A keresés eredményei

1. naty77

Súlyproblémák

Miért ajaj? Vannak jó dietetikusok. És ők nemcsak étkezésben tudnak javasolni. Legalábbis, mint már beszéltük a dietetikus barátnőm konkrétan testépítőkkel foglalkozik... ;)
  2. naty77

Penes problémák

Tegnap patront cseréltem és megoldódott a problémám.
  3. naty77

Súlyproblémák

Nem lehet, hogy az ételek összetétlével is baj van? Van egy dietetikus ismerősöm, aki cukorbeteg is, nekem nagyon jó kis tanácsokat szokott adni. De gondolom a dokid mellett is van dietetikus, ő mit mond erre?
  4. naty77

Penes problémák

Sziasztok, remélem, nem haragszotok meg, ha nem olvasom vissza a fórumot. Pedig lehetséges, hogy a válaszok már itt vannak. Novo penem van, 5,5 éve használom. soha nem volt gond vele, és olyan igazi nagy baj most sincs. De az utóbbi időben, amikor inzulint adok be, megnyomom, lepörög a...
  5. naty77

változások

Kedves Mátyás, én tökéletesen megértelek! Ugyanilyen vagyok, ha kiderül vmiről, hogy baj van, akkor kapok mindehová, pedig lehet ,hogy még csak félinformációim vannak. Jó ez és rossz is. Szerintem mindenki segíteni akart neked, az is, aki esetleg nem jó hangsúllyal tette.
  6. naty77

Súlyproblémák

Bár segíteni nem tudok, de szerintem a kezdet kezdetén mindenki fogy, aki nem maga a diab miatt az a diéta miatt. Én is olyan súlyra mentem le az első évben, ami utóljára 12 éves koromban volt, pedig éppen a 25. évem tapostam... :O Mivel Te sok ch-t eszel, így ezzel azért nem tudom magyarázni...
  7. naty77

Babázhatok

Kedves d93b95! Veszélyeztetett terhesként sem kötelező táppénzre menni, így a szülésig kaphatod, amit most kapsz is. Elméletileg egyszerre kétféle juttatást nem kaphatsz, de ha táppénz nem jár, akkor nem tudom jár-e tgyás és gyed. :o Viszont az OEP ügyfélszolgálatok telefonszámán nagyon...
  8. naty77

Babázhatok

Közben elkerülte a figyelmem, hogy van még egy oldanyi hsz, bocsánat, elegem van az új fórumból, totál követhetelten számomra még... Molli: tudom, hogy az én dokimnak nincs még óriási hírneve, nem tudom lesz-e vmikor, de egyre több pocakot látok a folyosón várakozni nála. ;) Aki Nekem ajánlotta...
  9. naty77

Babázhatok

Sziasztok! Jó sok hozásszólásra szeretnék reagálni egyben. Bioszaky: én még nem írtam meg, de mindkét terhességnél 3 actrapid +1 insulatard majd a terhesség előrehaladtával 5 actrapid adása volt a menetrend. De az 5x-i szúrás az étkezésen nem változtatott, csak éjjel kellett szúrni 3-kor...
  10. naty77

változások

Lizzi: igen azt értem, hogy a szakrendelő a diabetológussal sok eseben messze van, én magam is 50 km-t utazok érte oda-vissza. De nem baj. A házi orvos felírja a recepetet kérdés nélkül és hazaküld. Nincs beszélgetés, vércukor értékek ellenőrzése, soros kontrollok kitűzése. És ezek kellenek nekünk!
  11. naty77

Új Fórum

Kedves Goyo! Köszönöm a választ. Nem ismerem a világ legnagyobb fórumait, én csak pár magyar fórumon irogatok, olvasgatok, amik bizony úgy működnek, hogy a legfrissebb hsz van legfelül és ha akarok vissza tudok görgetni korábbiakra is. :mrgreen: köszönöm a megértésedet. Azóta úgy látom így...
  12. naty77

változások

Szia! Gondolom apukád már nem fiatal. Egy idős embernek önmagában is nehéz átállnia egy más életvitelre, és az új inzulinok teljesen mást igényelnek, mint a régiek. Ehhez bizony, szigorú odafigyelésre és orvosi segítségre van szükség. Sok-sok mérésre, diéta betartásra. korrigálásokra. Ez egy...
  13. naty77

Babázhatok

Bár nem engem kérdeztél :oops:, de Trigr vizsgálatnak hívják. Infó: Dr Krikovszky Dóra <[email protected]>.
  14. naty77

Új Fórum

<HR style="COLOR: #d9d9c2" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message --> Babázhatok fórumban akartam elolvasni a legújabb írásokat, DE...:twisted: miért kellett ezt a jó kis fórumot ilyen értlemetlenné tenni? alig találtam meg a hozzászólást, utolsó oldal legalul, ezt a baromságot... miért...
  15. naty77

