Cukorbeteg gondozó/gondozás

Én vagyok az a Bizonyos Ferenc. Naponta 4-szer szúrok.Nem árulok semmit,sőtt. De arrol
biztosithatom az Illusztris fórumozókat,hogy amig a kijelentéseimet minősítették ,addig az én mért vércukorszintem 4 egységgel alacsonyabb a cseppeknek köszönhetően. Természetesen a segítő szándékomat elvitatni nem kellene ,miután nem ismer senki. De a jelzőket amikkel illettek az az 57.-éves korora tekintettel kikérem magamnak,mert hgy mint embertársukat nem tisztelnek ez még elmegy,de a korom és a betegségem minősítését már kikérhetem magamnak kedves Gombászó fórumozók.
De hogy legyen minn csemegézni! Decemberben a pécsi Tudományegyetem befejezi a tesztelését anak a cukormérő készülékne,amely szúrás nélkül méri a vércukorszintet. Ezt sem akarom eladni senkinek,önöknek meg főképp.Csak mikor megjelenik a készülék,és a családban szóbakerülne,hogy a kilányomnak milyen jó lenne ha űgy tudnám megmérni a vércukor szintjét hogy ne szenvedjen,akkor majd gondoljanak arra,hogy milyen jelzőkkel illettek. Mindanyiuk örömére kiszállok a Fórumbol,mert úgy itélem meg,hogy önök nem szorulnak senki tanácsára,igy egyébbként is kizárnának mindenkit a Gombaszedő cspatbol. Több beírás a részemröl nem lesz.Viszont önöknek üdvözletét küldi a az Osztrák,a Lengyel,a Román ,a Német,a Szlovák Cukorbeteg,aki nem gombászik,hanem cseppent,és három hónap után ha minden orvosi utasitást betart,akkor nem lesz inzulinpumpa,gyógyszer STB. Hát erről van szó. Kérek mindenkit aki olvassa ezt a beirást,hogy mellőzze a választ,mert aki saját magán nem képes segíteni,akkor nem lehet tőle elvárni,hogy a gyerekén segítsen,pedig az ö fejlődésben lévő szervezete csodákra képes,amit egy aranyos orvos sem képes előre diagnosztizálni. További kellemes napot mindenkinek. Én mindenesetre csökkentem a vércukor szintemet,és próbálom a szövődményeket elkerülni.Három honap után megvételre fogom felajánlani az Accuchek cukormérőmet,és a kér Inzulin adagolómat. Ennyi!! Senkinek nem válaszolok.
A minősitéseiket beszéljék meg egymás között,hiszen van önök között egy hölgy ,aki irányitja önöket,ő az orvosuk,és amit láttam el is fogadnak tőle mindent,aki egy kérdésre azt válaszolta egy hölgynek,hogy ő nem akar jobbítani a helyzetén,mert igy érzi jól magát. Igazuk van,nem itt a helyem.

Meglepve olvastam a csodacseppről szóló vitát. Hát nem veszi komolyan senki, hogy ezt csak itt, csak nekünk akarják adni? A szakmai sajtóban nem ismerik, pedig a hatása szenzációs. Na, majd olvasunk a szomszédainknál elért hatásról. Ott már nem fogják venni az inzulint, az egyéb gyógyszereket és akkor nálunk majd olcsóbban adják a felhalmozott készleteket. Nem is szólva a titokban készült és házilag tesztelt új vc mérőről. Egyébként örülnék, ha lenne ilyen, mert napjában többször kell mérni.
 

poe

Őstag
Meglepve olvastam a csodacseppről szóló vitát. Hát nem veszi komolyan senki, hogy ezt csak itt, csak nekünk akarják adni? A szakmai sajtóban nem ismerik, pedig a hatása szenzációs. Na, majd olvasunk a szomszédainknál elért hatásról. Ott már nem fogják venni az inzulint, az egyéb gyógyszereket és akkor nálunk majd olcsóbban adják a felhalmozott készleteket. Nem is szólva a titokban készült és házilag tesztelt új vc mérőről. Egyébként örülnék, ha lenne ilyen, mert napjában többször kell mérni.
Ne haragudj, de én nem veszem komolyan. Ha nincs saját inzulin, azt kívülről kell a szervezetbe juttatni. A diab kezelése szerintem nem hit, hanem tudás kérdése. Az ilyen csodaszerekkel kapcsolatban én mindig nagyon szkeptikus vagyok. Majd ha komoly diabtológusok ajánják, akkor komolyan veszem....
 

dg

Őstag
De Ferenc! Ha elaldod a mérőded, honnan fogod tudni, hogy a vércukorszinted 4 mmol/l-rel alacsonyabb? A cseppek mondják meg vagy a hangok?
 

blaci

Őstag
Kicsit szomorú vagyok!

