A keresés eredményei

1. naty77

Babázhatok

Örülök, hogy egyre többen jöttök! Egyre több baba vár a kibújásra. :lol: Nit: hát én szívesen mondanám, hogy válts dokit. Zsirairól nagyon nagyon sokat tudnék mesélni. És nem feltétlenül jókat. Amíg bent feküdtem a szabolcsban (egy vetélés előtt 2 hét, aztán a köv terhesség elején és végén...
  2. naty77

Beszélgessünk, csak úgy

Szerintem a többség tud segíteni és szívesen teszi. Írj csak! :wink:
  3. naty77

Babázhatok

Megkérdezhgetem ki az orvosod és kit ajánlott nőgyógynak? Egyébként én úgy tudom dietetikustól, hogy nyár végére a levemir is engedélyezett lesz a szülésnél. persze nem Baranyinál. :lol:
  4. naty77

Babázhatok

De furit írsz! :shock: Levemir 1x és lantus 2x? én pont fordítva tudom. levemires vagyok és 2x adom. a reggelit próbálom csökenteni, mert hipót okoz délelőtt, de akkor meg nem elég délutánra! nekem a reggel 7es levemirem délután 3-4re elfogyna, ha tényleg csökkenteném. :cry:
  5. naty77

Beszélgessünk, csak úgy

azt hiszem valóban jobb lenne ha a babázós fórumon érdeklődnél. de azért szorítunk. :wink: toxoplazma: én az első terhesség elején nézettem, ugyan mindig volt ciciám, de nem estem át rajta. nem aggódtam. ha az alomhoz nem nyúlsz, akkor nem kaphatod el, mert a ciciák véghordozók. az állatorvos...
  6. naty77

Babázhatok

Szia! Én a SOTE II-re jártam a Baross utcai épület mögé diab dokihoz és a Baross utcába nőgyógyászhoz. mindkettőt melegen tudom ajánlani. Bár a szabolcsban is van jó doki a cukrosoknak, de ott nem szülnék még egyszer (egyszer már megtörtént, ha visszaolvasol) a koraszülött osztály miatt, ahová...
  7. naty77

Babázhatok

Sziasztok! Olvastam Kmollit és Christinát is. Nekem ugye már 2 terhesség van a hátam mögött, a lányok közt 2 év 2 hét van (igaz a kicsi 1 hóval előbb jött). Az első terhességem Baranyinál sok-sok kórház, nyíló méhszáj miatt fekvés, nagyon komoly szigor. :roll: De közben másoddiplomát...
  8. naty77

Dobozdíj???????????

Hát én most nagyon pórul jártam az inzulinos receptemmel. A doki ráírta az egységet és az ampullaszámot is. De a gyógyszerészeknek az egység alapján kevesebb ampulla jött ki. Mivel csak akkor mentem el a gytárba, amikor már nem volt több inzulinom :oops: így vitatkozni sem volt értelme, nekem...
  9. naty77

Dobozdíj???????????

Légtelenítés: naponta 1x CSAK??? én minden új tűnél légtelenítek, ez néha sok nap. miért kéne naponta, pláne többször???? :shock:
  10. naty77

Orvos

Nekem azért gondom van önkezeléssel és nem is lennék a híve olyan arányban, mint Ti írjátok. Azért egy bázist és egy extra gyors inzulin egymásra hatását figyelembe venni én nem tudom. Illetve biztosan kitapasztalja az ember, de én szeretem, hogy a doki időnként rámnéz, meghallgat, magyaráz...
  11. naty77

Beszélgessünk, csak úgy

Ezt nekem is ajánlotta a dietetikus, egyek egy salit, mert lassítja a puffasztott zsemlék felszívódását. :wink: Szerencsére nem rajongok a big mac-ért. :lol:
  12. naty77

Beszélgessünk, csak úgy

A Mekire gondolsz? Én függő vagyok. Tisztában vagyok a "rosszaságával" is. Sőt mindennel, amivel lehet. De imádom. :lol: Szerencsére nincs közelünkben, de ha tehetem akkor meglátogatom. Eléggé bánatom, hogy a reggelim 7kor van, mert mire odaérnék lenne fél 9 is, addig nem akarok csúszni még a...
  13. naty77

Hétköznapi betegség a cukorbetegek életében

Mindjárt be is számolok az első gondolatomról, ami miatt nyitottam ezt a fórumot. Közben már Mollival tárgyaltam róla, így okosabb is vagyok. Szóval a nagyobbik csemetém hazahozta a hányós hasmenős vírust. Amitől én rettegek, illetve csak a hányós részétől, mióta cukorbeteg vagyok. :oops: Nem...
  14. naty77

Hétköznapi betegség a cukorbetegek életében

Sziasztok! Gondoltam, elég fontos téma lenne tapasztalatokat írni egy nátha, fejfájás, ne adj isten a rémálom hányós vírus esetére. :shock: Hm? :lol:
  15. naty77

Orvos

Szia! Nem írtad hol keresel orvost? Budapesten? Nekem a 3. dokim van a babázásból kifolyólag, de ilyet egyik sem csinált. A mostani nagyon laza, de alaposan átnézi a naplómat, korrekten küld vérvételre 2-3 havi rendszerességgel, egyéb vizsgálatokra, ha szükségét látja és ha csak receptért...
  16. naty77

