Kipróbált édesség receptek

tímeácska

Őstag
Nostehát... Poe, úgyis kiderítjük, hogy hova is kell mennünk... :cool: Az meg, hogy mikor érünk oda, teljesen lényegtelen, hiszen (gondolom én :rolleyes:) úgyis vacsorázol minden nap... :mrgreen:
Hja, az én alakomnak egy időre úgyis teljesen mindegy már, sőőőt, minél gömbölyűbb vagyok, annál jobb... :mrgreen: Micsoda előny tud lenni a pocaklakóm... :rolleyes: Majd jól ráfogom, hogy miatta hízok, és nem attól a sok fincsi amerikai palitól... :twisted::rolleyes::cool:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Köszi Teki a receptet... De ha már megcsinálom, nem a banyának adom, hanem jóóól megeszem! :twisted::cool::rolleyes:
Amikor kimondja a bíró a záment, de dőlj hátra bátran, vedd elő a kis motyódból a süti-bütit, kezdd el falatozni, és mondd a banyának: hmm, de finom, jogász szelet ám...:lol::lol::lol:

pusimelu

Őstag
<O></O>
Zabpehely keksz cukormentes.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><O></O>
Hozzávalók: 20 dkg zabpehely, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg margarin, 5 dkg fruktósum, 2 tk, süssina folyékony édesítő, 2 db tojás, fél tk, sütőpor, valamint reszelt citromhéj, vagy más ízesítő.
Margarint a tojásokkal és a fruktósummal kikeverem habosra, majd hozzáadom a folyékony édesítőt, a zabpelyhet, sütőport, lisztet, egy citrom reszelt héját, 2 tk édesítőt. Jól összedolgozom és lisztezett gyúrótáblán 3-4mm vastagra, nyújtom, és pogácsaformával kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített sütőbe 170 fokon 17-20 percig sütöm.
Szénhidrát: összesen 245 g. Ezt elosztom kb. , 56-62 db.
Jó nassolást: :DÉvi
Teki!Itt a recept olyan az íze mint a rizsfelfújtnak!Nekem nagyon ízlett!

somcsika

Aktív tag
Sziasztok,
Meg tudná nekem mondani valamelyikötök, hogy a zabpehelylisztnek mennyi a CH tartalma?
A csomagoláson 100 g-ban 14.1 g-ot látok, de ha a táblázatban nézem meg akkor ott sokkal többnek vélem, igaz, hogy ott csak zabpelyhet találok.

misamaci

Aktív tag
Sziasztok,
Meg tudná nekem mondani valamelyikötök, hogy a zabpehelylisztnek mennyi a CH tartalma?
A csomagoláson 100 g-ban 14.1 g-ot látok, de ha a táblázatban nézem meg akkor ott sokkal többnek vélem, igaz, hogy ott csak zabpelyhet találok.

Nem akarlak elkeseríteni, de vagy a csomagoláson hibás a táblázat, vagy valami szénné adalékolt keveréket vettél, aminek a liszthez nem sok köze van. A 14,1g/100g a zabliszt (zabpehely) fehérjetartalmának felelne meg, nem a szénhidrátnak.
A natúr zabpehely ch-tartalma kb. 64g/100g, a liszt is ennek a környékén található. Még a csökkentett ch-tartalmú, adalékmentes zabliszt ch-tartalma is 57g/100g. Csak a kíváncsiság kedvéért: milyen lisztet vettél?

somcsika

Aktív tag
Nem akarlak elkeseríteni, de vagy a csomagoláson hibás a táblázat, vagy valami szénné adalékolt keveréket vettél, aminek a liszthez nem sok köze van. A 14,1g/100g a zabliszt (zabpehely) fehérjetartalmának felelne meg, nem a szénhidrátnak.
A natúr zabpehely ch-tartalma kb. 64g/100g, a liszt is ennek a környékén található. Még a csökkentett ch-tartalmú, adalékmentes zabliszt ch-tartalma is 57g/100g. Csak a kíváncsiság kedvéért: milyen lisztet vettél?

