljövőben: a feltűnő és kifinomult Rupert Angier (Hugh Jackman), aki mellesleg a közönség kedvence, és az egyszerű Alfred Borden (Christian Bale), aki igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte barátság és egymás munkája iránti tisztelet van közöttük, de mikor a legnagyobb dobásnak szánt trükkjük rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak - legfőbb vágyuk az lesz, hogy a másikat legyőzzék. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a versenyt közöttük, míg gyűlöletük végül nem ismer határokat. Még az újonnan felfedezett elektromosságot és a briliáns tudós, Nikola Tesla segítségét is felhasználják versengésükben, fittyet hányva arra, hogy közben környezetükben mindenkit életveszélybe sodornak. Itt már életről-halálról szól a játék. Aki másnak vermet ás,......! Hatalmas! Tanulságos történet az emberi hiúságról és arról hogy vajon meddig mehetünk el, de a legfontosabb, a végén feltehetjük a kérdést, vajon megérte-e? Érdemes elgondolkodnunk ezen! Főleg a mai világban…
A film sok meglepetéssel szolgál, elejétől a végéig. Az utolsó filmkockák nagyon izgalmasak. Szerintem nagyon jó film és a néző csak a végén tud meg mindent, én is csak amikor minden lelepleződött, akkor jöttem rá, hogy miért is ilyen jó ez a film! A vége az nagyon ott volt! Nálam: 9/10
Ráadásul ez a film szép emlék Nikola Teslának, aki (bár megérdemelte volna, mint tudjuk ő találta fel a váltóáramot) nem kapta meg a Nobel-díjat.
Üdv.,
Laci

Ui.: DVD-n elérhető a film. Megjelenés dátuma: 2007. május 8.

U.Ui.: Vigyázat mert csalnak!!!! - ;):roll::D:D:D

dg

Őstag
Nagyon igéretes filmet takar a beszámolód Laci! Köszi! Igyekszem elcsípni!
A végén csak azon lepődtem meg, hogy csak 9 pontos! :D

blaci

Őstag
Nagyon igéretes filmet takar a beszámolód Laci! Köszi! Igyekszem elcsípni!
A végén csak azon lepődtem meg, hogy csak 9 pontos! :D

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

A 9 pont nálam nagyon jót jelent, már-már tökéletest! - :mrgreen:
A többit megtalálod az 5/#42 hozzászólásomban! (Ui.) - :rolleyes::mrgreen:
Üdv.,
Laci

blaci

Őstag
Filmajánló...

A kétszáz éves ember
(Bicentennial Man)
amerikai, német sci-fi, romantikus, családi - 1999

Főszerepben: Robin Williams, Sam Neill, Embeth Davidtz, Oliver Platt
Rendezte:Chris Columbus

Tartalom:
A Martin család vásárol egy egyszerű háztartási robotot. Olyat, ami némán behozza a teát, kipucolja a cipőket, és soha nem zavar. Aztán nagyon hamar rájönnek, hogy az ő robotjuk kicsit más, mint a többi: ez az android nem egyszerű eset. Mindenről véleménye van, jó pár dologba beleszól, és ami a legmeglepőbb - van, akit nagyon meg tud szeretni: például a kislányt, akire vigyáznia kell. És mert vagy kétszáz évig szolgál Martinéknál, és nem létező szívébe az érkező gyerekek és unokák is belopják magukat, egyre erősebbé válik benne a vágy, hogy ugyanúgy érezhessen, mint ők. A robot emberré szeretne válni! De sosem gondol arra, hogy egyszer tényleg jön egy mérnök, aki valóra válthatja a gép vágyait...

A Chris Columbus rendezte film forgatókönyvét Isaac Asimov elbeszélése, illetve Isaac Asimov és Robert Silverberg The Positronic Man c. regénye alapján Nicholas Kazan írta.

Vélemény:
Nagyon tetszett a film, van sok mondanivalója! Az egyik legjobb színész (Robin Williams) egy nagyon jó filmben! Számomra tanulságos volt és valamit megmozgatott belül. Nagyon magával ragadott a dolog, hiszen egy kissé elgondolkodtató, hogy milyen szerencsés lények vagyunk, tudunk mosolyogni, érezzük az ételek ízét, tudunk sírni és az érzéseinket ki tudjuk fejezni. Kicsit ábrándozóbb lelkűeknek egy valódi kincsesbánya lehet ez a film. Szerintem egy nagyon jó és helyenként tényleg megható alkotás. Azoknak ajánlom akik nem félnek évszázadokban gondolkodni. Ha a rendező a papírzsepik eladásának fellendítését tűzte ki célul, akkor sikerült…aki szeret/szokott filmeken sírdogálni mindenképpen nézze meg…;):roll::D
Csak ennyi. Gyönyörű történet a szeretetről!

