Insulinpumpa

sznoopy

Új tag
szerelékek

sziasztok,

néhány hozzászólással ezelőtt olvastam a 45 fokos szerelékről, valóban erősebb a tapasza, viszont nekem hamar begyullad. Erről valakinek van tapasztalata? Én kb 1 éve használok pumpát, a cukraim stabilabbak, ritkán megy 10 fölé és azt is gyorsan lehet korrigálni szerencsére, viszont van olyan hely a hasamon, hogy 3-4 hónapja nem tűnik el a szerelék helye. Erre van esetleg valami speciális szer? Kozmetikus ismerős "megnyugtatott" hogy heges lett és örökre megmarad...

Péter

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
viszont van olyan hely a hasamon, hogy 3-4 hónapja nem tűnik el a szerelék helye. Erre van esetleg valami speciális szer? Kozmetikus ismerős "megnyugtatott" hogy heges lett és örökre megmarad...
Péter
Egy-egy területen előfordulhat komolyabb szöveti gyulladás, hegesedés, de a legsúlyosabb is 3-5 éven belül eltűnik.
Lipodisztrófia következménye lehet, amikor az inzulin beadásának helyén a szírszövet megfogyatkozik, és ennek ellensúlyozására szöveti csomók alakulnak ki.
Az enyhébb csomók néhány, nap, vagy héten belül felszívódik. Ezek a csomók pennel is kialakulhatnak.

Speckos szerről nem tudok, de lehet, hogy létezik. Engem is érdekelne, Valami gyógynövény kivonatot el tudnék képzelni. Talán a feketenadálytő, amit itt egyik tagunk ajánlott a napokban. Annak sokoldalú hatása van.

zsuzsa

Új tag
Valahol, nem is biztos hogy ebben a topikban volt szó a kanült megerősítő vízhatlan sprayről, és ragasztóról még kp is volt róla, melyiket használta már valaki, melyik jobb, lehet kapni mindkettőt, mennyibe kerül?

timka

Új tag
Valahol, nem is biztos hogy ebben a topikban volt szó a kanült megerősítő vízhatlan sprayről, és ragasztóról még kp is volt róla, melyiket használta már valaki, melyik jobb, lehet kapni mindkettőt, mennyibe kerül?

Ha valaki tud erről valamit engem is nagyon érdekelne.Köszi:hurra:

borka

Őstag

Az 555. oldalon találod meg.
Bármelyik patikába lehet kapni ilyent,vagy ehhez hasonlót.

Csobán

Új tag
Sziasztok!
Ti milyen elemet használtok a pumpátokhoz?Van-e valamilyen megkötés az elem típusát illetően?Meghibásodhat a puimpa ,ha más elem típust használok?

borka

Őstag
Sziasztok!
Ti milyen elemet használtok a pumpátokhoz?Van-e valamilyen megkötés az elem típusát illetően?Meghibásodhat a puimpa ,ha más elem típust használok?

Nincsen semmilyen megkötés az elemet illetően,nem hibásodhat meg a pumpa.
Viszont illik tartós elemet használni,mivel hosszabb az élettartama,és előbb -utóbb a drágább lesz az olcsó.:cool:
http://www.electropark.hu/webshop/te...um-aa-bl4.html EZT NÉZD MEG

tímeácska

Őstag
Viszont illik tartós elemet használni,mivel hosszabb az élettartama,és előbb -utóbb a drágább lesz az olcsó.:cool:

Kivételt képezek természetesen én... :p Most sikerült 3 nap alatt gallyra vágnom egy vadi új elemet... Ultimate volt...
Már azon agyalok, hogy tényleg kiderítem, én merítem le az elemeket ilyen extrém gyorsasággal, vagy a pumpámban van valami kehe... Kicserélem a pumpámat Mátéval, az lesz a próba...:cool: Már rettentő kíváncsi vagyok. Ha Rajta is merül, akkor normális vagyok :)rohog:), és nem parafenomén! Bár, a kettő nem zárja ki elvileg egymás lehetőségét! Vagy, igen?! :o:D

borka

Őstag
Kivételt képezek természetesen én... :p Most sikerült 3 nap alatt gallyra vágnom egy vadi új elemet... Ultimate volt...
Már azon agyalok, hogy tényleg kiderítem, én merítem le az elemeket ilyen extrém gyorsasággal, vagy a pumpámban van valami kehe... Kicserélem a pumpámat Mátéval, az lesz a próba...:cool: Már rettentő kíváncsi vagyok. Ha Rajta is merül, akkor normális vagyok :)rohog:), és nem parafenomén! Bár, a kettő nem zárja ki elvileg egymás lehetőségét! Vagy, igen?! :o:D

Több mint valószínű,hogy a hiba az ÖN készülékében lakozik.:oSzerintem nem zárja ki egymást.:cool::D:D

zsuzsa

Új tag
Mi metronikososk vagyunk, és kifelyezetten felhívták rá a figyelmünket az elején hogy csak tartós energizer elemet használjunk, kezdettektől fogva így is tesszük, energizer ultimate-t használunk, és kb 1-1,5 hónapig elég egy.

