A keresés eredményei

1. tímeácska

Óvoda- iskolakezdés / Óvónők, tanárok edukálása

Köszi az infókat, Chris! Jól hangzik, hogy alacsony létszámúak az osztályok, ez mindenképpen előnyös lesz! Mátéék is elsőben 9-en voltak, most 15-en vannak. Na, ez aztán tényleg ideális létszám! :) Viszont most jönni fog egy gyerek hozzájuk, harmadikból bukik hozzájuk. Hát, érdekes a gyerek...
  2. tímeácska

Vércukormérők

Épp a minap (1-2 hete :)) találtam a TeszVeszen egy Performa Nano-t, újat, mindössze 3990 Ft-ért. Csak egy a baj vele, hogy mg/dl-es. Ha át lehetne váltani mmol/l-re, már tuti, hogy nem lenne hetek óta eladósorban... Még egyetlen egy licit sem érkezett rá. Nos, én csak ennyit tudtam ehhez...
  3. tímeácska

Vércukormérők

Ok, köszi! Igen, én is olvastam régebben! Kíváncsi lennék én is, hogy hogyan tudta Péter átállítani mg/dl-ről mmol/l-re a Nanot. Nekem is volt a kezemben Nano, de semmi olyan gomb, vagy a menüben állítható opció nem volt, hogy mértékegységváltás... Nem igazán értem, hogy egy másik Nano-n hogyan...
  4. tímeácska

Vércukormérők

Én Roche-os emberkéktől tudom, hogy nem lehet átállítani. Nekik is van Performa Nano-juk, és ők mondták, hogy nem lehet átállítani a mértékegységet - tegnap is rákérdeztem még egyszer. :(:(
  5. tímeácska

Insulinpumpa

Még egy lényeges dolog: ha az első pumpája, amit 4 éve kapott, meghibásodott, de kicserélték teljesen újra, akkor is az első pumpától számítják a 4 év garanciát! Tehát, ha a harmadik évben meghibásodik, és újra cserélik, nem hosszabbodik újabb 4 évvel a garancia! Akkor is már csak 1 év garancia...
  6. tímeácska

Insulinpumpa

Az, hogy a 4 év lejárt, csak annyit jelent, hogy a garanciaideje - és a kihordási ideje járt le! Magyarul, már nem lesz garanciális, tehát, ha meghibásodik, nem cserélik. A kihordási idő annyit tesz, hogy ha lejárt a 4 év, lehet újat felíratni - ha akartok!
  7. tímeácska

Insulinpumpa

Szia! Ha csak a 4 év járt le, nincs semmi gond, a pumpa 6 év, vagyis 2200 napra van időzítve, utána megáll, használhatatlan lesz. Meg kell nézni, hogy hány nap van még a pumpában! Ízt írod, hogy 2 évig még bírja a gép. Ez azt jelenti, hogy még több, mint 700 nap van a pumpában? Mert akkor...
  8. tímeácska

Óvoda- iskolakezdés / Óvónők, tanárok edukálása

És hol tart az "ügy", kedves Nyuszika? :rohog: Kíváncsian várom a fejleményeket!
  9. tímeácska

Vércukormérők

Pontosan! Csak a formája más! És véleményem szerint az ár egy kicsit magas... De ez csak az én véleményem...:)
  10. tímeácska

Vércukormérők

A OneTouch Select Mininek is le lehet tölteni az adatait számítógépre, de az adatletöltő nem alaptartozéka a mérőnek. De erre is rákérdezek csütörtökön, hogy mikor, hol és mennyiért...;)
  11. tímeácska

Vércukormérők

Én láttam és fogtam már a kezemben a Tihanyi Konferencián, de nekem olyan érzésem volt, mintha egy ezüst színű szappant fogtam volna a kezemben. Nem rossz készülék, de ez az ezüstös dizájn nekem nem jön be. Akkor már inkább fekete... De az tetszik, hogy világít a kijelzője!
  12. tímeácska

Vércukormérők

Csütörtökön rákérdezek minden részletre, hogy mikortól hol és mennyiért lesz elérhető a készülék! Manka! Az általad leírt adatok jók!
  13. tímeácska

Vércukormérők

Hogy is hagyhatnálak ki, drága Manka!? :D
  14. tímeácska

Vércukormérők

Hoppácska, egy kicsit nagyra sikeredett a "kis" ízelítő... :rohog::rohog::rohog:
  15. tímeácska

