Igen, Andi a te segítséged, ahogy Borka említette, és mellette itt van egy topikunk is: http://drinfo.hu/forum/liszterzekenyseg/5058-cukorbeteg-es-liszterzekeny-gyermek-4.html , ahol talán van még segítő info is.Sziasztok!
Ma derült ki hogy Nóra még lisztérzékeny is!
Abban kérnék tőletek segítséget hogy ha valaki ebben a cipőben jár, felvenné velem a kapcsolatot? Ha itt nem itt, akkor priviben.
Konkrétan a kajcikra vagyok kíváncsi mit mikor hol hogyan satöbbi........................Köszi előre is!
Ez érdekes, amit írsz, mert Mátémnál is felmerült már régebben a cöli lehetősége, mégpedig a régi durva hypói alkalmával, amikor olyan volt, mintha a kaja nem szívódna fel rendesen...Nézegettek, gondolkodtak, összedugták a fejüket és arra jutottak lehet a liszt mert pozitív a szerológia! Így megcsinálták villám gyorsan a bélbiopsziát és most az van hogy a vér pozitív és a biopszia negatív. De ezt úgy veszik lisztérzékeny és elkezdtük a diétát.
Ez érdekes, amit írsz, mert Mátémnál is felmerült már régebben a cöli lehetősége, mégpedig a régi durva hypói alkalmával, amikor olyan volt, mintha a kaja nem szívódna fel rendesen...
Vérben az anti-transzglutamináz antitestek nála is kimutathatók voltak (aTG). Több alkalommal is nézték, de nem minden minta eredménye lett pozitív! Mivel a "legutolsó" 2 teszt eredménye negatív lett, így kimondták, hogy nem lisztérzékeny!
Ennek ellenére egy immunológus cöliákiásnak nyilvánította, ezt régebben írtam is, de konkrét diagnosztikus eredmény nem volt a kezében! Még csak biopsziát sem csináltatott! Egyszerűen az aTG eredményre alapozva kórismézte!
Aztán utána érdeklődtem "magasabb" szinten is (mármint, ennél a dokinál magasabb szinten levő gasztroenterológusnál!), aki azt mondta - és még több orvos is! -, hogy addig, amíg bélbiopszia pozitív eredmény nincs, addig coeliakia diagnózis sem lehet! Ez a legmegbízhatóbb, az aTG eredménye nagyon (!) gyakran ad álpozitív/álnegatív eredményt (ez Mátémnál is látható volt!), ezért, diagnosztikus értéke CSAK a biopsziának van...
Nórinál pedig a biopszia negatív lett... De mindjárt utána nézek, valahol van nekem egy kis okos irományom elmentve...
)! 
Nézd csak, Linus! Andi is említette ugyan ezt, amit az előbb írtam! Olvasd végig ezt a topicot, talán nem olyan hosszú (még)!Andikám már lassan 1 és fél éve L.é.,és azóta tartjuk a szigorú gluténmentes diétát.Ennek meg is lett az eredménye és az EMÁ-ja 1 év után negatív lett,ami annak a bizonyítéka,hogy jól diétázik.