Kata!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek. Könnyen lejön a tegaderm? Vagy le se veszed, csak félig felnyitod hogy visszatudd rakni a szereléket? És akkor egész nap tudsz strandolni vele?
Amikor a szenzor fent volt a Gergőn elég jól tapadt a vízálló tapasz.
Dehogy kérdeztél hülyét. Mivel a Tegaderm teljes felületen elzárja a nanült a csatlakozóval együtt, én úgy oldottam meg, hogy még mielőtt rátapasztom, középen egy csatlakozó méretű kis likat vágok rá. Ez bőven elég, hogy a csatlakozót ki-be huzigáljam, így a filmtapasz is fent van 3-4 napig. A filmtapaszt olyan tökéletesen tapad a kanül fehér részéhez, hogy amikor kezdem levenni, akkor kihúzza a kanült is.
A Roche-nak van egy kanülje (fém kanül), amire lyukasztás nélkül fel lehet ragasztani a filmtapaszt, mert a csatlakozója kb. 8 cm-re van a kanültől. De ezt kb májusban használtam utoljára, most én is likasztok.
Ha lehúzom a bőrről, akkor már egyáltalán nem ragad vissza, még annyira sem marad ragacsos, mint a kanül ragacsa.
A filmtapasz további előnye, hogy egyáltalán nem marad utána ragacs, és abszolút nem viszket.
A szenzorhoz én is kaptam Medtronicos filmtapaszt, de Fövényi doktor amikor meglátta, hogy nekem Tegadermem van, mondta, hogy azt rakjam fel, de azért megkaptam a kincstárit is. Mivel mindkettő volt rajtam, nem mondanám, hogy a Medtronicos rosszabb lenne. Ha a trénertől be tudjátok szerezni (talán olcsóbban), akkor bátran válasszátok azt.