Receptek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Idézet:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td class="alt2" style="border: 1px inset ;">Eredeti szerző vighkata
Jajj Christina, Laci férfi aggyal nézi. A férfi agy azt veszi meg, amit eltervezett, a női agy mindent.
</td></tr></tbody></table>
Ebben lehet valami! :grin:
Akkor megnyugodtam.
<!-- / message --><!-- sig -->__________________
Üdv. Christina:wink:

...Én is... :-D:lol:

Hű de nagyon nyugodtak vagyunk kérem szépen

tímeácska

Őstag
Hát, ez az! Nem tudhatjuk mitől lesz szép fényes a hajunk... Lehet, hogy az Andaxinban több C-vitamin van, mint némelyik vitaminkészítményben... :rolleyes: Én megpróbálom magamba tuszmákolni a vitaminyokat zőccségekkel, meg gyümikkel. A répával még csak-csak könnyedén megy a dolog, na, de a dinnyével már igazi kihívás a vitaminyot letuszkolni... :lol::lol::lol:

vighkata

A répával még csak-csak könnyedén megy a dolog, na, de a dinnyével már igazi kihívás a vitaminyot letuszkolni... :lol::lol::lol:
Te télleg lüke vagy!:shock: Te is jössz a talira?:mrgreen: Kitől tanulod ezeket a zőccségeket, mert tőlem nem, az biztos.:rolleyes: Vagy mégis?;)

blaci

Őstag
A zsíros kenyér titkos receptje

Zsíros kenyér receptje:

Először is, veszel friss kenyeret a boltban.:mrgreen:
Ha nem tudsz ügyesen kenyeret vágni ajánlom a szeletelt kivitelt megvenni.:rolleyes:
Ha a szeleteléssel megvagy, nincs más dolgod mint elővenni kedvenc sertészsírod és óvatos mozdulatokkal egy késsel egyenletesen szétkenni egy szelet kenyéren.

Figyelem! Csak az egyik oldalát kend meg!!!:mrgreen:

A pikánsabb ízek kedvelői használhatnak például kacsazsírt is.
Végezetül rakhatsz rá zöldségeket és egyéb finomságokat. (ízlés szerint)
Illusztráltam is eme finomságot egy képpel a csekély képzelőerővel bíróknak.
A képen hagymával látható, de ezt nem ajánlanám reggel munka, este pedig randi előtt fogyasztani.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

zsiros_kenyér.jpg

Remélem sokaknak hasznára válik a receptem.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá! Sziasztok!

borka

Őstag
Vitamínsaláta !

Hozzávalók: 2-3 db kígyóuborka, 1 cs.retek, 1 cs. újhagyma, 2 db paprika, 1 cs. petrezsejem, 1 pohár tejföl, 5 dkg juhtúró, 3 dkg reszelt sajt, 1-2 gerezd fokhagyma, só, fehér őrőltbors, citrom, édesítőszer.
Elkészítés: A zöldségeket miután megmostuk karikára vágjuk,ill.legyaluljuk(V-gyalu). A kifacsart citrom levét összekeverjük az édesítő szerrel,tejfölell , juhtúróval és a borssal.A gyengén megsózott összekevert zöldségekre öntjük jól elkevezjük, meghintjük a reszelt sajttal és az apróra vágott petrezsejemmel. Jól lehűtve tálaljuk.

Jóétvágyat.

borka

Őstag
Broccolisaláta

Hozzávalók: 20dkg broccoli, 1 fej lilahagyma, só, fehérbors, 1 pohár tejföl, 1dl majonéz, pici mustár( 1 tk kanál) 2 pár virsli, saláta lé.
A lilahagymát kettévágom,vékonyra felszeletelem és a salátalébe teszem (minden salátalébe teszek 1 csipetnyi cukrot,hogy elvegye a vad izeket)
A broccolit sós víben megfőzöm,a rózsáit egészbe hagyva a szárát pedig felkarikázom.(kb 10 perc)
A salátaönetet elkészítem (tejföl,majonéz stb)
Fontos!!! A broccolit még melegen a salátalébe áztatom kb 10 pecig,majd leszűröm.
A salátaöntetet a fekarikárott virslit és a leszűrt broccolit összekeverem,jól lehűtve fogyasztható. (párizsival,krinolinnal,fött tojással is kiváló)
Jóétvágyat

rgyörgy

Új tag
<o></o>
Kedves Ágicza!
Válaszra illetékes a főnököm, így átadom a szót.
Üdvözöllek Agicza.
<o></o>
Kérdésedre azt tudom mondani, hogy az édesítő szereket hogyan használom.
Szemesbe és folyékonyba is a süssina édesítőt, sütéshez és főzéshez egyaránt.
Ha cukorral van megadva a recept, akkor úgy oldom meg, hogy tablettából szemre
Folyékonyból, pedig mili literben számolok. Tehát: 10 dkg cukor helyett 10 szem,
Vagy 10 ml folyékony édesítőt használok. Természetesen az arányt lehet növelni vagy csökkenteni, ki kell tapasztalni neked mi a jó.
Kenyeret magam dagasztom, és sütőbe sütöm, eddigi kenyér félék közül a rozskenyér
Ízlik legjobban, ezt sütöm legtöbbször, 10dkg-ban 55g szénhidrát van.
<o></o>
Üdvözlettel Éva néni Retkesné.
<o>
</o>

