A keresés eredményei

1. tímeácska

Cukorbetegség csecsemőkorban??!!

Bogi 2 hetesen már tudott szívószállal inni! :D Előbb nem próbáltam... :rohog::rohog:
  2. tímeácska

Nálunk Máté esetében, ha beteg volt, és nem akart inni, akkor a közös ivás volt a nyerő! Amikor megkínáltam, hogy igyon, én is ittam vele együtt. Ez általában bejött... Enni is jobban esik, ha nem egyedül eszik az ember. Ugyan ez miért ne lehetne igaz az ivásra is? :D Ami még jó ötlet szerintem...
  3. tímeácska

Vércukormérők

Sziasztok! 1 hete használjuk Boginál a Dcont Ideált. Jók a tapasztalataim, összemértem az előző gépünkkel (Go), és maximum 0,3 mmol/l különbség volt a két gép között. Általában az Ideálnak volt ennyivel alacsonyabb a kapott értéke. Volt "szerencsénk" ez alatt az 1 hét alatt kipróbálni a...
  4. tímeácska

Insulinpumpa

Igen, ez éppen olyan, mint mikor egy olyan ember próbál meggyőzni valakit a diabétesz elfogadásáról, aki saját maga sem fogadta még el. Valahogy nagyon nem hiteles... Vagy még rosszabb (talán...), ha olyas valaki próbál meggyőzni valakit a "betegsége" elfogadásáról, aki saját maga egyébként nem...
  5. tímeácska

Insulinpumpa

Hát, ha tényleg nagyon csontos-vékonyka a gyerkőc, lehet, hogy nem lesz jó tényleg a 90°-os kanül! Máténak például a pocakjába jó a 90-es, de a karjába egyáltalán nem! Oda csak a 45°-os jó, mert a 90°-os vége éppen az izomszövetig ér, és egyszerűen elzárja a kanült az izom! Mint mikor egy...
  6. tímeácska

Insulinpumpa

Egyébként én úgy vagyok a TenderLinkkel, hogy jobban szeretem látni és érezni, azaz, én irányítani, hogy hova bököm! Ha nem látom, nem érzem, ergo nem én irányítom a szúrást, akkor nem biztos, hogy a megfelelő helyen lesz a kanül vége! Ez mondjuk egy pici gyereknél nagyon lényeges lehet, ha...
  7. tímeácska

Insulinpumpa

Szia! Igen, a TenderLinkhez nincsen belövő, csak a FlexLinkhez (90°-os). Ha annyira macerás a dolog, lehet, hogy kanült kellene cserélni. Máté is a FlexLinket használja, de már évek óta egyedül ki tudja cserélni a kanüljét! A Tendert nem kedveli...
  8. tímeácska

Insulinpumpa

Szia! Sajnálattal olvastam, hogy csak Amerikában és Puert Ricoban lehet rendelni demot. :( Esetleg nincs rá mód, hogy rendelj párat, hogy mi is közelebbről megszemlélhessük? Biztosan lennénk páran, akiket érdekelne!
  9. tímeácska

Insulinpumpa

Szia Zsuzsa! Engem az összes kanül és patron érdekelne, ketten a Mátéval elég sokat használunk... Részleteket (árat, elérhetőséget, stb) priviben küldjél légy szíves! Köszönöm!
  10. tímeácska

Vércukormérők

De vagyunk ám! :cool::D:hurra:
  11. tímeácska

Vércukormérők

PÉTER! Próbáld ki, hogy a Nono-n visszaállítod a dátumot, úgy egy évvel (vagy 5-6 hónappal...)! A cukormérő nem tudja, hányadika van :)! Szerintem, ha a csík volt lejárt, akkor ennek működnie kell!;) Ugyanis, a chip elvileg a csík lejárati idejét, és a cukimérőn éppen aktuálisan megjelenő...
  12. tímeácska

Vércukormérők

Az Xceeddel én is kínlódtam, egyszerűen nem akarja felszívni a vért! És még csak az "öntés" sem jön be, úgy 0,5 mm-rel a "megtelés" előtt megáll a csepp! :mad: Hiába adok neki még több vért, hiába állítom függőlegesbe, hiába teszem vízszintesbe, SEMMI! Így általában minden harmadik csík kuka...
  13. tímeácska

Országos Diabétesz Programok

Ismét megrendezésre kerül a Törp Program edukációs hétvégi program a pici cukorbeteg gyermekeket nevelő szülők és családjuk számára! Érdemes elmenni, szerintem eddig még senki sem csalódott a rendezvényben! Részletes meghívó itt...
  14. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Ismét megrendezésre kerül a Törp Program edukációs hétvégi program a pici cukorbeteg gyermekeket nevelő szülők és családjuk számára! Érdemes elmenni, szerintem eddig még senki sem csalódott a rendezvényben! Részletes meghívó itt...
  15. tímeácska

16. tímeácska

Vércukormérők

Küldjek Performa chipet? :) De komolyan! ;) Egyébként érdekes, hogy a tudod állítani a mértékegységet a Nanon, amiket én láttam, azokon nem lehetett! Az Aviva Nanon sem lehet! Legalábbis, amiket én néztem, azokon nem lehetett! Sőt, a Performa Combon sem lehet átállítani!
  17. tímeácska

