Edukáció

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Naty77!
Hát igen, éppen ma a munkahelyemen egyik kollégám mesélt nekem erről, (én nem láttam a műsort) meg hogy mit vesződök én a szigorú diétával meg minden, amikor így is lehet, meg hogy ő csinálja jól.:( Szóval nem csak neked volt ilyen érzésed a látottaktól, valóban megdöbbentő lehetett. Még jó hogy nagyon ritkán nézek tv-t.:D

A műsort sajna én sem láttam, de félő, hogy sokan viszont igen....

Nekem tegnap mondta (már sokadjára) a dokim, hogy próbáljak meg nagyobb rendszert vinni az életembe, és szedjem össze magam, mert nagyon kaotikusak az értékeim. Épp csak azt nem mondta, hogy szétszórt vagyok, mint a műtrágya.
A pumpával hiába javultak sokat az értékeim, a pumpa adta szabadságot én nem tudom annyira kiélvezni, mint amennyire a pumpával lehetne. Rakjam rendbe a cukimat, és nem bánja, ha lazábbra veszem a figurát. Ne nyomkodjam állandóan a pumpát (korrekció). Tímeácska, mintha te már mondtad volna.
Hát mit mondjak, ha tetszik, ha nem, igaza van, Tímeácska igazad van.
Tímeácska, beígérted, hogy rácsapsz a kezemre, ha sokat bizergálom a pumpát, hát itt lenne már az ideje.

.... és akkor ilyet leadnak a tv-ben?

vighkata

Ha a bénaság fájna én már órdítanék.Azt írja hogy érvénytelen fájl.

Ne add fel! Az én első és sokadik feltöltésem is ordításra méltó volt. Valamit mindig elbénáztam, aztán a javításnál (újratöltésnél) bírtam a jót kidobni, és a rosszat újratölteni. Szerintem csak rossz volt a hold állás.

tímeácska

Őstag

Nekem tegnap mondta (már sokadjára) a dokim, hogy próbáljak meg nagyobb rendszert vinni az életembe, és szedjem össze magam, mert nagyon kaotikusak az értékeim. Épp csak azt nem mondta, hogy szétszórt vagyok, mint a műtrágya.
A pumpával hiába javultak sokat az értékeim, a pumpa adta szabadságot én nem tudom annyira kiélvezni, mint amennyire a pumpával lehetne. Rakjam rendbe a cukimat, és nem bánja, ha lazábbra veszem a figurát. Ne nyomkodjam állandóan a pumpát (korrekció). Tímeácska, mintha te már mondtad volna.
Tímeácska, beígérted, hogy rácsapsz a kezemre, ha sokat bizergálom a pumpát, hát itt lenne már az ideje.

Na, akkor találkozzunk csak!;) Biztosan meg is kapod a kézrácsapást! Ne legyél türelmetlen! Mert az vagy, ezért birizgálod azt a kütyüt, ha kell, ha nem!:rolleyes: De azért legyél bizakodó, már most sokkal jobbak a cukraid, mint 2 hónappal ezelőtt! Mert ez így van!;)

vighkata

Na, akkor találkozzunk csak!;) Biztosan meg is kapod a kézrácsapást! Ne legyél türelmetlen! Mert az vagy, ezért birizgálod azt a kütyüt, ha kell, ha nem!:rolleyes: De azért legyél bizakodó, már most sokkal jobbak a cukraid, mint 2 hónappal ezelőtt! Mert ez így van!;)

Köszike, nem lehet, hogy nekem egy tamagocsit (nemtom hogy kell leírni) kellene nyomkodnom?
Azért is rendbe rakom magam. Mindenki 'megláthassa!

pusimelu

Őstag
ÁtmÁsoltam Worldbe.van Aki Tett MÁr Fel Ilyen Dokumentumot Mert Nekem Mindig Azt Írja Ki Hogy ÉrvÉnytelen FÁjl.kezdek BerÁgni.Meli

rgyörgy

Új tag
ÁtmÁsoltam Worldbe.van Aki Tett MÁr Fel Ilyen Dokumentumot Mert Nekem Mindig Azt Írja Ki Hogy ÉrvÉnytelen FÁjl.kezdek BerÁgni.Meli

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Diatransfer 2.13 adatkezelés fül, innét az adatkezelés exportálása. Mentés szöveges (TXT) kiterjesztéssel, majd másold át exelbe, ezzel már azt csinálsz, amit akarsz.
Én így tudtam exportálni.
Sok sikert.:D

Adatbeolvasás LiteLink csatolóval

Segítség !Vettem Lite -Linket de nem tudom hogy kell ide feltenni az eredményeimet.
Erről bővebben írtam a http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/11 március 2. és 3.-i blogbejegyzésemben, valamint a 12., 15. és 39. bejegyzéseimben. Ki lehet másolni a LiteLink-kel készített diagramokat is, de célszerűbbnek tartom az adatok kimásolását egy programozott Excel fájlba és így készíteni el a diagramokat. Erről rgyörgy is írt neked. Az elkészített Excel fájlt pedig a beidéző oldalnak az alján levő "Csatolás manager"-rel lehet feltenni. Ha a LiteLink által készített diagramot akarod kimásolni és feltenni, akkor másold ki jpg képfájlba, ne Wordbe, és mint képfájlt csatold a beidézésedhez.

gretta

Új tag
:shock:A minap elkaptam a tévében egy "sztárt", aki vall a cukorbetegségéről, közben egy diétás cukrászdában ülnek és sütiket fal be egymás után... majd farmeren át a combjába szúrt, végül kieselőadást tartott, hogy ő nem túl jó beteg, mert nem méri gyakran a cukrát.

