Cukorbeteg gondozó/gondozás

Zsu77

Új tag
Hájja,naja!De én másképp nem is tudnám elképzelni egy kettes kezelését.Én végig abban a-úgy látszik tév-hitben voltam,hogy ha egy 2-est kezelés alá vesznek,akkor azt fogyira is fogják.Úgy voltam vele,hogy neki is,mint mondjuk az 1-eseknek,megmondják,hogy mit hogy egyen.Vagy ezzel csak a gesztációsokat szeretik kínozni?Vót ilyen kismama ismerősöm,hát az majd éhen pusztult!És hogy a beteg hogy áll hozzá?Hát nem ártana a 2-esekkel is megértetni,hogy mi a tét.Persze én anyámat nem tudom arról meggyőzni,hogy hova sietteti az inzulint,mér nem örül a gyógyószeres állapotának!Mer ő nem szereti az édesítőszert...Na,hát akkó itt megállt a tudomány tényleg!

tímeácska

Őstag
Hájja,naja!De én másképp nem is tudnám elképzelni egy kettes kezelését.Én végig abban a-úgy látszik tév-hitben voltam,hogy ha egy 2-est kezelés alá vesznek,akkor azt fogyira is fogják.Úgy voltam vele,hogy neki is,mint mondjuk az 1-eseknek,megmondják,hogy mit hogy egyen.Vagy ezzel csak a gesztációsokat szeretik kínozni?Vót ilyen kismama ismerősöm,hát az majd éhen pusztult!És hogy a beteg hogy áll hozzá?Hát nem ártana a 2-esekkel is megértetni,hogy mi a tét.Persze én anyámat nem tudom arról meggyőzni,hogy hova sietteti az inzulint,mér nem örül a gyógyószeres állapotának!Mer ő nem szereti az édesítőszert...Na,hát akkó itt megállt a tudomány tényleg!

Gondolj bele, hogy maga a 2-es típusú diab. nem feltétlen elhízott emberekből áll... Mert nem így van! A 2-es típ. diab. több okból is kialakulhat, aminek csak egyik rizikó tényezője/okozója lehet a túlsúly... Ismerek olyan 2-es típ. diabost, aki kb. 60 kg, és 170 magas, kb. Nos, Ő nem a túlsúlyosak táborába tartozik, nem igazán lenne sem értelme, sem haszna a fogyókúráztatásának... Az előbb említett ismerősömnek van kellő számú C-peptidje, azaz elegendő inzulinja termelődik, de valamiért nem kellőképpen hasznosítja a szervezete az inzulint... És mivel van saját inzulinja (csak "rossz"), így máris a 2-es típusba sorolandó... Tablettát szed, amivel a jobb inzulin-felhasználást serkentik (józan paraszti logikával leírva... :-D).

Zsu77

Új tag
Szuperül leírtad,még én is megértem!,és azért az nem semmi teljesítménynek minősül így már.Persze-persze én is csak abban az esetben gondoltam a fogyit,ha szemmel láthatóan indokolt.Nem vagyok az anorexiás klub tagja!(má éhenhaltam volna...)ÉN IS TUDOM ÁM!!!-hogy a túlsúly csak egy tényező!Vagyis:ezt még én is tudom...:)Hogy mit akarok magolni?
Hát a különböző kajcik GI-jét,hogy hova tartoznak.Tudod nekem a GI a jó barátom,sokat segített és nagyon ragaszkodom hozzá...csak egy szűk körön kívül nem látok belőle többet,és itt meg annyi mindent leírtak,de szárazanyag,nem tapad úgy,mint a rizsa!:)

tímeácska

Őstag
Na, hát, én sem tartozok az anorexiások-klubjába... :lol::lol::lol:
Ja, hogy a GI... Hát, igen, azt megérteni sokkal nehezebb -néha-, mint megtanulni... És ugye még az is bekavar a dolgokba, hogy kinek-kinek milyen a felszívódási üteme... És, hogy mennyi folyadékot iszunk... És hogy mennyire faljuk be a kaját 5 perc alatt, vagy mennyit nyammogunk fölötte, akár esetenkén több, mint fél órát... Szóval, nem is olyan "könnyen emészthető" az a Glicaemiás Index... Ha jobban megnézi az ember... ;-)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kata!Nem!Azért nem futottunk még össze,mer én asztat utálom!Má mint futni.10m=megfulladok,végem,orvost,segítség,má látom a fényt,stb...De bicajozni szeretek!:) :) Merre lakol?Én vácizok...

Futni én sem bírok, bicajjal 30-40 km meg se kottyan. Belváros, Bartók B. u. az OTP banknál.
A bicajt megdumáljuk, Judisztinnal a jövő évi Balaton kerülgetésről már beszéltünk.

Bicajosok! Balaton kerülgetés bringával? Ezt is össze lehetne hozni, én biztos megyek.

Zsu77

Új tag
Ja,közben már megtaláltam a címed!Ott van azon a gyönyörű diagrammodon!:)A Balaton-kerülés szuper ötlet!Addig is???

