Cukorbeteg gyermek

vende1

Új tag
Vicza!

Szerintem ez csak a kezelőorvoson múlik. Gyermek diabetológus?

A mi doktornőnk /három gyermeke van/ nem kizárólag a beállítással foglalkozik, hanem odafigyel a részletekre is. Gondolok itt szúrásokra, a mérésekre, a gyerek hétköznapi életére, hogy majdnem ugyanúgy tudjon élni,mint a többi gyerek.
 

mamago

Új tag
Arra gondoltam egy pillanatig, megérné más orvossal átállíttatni. De a legtöbb Mixtard-os is 3x szúr, az meg már elhanyagolható különbség ahhoz képest, hogy esetleg bezavar egy jól beállított állapotba. Amennyiben 4 szúrás mellett ingadozik, sztem semmiképp nem lesz jobb a 2-3x-i.
Bár az életviteltől is függ, nem ismerem a gyors inzulinokat, mire kell figyelni, stb.
 

vicza

Új tag
Igazából nem mernék belemenni egy átállításba most, hoszen végülis teljesen jól van. Mostanában a vacsi előttije nem volt jó, de sok hasznos, kedves tanács hatására megoldottuk a problémát. Egyszerűen előbbre hoztuk a vcsit, így már 1 hete nem mértem 10 felett. Nálunk ez azért nagy szó, mert néha hipó, egyéb miatt be be csúszott. De most nagyon stabilak vagyunk.

A Heim pálba diabetológiai szakrendelésre.
 

vende1

Új tag
Sziasztok!

Van még egy kérdésem a beadás helyeit illetően. A kislányom csak a karjába engedi beadni az inzulint. Egyelőre a két szúrást még el tudom helyezni rajtuk, de mi lesz később? Ragaszkodjam más területekhez vagy várjam ki amíg magától engedi pl. a hasába adni?
 

delfin11

Új tag
[ Ragaszkodjam más területekhez vagy várjam ki amíg magától engedi pl. a hasába adni?[/quote]

Mi a kezdetektől a vállába adtuk, máshová nem engedte. Kb. 3-4 hét után szerette volna saját magának adni az inzulint (látta a kórházban más gyerekektől). Vállába nem tudta, kénytelen volt a combjába adni. Én nem erőltetném, szerintem magától ki fog később alakulni.
Nyolc éves, másfél éve diabos kislány anyukája vagyok.
 

mamago

Új tag
Sziasztok,
nálunk is ez a helyzet, csak vállba szúrhatom. Eleinte ment az esti popsiba, majd több, mint egy éven át nem, vagy csak reggel kapott. Most nem tudom rávenni a váltogatásra. Egyszer engedte, jól beszorította a fenekét, persze azóta semmi remény.
(G.lom, az inzulin mennyisége se mindegy.)
Delfin, megnyugtattál.
 

mamago

Új tag
Látod, fel sem tűnt, h. azt írtad. Mindig vállbá-t mondok, ha erről van szó...valamikor majdnem oda adom:)
Jól viseli kislányod cukra az iskolát?
 

bogácsa

Új tag
mamago írta:
Látod, fel sem tűnt, h. azt írtad. Mindig vállbá-t mondok, ha erről van szó...valamikor majdnem oda adom:)
Jól viseli kislányod cukra az iskolát?

mi a különbség a váll és a kar közt?...bocsi a buta kérdésért,de nekem nem tiszta! :oops:
 

mamago

Új tag
Nem vagyok biológus, de asszem a váll a kar felső része. Jéé, akkor kar.
Minden váll kar, de nem minden kar váll. Vagy nem?:)
 

vende1

Új tag
Delfin11!

Az én kislányom novemberben lesz 4 éves, 20 hónapja dabos.
Az ő válasza is az, hogy majd ha ő fogja beadni , akkor a hasába adja. De ez nálunk még sokára lesz. Egyelőre a személyemhez is ragaszkodik,eddig még másnak nem engedte meg a beadást.
 

Rends

Új tag
Kedves Mamago!

Én vagyok az a "világjáró Úr " ahogy írod, való igaz, hogy a 49 éve meglévő diabommal eddig / szövődménymentesen / kétszeri szúrással éltem. Reggel Humilin R és Humulin M3 este ugyanez. Most július óta a Dr Somogyi Anikóhoz járok a II. Belklinikára / sajnos orvost kellett váltanunk/. A mostani beállítás az új módinak megfelelő 4x-i szúrás, reggel Humulin R+ Humulin N délben Humulin R délután Humulin R este Humulni N, eddig nagyon jól szuperál, csdak az időbeosztásomat kell átállítanom, mert az inzulin beadások miatt kissé másképpen kell szervezni a napokat. A doktornő azzal indokolta az átállítás szükségességét, hogy ha már eddig megúsztam a szövődményeket, akkor most még többet kell tenni azért, hogy ne is legyenek, ezt be kellett látnom, úgyhogy nem sokat ellenkeztem. Az életemet továbbra is úgy élem, hogy utazgatunk itthon és külföldön egyaránt, csak most már kevesebbet, mert sajnos feleségemnél egy áttétes májrákot állapítottak meg, és így az Ő kezelése a fontiosabb, mint az utazások.

Üdvözlettel Rends
 

delfin11

Új tag
mamago írta:
Jól viseli kislányod cukra az iskolát?

