Cukorbeteg gondozó/gondozás

christina

Őstag
Erre én pedig azt mondom, hogy jó pap is holtig tanul! A mai világban minél több "papírt" be kell gyűjteni -ha lehetőség adódik rá...-, hátha tud is boldogulni valamelyikkel az ember...
Nekem is egy "kilengés" az eü. pálya... Én nemzetközi gazdálkodás szakon végeztem, elég messze van az egészségügytől... Vagy a nemzetközi gazd. a kilengés? Na, ezen még gondolkodnom kell... :-D Mellette még van 1-2 végzettségem, úgy mint mérlegképes könyvelő, virágkötő (ezeket "csak úgy" elvégeztem, hátha jó lesz még valamire... :-D). Emellett még tanulok, vagyis, 1 évet kihagytam, most megyek vissza a padba... Asszem... Bár, nem tudom, az iskolát (kommunikáció és médiatud. szak.) a családot, és a munkámat hogyan tudom összeegyeztetni... Mindemellett tervbe van véve a diab. szakápolói is... De most túl sok lenne ez mind, így egyszerre... Öregszem... :-D Pedig volt olyan, hogy egyszerre, egy időben 3 iskolát faltam... De már nem bírnám... Majd meglátjuk... Iskola kérdésében is el kell döntenem, hogy a szívemre, vagy az eszemre hallgatok...

Hát eddig is tudtam, hogy nem semmi vagy!
Ennyi tanulmány nem ártott meg? Vagy ez a mostani állapot a szövődmény?:lol:
Viccet félretéve!
Én is gondolkodom a diab. szakápoló szakon, csak nem nagyon találtam sulit. Illetve egy fizetőst tavasszal, de nem tudom a munkámmal összeegyeztetni, főleg a sok gyakorlatot! :-(
Más az eü.-n belül nem nagyon jutott eszembe, a főiskolának meg nem látom sok értelmét, inkább szakosodnék valamilyen irányba.

Zsu77

Új tag
Nem villamos. Vonat! :) ;)

:( De a Tímeácska már megígérte...:( és én meg már ráadássul már el akartam kezedeni alkudozni,hogy de ne a sárgát,hanem a pirosat...:???:

No jó,ha vonat,akkor vonat...

:)Lehetne villamos formájú vonat?:DDe nem az a sárga,hanem az a piros...De tuti nem baj,hogy vonat!!!:rolleyes:

Zsu77

Új tag
...Én is gondolkodom a diab. szakápoló szakon, csak nem nagyon találtam sulit. Illetve egy fizetőst tavasszal, de nem tudom a munkámmal összeegyeztetni, főleg a sok gyakorlatot! :-(
Más az eü.-n belül nem nagyon jutott eszembe, a főiskolának meg nem látom sok értelmét, inkább szakosodnék valamilyen irányba.

:DNa,hát alakul itt az ország legtutibb teamje!:cool:

Vigyázat!Lesz egy kis meló...:mrgreen:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Erre én pedig azt mondom, hogy jó pap is holtig tanul! A mai világban minél több "papírt" be kell gyűjteni -ha lehetőség adódik rá...-, hátha tud is boldogulni valamelyikkel az ember...
Nekem is egy "kilengés" az eü. pálya... Én nemzetközi gazdálkodás szakon végeztem, elég messze van az egészségügytől... Vagy a nemzetközi gazd. a kilengés? Na, ezen még gondolkodnom kell... :-D Mellette még van 1-2 végzettségem, úgy mint mérlegképes könyvelő, virágkötő (ezeket "csak úgy" elvégeztem, hátha jó lesz még valamire... :-D). Emellett még tanulok, vagyis, 1 évet kihagytam, most megyek vissza a padba... Asszem... Bár, nem tudom, az iskolát (kommunikáció és médiatud. szak.) a családot, és a munkámat hogyan tudom összeegyeztetni... Mindemellett tervbe van véve a diab. szakápolói is... De most túl sok lenne ez mind, így egyszerre... Öregszem... :-D Pedig volt olyan, hogy egyszerre, egy időben 3 iskolát faltam... De már nem bírnám... Majd meglátjuk... Iskola kérdésében is el kell döntenem, hogy a szívemre, vagy az eszemre hallgatok...