agicza

Új tag
<o></o>
Kedves Ágicza!
Válaszra illetékes a főnököm, így átadom a szót.
Üdvözöllek Agicza.
<o></o>
Kérdésedre azt tudom mondani, hogy az édesítő szereket hogyan használom.
Szemesbe és folyékonyba is a süssina édesítőt, sütéshez és főzéshez egyaránt.
Ha cukorral van megadva a recept, akkor úgy oldom meg, hogy tablettából szemre
Folyékonyból, pedig mili literben számolok. Tehát: 10 dkg cukor helyett 10 szem,
Vagy 10 ml folyékony édesítőt használok. Természetesen az arányt lehet növelni vagy csökkenteni, ki kell tapasztalni neked mi a jó.
Kenyeret magam dagasztom, és sütőbe sütöm, eddigi kenyér félék közül a rozskenyér
Ízlik legjobban, ezt sütöm legtöbbször, 10dkg-ban 55g szénhidrát van.
<o></o>
Üdvözlettel Éva néni Retkesné.
<o>
</o>

Kedves Éva néni!

Én ennyire pontosan még nem tudtam kitapasztalni az arányokat,
csak kóstolni szoktam , hogy elég édes -e már.
Mostmár így fogom csinálni.

Köszönöm szépen. Ágicza

agicza

Új tag
Broccolisaláta

Hozzávalók: 20dkg broccoli, 1 fej lilahagyma, só, fehérbors, 1 pohár tejföl, 1dl majonéz, pici mustár( 1 tk kanál) 2 pár virsli, saláta lé.
A lilahagymát kettévágom,vékonyra felszeletelem és a salátalébe teszem (minden salátalébe teszek 1 csipetnyi cukrot,hogy elvegye a vad izeket)
A broccolit sós víben megfőzöm,a rózsáit egészbe hagyva a szárát pedig felkarikázom.(kb 10 perc)
A salátaönetet elkészítem (tejföl,majonéz stb)
Fontos!!! A broccolit még melegen a salátalébe áztatom kb 10 pecig,majd leszűröm.
A salátaöntetet a fekarikárott virslit és a leszűrt broccolit összekeverem,jól lehűtve fogyasztható. (párizsival,krinolinnal,fött tojással is kiváló)
Jóétvágyat

Húha, ez is finom lehet. Ki fogom próbálni.
:D

rgyörgy

Új tag
Kedves Éva néni!

Én ennyire pontosan még nem tudtam kitapasztalni az arányokat,
csak kóstolni szoktam , hogy elég édes -e már.
Mostmár így fogom csinálni.

Köszönöm szépen. Ágicza

Szívesen. Ami az albumban látott tortát illeti, csak incselkedik velünk a látványa. Megkóstolnánk.de recept nélkül nem lehet. Nem szánnál meg bennünket?

misamaci

Aktív tag
Sültpaprika saláta

Beszállok én is a salátaversenybe :p

Hozzávalók:
5-6 db vastag húsú paprika (piros, sárga, narancs, zöld vegyesen)
1 ek olivaolaj
bazsalikomlevél (friss),
az öntethez:
2 ek olivaolaj
1 citrom leve és reszelt héja
1 ek borecet (vagy balzsamecet)
2 kk. dijoni mustár
2-3 db szardellafilé (vagy kb 1/2-1 ek kapribogyó)
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt koriander, kakukkfű, édesítő

Elkészítés:

1. A paprikákat kb 1 ek olivaolajjal megkenem és forró (200 fokos) sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütöm. Időnként (kb 5-6 percenként) érdemes megforgatni a paprikákat. akkor jó, ha a héja kezd körben megbarnulni, az se baj ha kicsit szenesedik.
  2. Az öntet hozzávalóit turmixgépben pépesítem (nem baj ha sűrű lesz)
  3. ha megsültek a paprikák, akkor még melegen lehúzom a bőrüket és csíkokra (vagy ahogy sikerül) felszeletelem és azonnal belerakom a kész öntetbe.
  4. a kész salátához hozzáadom a paprikák levét (kb 2-4 eknyi kell), amíg az öntet sűrűsége megfelelő lesz.
  5. a salit pár óra hosszat hűtőben pihentetem, hogy összeérjen és tálaláskor friss bazsalikomlevelet szórok rá (a bazsalikom akár el is maradhat)

vighkata

Ez ugyan önmagában nem recept, annál inkább tele van hasznos információval, ami így az őszi időszakban megszívlelendő. Én különösen örülök, hogy benne megtaláltam a fokhagyma tinktúra receptjét.
Egy nagyon kedves ismerősöm kérésére teszem számotokra is elérhetővé. Szívesen teszem, és köszönet érte.

Csatolások

• Nagyanyáink bölcsessége.doc
    34 KB · Olvasás: 8

vighkata

Az info áradatot megtoldanám a házam tájáról is, csemegézzetek.

Csatolások

• Zoldsegek_es_az_egeszseg.doc
    139 KB · Olvasás: 7
Oldal tetejére