A lányom Mixtard 30 illetve Mixtard 20 inzulint kap, ezt szerintem elég nehéz az étkezésekkel összehozni (délben alacsony, uzsonna körül magasabb értéket mérünk.), ő pl. kétszer tízóraizik, az uzsonnát néha kihagyjuk. Négyszer négy, egyszer öt órájuk van, így ebédelni sem tud mindig ugyanakkor Délelőtt háromszor, délután háromszor torna, rövidek a szünetek 'nincs ideje' enni. Minden reggel próbáljuk megtervezni, kb. mikor mennyit egyen, de sokszor magára van utalva, egyedül kell dönteni.
Ebéd és uzsonna előtt mindig mér, egyébként ha szükségét érzi.
Mindezek ellenére általában 3 és 12 között mérünk, 10 fölött ritkábban, általában reggel fordul elő vagy néha délután, ha többet ebédel.
A Hgba1c-je is 6 szokott lenni (egyszer volt 7, akkor rendszeresen 10 fölött volt reggel)
Üdv, delfin11
 

mamago

Új tag
Rends írta:
Kedves Rends!

Köszönve jelentkezésedet: vannak olyan fórumozók, akik erőt adva a kezdőknek, bizonyítják, hogy fegyelmezett életmóddal bármire képes és sokáig teljes életet tud élni a cukorbeteg, akár tartalmasabbat, szebbet, mint a legtöbb egészséges ember. A jelenlétetek sokunknak fontos, ebben a topikban kisgyerekeink jövőjéért aggódó szülőként különösen.
Szomorúan értesültem feleséged betegségéről, gondolom, a kezelése is több rugalmasságot kíván az eddigieknél, napjaid megszervezését illetően. Ha jól emlékszem a régi fórumról, ő is 1-es típusú cukorbeteg.(?)
A jelenlegi nehéz időkben erőt, hitet, kitartást kívánok Mindkettőtöknek.
mamago
 

mamago

Új tag
Delfin11:

Szia!
Ügyes kislányod van, a felülvizsgálaton szerzett folyosói "tapasztalataim" alapján ezek nagyon jó értékek. Sokszor hallottam, hogy az egésznapos óvodából iskolába lépő gyerekek cukra elszáll, valszeg a stressztől.
 

Rends

Új tag
Kedves Mamago!
Köszönöm együttérző soraidat, valóban a feleségem is I es tipúsu cukorbeteg. Sajnos ez az alapbetegség párosult ezzel a rettenetes betegséggel amit így sokkal nehezebb legyőzni, már amennyire legyőzhető. az az igazság, hogy soha nem szabad feladni, harcolni kell a végsőkig, még akkor is ha a realitás a majdnem nullával egyenlő másképp ezt nem lehet elviselni. A diabetesszel kapcsolatban ha bármiben segíthelek légyszíves kérdezz, tapasztalataim alapján mindenben megpróbállak tájékoztatni.
Üdvözlettel Rends egyébként Gyuri vagyok.
 

christina

Őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Sorstársakat keresek akiknek hasonló kiskorú gyermeke van, mint az enyém! A fiamnál 5 hete derült ki a diab. akkor 2 hét volt hátra az egy éves szülinapjáig. Elég rosszul esett, hogy még egy rendes igazi saját készítésü csokitortát sem kaphatott. :( Az első sokk után már kezdünk helyre rázódni,de elég nehéz elfogadni. Én ápolónő vagyok (csak a II.tipusú diab.-el foglalkoztam) és ez lehet, hogy még rosszabb mintha laikus lennék.
A kérésem az lenne, ha tud valaki 1 éves gyereknek használható recepteket küldje el nekem. A gond az,hogy 25 g CH-ból elég nehezen oldom meg az ebédjét. Jól is lakjon, az életkorának megfelelő táplálék legyen.....Főzeléket főzelékkel eszünk, de szegényes a választék.
Előre is köszönöm! Christina
 

sz+sz anya

Új tag
Sziasztok !

Remélem jó helyen járok.
Azt szeretném tudni van-e köztetek olyan, aki lisztérzékeny , és mellette magas a cukra is. Most kerültünk ebbe az állapotba, idáig ( 6 éve ) "csak " a lisztérzékenységgel kellett megküzdenünk. Az egész jól ment. Sajnos a lányom szereti az édességet, és úgy néz ki, most erről is le kell mondania. Aki hasonló helyzetben van, jó lenne ha adna tanácsokat, mit ehet, mit lehet sütni neki, hol lehet kapni diétás, gluténmentes sütiket?
Előre is köszi.
 

bioszaky

Új tag
Az a fő kérdés, hogy mit jelent a magas cukra, milyen magas és hány kiló, valamint hány éves. I. típusú cukorbeteg? Milyen kezelést kap? Ezután jobban tudunk segíteni.
Megjegyzem: olcsóbb, biztonságosabb és nyugodalmas hosszú életet az életmódváltás hoz inkább, nem különféle álsütikkel próbálkozni, nassolni.

Christina, az I. típusú diabeteszben a beteg állítja be, hogy mennyit egyen. Itt te. Ahogy szokták mondani, az életmódhoz állítjuk a kezelést, nem a kezeléshez az életmódot. Ehet több szénhidrátot is, több inzulinnal, ha ettől nem hízik el. DE: inzulintól jól meg lehet éhezni, és serkent(het)i a hízást (testmozgással együtt kis mértékben az izmosodást).
Gyakorlatilag ugyanazt eheti, mint a többi gyerek. Merthát a többi gyereknek sem tesz jót a cukor, csoki, édes vackok. Mi az, amit nem ehet?
 
Oldal tetejére