A keresés eredményei

1. napocska

Paleolit táplálkozás

Daninak is nagyon megemelte mindig a cukrát a tej. Egyszerre egy decit szokott inni, és 10 g CH-nak számolom, úgy nem okoz gondot. Egyébként én úgy tudom, hogy nagyon sok diabosnál ugyancsak kiugró vércukorszintet okoz a tej, tehát előnyök ide, hátrányok oda, nem igazán ihatják nagyobb...
  2. napocska

Babázhatok

Az én nagyfiam is Benjamin :-) (ő viszont ragaszkodik az a-hoz, á-val nem tetszik neki a név :-))
  3. napocska

Paleolit táplálkozás

Gyönyörűek!! :-)
  4. napocska

Paleolit táplálkozás

Szia Zsu! Olvasgattam a régi bejegyzéseidet, amelyek még a dietetikus tanonckodás előtt íródtak, és meg ne haragudj a megjegyzésért, de akkor még tudtál egyszerű szavakkal is fogalmazni :-) http://drinfo.hu/forum/altalanos-kerdesek-hozzaszolasok/698-cukorbeteg-gondozo-gondozas-71.html#post34300
  5. napocska

Cukorbeteg gyermek

Ha pedig elfogyott az inzulintermelés, akkor azért kell folyamatosan változtatni, mert növekszik a gyerek, jön a tél, jön a nyár, a hidegfront, vagy a meleg, vagy éppen sokat mozog, aztán meg kevesebbet...
  6. napocska

Insulinpumpa

Szépek vagytok, nagy gratula! Érezzétek magatokat jól Törökországban!
  7. napocska

Állatságok- Állatkák, Növénykék, Ízeltlábúak, Egysejtűk és Tsaik :-)

De gyönyörű :-)
  8. napocska

Babázhatok

Nemrég olvastam, hogy a lektin is elősegítheti a diabétesz kialakulását arra hajlamos embereknél, nem csak a tehéntej-fehérje. Itt van a cikk: http://ujdieta.hu/indexeeb4.html?content=70 "Elképzelhető, hogy az inzulindependens diabétesz kialakulása összefügghet bizonyos lektinek hatásával. A...
  9. napocska

Cukorbeteg és lisztérzékeny gyermek

Érdekes, hogy míg eddig az a nézet uralkodott, hogy a gluténérzékenység azért jelentkezik, mert túl hamar kapnak a gyerekek gabonát, és lehetőleg 2 éves koráig ne kapjanak glutént tartalmazó ételt, most azzal a módszerrel próbálkoznak, hogy glutént adnak ilyen kis korban.
  10. napocska

Insulinpumpa

Magán a pumpa burkolatán volt? Fura, ilyet én is észrevettem a miénken, és úgy emlékszem, valamelyik talin nézegettük egymásét, hogy mindenkinek van rajta egy kis csík, a kijelző fölött, ami olyan, mint valami repedés. Most nem tudom lecsekkolni a miénket, mert le van ragasztva matricával.
  11. napocska

Cukorbeteg gyermek táborozása

Esetleg némi sajt a tetejére, de az is csak a felszívódás miatt...
  12. napocska

Akkor úgy látszik, muszáj lesz lángos cukrot emelő hatásvizsgálatba fognom :-) Még úgyis szabin vagyok pár napig, majd próbálkozom. A csöves kukoricát így tapasztaltuk ki a hetekben, és úgy tűnik, hogy működik az, hogy ahány centi hosszú a cső, annyi gramm szénhidrát van benne :-).
  13. napocska

Ügyes legényke ez a Máté!! :-) A pizzához, lángoshoz, pogácsához ezek szerint nem csak hogy elnyújtott formában, de több inzulint is érdemes adni, igaz? Mondjuk pl. a kenyérhez képest százalékban mennyivel többet? (ugyanannyi szénhidrátmennyiséget tartalmazó kenyér és mondjuk lángos esetében).
  14. napocska

Mátéval mi újság? Gondolom nagy élménybeszámoló volt ott is :-)
  15. napocska

No, hát Dani hazajött :-) Úgy volt, hogy szombaton érkezik, de végül is maradt hétfőig. Sógorom skype-os videokapcsolatban az útmutatásunk alapján tök ügyesen kicserélte a kanült, és így maradhatott tovább :-). Minden nap pecáztak, fogtak (és aztán visszadobtak) egy csomó kárászt, meg keszeget...
  16. napocska

Országos Diabétesz Programok

Sőt, mintha rózsaszín óra is rémlene a kezeden... vagy a telefon volt rózsaszín? Esetleg mindkettő...
  17. napocska

Tudod, nehogy már túl jó legyen :-)
  18. napocska

Országos Diabétesz Programok

Szerezz hozzá egy klassz rózsaszín pumpatartót :-)
  19. napocska

Szerintem egy gesztenyebarna árnyalat jól állna :-) Mi volt? Sokáig aludtak megint az ifjoncok reggelente?
  20. napocska

Veled izgulok én is! :-)
  21. napocska

:-) hát az a fránya hátizsák... Tegnap egész nap olyan izgatott voltam, hogy fölös energiáimat a nagyfiam szobájának (disznóóljának) a kitakarításával vezettem le (ő sincs itthon, Németországba utazott, de miatta nem kell úgy izgulni szerencsére :-)) Skype-on és telefonon értekeztünk a...
  22. napocska

Dani is elutazott a sógoromékhoz három napra. Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen!!
  23. napocska

Éljen Zsuzsa néni :-)
  24. napocska

Nagyon jó táborozást kívánok Máténak!
  25. napocska

Nem engedtek hozzáférni a fiúk? Nekem is erősen meg kellett harcolnom velük azért a pár guriga palacsintáért :-)
  26. napocska

Nem lehetne, hogy én is részt vennék a tesztelésben? :-)
  27. napocska

Vércukormérők

Nekem az Accu Check Active jobban bejön. Két mérőt használunk, otthonra az Xceedet, iskolába az Accu Checket. Mindkettőt szeretem, megbízhatónak és jónak tartom. A Méryt is kipróbáltuk, de nem volt szimpatikus.
  28. napocska

Vércukor érték HbA1c

Á, nekünk is vannak magas cukrok, sokszor, az agyam kigondolkodom már, hogy mi legyen, aztán mégis...
  29. napocska

Vércukor érték HbA1c

Dani legfrissebb HbA1c-je 5,9 :-)
Oldal tetejére