Babázhatok

Én szívemből nem ajánlom a szabolcs utcai kórházat senkinek!!!! ami ott a cukrosokkal megy, annak se eleje, se vége és nem is jó. és a PIC-jükről nemcsak nekem van rossz tapasztalatom, hanem egyre többet hallok. :evil: és a cukrosok babája oda kerül. :? Aki tud menjen az I-es nőire... Ott...
  17. naty77

Babázhatok

Mégis reagálnék két dologra: az egyik ne félj! sajnos a babák bármilyen betegséget örökölhetnek, ami a családban van, akkor félhetünk ezer dologtól. nem érdemes. optimistán kell élni! :wink: és miért kell várni 3*3 hónapot? eleve 2 havonta nézhetik a HgA1c-t és az első jó érték után mehet a...
  18. naty77

Babázhatok

Szia! Molli minden lényegeset leírt, amit hozzátennék, hogy emlékeim szerint Laffi is járt a Veszprémi kórházban a cukraival és ő tudna neked segíteni doki ügyben. megtalálod itta fórumon őt, vagy az nlc-n. Ha tévednék, akkor bocsi. :oops:
  19. naty77

Lantusz-aki már használja és aki még nem

Írtam neked mailt. :wink:
  20. naty77

Levemir inzulin

sziasztok, hamarosan levemires leszek, minden tapasztalat érdekel engem is! meg minden, mert én nagyon begyöpösödtem az actrapidos életbe, kicsit izgulok is. :roll:
  21. naty77

megjöttem a diab dokitól! a vérképem tökéletes, mesebeli szép, bárki megirigyelheti. :lol: és... megkaptam az új inzulint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3x fogok enni ezentúl! levemir és novorapid lesz. doki bácsi nagyon durván levette a megehető kalória és színhidrát...
  22. naty77

Fizikai sport/aktivitás

na akkor próbálok mindenkinek egyszerre reagálni. szóval reggel a torna előtt csökentem az inzulint 1 egységgel és ha kell utána is egész nap. de nekem a reggeli után midnig magas a cukrom, és utána meg jöna hipo mozgástól függetlenül. ezt nem tudjuk jól beállítani. vagyis 6kor inzulin, kaja...
  23. naty77

hát a mai bringázásom ugrott. csak érteném... :shock: vacsi előtt 6,2 szokásos kaja mennyiség, semmi extra mozgás, semmi szokatlan. és vacsi után 1,9!!! kétszer visszamértem... benyomtam 6 dl ananászlét és várok, de úgy elfáradtam, hogy jaj. nem merek mozogni, se lefeküdni, ez rémálom. :cry:
  24. naty77

Fizikai sport/aktivitás

De igen én még actrapidos vagyok, remélem, már nem sokáig, de a szoptatás miatt a dokim még nem akar mást adni. Csüt-n újabb imádkozásba kezdek nála. :lol: Rob: én este adok insulatardot, az csak éjszakára hat, szóval azon nem tudok csökkenteni. és én elég magas cukrokkal kezdek a...
  25. naty77

Penes problémák

Levemirt nem használok, de lassan 5 éve novo-s tollat igen és nem volt ilyen gondom sosem. :shock:
  26. naty77

Fizikai sport/aktivitás

Re: Testmozgás, sport Nem teljesen értem, mit takar az inzulin nélkül? Én 6-kor szúrok és az órás mozgásom fél9-től van. Közben iszok rostos cukros üdítőt és a tízóraim csúszik kicsit utána. De hiába az inzulincsökkentés, szinte egész nap hipo és gyengeség. Az esti mozgásnál, 5kor szúrok és...
  27. naty77

Vércukormérők

Én kitölteném, de két mérőm is van, a kérdőív nem jó erre. Nem is tudom bejelölni, hogy kétféle van és utána a válaszokban sem. Vagyis 2x kell kitöltenem. Ha erre van mód egyáltalán.
  28. naty77

Babázhatok

szia, üdv köztünk! :lol: A 7 evés: reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi, utóvacsi és 10kor kaja, ha 7,5 alatt van. Ez az actrapidos menet. Baranyi doktornő igazándiból nem banya. De sajnos tökéletesen lehet érezni, hogy kit kedvel és kit nem. Akit kedvel, annak sok mindent elnéz, de akit nem...
  29. naty77

Hát szerintem kevés az inzulin, ha evés előtt 7 fölött vagy akkor eleve nem jó a helyzet. így utána sem fog könnyen rendeződni a dolog. Én nem értek a lantuszhoz, így nem tudok mást mondani, ami hasznos lehet. De mindenképp próbálni kéne evés előtt 7 alá vinni az értékeket és utána se menjen 10...
  30. naty77

(Egy kérdés: honnan tudom biztosan, ha éjszaka hipozok, vagy hipoztam? Kivülről hogyan vehető észre? Lehet, hogy csak nem tudtunk róla...?) Az éjszakai hipó nálam elég érzékelhető, bár többnyire fel is ébredek rá. Nagyon erős izzadás...
Oldal tetejére