Vércukormérők

somcsika

Aktív tag
Egy napig nem olvasok bele a fórumba, vissza kell lapoznom 2-3 oldalt, hogy tudjam miről is van szó.

Látom az ACCU CHECK vércukormérőről?
Ja az valóban jó, "most" már mi is "csak" azt használjuk!!!
Nem gondoltam volna, hogy a 3 hónappal ezelőtti "sarokba dobás" után ez a pillanat is eljön.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nem gondoltam volna, hogy a 3 hónappal ezelőtti "sarokba dobás" után ez a pillanat is eljön.
Szabad legyen óvatosan emlékeztetnem, hogy én, mint randa boszorkány
, eztet megmondtam
 

tímeácska

Őstag
Szerencse,hogy a technika sok mindent megkönnyít már.

Na, ebben tökélestesen egyetértünk! :cool: Tudod, nem szeretném lecserélni a pumpámat a régi kifőzős fecsire meg tűkre... Minden tiszteletem azoké, akik még fecskendővel és az otthon kifőzős-fertőtlenítős eszközöket használták, vércukormérő készülékek nélkülözése mellett!!!:dr_24:
 

cukorfalat

Új tag
Hű, mekkora port kavart ez a dolog.
Ha megnézitek, akkor az egy beirásból született vagy két oldalnyi...
Úgy tűnik, hogy rugach ennyire meg van elégedve a vércukormérőjével... inkább örüljünk neki, felesleges ezen kiakadni.
 

tímeácska

Őstag
Hű, mekkora port kavart ez a dolog.
Ha megnézitek, akkor az egy beirásból született vagy két oldalnyi...
Úgy tűnik, hogy rugach ennyire meg van elégedve a vércukormérőjével... inkább örüljünk neki, felesleges ezen kiakadni.

Jaj, dehogy akadtunk ki!
Egyébként, más apró (esetleg lényegtelennek tűnő...) megemlített dologból adott esetben jóval több, mint 2 oldalnyi hozzászólás született... Lásd pl. kanül rögzítő tapaszok... Vagy pumpatokok... Azokról még külön album is készült...:cool:
Egyébként pedig nincs azzal semmi baj, ha Valaki nagyon is elégedett a cukormérőjével! Csak egy kicsit bővebben is kifejthetné, hogy mi az, ami miatt elégedett, és a "régi" vagy előző cukormérőjében nem tetszett, de ezt már kértük Tőle régebben is...
Egyébként én is elégedett vagyok minden Accu-Chek készítményemmel... A "régi" Accu-Chek Active a régi "klasszikus", nagyon jó a formatervezése, kitűnő kezelhetőséggel rendelkezik, kicsik nagyok könnyedén tudják használni, nagy a kijelzője, a tok is szuper, könnyű tisztán tartani, remek, hogy kemény tokja van. Hátránya a toknak, hogy elhasználódik, azaz, a műanyag "hajtásnál" elfárad az anya, eltörik... De ezt is ki lehet cseréltetni, itt már többen is kicseréltették - így aztán maximális volt az elégedettség!:cool:
Az új Accu-Chek Active mint mérőeszköz remek, nagy előnye, hogy jelezni lehet az étkezés előtti, illetve utáni méréseket, és ezeket is átlagolja a készülék! Viszont a tokja nem a legideálisabb, néha kész öröm, hogy be lehet húzni a cipzárat... Én személy szerint a színét nem kedvelem - fekete... Olyan lehangoló... De ez csak egy kis mellékes apróság, biztosan van akinek éppen ezért tetszik!:cool:
És ott van az Accu-Chek Go... Fantasztikus készülék, mint tudásilag, mint dizájnilag! :cool: Hatalmas memóriával bír, így azoknak, akik a mérés adatait számítógépes programmal lementik, nem kell lesniük, hogy nehogy "kifussanak a kertből"! Figyelmeztetéseket be lehet állítani, 4 különböző időpontra, mondjuk az étkezés előtti időpontokra! Tökéletes kisgyermekeknek az iskolába, vagy felnőttnek, akik "hajszolt" életet élnek, hogy ácsi, mérés idő van...:cool: Igen kicsi vér igénye van, ez sem elhanyagolható szempont! És a dizájn... Csúcs! Nekem legalábbis nagyon "bejön"!:cool::D
Na, ilyen véleményeket szerettünk volna, vagyis, valami hasonlót! Hogy miért is kedveli annyira az Accu-Chek-jét Rugach (is!)!:cool:
 

