Óvoda- iskolakezdés / Óvónők, tanárok edukálása

zsuzsa

Új tag
nálunk optimummal mérik, előtte a personállal, amit viszek, ők azt megtanulják és mérnek, ha nekem az a jóbb akkor azzal mérnek, én is úgy gondolom, ezt én itélem meg, ők alkalmazkodnak,valószínű ha ágáltak volna akkor sem tágítottam volna hogy a jobb mérővel mérjék. Most én is egy kicsit mosolyszünetben vagyok az óvonénikkel, igazából nem haragszom senkire csak rosszúl esett ami történt.
Mégpedig:
óvonéni szólt hogy idén úszás helyett korcsolyázni viszik a gyerekeket heti egy alkalommal délelőtt nem is messze, és mehetne Tibus is, de ők egyedűl nem válalják, ne haragudjak, de sok a gyerek egyedűl nem vállalja az óvonénije, de ha meg tudom oldani szívesen veszik a kísérőt. Délelőtt korcsolyát vettem neki tesz veszeltem egy nagyon aranyos korit, imád tibus korizni tavaly is jártunk sokat, szóval a muinkahelyemmel is egyeztettem hogy azt a két órát egy héten lecsúsztatom stb... tök jól éreztem magam, mikor délben mentem az oviban, és mondta óvonéni hogy sajnos egyeztettek és nincs hely a buszon kísérőnek, így Tibust nem tudják vinni, ugye nem haragszom, ne haragudjak, de nem vállalják. Van a csoportban egy autista kisfiú őt sem vállalják, és ezzel vígasztaltak, ami nekem egy kegyelem döfés volt, hogy összehasonlították a két problémát. Majd hétvégenként korizunk együtt, és elhívunk néha egy egy ovistársat is hozzá.
Rosszúl esett, és bánt a dolog, még akkor is ha megpróbálom óvonéni szemszögéből nagyon megértően nézni a dolgot.

tímeácska

Őstag
Jól van, úgy látom, hasonlóak a vélemények a két mérővel való mérésről... Én is határozottan meg vagyok elégedve a Go-val. Mióta megvettem, csak ezzel mértem Máténál. Ő is kifejezetten szereti, valóban nem kell "célozgatni" a vércseppel, és csakis akkor kezdődik el a mérés, amikor elegendő mennyiségű vért fel bírt szippantani a kicsike. Így már Máté mint egy igazi nagyfiú, nem kell, hogy megkérdezze: "anyaaa, elég lesz a vééér? jó helyre ment a csepp?", hanem amint hallja a csipogást, már megy is, és méri saját magának a cukiját, és figyelmeztet engem is, hogy eljött az idő... :mrgreen:

Hogy miért nem "jött be" az óvónéniknek a kütyü?! Nagyon egyszerű a magyarázat: mert valójában nincs is... :rolleyes: Vagyis, csak ennyi: "jaj, hát olyan furcsa, hogy a vérbe bele kell dugni, meg ahogy néha csipog...". Maggyőző érvek, úgy gondolom, amik valóban amellett szólnak, hogy ne a Go-t vigyem az oviba... :rolleyes: Az Active-nál meg kb. minden második, harmadikra sikerült cukrot mérniük, mert vagy kevés volt a vér, vagy túl hamar cseppentettek, és hasonló sztorik történtek. Igazság szerint én már kezdem gyanítani a megoldást: vigyem az összes fajta cukormérőt a gyerekkel együtt oda, ahova akarom, ez nekik túúúl macerás... :-(

tímeácska

Őstag
Szerintem add vissza a 'régi' mérőt, ha csak azzal tudnak mérni. Legalább ez már nem lehet kifogás. :)

Manka! Ezt is tettem, de abból meg ügyesen kétszer-háromszor többet fogyasztanak, a hibás, nem megfelelően kivitelezett mérések miatt... Az már jócskán több, mint plusz 2 doboz/ hó lenne, akár hogy is számolom... De igaz, ez nem lényeges! A lényeg az lenne, hogy mérjenek időben, rendszeresen! És ezáltal (meg még sok minden által...:rolleyes:) biztonságban tudjam a gyereket!

tímeácska

Őstag
AZ ovónők érdektelensége valóban felháborító. Viszont talán visszavezethető a diabbal kapcsolatos tudatlanságukra. Ők csak azt látják, hogy a gyerek pillanatnyilag jól van, nincsennek tisztában a hosszútávú következményekkel...