Én még a végzettségeket illetően is fordítva működök, nem csaka diabot illetően.
Kezdve az őskorral. Gyerekkoromban apám bevitt a vasgyárba (akkor Dunai Vasmű), és én akkor eldontöttem, hogy belőlem üzemi munkáslány lesz. A 8 általános után kereskedelmibe mentem, de nagyon útáltam, mert én képzőművészetibe szerettem volna menni, de nem vettek fel. Aztán azt ott is hagytam, és 8 általánossal elmentem a vasgyárba üzemi munkáslánynak. több helyen megfordulva egyszercsak daru vezető és gépjármű vezető lettem. Imádtam daruzni, meg sofőrködni. De....., kezdett elegem lenni abból, ha megkérdezték az iskolai végzettségemet, és én azt mondtam, hogy 8 általános. hát bejelentkeztem a dolgozók iskolájába, és közg. érettségit szereztem. És én voltam az egyetlen darus érettségivel. Útáltak is rendesen.

Aztán jött a nagy sorsforduló, CUKORBETEG lettem.

Hát valam iilyesmire gondolhattál Tímeácska, hogy kell az ember zsebében lenni mindenféle végzettségnek, hiszen soha nem lehet tudni, mire lesz szüksége. Akkor, ha nincs érettségim (ami ugye nem kellett a daru vezetéshez), akkor mehettem volna takarítani, vagy üzemi postásnak.

A kezdetek nem voltak könnyűek, mivel nem tudtak azonnal irodában elhelyezni, meg irodai gyakorlatom sem volt. Szóval bizony 7 hónapig üzemi postáskodtam, meg üzemet takarítottam, mivel az üzemorvosi engedélyt nem kaptam meg sem a darura, sem a sofőrködésre.

Aztán jött az iroda, és én is irodakukac lettem. Először adatrögzítő lettem (robot munka), aztán folyamatosan lépkedtem felfelé. Közben amit lehetett, minden tanfolyamot elvégeztem, ami a munkám során szükséges volt. Szerencsére ezek mindegyike Dunaferres volt, tehát ingyé, és munkaidő kedvezménnyel.

Hát ennyi az én iskolai és diabos történetem.

vighkata

Hát eddig is tudtam, hogy nem semmi vagy!
Ennyi tanulmány nem ártott meg? Vagy ez a mostani állapot a szövődmény?:lol:
Viccet félretéve!
Én is gondolkodom a diab. szakápoló szakon, csak nem nagyon találtam sulit. Illetve egy fizetőst tavasszal, de nem tudom a munkámmal összeegyeztetni, főleg a sok gyakorlatot! :-(

Mi az edu. képzőben kaptunk címet, teloszámot. Az infom a diab szakápolóiról, hogy nem óccsó, és csak a diabon dolgozó asszisztenseknek fizetik. Utána nézek a jegyzeteimben, mert mát agybul nem emlékszem rájuk.

Az tény, hogy a tanfolyás igencsak nagyfalat, nálunk a diabon ha jól tudom a 4 nővérkéből 1-nek van meg, de ez nem tuti info.

Viszont a diab szakápolóin szívesen veszik a diabosokat is, nem csak a diabetológiák nővérkéit.

vighkata

:( De a Tímeácska már megígérte...:( és én meg már ráadássul már el akartam kezedeni alkudozni,hogy de ne a sárgát,hanem a pirosat...:???:

No jó,ha vonat,akkor vonat...

:)Lehetne villamos formájú vonat?:DDe nem az a sárga,hanem az a piros...De tuti nem baj,hogy vonat!!!:rolleyes:

Bedobsz egy felest, vagy kettőt, és annak nézed, és olyan színűnek nézed, amilyennek csak akarod.
Ha nem sikerül, ne aggódj, viszek egy gumikalapácsot....., garantálom utána a formát is, színt is. He-he

yukoi

Új tag
Sziaszok!
Keresnék Szeged környéki és szegedi cukorbetegeket ismerkedés céljából. Piackutatást végzek diabéteszesek között a vércukormérési és HbA1c mérési szokásokkal kapcsolatban. Akit érdekel az írjon nekem emailt: [email protected]
Nagyon várom a jelentkezéseteket.

