Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Olyan kérdésem lenne,hogy ez milyen áron van kb?Ez engem is érdekelne,mert van ismerősöm aki úszik és azért neki ez nehézkesebb.
Már megtaláltad a választ, én is ennyiért vettem. Nálam az a cég is forgalmazza, amelyiktől a szereléket rendelem, náluk is 120 Ft/db.

Ez még mindig olcsóbb, mint egy napon belül kétszer cserélni egy leázott kanült.

Sokan vannak viszont, akik izzadékonyak, nekik főleg nyáron nagyon hasznos lenne a tapasz. Főleg akkor, amikor a ruha alatt válik le a tapasz, és azt csak az emelkedő cukorból veszik észre. (vagy állandóan tapogatják magukat.)

vighkata

Szia!!

Én úgy tudom,hogy az nincs itthon,amit 30-45 fokos szögben kell bebökni azt neked kell,amit én használok az 90 fokban megy be.Itt egy kép róla.
http://www.diabetesexpress.ca/product_info.php/products_id/645?osCsid=894ff228e8
Évike
Rögtön lemegyek hídba. Megnéztem az oldalt, amit beillesztettél, és amikor lapozgatok, rátaláltam a Tegadermre. Átszámítva is "csak" 6800 Ft, nálunk meg 12 ezerért vesztegetik a patikáriusok. Hát ennyit az árainkról.
Íme: http://www.diabetesexpress.ca/product_info.php/products_id/301?osCsid=894ff228e8

christina

Őstag
Kata!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek. Könnyen lejön a tegaderm? Vagy le se veszed, csak félig felnyitod hogy visszatudd rakni a szereléket? És akkor egész nap tudsz strandolni vele?
Amikor a szenzor fent volt a Gergőn elég jól tapadt a vízálló tapasz.

vighkata

Kata!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek. Könnyen lejön a tegaderm? Vagy le se veszed, csak félig felnyitod hogy visszatudd rakni a szereléket? És akkor egész nap tudsz strandolni vele?
Amikor a szenzor fent volt a Gergőn elég jól tapadt a vízálló tapasz.
Dehogy kérdeztél hülyét. Mivel a Tegaderm teljes felületen elzárja a nanült a csatlakozóval együtt, én úgy oldottam meg, hogy még mielőtt rátapasztom, középen egy csatlakozó méretű kis likat vágok rá. Ez bőven elég, hogy a csatlakozót ki-be huzigáljam, így a filmtapasz is fent van 3-4 napig. A filmtapaszt olyan tökéletesen tapad a kanül fehér részéhez, hogy amikor kezdem levenni, akkor kihúzza a kanült is.
A Roche-nak van egy kanülje (fém kanül), amire lyukasztás nélkül fel lehet ragasztani a filmtapaszt, mert a csatlakozója kb. 8 cm-re van a kanültől. De ezt kb májusban használtam utoljára, most én is likasztok.

Ha lehúzom a bőrről, akkor már egyáltalán nem ragad vissza, még annyira sem marad ragacsos, mint a kanül ragacsa.

A filmtapasz további előnye, hogy egyáltalán nem marad utána ragacs, és abszolút nem viszket.

A szenzorhoz én is kaptam Medtronicos filmtapaszt, de Fövényi doktor amikor meglátta, hogy nekem Tegadermem van, mondta, hogy azt rakjam fel, de azért megkaptam a kincstárit is. Mivel mindkettő volt rajtam, nem mondanám, hogy a Medtronicos rosszabb lenne. Ha a trénertől be tudjátok szerezni (talán olcsóbban), akkor bátran válasszátok azt.