Vércukormérők

Egy kis ízelítő... :D
  16. tímeácska

Vércukormérők

Drága Chris, és Tekiém! Természetesen megy majd a film! Ha ide fel tudom tölteni, felteszem - feltéve, ha a reklám ténye miatt nem leszek kimoderálva! :D De e-mailben mindenképpen megy majd! ;)
  17. tímeácska

Vércukormérők

Szia Rami! Na, hát Mátém nagyon szereti az új Minit, és ennek már hangot is adott. Konkrétan szerdán volt egy kisfilm forgatásán, ahol igazából nem azt kellett elmondania, hogy húúú, mennyire jó a Mini, és, hogy miért, hanem egy kicsit a diabos gyerekek diabétesszel való kapcsolatáról szól a...
  18. tímeácska

Szólánc

nagyszerű (Végre köztünk! :dr_178:)
  19. tímeácska

Asszociációs játék- Gondolattársítás

szezámmag
  20. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Szerintem nem fognak hetente rákérdezni, hogy kereső vagy már, vagy még mindig nem? :) Most kell egy kereseti igazolást bevinni a REP-hez, és az igénylést beadni a plusz tesztcsíkokra, amíg nem vagy kereső! Elvileg 1 évre adják meg az engedélyt a csíkokra... ;)
  21. tímeácska

mindenkinek

Milyen inzulint adsz étkezés előtt? Nem lehet, hogy a bázis sok? Ahogy írtad, másfél órával étkezés után mondjuk 7,1 a cukrod, és csak később esik a cukrod. Vagy a bázis inzulint szeretnéd "feles" tollal adni? Na, szóval... Írd meg, milyen inzulinokat, és mikor adod be. Lehet, hogy már írtad, de...
  22. tímeácska

mindenkinek

Én úgy tudom, hogy teljesen ugyanazon az elven működik a fotón látható mérő (Trend), mint az Ideál. A különbség a memóriában, és pár apróbb hasonló dologban van csak, és a támogatottságban - de a mérési technológia, az étkezés előtti/utáni megjelölési lehetőség, stb. ugyanaz . Ugyan úgy, ahogy a...
  23. tímeácska

Vércukormérők

Igen, minden új tesztcsíkot, amit fel akarsz íratni, ahhoz külön-külön (név szerinti) szakorvosi javaslat kell! Ha többféle csíkot használtok felváltva, vagy havonta másikat, avagy újat, akkor mindegyikhez kell javaslatot kérni! De nem az számít, hogy melyik nevűre szól az utolsó javaslat, hanem...
  24. tímeácska

Vércukormérők

Szia Poe! Igaz, hogy én nem ismerem a Méry pluszt, de lenne egy javaslatom, ha készülékváltás előtt állsz. Június 1-től felírható (közgyógytámogatott lesz) a OneTouch Mini Select cukormérő. Máté már használja, amolyan tesztalany. Majd június közepén lesz a beszámoló az első tapasztalatokról. És...
  25. tímeácska

Ünnepeljünk!

Drága Misamaci! Boldog születésnapot kívánok én is, "kis" családommal együtt! :D Pusziiiiii! :)
  26. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Tubi, Christina, és akik még mennek Szépalmára! Tubi kérdezte, hogy Szépalmán hogyan vannak az evések. Minden étkezés svédasztalos formában van, kinek miből mennyi kell, annyit szed! A győriek dietetikusa is mindenki segítségére van, nyugodtan lehet kérdezni ha bárki bizonytalan lenne bármiben...
  27. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Szia Molli! "Emma uzsonnája" a pumpás kislányos epizódnak. Már kerestem én is, hol lehetne letölteni, de nem találtam sehol - mondjuk, ez már hónapokkal ezelőtt volt. A történet röviden: Emma visszatért az oviba, mert "beteg" volt. Elmesélték az óvónők, hogy Emma betegsége nem fertőző, és mire...
  28. tímeácska

Ünnepeljünk!

Drága Misamaci! Boldog névnapot kívánok - így utólag, de annál nagyobb szeretettel! :dr_175::dr_173:
  29. tímeácska

Ünnepeljünk!

Bocsánat, bocsánat, bocsánat! Így 1 hét elteltével köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket! Szánom-bánom figyelmetlenségemet... :oops: Puszi Mindenkinek, és még egyszer millió köszönet!!!
  30. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Tubi! Nekem egy ötletem van, hogyan lehetne Ricsit egy időben etetni a többiekkel ebédidőben. Mi lenne, ha fél órával kaja előtt mérnének Ricsinek? Ha magasabb, akkor 11-kor megkapná az inzulint, így 11:30-kor ehetne a többiekkel. Ha pedig jó a cukija, és inzulinadás után azonnal ehet, akkor...
Oldal tetejére