Én ezt mindet meg is értem, Poe! De ha én világosan, és határozottan kérek Tőlük valamit, amit rengetegszer elmondtam már Nekik, akkor gondolhatnák, hogy nem csak "szellőztetni" akarom a számat...:rolleyes: ...Hanem valamit mondani is akarok Nekik ezzel...:arrow: Talán nem véletlen mondom el mindazt, amit, és annyiszor, ahányszor...:| De egyszerűen süket fülekre találok...:shock: Nem megfelelően kezelt diab. hosszútávú következményei ide, vagy oda... Lehet, hogy ez nem is érdekli Őket...:?: Ha mégis, akkor mi a csudáért nem csinálják mégis azt, amit kérek Tőlük:?: Nem?!:shock::|:mad:

poe

Őstag
Én ezt mindet meg is értem, Poe! De ha én világosan, és határozottan kérek Tőlük valamit, amit rengetegszer elmondtam már Nekik, akkor gondolhatnák, hogy nem csak "szellőztetni" akarom a számat...:rolleyes: ...Hanem valamit mondani is akarok Nekik ezzel...:arrow: Talán nem véletlen mondom el mindazt, amit, és annyiszor, ahányszor...:| De egyszerűen süket fülekre találok...:shock: Nem megfelelően kezelt diab. hosszútávú következményei ide, vagy oda... Lehet, hogy ez nem is érdekli Őket...:?: Ha mégis, akkor mi a csudáért nem csinálják mégis azt, amit kérek Tőlük:?: Nem?!:shock::|:mad:
De, igazad van. Ez csak szándék kérdése.
Egyébként nem védeni akartam őket, csak hangosan gondolkoztam a miérten, figyelmen kívül hagyva a nemtörődömséget és a lustaságot...

gabibaba

Aktív tag
Én már a csökött agyammal azt sem fogom fel, hogy ha egy gyerek azt mondja, valamit nem ehet meg, akkor azt elhiszem neki, és nem mondom azt, hogy márpedig ez van. Ja, hogy ilyenkor 'csak' cukorbeteg (és mondjuk nem liszérzékeny vagy ételallergiás)? Ha meg mérni kéne, akkor meg 'jaj', cukorbeteg?

tímeácska

Őstag
De, igazad van. Ez csak szándék kérdése.
Egyébként nem védeni akartam őket, csak hangosan gondolkoztam a miérten, figyelmen kívül hagyva a nemtörődömséget és a lustaságot...

Hát, igen... Mostanában én is egyre többet gondolkodom a miérteken hangosan... Csak amikor már válaszolok is magamnak... Hááát, aszonták nekem itthon, hogy ne aggódjak, ezen a doktor bácsik tudnak segíteni... Némely esetekben... Talán én sem vagyok annyira reménytelen eset... :rolleyes::D:D

napocska

Őstag
Nos, Mátém kérdezésemre elmondta, hogy nem a hátizsákjába minden reggel elpakolt 2×0,5 l diabos teát kapja, vagy a bevitt Canderer kakaópoból készített kakaót reggelihez (1 dl. tej+ 1 dl. víz alappal), hanem az "ovis" kakaót, tejeskávét, teát kapta, pedig mondta, hogy neki van a hátizsákjában édesítőszeres teája (és ismét előállott a darás-tészta ominózus esete...)...

Hát, nem semmi :o Biztos azt gondolták, hogy "csak egy kicsi cukor van benne, az nem árthat... meg hát olyan szépen issza". Néha meglepően nehéz felfogni egyszerű dolgokat.
Szerintem beszéld meg Mátéval, hogy ne igyon bent mást, csak a saját innivalóját.

tímeácska

Őstag
Én már a csökött agyammal azt sem fogom fel, hogy ha egy gyerek azt mondja, valamit nem ehet meg, akkor azt elhiszem neki, és nem mondom azt, hogy márpedig ez van. Ja, hogy ilyenkor 'csak' cukorbeteg (és mondjuk nem liszérzékeny vagy ételallergiás)? Ha meg mérni kéne, akkor meg 'jaj', cukorbeteg?