Zsu77

Új tag
Bedobsz egy felest, vagy kettőt, és annak nézed, és olyan színűnek nézed, amilyennek csak akarod.
Ha nem sikerül, ne aggódj, viszek egy gumikalapácsot....., garantálom utána a formát is, színt is. He-he

Ajjaj!Ha csak ilyen megoldások léteznek,inkább lemondok róla!

Zsu77

Új tag
Tímeácska!Mi jártunk nefrológiára sokat,csak eredménytelenség miatt abbahagytam.Most kezdjük előlről a kivizsgálásokat,hátha kiderül valami.De nem is ez a lényeg.Én a Bethesda gyermekkórház nefrológiájára jártam és teljesen meg voltam vele elégedve.Ugyan az időpontban volt csuszi,de ez azért van,mert senkit nem dobnak ki és alaposan körüljárják a témát.Egy doki van csak ott ezügyben,de időpontot kell kérni.Ez a Bethesda száma,és ott kell mondani,hogy időpontot szeretnél a nefrológiára.Akkor majd kapcsolják-asszem-az ambulanciát,de ne ijedj meg,nem hallotta félre a hölgy,hanem ott dolgozik az asszisztens,aki az időpontot ki tudja osztani.

Ja még ehhez annyit,hogy az időpont csuszi ellenére könnyen ment a várakozás,mert a váróban rengeteg játék van kihelyezve,úgyhogy egy gyerek sem unatkozik.Csak akkor még egy gyerkőcöt kellett hordjak,most lehet úgy néz ki kettőt is kelleni fog...:(

gretta

Új tag

No én biztos nem vállalnék be még egy iskolát... Alig vártam már így is hogy befejezzem :) Az utcsó évben épp terhes voltam és akkor is tök idegesített mert úgy éreztem hogy nem tudok minden gondolatommal a pocilakómra koncentrálni. Most hogy megvan a kicsikém így meg pláne.... De le a kalappal azok előtt akik tudnak... Hátha Máté mellett még van időd, energiátd a sulira akkor hajrá.... Viszont ha a vizsgaidőszak egy csomó stresszel, idegeskedéssel társul akkor lehet jobb elgondolkozni azon hogy megéri ez neked???!! Hát mindig mérlegelni kell valamit ebben az életben...

Zsu77

Új tag
Visszaszívok mindent, legyen piros, sárga, kék, bármit megoldunk. Bízz bennünk, bennem.

Pedig én már mindent összeraktam!Neked sincs autód és piroskával kell menni.Dehát ez nem kizáró ok!Egyébként utána kell nézzek a közlekedésnek a neten mindenképpen,mert én nem aludnék ott,és hát valahogy haza kell jöjjek délután vagy este vagy amikor van közlekedés.Meg:rajta vagyok,dehát nem tudom sikerül-e,azon,hogy megpóbáljam szomszédékat is rávenni,hogy jöjjenek el,biztos,hogy van ezer kérdése és más diabos szülőkkel való beszélgetés egy teljes napig maga a végtelen input!Nekik sajnos nincs netjük,de még gépük sem,hogy egy előfizetésre rábeszélhetném.A fórumról már adtam neki hírt,tetszett is,majd át is jön,hogy ránézzen,meg egyszer már volt is csak én nem voltam:(itthon,de nagyon kevés az ideje.

vighkata

Oké, oké, de a talinak egyetlen feltétele, hogy a jelentkező aktív fórumozó legyen, vagyis valamelyest már ismerjük (egymást). Na ez nem jelenti, hogy látatlanban, vagy bármi oknál fogva valakit is elutasítanánk, és pont ezért nem szeretném, ha ez kellemetlenséget okozna.
Viszont a fórumos tag természetes, hogy hozza a férjét, feleségét, gyerkőcét, nagyiját, akije van.

vighkata

Mit jelent az aktív?