Babázhatok

Sziasztok! Jó sokat írtatok! Beatty: gratulálok!!! :mrgreen: kár, hogy csak ilyen későn árultad el hiszen az eleje a legérdekesebb a cukrok szempontjából, na meg majd a 24. és 32. hét körüli időpont. Otthon vagy? Kinél vagy most gondozásban, hol fogsz szülni? Beno: üdv köztünk. megértem a...
  16. naty77

Babázhatok

Szia! Először is üdv köztünk. Én jártam így a lányok előtt, csak Szabolcs utcával. Igaz a vetélés azonnal kiderült, illetve mivel ott heti 2 uh van, látszott, hogy nem oké a fejlődés. A 8. héten ment el a baba és utána 3 hónap szünet volt. Közben kontroll. 3 hónap pihi után jött a baba simán. ;)...
  17. naty77

Penes problémák

Re: OptiPen, AutoPen Hát összességében tudom használni, tudok patront cserélni benne, de nem szeretem. Amikor ott az a másik sokkal egyszerűbb, praktisabb és egy hétköznapi ember számára sokkal jobb toll, akkor minek bonyolítják? A digitális kijelzőnek semmi hasznát nem látom, inkább csak...
  18. naty77

Babázhatok

Szia! Üdv köztünk! Azt hiszem vagy itt vagy az nlc-n volt már ez téma. Én abszolút támogatom az otthon maradást!!! Egy normális cukros terhesség hipókkal indul. Nagyon oda kell figyelni, hogy ne legyen komolyabb rosszullét, és komolyabb somogyi miatta... Hozzáteszem az első terhességemnél...
  19. naty77

Dobozdíj???????????

Ezek szerint nekem nagyon jó a kórház, ami első körben kiadta a mentességre a papírt és azt utána csak fel kell mutatnom a továbbiakban a laborban (is) és nem kell fizetni.
  20. naty77

Dobozdíj???????????

Az egyik barátnőm magánkóházban dolgozott, nem eü-s részlegen, hanem a marketingesek közt. És annak a kórháznak vannak ingyenes szolgáltatásai is. Nem biztos, hogy a magánklinikán minden drága.... Pl én a lányaim egy vidéki magánklinika szemészéhez hordom. minden második alkalommal kell...
  21. naty77

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Bár még csak két gyerkőt szültem cukrosan és két külön kórházban-orvosnál, de tudtommal az alacsony cukor az elején nem árt a babának! Sőt a terhességek zömében alacsony a cukor az első hetekben. Az a jó. Molii sajnálom, hogy nem működik a lnatus. a mosott rongy érzésedet értem, ismerem. :(...
  22. naty77

Dobozdíj???????????

Szolnok: a cukros terhességeim miatt elég sokat voltam kórházban, főként a Szabolcsban. ott az alapellátás is olyan, hogy az még alapnak sem nevezhető... :cry: a páciensek többsége az életében nem fizetett be egy fillért sem a közösbe, amiből kap, a mi pénzünkből, akik nem keveset teszünk...
  23. naty77

Dobozdíj???????????

OFF Bogácsa tudtommal idegenforgalomban dolgozol és nem adsz a vendéglőben borravalót? hát... :roll: mi most abból élünk, én vendéglátós családban nőttem fel, abból... mi szakmabéliek sokkal többet adunk éppen ezért mindig. ezért ez nekem nagyon fura hozzáállás. megharapod a kezet amelyik...
  24. naty77

Dobozdíj???????????

25. naty77

Vércukormérők

Jelentem, tegnap a másik helyi patikában megvettem a 9 db tesztcsíkom összesen 3950 Ft-ért. Szívem szerint visszamennék a másik patikába... Azt mondja az itteni gyógyszerész, hogy ez nem a gyógyszerészek hibája, hanem a rendszergazdáé, vmit rosszul állított be. Jó-jó, de mi alapjná állítja be...
  26. naty77

Vércukormérők

hol tudok ennek utánanézni, amit be tudok vinni a patikába? köszi!
  27. naty77

Vércukormérők

Sziasztok, én is a csík miatt léptem be, hogy ki mikor mennyiért vette. Nekem a helyi patikában 900 valamennyit mondtak, a 9 dobozért kb 8050 Ft-ot kértek! :roll: Nem hoztam el, mert felfoghatatlan volt számomra egy ilyen mértékű emelés. :(
  28. naty77

31G-t használok én is.
  29. naty77

Hát szerintem inkább 45 fok az mint merőleges innen fentről szúrva, az a rész állva már elég lent van.
  30. naty77

érdekelne más tapasztalata az alábbiakban, ilyet más inzulinnal sosem tapasztaltam. :shock: Lassan két hónapja használom a lantust, és már az első alkalomnál meglepett, de azóta is midnennap. az hagyján, hogy csípett beadás után sokáig, mert egy idő után megszűnt. belövök, várok 10 vagy akár...
Oldal tetejére