Cukorbeteg gyermek táborozása

napocska

Őstag
Ügyes legényke ez a Máté!! :)
A pizzához, lángoshoz, pogácsához ezek szerint nem csak hogy elnyújtott formában, de több inzulint is érdemes adni, igaz? Mondjuk pl. a kenyérhez képest százalékban mennyivel többet? (ugyanannyi szénhidrátmennyiséget tartalmazó kenyér és mondjuk lángos esetében).
 

poe

Őstag
Az a baj, hogy ezt nem lehet megmondani, ki kell tapasztalni. Függ attól, hogy milyen liszt van benne, mennyire lett megkelesztve, megsütve... Ha egy helyről többször veszel, kitapasztalható, új helyről vett cuccnál mindig lutri picinykét.
 

tímeácska

Őstag
Az a baj, hogy ezt nem lehet megmondani, ki kell tapasztalni. Függ attól, hogy milyen liszt van benne, mennyire lett megkelesztve, megsütve... Ha egy helyről többször veszel, kitapasztalható, új helyről vett cuccnál mindig lutri picinykét.

Úgy bizony! De szerencsére (Zsuzsa néninek köszönhetően!) ugyan ott ették következő alkalommal a pizzát/lángost, sőt, a palacsintákat is mindig 1 helyen vették, éppen azért, mert úgy gondolta a tanárnő, hogy ha ugyan ott veszik, akkor nagy valószínűséggel nagyon más nem lehet a kaja, ugyan olyan alapanyagokkal, ugyan olyan mennyiségekkel és konyhatechnológiával készítik minden alkalommal a cuccokat! Pedig erre külön fel sem hívtam a tanárnő figyelmét, nem akartam ilyen "apróságokkal" terhelni, de Ő erre is gondolt!:cool:
 

napocska

Őstag
Akkor úgy látszik, muszáj lesz lángos cukrot emelő hatásvizsgálatba fognom :) Még úgyis szabin vagyok pár napig, majd próbálkozom. A csöves kukoricát így tapasztaltuk ki a hetekben, és úgy tűnik, hogy működik az, hogy ahány centi hosszú a cső, annyi gramm szénhidrát van benne :).
 

poe

Őstag
Megyek! Csak a biztonság kedvéért, ugye... :D:rohog:
Hé! Hatásvizsgálat vagyon írva, nem Tímeácska vizsgálat! Észre teccett venni? :rohog:
A centis dolgot én is kipróbálom, rendszerint túlbecsülöm a kukorica CH-t. Ámbár attól tartok, az is befolyásoló tényező, hogy mennyire gyenge, vagy öreg a cső...
 

tímeácska

Őstag
Összességében úgy látom - így utólag -, hogy semmin sem változtatnék, mindent ugyan úgy csinálnék, ugyan annyit mondanék el a tanárnak, ugyan azokat az "utasításokat" adnám Máténak és a felügyelő személynek, és semmivel sem adnék több cuccot (vagy mást) Máténak, ha most indulna táborozni! Tehát, véleményem szerint jól csináltunk mindent! Természetesen ehhez kellett nekünk is egy Zsuzsa néni, de most már, így, hogy látom, így is lehet "működnie" egy felügyelő személynek, hát... Így már az én elvárásaim is nőttek az esetleges más kísérőkkel szemben - mondván, hogy lehet ez így is, ennyi gyerek mellett is! És nem érzem azt, hogy óriási terhet jelentett volna Neki Mátém és a diabja!
 

poe

Őstag
Bezony, nekem is csak a GI lebeg a szemem előtt, nem is szívesen eszem így, de mártír típus vagyok... :)
 

poe

Őstag
Jól látod. :cool: És persze azt is szem előtt kell tartani, hogy fokhagyma és tejföl nélkül minden tudományos alapot nélkülöz a kísérlet, úgyhogy arra is szükség lesz... :( :)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nah, hát én úgy vélem, hogy Csigu tapasztalatára alapozva igencsak jogos igény, és elvárás az oktatásban lévő pedagógusok, gondozók ilyen szintű helytállása.

Mint ahogy egy ilyen kis cikk, ami tömören, lényegretörően mutatja be egy kis diabos közösség táborozását, mellőzve a sajnáltatást, panaszkodást. Nekem az utolsó bekezdés tetszett a legjobban, és az, hogy végre bátran mutatnak képet is az inzulinpumpáról egy nem diabos, hanem a "köznép" számára készült lapban.
Íme:
http://www.zalaihirlap.hu/hetvege/20110730_cukorbeteg_taborozok
 

borka

Őstag
Bátor tábor

[h=5]Nyolc napon át rengeteg nevetés, kalandos programok és esti mulatságok hangzavara tölti meg a Bátor Tábor tereit és termeit.”
Ha szeretnétek, hogy cukorbeteg gyermeketek ilyen hangulatban töltse a nyarat sorstársaival, akkor még nem késő jelentkezni a Bátor Tábor Diabetes turnusaiba!
Jelentkezési határidő: Március 25.
[/h]
http://www.batortabor.hu/hun/taborozoink-2/turnusaink-25/0/nyari_gyerektaborok-26
 
Oldal tetejére