Hát, Manka, látod... Pontosan így van! :mad:

tímeácska

Őstag
Ma reggel vittük az ominózus esetek óta Mátét először oviba. Nem egyedül vittem, Gyula is jött velünk, hátha "kötekedtek" volna, miért nem jelentkeztünk az elmúlt pár napban.
Úgy terveztük, hogy az óvodavezetőhöz megyünk először (Gyula ismeri, még Kincstári igazgatói idejéből ismeri a vezetőt, szinte napi kapcsolatban voltak egymással, mint városi üzemeltetésű közintézmény vezetők), és Vele tisztázzuk, nyomatékosítjuk a dolgokat, és ugyebár, írásba is foglaltuk, mostmár "hivatalos" jelleget adva a kérésünknek az óvodavezető felé (is)...
Éppen kiszálltunk a kocsiból, amikor össze is futottunk az ovivezetővel, nagyon normálisan állt a dolgokhoz, a levelünket kifüggesztette Máté csoportjában az óvónénik íróaszala melletti faliújságra. Így biztosan "értesítve" lettek a gondozók a kérésünkről, legközelebbi nem értesítéskor már eszerint lehet számonkérni a dolgokat...
Nagyon kíváncsian várom, mi lesz... Hogyan alakulnak Máté cukrai... Bizakodó vagyok!

christina

Őstag
Nagyon felháborított amit írtál Csigu!:shock:
Ez a pofátlanság és a nem törődömség teteje!

Remélem ezek után már nem lesz problémátok!

(Nem is bánkódom, hogy még nem járunk oviba:roll::oops:)

tímeácska

Őstag
:rolleyes:
Nos, most értem haza Mátéval az oviból... :rolleyes: Egyedül mentem érte... :rolleyes: Neki is estek a torkomnak az óvónénik, hogy milyenek vagyunk, így hátbatámadni Őket, miért nem Nekik szólunk, ha valami problémánk van, nem mindjárt levelet kell írni az óvodavezetőnek... :rolleyes: És a többi, és a többi, bla-bla-bla... :roll:
A lényeg: ÉN VAGYOK A GONOSZ, GALÁD ANYUKA! ...Ha nem tudtátok volna...! :twisted:

Ami a leglényegesebb: Máté cukrai: 5,0-5,7 mmol/l között mozogtak egész nap! Ééérdekes! :roll::rolleyes:

tímeácska

Őstag
Ja, és fennhangon kérték az óvónők, hogy mielőbb menjünk be Gyulával együtt, úgy, hogy Ők is, mi is, és az óvodavezető is legyünk ott, mert ezt meg kell beszélnünk! :-D NA VÉÉÉGRE! EZT IS ELÉRTÜK! :-D Hogy MEGBESZÉLJÜK a dolgokat! Ne csak szellőztessem a számat... :rolleyes: Bár, ez még nem jelenti azt, hogy ebből az egészből nem csak egy alapos szájszellőztetés lesz... :roll:

zsuzsa

Új tag
Nagyon rosz lehet ilyen hangulatba bevinni Mátét az oviba, és rábízni olyan emberekre akikben megrendült a bizalmad, és ellentétek, rossz érzések alakultak ki egymással szemben. Ezt tényleg jó mielőbb tisztázni, kibeszélni, és ha lehet jó szájízzel lezárni már csak a gyerek érdekében is.

lizzi

Őstag
Tímeácska szurkolok nektek,hogy jól záruljon ez a felháborító dolog!!!!
hát ettől félek én ,ha majd Karola is oviba meg suliba megy ,hogy mi is ilyen kis ,,megmondósak" vagyunk és mi lesz a következménye???de hol van az még???:):):)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
:rolleyes:
A lényeg: ÉN VAGYOK A GONOSZ, GALÁD ANYUKA! ...Ha nem tudtátok volna...! :twisted:

Ami a leglényegesebb: Máté cukrai: 5,0-5,7 mmol/l között mozogtak egész nap! Ééérdekes! :roll::rolleyes:
Ééérdekes, Gonosz, Galád Anyuka :wink: Gyerkőcének rendben van a cukora :cool:.

Nna, eztet csak látják? Lehet itt már megbeszélni dolgokat, a tények azok tények.

tímeácska

Őstag
Ééérdekes, Gonosz, Galád Anyuka :wink: Gyerkőcének rendben van a cukora :cool:.

Nna, eztet csak látják? Lehet itt már megbeszélni dolgokat, a tények azok tények.

Igen, igen... A 2 nap alatt Máté cukrai 5-7,4 mmol/l között mozogtak... (És most a 7,4-es értékkel is TÖKÉLETESEN ELÉGEDETT vagyok!)
Ehhez csak ennyit tudok hozzáfűzni, hogy: :rolleyes::cool::wink:

Oldal tetejére