A cimén ez áll. (pontosan)
NATURA Refonrélelmiszer
Alapítva 1989
Zabpehelyliszt
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besürítésére.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
fehérje 22,2 g
szénhidrát 14.1 g,
rost 9,2 g
zsír 42,3 g
energia 2182 KJ (525 kcal)
Gyártó: Dénes Ottó E.C
7635. Pécs, Cinke dülő 11.
www.denesotto.hu

A többi adat a tárolásra és a minősgémegőrzésre szóló infomáció.

misamaci

Aktív tag
A cimén ez áll. (pontosan)
NATURA Refonrélelmiszer
Alapítva 1989
Zabpehelyliszt
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besürítésére.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
fehérje 22,2 g
szénhidrát 14.1 g,
rost 9,2 g
zsír 42,3 g
energia 2182 KJ (525 kcal)
Gyártó: Dénes Ottó E.C
7635. Pécs, Cinke dülő 11.
www.denesotto.hu

A többi adat a tárolásra és a minősgémegőrzésre szóló infomáció.

Passzolok ... a gyártó honlapján sincs lényegi információ az alkalmazott technológiáról .... enélkül viszont egyszerűen nem értem mitől csökkent 1/4-re a ch tartalom a natur zabpehelyhez képest ... és mitől lett majd 7x több a zsírtartalom ;) valószínűleg a feldolgozás következménye ... de csak tippelni tudnék, azt meg nem akarok.

somcsika

Aktív tag
Passzolok ... a gyártó honlapján sincs lényegi információ az alkalmazott technológiáról .... enélkül viszont egyszerűen nem értem mitől csökkent 1/4-re a ch tartalom a natur zabpehelyhez képest ... és mitől lett majd 7x több a zsírtartalom ;) valószínűleg a feldolgozás következménye ... de csak tippelni tudnék, azt meg nem akarok.

Azt ott már én is megnéztem, mert - mint mondtam - nagyon gyanús volt a címkén leírt CH mennyiség. Majd legfeljebb megkérdezem tőlük telefonon.

Palacsinát sütöttem már belőle, egész jó lett, a lányom szerint egy kicsit szárazabb, mint a hagyományos, de nem panaszkodott miatta, inkább örült, hogy anya ezt is megoldotta.

misamaci

Aktív tag
Én különben a zablisztet alapból úgy oldom meg, hogy veszek natur teljesértékű zabpelyhet (kb 200 Ft/kg) és ledarálom (kávédaráló stb) ... ezt szoktam a normál lisztekhez keverni (főleg süteményeknél)

somcsika

Aktív tag
Én különben a zablisztet alapból úgy oldom meg, hogy veszek natur teljesértékű zabpelyhet (kb 200 Ft/kg) és ledarálom (kávédaráló stb) ... ezt szoktam a normál lisztekhez keverni (főleg süteményeknél)

Misamaci:)
Hol szoktad venni ennyiért a zabpelyhet, én eddig 400 és 600 Ft között találtam. Lehet, hogy nem jó helyen kerestem.

misamaci

Aktív tag
Misamaci:)
Hol szoktad venni ennyiért a zabpelyhet, én eddig 400 és 600 Ft között találtam. Lehet, hogy nem jó helyen kerestem.

Legtöbbször a Spar saját márkás zabpelyhet veszem (tényleg valami 240-250 Ft), mondjuk elég jellegtelen kék és zöld papírcsomagolásban, alapjáraton német feliratokkal leledzik (az egyik a közepes a másik a nagy szemű zabpehely) és általában az alsó polcon, hátul (mert feljebb a drágább cuccok vannak) ... :)

Egyébként érdemes nagyon körülnézni, mert iszonyatos árkülönbségek lehetnek az egyes boltok közt (ahol ráállnak a bio/reform stb. élelmiszer vonalra, ott néha iszonyat árakon megy az, amit máshol - kevésbé díszes csomagolásban - megkaphatsz nagyon olcsón).
/pl. a zabpehelylisztet, amit korábban írtál itt 170 Ft/kg-ért vettem pénteken ... kipróbáltam kenyérbe nagyon jó :)/

somcsika

Aktív tag
Legtöbbször a Spar saját márkás zabpelyhet veszem (tényleg valami 240-250 Ft), mondjuk elég jellegtelen kék és zöld papírcsomagolásban, alapjáraton német feliratokkal leledzik (az egyik a közepes a másik a nagy szemű zabpehely) és általában az alsó polcon, hátul (mert feljebb a drágább cuccok vannak) ... :)

