Amikor én diabos lettem, a doktorom még a kórházban adott 2 pent. Egyet nappalara a kajához, egyet pedig iccakára bázishoz.
Aztán mindig amikor újabb pen került a piacra, kaptam az újat. Nekem még penért nem kellett fizetni. Gondolom a fizetős verzió 2005 körül jelent meg, én azóta pumpás vagyok.
Egy alkalommal az iccakás penem gyallya ment. Este, amikor a dózist akartam beállítani, eléggé sárkányos, recsegő hangot hallatott, de be lehetett állítani. A beadásnál is recsegett-ropogott. Gondoltam a levegőbe is ellövök néhány egységet, és láttam, hogy nem látok semmit, vagyis inzulin nem jött ki a tű végén. Újabb tekerés, újabb nyomás, de csak akkor jelent meg egy kis inzulin, ha 60 egységet állítottam be (az éjszakai adagom 12 egység volt). Mivel én akkor este 10-kor szúrtam a bázist, nem volt mit tenni, lefeküdtem úgy. Másnap persze magas cuki, a reggeli gyorsból többet adtam be, és délután elmentem a diabra. Bemutattam ott is a 12 egységes és 60 egységes mutatványt. Csere-bere fogadom...., vagyis kaptam egy teljesen új pent, természetesen ingyen.