christina

Őstag
A leírásod alapján az a gyanúm, hogy a mi kanülünkkel ez a kis lukvágás megoldhatatlan.
Nekünk a csatlakozó kb. egy 10 Ft-os érme nagyságú műanyag. Ekkora lukat mégsem vághatok!
Illetve de. De akkor meg minek? :-D

vighkata

A leírásod alapján az a gyanúm, hogy a mi kanülünkkel ez a kis lukvágás megoldhatatlan.
Nekünk a csatlakozó kb. egy 10 Ft-os érme nagyságú műanyag. Ekkora lukat mégsem vághatok!
Illetve de. De akkor meg minek? :-D
Má hogyne vághatnál. a Tegaderm mérete 6*7-es, bőven túlér a kanül ragacsa szélén. Van nagyobb méret is, persze több petákért aggyák, de szerintem nem is kell a nagyobb. Egy próbát megér.

vighkata

Az én mostani kanülöm ovális formájú, és hozzá mértem egy 10-est. a hosszabbik fele pont 10-es méretű, és a hosszabbik felénél is 1,5-1,5 cm-rel túlér a tapasz a kanül ragacsán.

lizzi

Őstag
Te milyen szereléket használsz és milyen fertőtlenitőt??
Mondjuk én kicsit izzadékony is vagyok és az sokszor rosszabb mint a fürdés.
Nekem is van mikor leázik,de inkább csak termálvízben.Ott mondjuk mindig néznek,hogy miért van rajtam és miért van a pumpám a medence szélén?? :D
én a ferde 13mm-es tűt használom és alkoholt a fertőtlenítéshez (gyógyszertárit)

napocska

Őstag
Voltam a gyógyszertárban, Tegaderm nem volt, nem is hallottak róla még sose :-( De volt valami vízálló sebtapaszuk, méretre jó is, klasszul rá is tudtuk ragasztani a kanülre, csak éppen lejött még azelőtt az egész cucc, mielőtt víz érhette volna...
Lehet, hogy királyul állta volna a vizet, csak sajnos nem volt alkalma odáig eljutni. Az a neve, hogy Mepore. Hát EZT senkinek sem ajánlom.
Mostanában simán, külső védelem nélkül megy a pancsolás, és azóta bírja is a kanülünk szerencsére.

vighkata

Voltam a gyógyszertárban, Tegaderm nem volt, nem is hallottak róla még sose :-( De volt valami vízálló sebtapaszuk, méretre jó is, klasszul rá is tudtuk ragasztani a kanülre, csak éppen lejött még azelőtt az egész cucc, mielőtt víz érhette volna...
Lehet, hogy királyul állta volna a vizet, csak sajnos nem volt alkalma odáig eljutni. Az a neve, hogy Mepore. Hát EZT senkinek sem ajánlom.
Mostanában simán, külső védelem nélkül megy a pancsolás, és azóta bírja is a kanülünk szerencsére.
Amikor én mentem a patikába, ők sem hallottak róla, a számtangépben keresték ki, és én megrendeltem.
A Mepore-t én is néztem a neten, amikor keresgéltem, de nem győzött meg, ezek szerint jól tettem, hogy nem azt kértem. Van még egy filmtapasz, a Suprasorb. Azt sem próbáltam, ha jól emlékszem, annak a méretével volt bajom.
Azért is a Tegadermet választottam, mert az első pumpámhoz a kezdő csomagban volt 3 db grátiszban, és azt el is használtam. Még egy érv, ami mellette szól. A 3M terméke, ami azért elég ismert márka, és neten bogarászva több kórházak oldalán megtaláltam.

Sziasztok!

11 éves kislányomnak inzulinpumpája van.
A héten kerékpártúrán van az apukájával. Tegnap volt az első nap, 72 km-t tettek meg.

A bázis teljesen le volt állítva a bringázás idejére, bólust is csak a reggelihez és a vacsorához kapott, de kevesebbett mint szokott. Egész nap folyamatos etetni kellett kb. 400g CH-t fogyasztott el a szokásos 200 helyett.

Most szenzor is van Rékán, szinte állandóan 5-6 közötti értéket mutatott.

