Ezt a receptet ugyan citrom nélkül,de a receptek rovatba egy Hangya mán leírta.Senki se nem olvasta ottan?Szerintem ennél egyszerűbb süti már nincs is![]()
kell hozzá
háztartási keksz (célszerűen szögletes)
tejföl
citrom
gyümölcs (pl. banán)
gyümölcszselé v. tortazselé
1 réteg kekszet elrendezek a tepsi (sütőlemez) alján
a tejfölbe belereszelem a citrom héját, belekeverem a levét
a kekszeket megkenem a tejföllel
újabb réteg keksz
újra megkenem
szeletelt gyümölcs a tetejére
behúzom a zselével, pihentetem amíg a keksz megpuhul és![]()
és ha ez így megy tovább, pár elegáns csapással könnyedén repkedek .... a'la Dumbo :dr_124:![]()
Sebaj, duplázunk... másrészt az igazi névnapom szeptemberben van
![]()

Drága Egyetlen Mackóm!
Boldog névnapot kívánok, tavasszal is ősszel is.![]()
Ezt a receptet ugyan citrom nélkül,de a receptek rovatba egy Hangya mán leírta.Senki se nem olvasta ottan?![]()
Ezt a receptet ugyan citrom nélkül,de a receptek rovatba egy Hangya mán leírta.Senki se nem olvasta ottan?![]()
.... próbáltam is keresgélni, de persze nem találtam meg .... bocsi .... amúgy már évek óta csinálunk mi is ilyet (és szerintem próbáld ki citrommal is... egész más lesz tőle a "krém")Kedves Mindenki!
Köszönöm a jókívánságokat.... és - amúgy sem kicsi - füleim rángatás által történő átméretezését
Ma nem készültem semmi finomsággal (na jó! egy tepsi kekszes-banános azért van) .... egyrészt nemsokára beindul a családban a szülinapok sorozata (öcsém, anyu, én ...)
... másrészt az igazi névnapom szeptemberben van
![]()
Akkor ezért emlékeztem rá, hogy mintha már láttam volna valahol![]()
.... próbáltam is keresgélni, de persze nem találtam meg .... bocsi .... amúgy már évek óta csinálunk mi is ilyet (és szerintem próbáld ki citrommal is... egész más lesz tőle a "krém")