A keresés eredményei

1. tímeácska

Insulinpumpa

A Performa tesztcsík jelenleg ~4040 Ft/doboz. Ez az ár közel azonos az összes többi Accu-Chek tesztcsíkéval. Például a sokak által használt Accu-Chek Active tesztcsík ára 4043 Ft. Ha ez alapján számolok, akkor a támogatott ára a Performának ~1707 Ft lesz. Nálunk a családban egy szimpla sétálás...
  2. tímeácska

mindenkinek

Ehhez a témához csak annyit, hogy pacemaker (PM) és ICD (beültetett defibrillátor) már 1950-től használatos - ekkor még hasonlóan, mint a pumpát, a testen kívülre elhelyezve "hordták", használták, például nyakba akasztva. 1958-tól vannak a "klasszikus", bőr alá beültetett PM-ek. Ha ezen több...
  3. tímeácska

Insulinpumpa

Szerencsére nem halálos mérték, hiszen köszönöm szépen, eléggé élek! Úgy érzem legalábbis... Van több ismerősöm is, akiknek ennél az érténél jócskán magasabb vércukorszintjük volt a diabéteszük indulásakor, és élnek! Például Máté gyermekem... 50 mmol/l-en felüli értéke volt, de egyik...
  4. tímeácska

Vércukor érték HbA1c

Örülök, hogy tényleg ilyen jó értékei vannak Beninek! De azért ez nem 100%-ig a 2-3 óránkénti mérésnek köszönhető... Vagyis, annak idején hiába mértem hónapokon/éveken át Máténak én is maximum (!!!) 2 óránként a cukrát éjjel-nappal, mégsem tudtuk elkerülni a durva hypokat (1 alatti cukik is fél...
  5. tímeácska

Insulinpumpa

Kedves Moncsi! Mi is túlestünk családostól egy ilyen hányós-hasmenéses víruson, még ősszel. Máté 1 éjszaka alatt kiheverte, bár rezgett a léc, hogy kórház lesz a vége... Aztán következett Bogim, Ő 2-3 napig kínlódott, ezután tudtam, hogy én sem maradhatok ki a sorból - hiszen éjjel-nappal velük...
  6. tímeácska

Insulinpumpa

Kedves Sándor! Köszönöm, hogy "agyaltál rajtam"! Nem, heveny májgyulladás nem állt az eset hátterében. Egyszerűen "csak" az apró tényezők gyűltek össze olyannyira, hogy 38-ig meg sem állt a cukrom. Önmagában egyik-egyik tényező (akár az extra testmozgás, akár a hányások, akár egy Somogyi) sem...
  7. tímeácska

Ünnepeljünk!

Minden kedves Gyulának/Gyuszinak, de legfőképpen ZGyuszinak BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK sok szeretettel! :D:cool: Csigu-bigu:)
  8. tímeácska

Insulinpumpa

Szia Andi! Már minden bizonnyal megmaradok! :D:rohog: Alakulok! Csak a fejem fáj... Megállás nélkül, szombat éjjel óta. De már kezdem megszokni...:laz: Küldöm ám a cuccost, csak nem igazán volt mostanában időm rá... :oops:
  9. tímeácska

Insulinpumpa

Bogimnál és Máténál én már látom a rossz időt... Hypóznak, nekem meg inkább kicsit magasabb most (8-9körüli...), de egyébként én akkor szoktam megérezni (hypóval) a rossz időt (szeles, viharos, hideg időt), amikor már itt van. Előre nem "jelzem". Belőlem rossz szamár lenne, de Bogi és Máté...
  10. tímeácska

Insulinpumpa

Szia Gábor! Igen, emlékszem, amikor én 28-as cukorral ültem az asztalnál, és mondtad, hogy Neked is 24 volt a cukrod! És valóban, Gyuszinak is hasonló problémái voltak (talán Gyuszinak nem voltak ilyen magas cukrai...). Én még a kajára gyanakodtam, de nekem voltaképpen a szombat éjjel előtt jó...
  11. tímeácska

Insulinpumpa

Nem, senki nem betegedett meg körülöttem - itthon tuti nem, a többiektől pedig betegségről szóló visszajelzés nem érkezett! Én sem gondolnék Somogyira, azért még egy Somogyi sem tud 38-as cukrot produkálni! Technikai probléma kihúzva a listáról, még a szombaton feltöltött inzulintartályt...
  12. tímeácska

Insulinpumpa

Természetesen folyamatosan ment a korrekciós bólus adása, több alkalommal a tanfolyamon résztvevő orvosokkal egyeztetve!
  13. tímeácska

A mai napom apró öröme...