Zsu77

Új tag
Na,te aztán tudod mitől nő az ember önbizalma!:)Köszi-köszi és megint:köszi!Sebaj,majd csak boldogulok...:???::cool:
Na, hát, én sem tartozok az anorexiások-klubjába... :lol::lol::lol:
Ja, hogy a GI... Hát, igen, azt megérteni sokkal nehezebb -néha-, mint megtanulni... És ugye még az is bekavar a dolgokba, hogy kinek-kinek milyen a felszívódási üteme... És, hogy mennyi folyadékot iszunk... És hogy mennyire faljuk be a kaját 5 perc alatt, vagy mennyit nyammogunk fölötte, akár esetenkén több, mint fél órát... Szóval, nem is olyan "könnyen emészthető" az a Glicaemiás Index... Ha jobban megnézi az ember... ;-)

tímeácska

Őstag
:-D Na, szóval, növeltem az önbizalmadat?! ;-)
Hmm... Balcsi megkerülése bringával... Ebben én is benne lennék! ;-) Addig is?! Hát szeptember 13-14.-én Kisgyónban tali lesz... Addig is... ;-)

Zsu77

Új tag
De rendicsek vagy!Csak én félnék lelátogatni,tudod-e?Pedig egy napra biztos le tudnék nézni...Olyan jó lenne!

tímeácska

Őstag
De rendicsek vagy!Csak én félnék lelátogatni,tudod-e?Pedig egy napra biztos le tudnék nézni...Olyan jó lenne!

És mi az, amitől úgy konkrétan félsz? A kisgyóni találkozóra érted?! Május 31.-én volt egy talink, ami szerintem nagyon jól sikerült! Bízom benne, hogy a szeptemberi is elnyeri Mindenki tetszését, és valóban "hagyományt fogunk ezzel teremteni"!;-) Érdemes egy kis ízelítőként megnézni az "Albumok"-ba feltöltött talis képeket! -Ha ezt még nem tetted meg...- ;-) Egyébként, családostól jöhet Bárki, akinek kedve van! ;-)

Zsu77

Új tag
Néztem a képeket és tök tetszettek,főleg a kommentárok...hogy mi ijesztő?hát néhány kép annyira fájdalmasan dezsős volt...amióta ez a vacakság van,azóta másképp járok vendégségbe:egy kis gyomorgyörccsel.Bár cuki mindig van nálam,de hogyis mondjam.A kajci időm féltett territórium és nagyon meg tudok olyankor változni.Az ciki.Nekem az.Meg hát akkor amikor tényleg egy vadidegen diabos is "rámtalál",meg egyből képbe kerül,és bevallom nem értem hogy,talán edzett a szeme,akkor most így hirtelen oda beszabadulni...de nagyon vonzó mégis menni,és nagyon szeretnék is,de a másik gondom az az,hogy igazából nem tudom hol van,pedig Fejér megyei vagyok,autónk nincs...MÉG.majd biztos lesz valamikó.Egyébként ha mennék,egyedül mennék és akkor is csak egy napra.Lehet Katával összeszűröm a levet utazásilag.Kata!Mit szólsz hozzá?Néztem a kajci-szavazást is.Nekem mindegy,csak legyen...:)

tímeácska

Őstag
Figyu Zsu! Ebben, illetve ezekben a talikban éppen az a szép, hogy SENKI NEM BÁMULJA MEG A MÁSIKAT!!! Annyira érdekes -jó értelemben véve!!!- volt látni azt, ahogy az apró 3 éves diabostól a 70 évesig MINDENKINEK teljesen természetes volt az, amit -esetleg- máshol megbámulnak! Komolyan mondom, ilyen jó kis csapattal még nem találkoztam sehol! Annyira furi volt, hogy előtte csak itt "találkoztunk", mégis, amikor személyesen face to face láttuk egymást, mindenki ismerte a másikat, és majdnem mindent tudtunk egymásról -diabra értem... Vagy esetleg másra is...-. Azon a talin olyan, hogy előítélet, megkülönböztetés NEM volt! (Nem számított az, hogy valaki penes, vagy pumpás, ha pumpás, akkor Roche-os, vagy Medtronic-os, ki mióta diabos, és miért, stb.!) Ott EGY CSAPAT voltunk, akik a mindennapokban hasonló "problémákkal" "küszködnek", helyesebben fogalmazva, hasonló képpen élik mindennapjaikat! Olyan (más számára) apró-cseprő problémákat meg tudtunk beszélni, teljesen nyíltan, amit esetleg szakembertől nem mer, vagy nem illik (?) kérdezni! És nehogy azt hidd, hogy csak maga a diabétesz volt a porondon! Mellette minden egyéb másról is szó esett! Na, és maga a főzőcskézés... Élmény volt! ;-) Gyere el, ott a helyed!!! ;-) Majd jóóóól kitárgyaljuk a GI nagy kérdéseit! :-D

tímeácska

Őstag
Ja, és szerinted kit érdekelne -megint csak pozitív értelemben véve:)- az, hogy Te mikor, hányszor, miért, és mennyit eszel??? Szerinted, egy diabosnak nem szent az evés? Dehogyisnem!!! Ez teljesen természetes egy cukorbeteg társaságban! ;-) Na, ha emiatt filózol, hogy jönnél-e, akkor ezen kár aggódnod! :-D

Zsu77

Új tag
Hát...ha még nem volt ilyen talid,akkor ezt így nehéz ecsetelni,leírni.De erről is dumcsizhatunk,van amit jobban át lehet adni személyesen.

Most már csak a Katára várok...

Szóval mondjuk azt,hogy megyek,ha tudok.Na,ez most nagyon tutin hangzik,mi?De amit lehet megmozgatok közlekedés ügyileg.

Meg mit mond nekem a Kata...

:):rolleyes:

Oldal tetejére