Én csak azt nem értem, hogy hova tűnt az eredeti, segítő szándékú üzenet? Továbbá miért tűnt el nyomtalanul?:confused:

Az eredeti üzenet eltűnt, szóval nincs már alapja az egésznek, szerintem sokan nem is értjük ezt az egészet. Legalábbis én nem tudom mire vélni…

Ferenc57-nek szívből kívánok mielőbbi és teljes gyógyulást az inzulinfüggő cukorbetegségből! Az Accu-Chek gépet én sem adnám el, azt az egészséges embereknek és családjuknak is ajánlják, mert nemcsak a kezelés hanem a megelőzés és a korai felismerés is sokat segíthet, fontos a késői szövődmények sikeres elkerülése szempontjából! Aki nem cukorbeteg annak is érdemes néha ellenőrizni a vércukrát…
(Vagy arra is van garancia, hogy a gyógyulás után soha többé nem fog újra fellépni a cukorbetegség?)
Üdv.,
BLaci

Ui.: Csak úgy megjegyezném, hogy a hiszékenység vámszedői, (ha maga is cukorbeteg, akkor pedig végképp!) továbbá aki csak azért jön, hogy megbántsa ill. kritikával illesse itt a cukorbeteg gyermeküket gondozó, értük nagyon sok mindent (pontosítanék: bármit!) feláldozó, sokszor erejükön felül vállaló anyukát, apukát, akiket mélységesen tisztelek, az számomra egy senki, ne is írjon ide. Nagyon kedves, aranyos, rendes embereket ismerhettem itt meg, a későbbi személyes találkozásom velük pedig csak megerősített ebben… Ennyi!!!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Há most jól megjártuk, lemaradtunk a csodacseppekről, a teljes gyógyulás reményéről is. :(:rolleyes:

Nincs más hátra, használom tovább az inzulint, eddig bevált. Az orvosom is ezt ajánlja.:cool:

(Bár a varázspálcában még reménykedem egy picit, azzal állítólag csak suhintás.....:roll::D:shock:)
 

misamaci

Aktív tag
Én csak azt nem értem, hogy hova tűnt az eredeti, segítő szándékú üzenet? Továbbá miért tűnt el nyomtalanul?:confused:

Az eredeti üzenet eltűnt, szóval nincs már alapja az egésznek, szerintem sokan nem is értjük ezt az egészet. Legalábbis én nem tudom mire vélni…

Valószínűleg az eredeti üzenet azért tűnt el, mert nem volt más, mint a forgalmazó honlapjának 1:1-ben bemásolt szövege.
 

blaci

Őstag
Köszi Kata és Misamaci!
Így már kezdem érteni hogy miről is van/volt itt szó valójában! Szóval akkor az a "12 egy tucat" féle újabb csodaszer, persze jó drágán...
Üdv.,
Laci ...aki jól sejtette!:mrgreen:
 

borka

Őstag
Privát üzenet

Elnézést kérek tőletek,de utólag bemásolom az álltalam küldött privát üzit amit írtam Ferencnek. Nagyon bosszant,hogy az eredetit nem tudtam elovasni de úgy eltünt mint "Petőfi a ködbe" (Bocs az idézetért)

Kedves Ferenc !...................... Másolat

Neharaguj,de ha valaki ide téved a fórumra annnak illenék bemutatkozni mielőtt bármilyen témához hozzászólna. Ez a magán véleményem.
Nagyon roszúl sűalt el a dolog azzal,hogy rögtön letámadtad a társaságot,ahelyett,hogy bővebb tájékoztatást ill. bemutatást tettél volna közzé.

Jelenlegi tudomásaink (beleértve az orvosokat is) szerint nincs olyan csodaszer ami visszafordítaná egy 25 éve insulinon élő szervezet működését, kivéve a hasnyálmirigy műtét.
Temészetesen vannak olyan gyógyhatású készitmények növények mellyel kordába lehet tartani vc. étékeket,de ehhez az is kell,hogy legyen az embernek természetes insulintermelése.Viszont azoknál a betegeknél akiknék a Béta sejt elfelejtette az insulin előállítását egyelőre nincs az a csodaszer mely beindítaná a receptorpkat.Kisérletek történtek már ez irányba,de az edméyről sajnos még nem tudunk.
 

macskosz

Új tag
Gratulálok a fórum résztvevőinek.
Feri potter-nek itt nem jött össze az üzlet.
Sem hatásmechnizmus,sem tud.vizsgálat,sem klinikai tesz,semm-mi.Én a bolondgomba toxint említettem számára.Úgy látom ezt sem szereti mint a nyilvánosságot illetve vállani a fizimiskáját.Lehettetek volna sokkal sokkal durvábbak is.A nyilvánosság elől hmm. még senki sem menekült.
Mindazonáltal az áttörést a molekuléris biológia fejlődésében látom,hiszen a májsejtek már beizonyították a különleges regenerációs képességüket.
Kata ! Csak kiszúrt!Azért anyira nem hülye a Feri-potter.jani.
 

blaci

Őstag
Csak óvatosan és körültekintően!