Hogy rendszeresen megfordul és hozzászól a témákhoz. Ha megnézeda tagokat, nagyon sok regisztrált tagunk van, de egy hozzászólás sincs. Itt nem tudhatjuk, hogy regisztrált, és azóta egyszer sem jött fel a fórumra, vagy regisztrált, és folyamatosan "figyel" minket, de mi nem tudunk róla semmit. Ez a "láthatatlanság" olyan egyoldalúvá, egyenlőtlenné teszi ezt az egészet.

Mindazon által tegnap óta nem hagy nyugodni a saját "beszólásom", amivel mintha én eldönthetném, hogy ki jöhet és ki nem. Ezért elnézést kérek, és ezt a fajta szelektálást kérlek tekintsd semmisnek. Nagyon hülyén érzem emiatt magamat, hiszen nekm nincs jogom kizárni senkit sem. Természetesen aki szeretne jönni, és Tímeácskánál jelentkezik, szívesen látjuk. A jelentkezésre viszont szükség van a szállás egyeztetés miatt. Meg amiatt is, hogy a szállás egy része fix áras, és így a költségek megoszlanak a létszám alapján.

Az igaz viszont, hogy az első találkozót azért találtuk ki, hogy akik itt levelezünk egymással, és látjuk egymás fotóit, olvassuk írásait, szerettük volna a képeket és írásokat élő személyhez kötni. Ezt színesítettük egy közös főzőcskével.

Ettől függetlenül biztos nem okoz gondot, ha általad vagy mások által "beprotezsált" sortárssal is bővítjük a létszámot, de erről én egyedül nem dönthetek, hiszen ez egy közösen szervezett program.

Azt hiszem akaratlanul is kényes témába nyúltam bele, úgyhogy mégegyszer elnézést kérek emiatt, senki sincs kizárva.

Zsu77

Új tag
Végülis elfogadtam amit mondtál,csak nem értettem vele teljesen egyet.Mert nem igazán állnak úgy anyagilag,hogy aktívan fórumozzanak,hiszen nincs még gépük sem.Én fölajánlottam nekik az enyém,hogy átjöhetnek,de most még nagy a stressz:minden a szigorú számok körül kering:óra,ch,inz,stb.Így könnyen érezhetik úgy,hogy nincs idő,pedig tudom,hogy kíváncsivá tettem.A másik,hogy azzal a tanáccsal,amit tőlem, az ismereteim alapján kaptak,nem biztos,hogy messze mennek.Én amit tudtam,mindent odatettem értük,meg hát ha tehetem,akkor teszek is,de biztos van olyan kérdésük,amit én nem tudnék megválaszolni.És egy valamit biztos nem tudok nekik nyújtani:elegendő bátorítást.Meg tudom dícsérni a gyönyörű eredményeket és értük is tudok drukkolni,de nagy a különbség a tudás alapú biztatás és a tapasztalati bíztatás között.Hiszen ha megnézed,akkor edukátor is csak diabos lehet,és ez nem véletlen.Nekem is a hajam égnek állt a gyermektelen védőnő okos terhességi tanácsadásától,pl.Persze az is igaz,hogy nem is biztos,hogy tudnának jönni,amit annyira sajnálnék,mert látom,hogy nem tudom őket eleget bíztatni.Meglássuk!

gabibaba

Aktív tag
Vettünk egy nagy levegőt, és megléptük, amit már régen kellett volna - váltottunk. Igaz, hogy ezentúl 60 km-t utazunk a kezelésért, de emberileg már az első alkalommal sokkal többet kaptunk. szerintem a régi helyünkön pezsgőt bontanak :). Nem volt könnyű döntés, de valamit már tenni kellett.

vighkata

Vettünk egy nagy levegőt, és megléptük, amit már régen kellett volna - váltottunk. Igaz, hogy ezentúl 60 km-t utazunk a kezelésért, de emberileg már az első alkalommal sokkal többet kaptunk. szerintem a régi helyünkön pezsgőt bontanak :). Nem volt könnyű döntés, de valamit már tenni kellett.

Heuréka!!!! Akkor mi is bezsgőt bontunk. Én sejthetem, hogy hova? Ez királyság, ha összejött!!! De akárhogy is, a lényeg. hogy összejött.

Oldal tetejére