dg
Őstag
Micsoda változások mindenholHogy csináljátok majd az elején? Bemész vele? Kaját viszitek, vagy hazajön ebédelni? Biztosan szépen kialakul minden, nekünk is nagyon jól működött az ovis élet. Azt kérték csak, hogy az otthoni reggelit úgy toljuk előre, hogy az ovis reggeli Daninak a tízórai idejére essen, és ne kelljen őt külön időpontban étkeztetni, mint a többi gyereket.
Én ezt a hetet úgy tervezem, hogy kajaidőben bemegyek a suliba, és megmutatom a pumpa kezelését a tanítónéninek. Vagyis Dani kezeli, ő pedig ellenőrzi, csak fontos, hogy tudja, mit. Nálunk is az izgalom, főleg részemről... Igyekszem Danira nem átragasztani.
Az első igazi ovis nap szeptember 7-én lesz. Csak az első két napon leszek vele (beszoktatás), de szerintem haza fog küldeni a lányom.
Teljes mértékben azt fogja enni, amit a többiek. Nem viszek ételt és ott fog ebédelni. Előre megkapom a következő heti, kétheti menüt, és ha valami nem passzol, akkor természetesen kaphat mást, vagy megbeszéljük, hogy kevesebbet valamiből, stb... Csak teát, meg kakaót kell külön vinni, mert azt előre bekeverve, cukrozottan kapják meg az ovit ellátó konyhától. Pont tegnap sikerült vennem 3 decis tejeket, úgy örültem, így nem kell litereset bevinni, ami aztán fölösen megmarad. Mert akkor az ő kakaóját ott frissen elkészítik, ha viszek neki tejet meg kakaóport.
Ebben az oviban folyamatos étkeztetés van 10-ig (igazodnak a különböző időben érkezett gyerekek igényeihez). Ennek örülök, mint majom a farkának! Az óvónéni pedig méri a cukrát tízórainál, ebédnél, s persze, lesz benn külön kis kajacsomagja, alacsony cuki esetére.