A keresés eredményei

1. naty77

Babázhatok

Molli: örülök, hogy minden rendben van és azért szép élmény maradt!
  2. naty77

Cukorbeteg gyermek

Sziasztok! Tanácsokra lenne szükségem, illetve a véleményetekre, mert Ti már okosabbak vagytok tőlem. Hiába vagyok x ideje cukros, gyerekek dolgában nem vagyok okos, és nem is szeretnék.... :???: A pici lányomnak születésekor megcsinálták a TRIGR vizsgálatot, az jött ki, hogy nem örökölte a...
  3. naty77

Babázhatok

Lányok, Nálunk a második baba előtt 7,2 volt a HgA1C-m. Mégsem szedték le a fejem. :D tudok olyan lányról, akinek véletlenül jött a baba, 8,3 volt az érték amikor nézték, már terhesen, Vele meg akarták beszélni, hogy elvetesse, de nem hagyta magát és makkegészséges kisfia született, pedig az...
  4. naty77

Edukáció

:shock:A minap elkaptam a tévében egy "sztárt", aki vall a cukorbetegségéről, közben egy diétás cukrászdában ülnek és sütiket fal be egymás után... majd farmeren át a combjába szúrt, végül kieselőadást tartott, hogy ő nem túl jó beteg, mert nem méri gyakran a cukrát. nekem totálisan az jött le...
  5. naty77

Edukáció

Sziasztok! Lehet, hogy vki már írta, akkor bocsánat. most nézem az aktuális avon katalógust és van benne a kis hűtőtáska, ami ebben a nagy melegben nagyon hasznos kellék. 22*15*17cm cipzáros és van egy plusz zsebe is. 1699 Ft-ba kerül. ha nem tudjátok kitől megrendelni, írjatok privit, postázni...
  6. naty77

Edukáció

rájöttem, hogy még egy témakört lehagytam a lábápolást. nyáron nagyon odafigyelek rá. mivel avon termékeket (is) árulok, így kipróbáltam azokat, árban jók és van ami bevált. így heti 1-2x csinálok 1 perces pedíkűrt, 1x lábradírt és van egy kicsit drágább krém lábra (kézre is való) amihez lehet...
  7. naty77

Edukáció

na látom egy oldal még volt, figyelmetlen vagyok. :???: fagyi: én sétához kombinálom be, nem szokott emelni. mondjuk a citromos a kedvencem, algida-é meg nem édes. :!: inzulin itthonhagyás: volt már, hogy 100 km-t jöttünk vissza... khm.. :mad: azóta ahogy beülök kocsiba, még egyszer...
  8. naty77

Edukáció

Tímeácska jó sok kérdésed van, és ha jobban belegondolok a válaszokba, akkor most a lantus+novorapid mellett teljesen mást írnék, mint a sok év actrapid+insulatard mellett. pont a minap volt egy 5x actrapidos kismama nálunk vendégségben és rájöttem nem tudom mivel megkínálni.. max ásványvízzel...
  9. naty77

Edukáció

Szerintem aki egészségügyis, de nem "szakértő", az sem konyít semmit a cukorhoz!!! Nekem egy mentőorvos magyarázta el anno, hogy a szülések után újra egészséges leszek! :confused: Aztán szintén a terhesség alatt egy laboros nem akart nem éhgyomorra AFP-t levenni, mert torízt. Mondtam neki...
  10. naty77

Edukáció

Jelenleg is van az avonnak egy akciója, vagy csak volt a múltkori katalógusban? amiben benne volt a mini hűtőtáska. Érdemes avonnál érdeklődni, van-e még rá lehetőség. ;) Mivel a naptejek amikhez adják nagyon jó, megéri!
  11. naty77

Edukáció

Nem tudom, hogy a kérdésed csak pumpásoknak szól-e. Én bevallottan link vagyok, sokszor napokig nincs elő a mérő. Tudom, hogy ez így nem korrekt dolog. Viszont az esetek többségében majdnem tizedre pontosan megmondoam mennyi a cukrom. Időnként rámérek, hogy lássam, jól érzem-e és az esetek...
  12. naty77

Babázhatok

Van még rosszabb az OGYK-nál? Nehezen tudom elhinni. :D Legalábbis a SOTE az királyi fogadónak tűnt az OGYK-hoz képest.. Főként fürdő és wc tekintetében... :mad: De a lényeg az összességében pozitív benyomások és az egészéges baba! ;)
  13. naty77

Babázhatok

Gratulálunk, nagyon sok boldogságot!:-D
  14. naty77

Insulinpumpa

Köszi az infókat pumpa ügyben és jó volt olvasni titeket, sokkal okosabb lettem. +A Roche oldalán elolvastam a "könyvet", így jobban képbe kerültem. Tudatosult bennem, hogy ez nem nekem való dolog, én képtelen vagyok ennyit foglalkozni a cukrommal. A pumpára figyelni, álíltgatni, mérni sokszor...
  15. naty77

Insulinpumpa

Sziasztok! korábban teljes ellenérzés volt bennem a pumpával kapcsolatban. Aztán Lizzi hétfőn megmutatta az övét és azért élőben más. Bár még mindig nem tudom szűk ruhás, nyári időszakban elképzelni a dolgot, viszont érdekelne vmi érthető vázlatos leírás a költségekről, a használatáról, a...
  16. naty77