Díjak és jelölések
2000 - Oscar-jelölés - a legjobb maszk (Greg Cannom)
2000 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színész (Robin Williams)

A film DVD-n elérhető. Megjelenés dátuma: 2000. szeptember 26.
Üdv.,
Laci

Ui.: Csak azt nem értem miért kapott egy arany málna jelölést? A legrosszabb színész? Ugye nem Robin Williamsre gondoltak?
Nagyon szomorú lennék…

U.Ui.: Robin Williams egyik kedvenc színészem. Nagyon nagyra tartom. Minden filmjében amit láttam a játéka számomra nagy alakítás volt. Aki szereti Robin Williams fantasztikus színészi játékát – mert valóban zseniális színész – annak ajánlom még hogy nézze meg a Patch Adams-et, vagy a Holt költők társaságát, vagy a Csodás álmok jönnek című filmjét is.

blaci

Őstag
Spíler (RocknRolla)
színes feliratos angol akciófilm, 114 perc, 2008
16 éven aluliak számára nem ajánlott
Dolby Digital

rendező: Guy Ritchie
forgatókönyvíró: Guy Ritchie
zeneszerző: Steve Isles
operatőr: David Higgs
producer: Guy Ritchie, Steve Clark-Hall, Susan Downey, Joel Silver
vágó: James Herbert

szereplő(k):
Gerard Butler (One Two)
Thandie Newton (Stella)
Tom Wilkinson (Lenny Cole)
Mark Strong (Archie)
Toby Kebbell (Johnny Quid)

London változik. Már a bűnözők sem a régik, a fiatalok nem tisztelik az öregebbet. Régen minden szélhámos és bérgyilkos tudta, mit illik és mit nem, ám ma már nincs rend az alvilágban. Amikor egy orosz banda ingatlanügyi ravaszkodásainak köszönhetően több millió dollár kerül egy kis bőröndben a városba, jó néhányan úgy érzik: eljött az ő idejük. A régi iskola tagjai, a feltörekvő fiatalok és az amatőr gengszterek is maguknak akarják a pénzt, de egy csinos könyvelő és egy korrupt politikus is megpróbálja rátenni a kezét a zsákmányra. Az ellenérdekelt felek egymás útját keresztezve, egymás terveit, majd egymást is felrúgva, igyekeznek eljutni a mesés vagyonig. Teljes a káosz. Még szerencse, hogy a zavarosban halászni mindig jövedelmező.

Ma este fogom megnézni, de nem fogok csalódni (biztos forrásból tudom ;-) ) a zenéje nagyon jó

Sziasztok!
Megnéztem a filmet…

Vélemény:
:mrgreen:

Bővebben:
:mrgreen::mrgreen:

Én is ajánlom mindenkinek, tényleg jó!
Üdv.,
Laci

Ui.:"A szépség hálátlan szerető." - :rolleyes:

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Hihihi... én is készülök még egyszer megnézni, az az igazság, hogy nekem Guy Ritchie-t többször kell látnom, valahogy olyan furán történnek a dolgok, hogy többedszerre esik le igazán a tantusz...

Szóval nyugodt szívvel nézem másodszorra, hisz Laci bôvebb véleménye számomra mindenképp meggyôzô: :mrgreen::mrgreen:

blaci

Őstag
Mázli
magyar, német, francia vígjáték - 2008

rendező: Keményffy Tamás
forgatókönyvíró: Hegedűs Bálint
operatőr: Garas Dániel
díszlettervező: Valcz Gábor
jelmeztervező: Klimó Péter
zene: Monori András
producer: Hidasi Dalma
hangmérnök: Major Csaba
vágó: Czakó Judit

Szereplők: Lukáts Andor, Gyuricza István, Kapácsy Miklós, Tóth Károly, Lázár Kati, Kerekes Vica, Loránt Deutsch, Kiss Jenő, Monori Lili

Tartalom
Ógyarmat határfalu. Itt nincs munka. Nincs jövő. Nincs remény. A határ túloldalán Obendorfban azonban vígan élnek. Onnan mindig korsók koccanása, és a Kacsatánc vidám dallama hallatszik. Ógyarmatra rámosolyog a szerencse. Egyben eladhatják a falu földjeit, egy osztrák gazda megvásárolja azt. Ám az üzlet egy kerékkötő miatt meghiúsul. István hiába törte bele az utolsó ekét a sziklás magyar ugarba, fanatikusan hisz abban, hogy ez a föld fogja elhozni nekik a Kánaánt. Ha eladják, semmijük sem marad. Végzetesen szembe kerül az egész faluval. Nem akarja eladni a földjét, de nem akar a többiek boldogságának az útjában állni. Úgy dönt, inkább felköti magát. De előtte megássa a maga sírját. És ekkor a földben megtalálja az OMV készáru olajvezetékét...

Vélemény
Egy nagyon klassz film, jó színészek, szuper poénok, egy kevés akció és hangulatos régi magyar zene. Rég volt már egy ilyen kellemesen nézhető, vicces (nem nevetséges) magyar film. Aki látta az Örökség című mozit annak ez is biztosan tetszeni fog…;):D Mindenkinek ajánlom.
Üdv.,
Laci

Ui.: A film dvd-n elérhető. Megjelenés: 2009. április 9.

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Hűűű, én ezt láttam valamelyik nap... háááát.... nem is tudom, lehet nincs humorom, ha röhögtem is: kínomban. Bocs, de én nem érteni magyar film :mrgreen::mrgreen::evil::mrgreen:

blaci

Őstag
Hűűű, én ezt láttam valamelyik nap... háááát.... nem is tudom, lehet nincs humorom, ha röhögtem is: kínomban. Bocs, de én nem érteni magyar film :mrgreen::mrgreen::evil::mrgreen:

Ez jóóó...! Ha csak kínodban nevettél, akkor mégiscsak érteni...szóval, itt a lényeg...:wink::roll::grin::grin::grin:
Üdv.,
Laci

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Nahát Laci! ezek szerint én mégis "érteni" magyar film... :mrgreen::roll: de legalább végignéztem ám :rolleyes:

Oldal tetejére