Insulinpumpa

Szia Remka! Mátém szintén 8 éves, de már több, mint 4 éve pumpás. Ugyan ilyen kérdés-hegyek cikáztak a gondolataimban, amikor pumpán gondolkodtunk! Abszolút jól fogadta Máté a pumpát - akkor még csak 4 éves sem volt... De most Téged a pumpahasználat 8 évesen kérdés érdekel...</o<o:p Sorban a...
  18. tímeácska

Vércukormérők

Szerintem lesz mmol/l-es gép! Érzem...! :D Egyébként a képeken én is láttam, hogy "van" mmol/l-es...
  19. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Na, még az én emlékeim is hiányosak... Nekünk is mindig előző nap be kellett feküdnünk. Általában mindig koradélutánt mondtak, hogy addigra érjünk be, de általában du. 5 előtt nem mentünk be. Semmi értelmét nem láttam annak, hogy fél napot bent unatkozzunk, érdemi dolog úgysem történt előző nap...
  20. tímeácska

Vércukormérők

Az új Roche-os pumpa neve hivatalosan Accu-Chek Spirit Combo. Ehhez tartozik egy vércukormérő, ami kvázi távirányítója a pumpának, tudnak egymással kommunikálni. Ennek a vércukormérőnek a neve a Performa Combo. :) A Performa név gondolom én a tesztcsík-kompatibilitás jelzője, úgy mint az Aviva...
  21. tímeácska

Vércukormérők

Még mindig nem kötekedésképpen... :) Kipróbáltam - pusztán kíváncsiságból -, hogy a Comboban levő 502-es jelzésű kódchippel lehet-e mérést elvégezni egy 456-os chiphez tartozó tesztcsíkkal. Lehet! És az eredmények megint csak tizedpontosságúak lettek. Hogy miért kísérletezgetek? Mert kíváncsi...
  22. tímeácska

Vércukormérők

Tényleg nem kötekedésképpen írom... De amit leírok, az tény! Több Fórumos társam szeme láttára próbáltam ki az Ideál tesztcsíkjával a Combo Performa vércukormérőt... És működött a Performa cukormérő kontra Ideál tesztcsík mérés! Olyannyira működött, hogy az Ideál csíkjával kapott 6,0 mmol/l...
  23. tímeácska

Egészségügyi azonosító karkötő

Amiket említettem karkötőket, azok is kész karkötők! Illetve, lehet olyat is venni, ami teljesen kész, már csak rá kell csatolnia az embernek a kezére, és van olyan is, ami csak egy karkötő medál (egy fém lapocska gyakorlatilag, aminek az elején egy "emergency" jel van, tudod, az a kígyós, de a...
  24. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Nálunk ugyan ez a helyzet! Máté cukrain látszik leginkább, mert eddig stabilan 4,5 és 6,0 között mozogtak, de most reggelente 3,5 körüli cukikkal kel, volt egy gyönyörű Somogyija is (legalábbis erre gyanakszom), 17,4 mmol/l cukija lett, na, ilyen már évek óta nem fordult elő, és a kajákhoz is...
  25. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Nem, sajnos a "sterilitási protokoll" miatt senkit sem érdekel, hogy cukros a gyerek, vagy sem! Pl. Mátém esetében volt, hogy csak délután 2-kor került a műtőbe, de már reggel 8-tól arra vártunk, hogy na, mikor kerül sorra...! Addig no kaja, no inni, csak bázisinzulin, infi egészen addig nem...
  26. tímeácska

Vércukormérők

Nekem volt szerencsén alaposabban szemügyre venni egy Aviva Nanot. Nekem elhiheted Molli, hogy az Avivába NEM passzol a Performa csík - ergo az Ideál sem. És ami még tuti fix és 100%, hogy a Nanon nem lehet állítani a mg/dl illetve mmol/l mértékegységet! Csak egyfajta mértékegységben mér, vagy...
  27. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Éppen annyi, amennyit megevett! :cool::D:rohog::rohog:
  28. tímeácska

Egészségügyi azonosító karkötő

Kissé elhanyagoltuk ezt az oldalt... :) Nos, a legutóbbi bejegyzések óta szereztem pár tapasztalatot - és egészségügyi azonosító karkötőt is. :) Mátém, amikor tavaly 7 éves elsős kisiskolásként élete első önálló Balaton-parti nyaralására készülődött nagy örömmel, az én féltő anyai gondolataim...
  29. tímeácska

Cukorbeteg gyermek

Máté is keveset eszik - 8 évesen és 147 centi magasan nem eszi meg a napi 120 g CH-T! Ha majd éhes lesz, eszik többet. Igaz, hogy pumpás, de mikor penes volt, akkor is voltak időszakok, amikor keveset evett, bár akkoriban még megette a 130-140 g CH-kat... Bogim most 90 g CH-t eszik általában...
  30. tímeácska

Vércukormérők

"Sima" Performa már régebb óta van, sőt, kétféle is, de legközelebb csak Ausztriában. Performa Nano meg Ausztráliában... :mad:
Oldal tetejére