Sziasztok!
Mindenkinek szeretném írni ezt a néhány sort, bármiféle személyeskedés nélkül csakis az előző néhány oldalon felmerült dolgokra reagálva…

Szóval, még annyit fűznék hozzá a fenti témához kapcsolódva, hogy lehet más kiegészítő kezeléseket, készítményeket kipróbálni, használni, ha hisz benne az ember és van pénze is rá. De ne az interneten hirdetett csodaszerekben lássuk a gyógyulást! Ne vásároljon senki, semmit, olyan nevüket, kilétüket sem vállaló, később elérhetetlen egyénektől, akik az emberek hiszékenységére vagy ami számomra sokkal bosszantóbb, a beteg gyermekükért aggódó, értük bármire hajlandó szülőkre apellálva próbálnak anyagi haszonhoz jutni…

Vannak készítmények, kiegészítő kezelések amelyek már bizonyították is jótékony hatásukat, de ezek NEM helyettesítik az inzulinkezelést!

AZ INZULINT BE KELL ADNI!

A diétát és a rendszeres vércukormérést soha nem szabad elhanyagolni vagy feladni, bedőlve az ígéreteknek, bármilyen csábítóak is, ezek rendszerint elmaradnak, a csodadoktorok pedig eltűnnek!

Bízzon inkább mindenki a kezelőorvosában és ha meggyógyítani (egyenlőre!) nem is tudja a cukorbetegségünket, ezt nem is ígéri, de legalább minden tőle telhetőt megtesz és legjobb tudása szerint segít, hogy a kezelésünk megfelelő és hatásos legyen.

Ne higgyen senki sajnálatos módon, így vagy úgy munkanélkülivé vált vagy leszázalékolt nyugdíjasokból hirtelen lett csodadoktoroknak, bármilyen meggyőzően állítják is hogy képesek csodát tenni, vagy a tőlük megvásárolható csodaszerekkel minden problémánkat orvosolni tudják. Úgy fognak eltűnni a pénzünkkel együtt, ahogy jöttek…nyomtalanul!
Köszönöm, hogy elolvastátok…!
Üdv.,
Laci ...aki így látja!;)
 

pusimelu

Őstag
Gyakorlatra járok hétvégén és én ennyi cukorbeteget még nem láttam!
Nem vigyáznak magukra és mindnek van szövődménye!
Azt hiszem a tegnap megint rádöbbentett valamire!Még jobban vigyázzunk magunkra ,mert iszonyú látni a dializisre menő beteget és az amputált végtagú betegeket!
 

dg

Őstag
Gyakorlatra járok hétvégén és én ennyi cukorbeteget még nem láttam!
Nem vigyáznak magukra és mindnek van szövődménye!
Azt hiszem a tegnap megint rádöbbentett valamire!Még jobban vigyázzunk magunkra ,mert iszonyú látni a dializisre menő beteget és az amputált végtagú betegeket!


Meli!

Általánosságban milyen korosztályba tartoztak azok, akikről írsz?

Mert arra tippelnék, az idősebbek köréből valók.
Szerintem, ha nem is gyorsan, de a korszerű és helyes információk terjedésével (edukációval) csökkenni fog az ilyen esetek száma, s hasonló nem fog bekövetkezni a diabbal/-ban eltöltött sok-sok év ellenére sem. Lehet, hogy azoknak az embereknek, akiket említesz, senki sem magyarázta el alaposan a tudnivalókat -- persze, nem tudhatom... Van tennivaló bőven, de én bizakodó vagyok!
 

pusimelu

Őstag
Meli!

Általánosságban milyen korosztályba tartoztak azok, akikről írsz?

Mert arra tippelnék, az idősebbek köréből valók.
Szerintem, ha nem is gyorsan, de a korszerű és helyes információk terjedésével (edukációval) csökkenni fog az ilyen esetek száma, s hasonló nem fog bekövetkezni a diabbal/-ban eltöltött sok-sok év ellenére sem. Lehet, hogy azoknak az embereknek, akiket említesz, senki sem magyarázta el alaposan a tudnivalókat -- persze, nem tudhatom... Van tennivaló bőven, de én bizakodó vagyok!

Igen Grácia!
Javarészt idősek 50 év felettiek és 2 -es típusúak tehát általában vérnyomás probléma is társul mellé,de látni nagyon nehéz volt azzal a tudattal ha nem vigyázok akkor én is ide juthatok!
Beszéltem egy itteni védőnővel és szeretnénk egy klubot létrehozni!
Azt hiszem szükség van rá!
 

dg

Őstag
Igen Grácia!
Javarészt idősek 50 év felettiek és 2 -es típusúak tehát általában vérnyomás probléma is társul mellé,de látni nagyon nehéz volt azzal a tudattal ha nem vigyázok akkor én is ide juthatok!
Beszéltem egy itteni védőnővel és szeretnénk egy klubot létrehozni!
Azt hiszem szükség van rá!