rugach

Új tag
vércukormérő

Nekem sokáig D-cont mérőm volt,ami legalábbis tapasztalatom szerint elég hamar lemerült,azonkívül sokszor olyan is előfordult vele,hogy pl.a tartójában magától bekapcsolódott,ezzel is fogyasztva az elég rövid életű elemet,amit ráadásul ha lemerült elég nehezen lehetett beszerezni,mert nem volt hozzá a boltban kapható, megfelelő elem. Igaz,hogy valahol a Fehérvári úton van egy szaküzlet ahol kapható,de hát ez nem mindenkinek van könnyen elérhető távolságban.Ami még zavart a Dcont cabrio készülékemben,hogy hamar elállítódott az idő és sokszor mikor mérni akartam a cukrom,valami oknál fogva nem,vagy hülyeséget mért,pl.ha nem elég mennyiségű vércsepp került a teszt csíkra.
Az Accu Chek Activeba,ami nekem van,többek között az a jó,hogy például nem kell állandóan kalibrálni a kódot,hanem egy kód chip segítségével csak bele kell dugni a gépbe és már kész is a beállítás,ezenkívül nem volt olyan,hogy ne mért volna.Nem kellett sose még egyszer megszúrnom az ujjamat ahhoz,hogy végre elegendő mennyiségű vért tudjak tenni a mérőcsíkra,hogy mérni tudjon a készülék. De azt is jónak tartom,hogy be lehet állítani,hogy valamilyen jelzőhangot adjon mikor megadja a mért értéket.Tudom,ez nem annyira fontos,de mégis jó ötletnek tartom.
A problémát főleg abban látom az Accu Chekkel kapcsolatban,hogy sajnos az által,hogy a készülék nincs támogatva,elég drága.De szerencsére legalább a tesztcsíkra van támogatás.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Rugach, köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat. Ezek szerint neked már az új AC Active van? A jelzőhangból gondolom. Nekem a régi AC A van, jelzőhang nélkül.
 

tímeácska

Őstag
Én is köszönöm, hogy leírtad ezeket! Én is csak most jöttem rá, hogy valóban az új, fekete színű Active készüléked van!
És Te hogy vagy megelégedve a tokjával? Szerintem éppen nem jó helyen van a mérőkészüléket rögzítő gumiszalag... Éppen eltakarja a "cseppentheted a vért, mert már mérés kész vagyok" logót, azaz, a tesztcsík ikon-vércseppel-t! Vagy Te ki szoktad venni mérés idejére a tokból? Én személy szerint nem igazán szoktam - lehetőség szerint - egyik mérőt sem kivenni, hanem tokkal(-vonóval) szoktam mérni!:cool:
Szoktad "nézegetni" az étkezés előtti és utáni átlagszámításokat is?
 

rugach

Új tag
Vércukormérő

Nekem kékszínű van,azt nem tudom,hogy ez régi vagy az újabb típus,de van hangjelzése is.Rendszeresen vezetek cukornaplót,és járok a kezelőorvosomhoz,mert negyedévenként kell mennem hozzá.Ott mindig vesznek vért is és mérik a Hemoglobin A1C-t.
 

somcsika

Aktív tag
És milyen eredményeid szoktak lenni a HbA1c-n? (már ha szabad megkérdeznem), mert ez is nagyon fontos info.
Láttad már, hogy van egy olyan topic is?
 

tímeácska

Őstag
Nekem kékszínű van,azt nem tudom,hogy ez régi vagy az újabb típus,de van hangjelzése is.Rendszeresen vezetek cukornaplót,és járok a kezelőorvosomhoz,mert negyedévenként kell mennem hozzá.Ott mindig vesznek vért is és mérik a Hemoglobin A1C-t.

Akkor az a "régi" lesz... Kemény tokja van, igaz? Mert nekem az volt évekig a No.1!:cool: Mátém még mai napig azt használja, sokkal "egyszerűbb" - szerinte - a kezelése, mint a Go-nak, pl. Bár, tényleg igaza van Mátémnak, mert sokkal egyszerűbb!:) Csak azért nem vettem Neki is Go-t, mert Ő ragaszkodik a "régi Active-hoz"! :cool:
 
Oldal tetejére