Christina és mindenki

,
Amit írtam a blogodhoz a Tündérország-óvoda Görög Zita kezdeményezése, de leginkább nagyon mögötte áll, talán őket is meg lehetne "szólaltani" egy ilyen műsorban... ha bármiben segíthetek Kata... - szólj.
Kata ma mesélt egy történetet, igaz nem gyerkőcös, hanem egy ismerőséről, hogy évek óta gyanús volt, hogy cukros, de még a cukorszitjét megmérni sem engedte, a vége az lett, hogy mentővel vitték el... utólag "beismerte", hogy sejtette, de nem akart "tudni" róla... Furcsa dolog ez a "tudat", ha homokba dugják az emberek a fejüket, attól még bizony lehetnek cukorbetegek, sőőőt. A lényeg, amit ki szeretnék hozni ebből: mindenféle statisztikák léteznek, hogy 500 ezer, de leginkább 800 ezer cukorbeteg él nálunk (tudom az 1-es típus lényegesen kevesebb!!!), akárhogy is nézem ez nagyon sok embert érint, mégis alig-alig hallani a témáról... Kivéve egy alkalom úgymond, a diabétesz világnap novemberben, pl. Antóniának köszönhetően... Én legalábbis így érzem. Két beteglap létezik, mint tudjátok, a Diabetes és a Cukorbeteg Élet (most már Dr.Info). Én is azt vettem észre, az egészséges témák iránt van érdeklődés (ez indokolta a Dr.Info névre váltást - hátha több érdeklődés lesz a lap iránt, mintha Cukorbeteg Élet néven "fut"), megpróbáljuk így eljuttatni az "üzenetet", hogy az emberek igenis méressék meg néha a cukrukat, még az "egészségesek" is, mármint aki azt mondja: én nem vagyok cukorbeteg, miért tenném... a lényeg: Ma Katával együtt voltunk Fövényi Tanár Úrnál a Péterfy diabetológián, mikor kijöttünk, csak úgy, egy hirtelen ötlettel vezérelve megkértem, nézze meg az én cukromat is, ha jól emlékszem, 7,9 vagy ilyesmi volt... igaz ettünk előtte, de ezt azt hiszem mégis "magasnak" gondolom, hiszen nem vagyok cukorbeteg, viszont elég sok stressznyavalya ér nap, mint nap... elvesztettem a fonalat, a lényeg: 15 éve, de lehet több, foglalkozom cukorbetegséggel, azt gondolom nem vagyok "veszélyeztetett", hiszen a barátaimon kívül nincs cukorbeteg a környezetemben (családban), de tudom, hogy a stressz pl. kiválthatja, ezért ez számomra egy jelzés, hogy kell egy kis nyugi... Úgy érzem, a legtöbben azt gondolják, velük nem történhet meg, és el is zárkóznak a témától. Azt gondolom mindenképpen valahogy fel kell hívni az emberek figyelmét, egy tv-műsor akár kiváló forrás is lehet erre... én sajnálom, hogy pl. a lapunk "csak" 30.000 példányban tud megjelenni, talán nem is értem, a "statisztikai adatok" tükrében, hogy miért... és ez nem arról szól, hogy meggazdagodjak... Ti tudjátok, hogy egyáltalán nem erről szól. Valamelyik nap kiszámoltam (gazdasági válság van

), ha valaki nem kapja meg elsőre (értsd: postai kézbesítés útján - nem borítékban, hanem valami fura papírba "csomagolva") a lapot a postai kézbesítés során, én fizetek még plusz 15 forintot, hogy eljusson hozzá - ami persze természetes, megteszem. Sokan vannak, akikhez nem kézbesít a posta (nekik minden alkalommal, évek óta borítékban, postai levélként jut el az újság) - nem igazán értem, hogy miért (kaptam pl. ilyen visszajelzést: ebbe a házba veszélyes a kézbesítés...

)
a lényeg a lényeg, minden "figyelemfelhívást" szükségesnek és FONTOSNAK tartok, támogatok. Bocs, hogy elfele kalandoztam mindenfelé, de kissé tehetetlennek érzem magam, pedig a lelkem, életem ebben van: segíteni a cukorbetegeknek..., ami "elméletileg" "jó esetben" nem betegség, hanem egy állapot...