:dr_24: Hehe, akkor most töröljem az Insulinpumpa topicba beírt sztorimat? :D:rohog::rohog: Mert hogy úgy gondoltam, ott jobb helye lenne a történetnek, mint itt... :cool:
  14. tímeácska

Insulinpumpa

Kicsit eltérnék a mostani témától... Szeretném elmesélni egy furcsa, de annál kellemetlenebb "élményemet". Sokat gondolkodtam az eseten, de nem csak én, hanem jó páran rajtam kívül is (többek között orvosok is, akik szintén kissé értetlenül állnak a dolog előtt...). Március 29 és április 1-e...
  15. tímeácska

Na, csak hogy ne likadjon senkinek az oldala, le fogom írni a történtet és a történéseket. Elsősorban azért, hogy mások is tanulhassanak az ügyből... De ígérem, hogy holnap megírom, miről is van szó. Most megyek, és kipihenem a hétvége "fáradalmait", hiszen nekem ma ért véget az...
  16. tímeácska

Nem csak a mai napom öröme, de pár napot együtt tölthettem Zgyuszi és Fukszmulder nevű tarsainnak! És végre megismerhettem Fokszmuldert... Nem volt egyszerű megismerni (ugye, ugye, kis Ravasz...:D:rohog:), de végül is csak sikerült! :D:D Gyuszi! HOME, SWEET HOME!;):cool::hurra:
  17. tímeácska

MÁK - Hatósági Igazolvány

Szia Móni! Nemes egyszerűséggel a Hatósági Igazolványra lejárati dátumként 2016 van írva (a hónapra nem emlékszem, majd megnézem...)! Tehát, innen gondolom, hogy az érvényességi ideje is 2016-ig szól! :D Én is meglepődtem, de ha ez van ráírva... :)
  18. tímeácska

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Igazság szerint, ha jobban belegondolok, Máténak sem kellett éjszakára inzulin, amikor diabos lett... Ahogyan Tubi kisfiának, Ricsinek sem! Kezdetekkor csak rövid hatású (Actrapid) inzulint kapott Máté, Ricsi Humulin R-t, napi 3×. Tehát, éjszaka nem volt jelen a szervezetükben kívülről...
  19. tímeácska

Tényleg nagyon helyes kis srác! :D
  20. tímeácska

Vércukormérők

Lizzi! Nekünk van pár használaton kívüli Active gépünk - új is és régi is -, ha gondolod, nagyon szíves küldök egyet! Legalább látnád, hogy a csík a hibás, vagy a gépeddel van a bibi! Írj, hogy küldjek-e! :cool:
  21. tímeácska

Ünnepeljünk!

Boldog szülinapot SidikeNofreIldi! :D
  22. tímeácska

Szuper! :hurra: Ügyesek vagytok, de ezt eddig is tudtam! :D Én hétfőn kérdezem meg Máté és Bogi eredményét...
  23. tímeácska

MÁK - Hatósági Igazolvány

Szia! A laminált kártya már valóban nem érvényes! Ide s tova 2éve már plasztik kártya formában van a Hatósági igazolvány! Az javaslom, hogy kérjél újat a MÁK-tól! Amennyiben a jogosultságod még fennáll, akkor minden további nélkül kiküldik az újat! De lehet, hogy kérni fognak újra orvosi...
  24. tímeácska

mindenkinek

Na, hát valami ilyesmit szeretnék én is látni, de jó sokat a magyar médiában...! (Sajnos ez is csak angol nyelvű...) Óriási segítség lenne a friss diabosoknak - véleményem szerint! http://kidshealth.org/kid/health_problems/gland/grace_vd.html#cat20078
  25. tímeácska

Engem ez ma úgy feldobott http://www.youtube.com/watch?v=SKdVq_vNAAI&feature=related :D:D:D
  26. tímeácska

MINDENKINEK!!!

Kedves Hölgyek! A nők olyanok, mint a víz, egyszerre lágyak és erősek. A nők olyanok, mint a virágok, szükségük van gondoskodásra, hogy viruljanak. A nők olyanok, mint az égen ragyogó szivárvány, de fényre van szükségük, hogy megmutathassák milyen színesek. De a Nőknek szükségük van a...
  27. tímeácska

MINDENKINEK!!!

Szuper lenne! :D
  28. tímeácska

Vércukormérők

Biztos vagyok benne, hogy a szöveti folyadéknak van ehhez köze! És a szöveti glukóznak is! Éppen ezért lehet olyan például, hogy a jobb kézen mért cukoreredmény nem stimmel a bal kézből vett minta eredményével... Na, ilyet meg én tapasztalok... "Vicces, hogy az egyik kezemből akár 1,0 mmol/l-rel...
  29. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Hát, nálam is fordult már elő ilyen eset jó néhányszor, a még le nem járt inzulinokkal! Olyankor ténylegesen olyan, mintha vizet adagolna a pumpa... Bosszantó, de nagyon! Főleg, hogy magyarázkodhat az ember, és szinte kuncsorognia kell egy másik patron inzulint... Nem igazán szokták orvosék...
  30. tímeácska

Szerintem sem lenne ideális a 100%-os gyümölcslé állandó fogyasztásra! Hipó kezelésére megfelelő, sőt, Máté és Bogi is 2 dl-es dobozos üdítőt szoktak inni, ha alacsony a cukijuk. Bogi általában csak egy fél dobozzal kap (azaz 1 dl-t), Máté viszont a 2 decit be szokta nyalni! :-D De az...
Oldal tetejére