nekem totálisan az jött le ebből a pár perces beszélgetésből, hogy itt vagyok én a híres ember, élek vígan ész nélkül, de ez így tök jó, utánozhattok...
nagyon megdöbbentő volt! :shock:

hát én is lemaradtam erről az adásról. mondjuk én már nem akadok ki ilyeneken... Rám nem hiszem hogy negatív hatással lett volna. Sztem ez is személyfüggő. Talán még erőt is adhat egy rossz lelkiállapotban levő betegnek...Mi rossz volt abban hogy diétás cukiban cukorbetegként sütiket falt, ha végülis szurit adott be rá??!! Én is imádom a tortaszeleteket. A kedvencem a meggyes-mákos. A dob utcai noe cukrászdában istenien készítik. Lehet valakinek az ilyenk példa is lelki erőt adhat, hogy könnyebben elviselje a betegségét. Mert ugye ha már egy " sztár " beteg és vígan él vele, akkor Nekem miért okozzon problémát??!! - alapon. aztán mindenkinek saját magán múlik mennyi lazaságot enged meg magának a józan esze... És hát ki a jó beteg??! Hát az orvos szerint biztos az aki rendesen mér, betartja a diétát és mindent precizen felvezet a naplócskába.... Én nem jelenteném ezt így ki egyértelműen. Ha valaki kiismeri saját cukorbetegségét akkor néha megengedhető a lazaság is olykor olykor. - persze mértékkel -

gretta

Új tag

Hát nekem is azt mondta a dokim anno, hogy amíg állítgatják a pumpát ne nagyon korrigáljak, mert az igencsak bezavarhat... Úgyhogy vegyél erőt magadon és ne nyomkodd állandóan. Arra ott a telefon :)))

gretta

Új tag
Erről bővebben írtam a http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/11 március 2. és 3.-i blogbejegyzésemben, valamint a 12., 15. és 39. bejegyzéseimben. Ki lehet másolni a LiteLink-kel készített diagramokat is, de célszerűbbnek tartom az adatok kimásolását egy programozott Excel fájlba és így készíteni el a diagramokat. Erről rgyörgy is írt neked. Az elkészített Excel fájlt pedig a beidéző oldalnak az alján levő "Csatolás manager"-rel lehet feltenni. Ha a LiteLink által készített diagramot akarod kimásolni és feltenni, akkor másold ki jpg képfájlba, ne Wordbe, és mint képfájlt csatold a beidézésedhez.

Fú de bonyolultnak hangzik első olvasásra.. :) Én még nem is hallottam a Lite Link-ről. Igaz még eddig soha nem is készítettem diagramokat. Lehet nem ártana nekem se....
Milyen progi ez?? Vércukormérőhöz kell kötni és onnan veszi az adatokat vagy nagyon hideg helyen tapogatok??? Vagy inkább feküdjek le és pihent fejjel ne tegyek fel butus kérdéseket??!!

... Vércukormérőhöz kell kötni és onnan veszi az adatokat ....
Kedves Gretta!
Első kérdésem az, hogy milyen vércukormérőd van?
A LiteLink egy infravörös csatoló, amely a D-Cont Personal vércukormérő készüléket egy számítógéppel (laptoppal) köti össze, és lehetővé teszi a mért adatok átvitelét a számítógépbe. Itt a Diatransfer elnevezésű programmal (ez a LiteLink csatolóhoz mellékelt CD lemezen található, előzőleg telepíteni kell a számítógépre) adatfeldolgozást, grafikonokat készíthetünk. A LiteLink egy PenDrive-hoz hasonló csatoló, amelyet a számítógép USB portjába kell bedugni. Erről bővebben a pákozd-sukorói találkozóra készített bejegyzésemben olvashatsz bővebben.
http://drinfo.hu/forum/7120-uzenet346.html
Ha Accu-Chek vércukormérőd van, a SmartPix csatolót kell használnod, ami nem csak adatátviteli eszköz, hanem egyben az adatfeldolgozást, a grafikonok készítését is elvégzi.
Mindkét csatolóval könnyű dolgozni. Azt kell csak megtudni, hogy a kezelő orvosod elfogadja-e ezekkel az eszközökkel készített elektronikus naplót, vagy ragaszkodik a kézzel vezetett naplóhoz.
Más márkájú vércukormérőnek az adatait is át tudjuk vinni a számítógépre (pl. a Bayer cég vércukormérője ilyen), mindegyikhez van egy adatátviteli kábel is. Nem látok nagy esélyt ezeknek a használatára.
Ha valamit nem írtam le világosan, kérdezz nyugodtan, biztosan válaszolok és segítek az elektronikus napló elkészítésében is.
üdvözlettel.

vighkata

Hát nekem is azt mondta a dokim anno, hogy amíg állítgatják a pumpát ne nagyon korrigáljak, mert az igencsak bezavarhat... Úgyhogy vegyél erőt magadon és ne nyomkodd állandóan. Arra ott a telefon :)))

Köszi a figyelmeztetést, mert rám fér a felügyelet. Valami oknál fogva elkezdek bizergálni, de a telo jó ötlet, amíg nem lesz tamagocsim. Hétvégén végig jó cukik voltak, erre szombaton mit csinálok? 12,3-as cukit 1,5 E inzulinnal korrigálok. Hogy ezt hogy számoltam ki??? (szerenitem elmentem otthonról!). Pedig megfogadtam, hogy 12-13 körül nem korrigálok. Meg is lett az eredménye, 2,2-ig lement, utána csináltam egy 19 valahányast. Szerencsére azóta rendben van a cuki, vigyázok is rá rendesen, hiszen az én cukim. He-he
Na csak figyeljetek két hét múlva milyen diagramot teszek fel. Naná, szemem előtt lebeg Tímeácska kézre csapása.

Oldal tetejére