Csobán

Új tag
Köszönöm az elemekkel kapcsolatos információt. Mi a tapasztalatotok arról,hogy az egyes orvosok mennyire szólnak bele a beállított bázisinzulin módosításába.A betegre bízzák,vagy csak az engedélyükkel szabad módosítani?

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Köszönöm az elemekkel kapcsolatos információt. Mi a tapasztalatotok arról,hogy az egyes orvosok mennyire szólnak bele a beállított bázisinzulin módosításába.A betegre bízzák,vagy csak az engedélyükkel szabad módosítani?
Az orvos dolga beállítani és módosítani a bázist, de ha páciens "ért" hozzá, akkor módosíthatja a doktor által beállított dózist.
Én inkább azt mondanám, hogy orvos, és beteg függő a dolog. Van aki nem tér el a doktor által beállítottól, és igényli a segítséget, van, aki átállítja, és a következő kontroll alkalmával megbeszéli a dokival.

anonymus

Új tag
Inzulinpumpával kapcsolatos kérdés

Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy az inzulinpumpa kipróbálása után, ha úgy gondolja a páciens hogy szeretné folytatni a pumpa használatát, akkor hogyan tovább és milyen kedvezményekben részesülhet (ha van ilyen)? Vannak már iformációim, de szeretnék bővebb felvilágosítást kapni. Köszönöm előre is!
Illetve lenne majd még kérdésem a továbbiakban is!

zsuzsa

Új tag
Mi a lkezdeti időszakban mindíg csak azt és úgy csináltuk amit és ahogy az orvos mondta, és olyan is volt az orvos hogy a fejemet vette volna ha belenyúlok. Aztán válltottunk, eltelt másfél év, és én pont azon mérgelődtem hogy miért kell nekem 2 hónapot várnom egyik kontrolltól a másikig, mire állíthatok, és megbeszélhetem vele ha egyszer nem jók az értékek. Mostanra nyugodtan belenyúlok, sajnos folyamatosan kell is, és örülök ha úgy mehetek az orvos elé, hogy ezt és ezt kellett álítanom, de így most jó. LEgfeljebb azt mondja hogy még ezt vagy azt tegyük bele, és megbeszéljük. Tényleg igaz az hogy a cukorbeteg önmagát kezeli, két-három havonta megyünk kokntrollra, csak az elmúlt pár hetete tudja visszalapozni a naplóba, a három hónapot meg a vívódást nem látja, ezeket a döntéseket válltoztatásokat nekünk kell meghozni, nem lehetnek hónapokig magas vagy alacsony értékek.

zsuzsa

Új tag
HA már kipróbáláson nálad van a pumpa, akkor kapcsolatba kerültél a céggel, ill. kaptál egy pumpatrénert, aki intézi a kütyüvel kapcsolatot dolgokat, kapcsolatban van a kezelőorvosoddal, és ők ketten intézik at engedélyeztetést is és minden mást, ha kérdésed van a folyamattal kapcsolatban akkor a tanácsadódat nyugodtan hívhatod, éppen hol tartanak a papírok stb... Legalábbis nálunk ez 3 évvel ezelőtt így ment, de valószínű most sincs ez nagyon másképp. Ha engedélyeken túl van, akkor a támogatást már megkaptad rá, és a cég küldi a csekket, a kütyüre és az első adag szerelékre is, megbeszéli veled a fizetési lehetőségeket is.

poe

Őstag
Ne felejtsük el, hogy már nincs engedélyezés. Az hogy lesz-e pumpád, csak azon múlik, hogy tetszik-e, akarod-e, illetve van-e rá pénzed.

zsuzsa

Új tag
Bocsánat ez tényleg így van már, de nem olyan régóta, ezért én még azt írtam ahogy nekünk intéződött 3 éve. Akkor is fontos volt hogy tudd finanszírozni.

Oldal tetejére