Edukáció

sziasztok, régen jártam erre, viszont ma hallottam, hogy érdemes benéznem. jelenleg pénzügyi tancásadóként dolgozom, és kötök biztosításokat is. akit érdekel, meg lehet kérdezni előzetesen egy biztosításnál, hogy mennyi lenne a pótdíj a cukor miatt, nem kell más, mint egy orvosi szakvélemény...
  17. naty77

Babázhatok

Érdemes volt benézni! :mrgreen: Betty: gratulálunk! hol lehet fotót nézni a kispasiról? És mesélj bármikor a hétköznapokról is! Molli: :lol: szurkolok a továbbiakhoz!
  18. naty77

Babázhatok

Szia! Itt egy sorstárs.. Első terhesség, +20 kg a víz miatt, és befekvés a 36. héten. Mivel nyitva is voltam és magzatvíz is sok volt így a hétfői befekvés után szerdán már császároztak is(36+5). :) /1 hét múlva 3 kg volt rajtam, tehát tényleg víz volt/ Második baba +25 kg, 140/80 feletti...
  19. naty77

Babázhatok

Betti mi újság a pocakkal? és a Többiek? ;)
  20. naty77

Babázhatok

Biztosan nem. Amikor a gyed-em lejárt az első lánnyal és még a szülésig volt hivatalosan 1,5 hónap kértem a táppénzt, mert cukros vagyok. És közölték ez nem indok, ezzel nem lehet táppénzre venni!!!! Végül a nőgyógy leírta, hogy ilyen olyan veszély... És ez nem most volt, hanem másfél éve!
  21. naty77

Segítség, cukorbeteg lettem!!

HbA1c: (ejtsd: hemoglobin á-egy-cé) a vérfesték szőlőcukorral kötődött része, amely nem diabéteszeseknél 4-6% között van. Minél magasabbak a vércukorszintek, annál magasabb a HbA1c is, amely az előző 6-8 hét átlagos vércukorszintjét tükrözi. Jól beállított cukorbetegeknél 6-7% között, közepes...
  22. naty77

De ha ugyanazzal a tűvel ugyanolyan mélyre szúrok és egyszer lesz csípés-szerűség egyszer meg nem, akkor nem ál a teória, hogy nem szúrok elég mélyre. Viszont én összekötöttem azzal, hogy csalánkiütéses reakcióim vannak időnként (izzadásra, nyomásra-ruhagumitól) és időnként a szúrásra is...
  23. naty77

Fruktozamin? Az biza tényleg magasabb kellett volna legyen, az elmúlt két hét cukrait összesíti... (tudom van erre szakszerűbb magyarázat is) Tűt kb 6-8 szúrás után cseréljen. Több kiütés vagy csak maga a szúrás helyén lesz viszkető folt? Mert nekem is van időnként, de normálisnak tulajdonítottam.
  24. naty77

Babázhatok

Nekem beugrott, hogy én két gyerkő miatt voltam táppénzen, igaz a másodiknál már alig vmit, mert gyed-en voltam majdnem végig. De amikor táppénzen voltam akkor egy percig sem cukorbetegség miatt, hanem a doki mindenfélét összeírt, ami miatt lehet. ;)
  25. naty77

Én is fogytam az elején és később sem kezdtem el hízni, amíg terhes nem lettem. :DDDD
  26. naty77

Szia! Megyek sorban a kérdéseiden. Milyen inzulint kapott a férjed, hányszori étkezéssel? Azt is jó lenne tudni hány éves, hány kilós, milyen magas hozzá, vagyis van-e súlyfeleslege, milyen munkát végez... Mert a reggeli a kocsiban nem túl jó megoldás, bizonyos inzulinokkal lehet azon annyit...
  27. naty77

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Bár Molli tőlem okosabb a témában, de Nekem Baranyi doktornő anya esetében szinte 0%-ot és apa esetében 2%-ot mondott. Viszont szerintem a statisztikánál fontosabb, hogy félelemben nem jó élni.:???: Nekem soha nem is jutott eszembe, hogy erre van esély és most sem agyalok ilyeneken.:p Én egy...
  28. naty77

Babázhatok

Szia! Hanyadik hétben vagy? Én most próbálom idézni Baranyi doktornőt: a hipók egyáltalán nem ártanak a babának. A magas pedig csak a tartósan 16 feletti cukrok. Szóval komoly aggodalomra nincs ok. De az is sokat számít, hogy mikor vannak a magasabb értékek, melyik terhességi heteken.
  29. naty77

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Keresd a itt vagy az nlc-n az IDDM topicban Laffit. Ő Veszprémben szült ha jól emlékszem. ott is kezelik. Vannak jó orvosok, segítenek mindenben, a babázásban is! Sokuinknak lett már egészséges babája, ne add fel! És tessék optimistábban! :-D
  30. naty77

Súlyproblémák

Én eddig 3 dieteikussal találkoztam. És egyiktől sem hallottam butaságot. Pedig egyikőjük a legnagyobb bp-i étkeztető cég dietetikusa is... Eddig nekem rossz tanácsot nem adtak... Nem kéne általánosítani. Oké, ha vannak köztük rosszabbak...
Oldal tetejére