Egyébként érdemes nagyon körülnézni, mert iszonyatos árkülönbségek lehetnek az egyes boltok közt (ahol ráállnak a bio/reform stb. élelmiszer vonalra, ott néha iszonyat árakon megy az, amit máshol - kevésbé díszes csomagolásban - megkaphatsz nagyon olcsón).
/pl. a zabpehelylisztet, amit korábban írtál itt 170 Ft/kg-ért vettem pénteken ... kipróbáltam kenyérbe nagyon jó :)/
Misamaci
És azt a kenyér receptet miért nem tudom még:D
Én nagyon még nem merültem bele a kenyérsütésbe, vettem ugyan kenyérsütő gépet, de még egyelőre a Lidl-ben szoktam venni 1 kg-os kiszerelésű kenyérliszteket amelyekhez csak vizet kell hozzáadni, így sok gond nincs vele. Sok fajta van belőle (pl. napraforgómagos, ciabatta jellegű, barna kenyér, teljes kiörlésű). Az árukat tekintve olyan 280 Ft-ra emlékszem, vagy legalábbis ott körül. Gondoltam sikerélménynek először tuttira megyek, aztán majd próbálkozom is. Kalácsot szerettem volna benne sütni, de a 3. próbálkozásnál feladtam. Ha van jó kalács recepted akkor szívesen fogadom azt is.
A zabpehlylisztre visszatérve én próbáltam a gyártóval felvenni a kapcsolatot, az "irreálisan" alacsony szénhidárt tartalma miatt, (14g) de azóta sem válaszotak. Így mostanában nem használom, pedig vagy 4 kiló vigyorog a polcon. Mert dillema, ha olyan értékkel számolok, mint a zabpehely akkor ugye kevesebbet ehet meg belőle a gyerek, és ha mégis az eljárás során csak 14 g szénhidrát marad benne akkor így nem viszi be a megfelelő mennyiséget.:mad: Közben azt hiszem, hogy minden rendben és jön a hypo, mostanában volt részünk benne bőven.
Most légy okos Domokos.

misamaci

Aktív tag
Misamaci
És azt a kenyér receptet miért nem tudom még:D
Én nagyon még nem merültem bele a kenyérsütésbe, vettem ugyan kenyérsütő gépet, de még egyelőre a Lidl-ben szoktam venni 1 kg-os kiszerelésű kenyérliszteket amelyekhez csak vizet kell hozzáadni, így sok gond nincs vele. Sok fajta van belőle (pl. napraforgómagos, ciabatta jellegű, barna kenyér, teljes kiörlésű). Az árukat tekintve olyan 280 Ft-ra emlékszem, vagy legalábbis ott körül. Gondoltam sikerélménynek először tuttira megyek, aztán majd próbálkozom is. Kalácsot szerettem volna benne sütni, de a 3. próbálkozásnál feladtam. Ha van jó kalács recepted akkor szívesen fogadom azt is.
A zabpehlylisztre visszatérve én próbáltam a gyártóval felvenni a kapcsolatot, az "irreálisan" alacsony szénhidárt tartalma miatt, (14g) de azóta sem válaszotak. Így mostanában nem használom, pedig vagy 4 kiló vigyorog a polcon. Mert dillema, ha olyan értékkel számolok, mint a zabpehely akkor ugye kevesebbet ehet meg belőle a gyerek, és ha mégis az eljárás során csak 14 g szénhidrát marad benne akkor így nem viszi be a megfelelő mennyiséget.:mad: Közben azt hiszem, hogy minden rendben és jön a hypo, mostanában volt részünk benne bőven.
Most légy okos Domokos.

A receptet mindjárt leírom (igazság szerint nálam a kenyerek mindig egy kicsit megérzés alapján kerülnek összeállításra, de ez most kimondottan jól sikerült :)), amúgy én sütőben sütöm ... nincs kenyérsütő gépem.
A zabpehelylisztre visszatérve, szerintem azon a cimkén voltak rossz értékek (elírás...nyomdahiba stb). Amit most vettem, azon már hihető a tápértékek szerepelnek:
100 g tartalmaz:

• fehérje: 9,2g
  • szénhidrát: 71,3g
  • zsír: 6,2g
  • rost: 0,4 g
  • energia: 1669kJ/398 kcal
Gyártó ugyanaz. mint amit korábban Te is írtál (Natura reformélelmiszer, Dénes Ottó, Pécs), szóval szerintem a fenti értékekkel számolva nem tévedhetsz el.

Kalácsot még nem sütöttem, de szerintem a receptek közt vannak jó kalácsok is.
Na megyek kenyérreceptet írni :)
Misi

Oldal tetejére