Nagyon jó ötlet és minden tiszteletem a felvállalt feladatért! Minden lehetőség, ami átadja a kellő információkat, fontos, s arra kell gondolni, hogy ha legalább egy emberen segít, akkor már megérte!
 

rgyörgy

Új tag
Gyakorlatra járok hétvégén és én ennyi cukorbeteget még nem láttam!
Nem vigyáznak magukra és mindnek van szövődménye!
Azt hiszem a tegnap megint rádöbbentett valamire!Még jobban vigyázzunk magunkra ,mert iszonyú látni a dializisre menő beteget és az amputált végtagú betegeket!

<link rel="File-List" href="file:///D:%5CDOCUME%7E1%5CGYRGYR%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Kedves Melinda!<o></o>
Valójában nagyon szomorú, amit tapasztaltál. Én 2-es típusú vagyok. A nefrológiával belülről ismerkedem. Nem az volt a baj, hogy nem vigyáztam magamra, hanem semmi információm nem volt erről a betegségről. Pontosabban fogalmazva, cukorbetegektől származtak az infóim. Mindenkitől azt hallottam, a diabbal évtizedekig el lehet élni problémamentesen. Ezért nem volt sürgős orvoshoz fordulni. Akiket láttál, azok még nem tanultak informatikát, nem látogathatták a fórumot. Ha némelyiknek van is Internet elérése, nem biztos, hogy ismeri a netikettet, és Pc használatot. Lehet, hogy nehezen tudnak alkalmazkodni a többi beteghez. A diab klubhoz sok sikert, és empátiát, hogy ne csak elbeszélgessetek egymás mellett.<o></o>
<o>
</o>
 

pusimelu

Őstag
<LINK href="file:///D:%5CDOCUME%7E1%5CGYRGYR%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Kedves Melinda!<O></O>
Valójában nagyon szomorú, amit tapasztaltál. Én 2-es típusú vagyok. A nefrológiával belülről ismerkedem. Nem az volt a baj, hogy nem vigyáztam magamra, hanem semmi információm nem volt erről a betegségről. Pontosabban fogalmazva, cukorbetegektől származtak az infóim. Mindenkitől azt hallottam, a diabbal évtizedekig el lehet élni problémamentesen. Ezért nem volt sürgős orvoshoz fordulni. Akiket láttál, azok még nem tanultak informatikát, nem látogathatták a fórumot. Ha némelyiknek van is Internet elérése, nem biztos, hogy ismeri a netikettet, és Pc használatot. Lehet, hogy nehezen tudnak alkalmazkodni a többi beteghez. A diab klubhoz sok sikert, és empátiát, hogy ne csak elbeszélgessetek egymás mellett.<O></O>
<O>
</O>

Gyuri bácsi!Köszönöm a biztatást a klub miatt!
Pontosan nem tudom hol a baj de most már nagy a baj!
Nem sok időm volt beszélgetni a 2 -típusú cukorbetegekkel ,de sokukat nem érdekel a diéta úgy vettem észre és tisztelet a kivételnek.
Egy kis sütike még egy kis zsömle meg amit még a családtagok hoznak és akkor 11-es cukor volt az eredmény!Lehet hogy a rosszul beállított gyógyszerek is hibásak de én is könyvből tanultam a cukorbetegség minden részletét.Utána jöttem ide a fórumra kb 1 hónap múlva de volt az több is!
Fontos lenne több dietetikát belevinni a kezelésbe és az önkontroll ami még nagyon fontos!
Innen a fórumról sokat tanultam de még ma is kinyitom a szénhidráttáblázatot ha szükségem van rá vagy bizonytalan vagyok valamiben!
Az orvosoknak sincs elég idejük de itt mindenki a maga orvosa!
Sajnálom hogy sokan későn kapak felvilágosítást vagy egyáltalán nem kaptak!
 

poe

Őstag
Sajnálom hogy sokan későn kapak felvilágosítást vagy egyáltalán nem kaptak!
Az idősebbeknél (de sok fiatalnál is), a szemlélettel is gond van. Nem szoktunk hozzá, hogy aktívan részt kell venni a terápiában, nem elég a jól megszokott elmegyek az orvoshoz-beszedem a gyógyszert naponta x alkalommal metódust alkalmazni. Ezen valóban csak ismeretterjesztéssel lehet változtatni, ahhoz azonban az is kell, hogy hajlandóak legyenek befogadni az ismereteket...
Mindenesetre sok sikert! :p
 
Oldal tetejére