Szeretném a tanácsotokat kérni, mit lehetne tenni, hogy ne kelljen ennyi pótlást adni neki. Sokszor úgy kellett belé tömni, egyáltalán men kívánta a kaját ebben a melegben.

Előre is köszi,
Erika

poe

Őstag
Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni, mit lehetne tenni, hogy ne kelljen ennyi pótlást adni neki. Sokszor úgy kellett belé tömni, egyáltalán men kívánta a kaját ebben a melegben.

Előre is köszi,
Erika

Szia!

Én bringázáskor 100%-os narancslevet szoktam inni, olyan 30 km-re nekem kell egy fél liter (de ez nyilván mindenkinél más). Ha hosszabb távra megyek mindig van nálam víz is, narancslé is. Illetve, ha visszateszem a pumpát, egy ideig még csökkentve adom a bázist.

Szia!

Én bringázáskor 100%-os narancslevet szoktam inni, olyan 30 km-re nekem kell egy fél liter (de ez nyilván mindenkinél más). Ha hosszabb távra megyek mindig van nálam víz is, narancslé is. Illetve, ha visszateszem a pumpát, egy ideig még csökkentve adom a bázist.

Köszi a gyors választ. Szóval ez így normális.
Eddig még nem volt pumpával ennyire intenzív és hosszan tartó mozgás, síelésnél 40%-ra csökkentettük a bázist, és jó volt. Most az volt furcsa, hogy a többiek nem ettek-ittak annyit, de Rékát tömni kellett. Igaz feltűnően jobban bírta a strapát, lehet hogy a többieknek nagyon alacsonyra leesett a cukra.

vighkata

Előre is köszi,
Erika

Szia!

Én bringázáskor 100%-os narancslevet szoktam inni, olyan 30 km-re nekem kell egy fél liter (de ez nyilván mindenkinél más).
Elkéstem. Én is a gyömölcslevet ajánlottam volna. Ezzel a CH is, és a folyadék is biztosított.
A Győri édes zabfalatokat ajánlanám még a gyümilé mellé. Ez nem terheli meg a gyomrot, akár tekerés közben is be lehet kapni belőle egy-két db-ot. A gyümilé mellett tartós CH-t is tartalmaz.

poe

Őstag
A Győri édes zabfalatokat ajánlanám még a gyümilé mellé. Ez nem terheli meg a gyomrot, akár tekerés közben is be lehet kapni belőle egy-két db-ot. A gyümilé mellett tartós CH-t is tartalmaz.

Ráadásul finom is, legalábbis én nagyon szeretem. 1 kekszben olyan 7-8 g CH van.

napocska

Őstag
Köszi a gyors választ. Szóval ez így normális.
Eddig még nem volt pumpával ennyire intenzív és hosszan tartó mozgás, síelésnél 40%-ra csökkentettük a bázist, és jó volt. Most az volt furcsa, hogy a többiek nem ettek-ittak annyit, de Rékát tömni kellett. Igaz feltűnően jobban bírta a strapát, lehet hogy a többieknek nagyon alacsonyra leesett a cukra.

De ha nem ment a bázis, mitől esett le a cukor :confused:?
Ez nekünk is aktuális, mert Dani is szeret biciklizni, és én is azt tapasztalom, hogy erősen csökkenti a vércukrot.

vighkata

Kata, neked is köszi. Éppen most beszéltem Gáborral a Medtronic-tól, ő azt mondta, hogy egész napra nem szabadna levenni a bázist, és ez a fizikai megterhelés nem igazán ajánlott egy diabos gyereknek http://drinfo.hu/forum/images/icons/icon9.gif

Azért nem fogom hazahívni, de a gyümölcslevet és a kekszet kipróbáljuk.
Lehet, hogy nem szabadna, de a cukorbetegek nagyon egyénien tudnak működni. Nekem írhat 100 szakkönyv 101 (kötelező) ajánlás, ha én másként működöm.
Ha nektek 0 bázison megy a dolog, a 0 bázissal tekerjetek.

Oldal tetejére