Cukorbeteg kamasz

somcsika

Aktív tag
Tegnap voltunk diab.gondozáson. Emelték a reggeli bázisunkat most 2 egységgel, az estit pedig egy pár nap múlva 1-el.

Nagyon úgy tűnik, hogy vége a mézesheteknek. Én azért szerettem volna ha egy "kicsit" nagyon sokkal tovább tart.:rolleyes:
Anyuka kapott egy "kis" leszidást, mondván: nem kell ennyire görcsösen akarni a jót.
Most nem egyedül vártunk a doktor bácsira és ami számomra meglepő volt, hogy voltak ott olyan anyukák is akik annyira természetesnek vették ezt az "állapotot" és olyan könnyen veszik az akadályokat.

Sajnos hétköznapi feladataimból adódóan én félmegoldást nem ismerek. Emberek életével játszanék ha félvárról vagy könnyelműen venném a dolgokat.
 

poe

Őstag
Nem kell és nem is szabad félválról venni a dolgokat, de a görcsölés is csak ront a helyzeten. Bízz a lányodban, magadban, abban amit megtanultatok, illetve mit ezután fogtok megtanulni. ;)
 

somcsika

Aktív tag
Nem kell és nem is szabad félválról venni a dolgokat, de a görcsölés is csak ront a helyzeten. Bízz a lányodban, magadban, abban amit megtanultatok, illetve mit ezután fogtok megtanulni. ;)

Az én anyukám 14 évesen elhagyott, hogy milyen volt előtte arra már nem emlékszem, csak erre. Nem igazán tudtam milyen jó anyának lenni, követtem el hibákat, sokszor nem úgy cselekedtem ahogyan - így utólag tuom, hogy - kellett volna. De ezt jól akarom csinálni és lehet, hogy egyszer majd hálás lesz érte. Ha nem meg így jártam.
 

poe

Őstag
Az egyértelmű, hogy jól akarod csinálni, nem is kételkedtem ebben. Csak arra utaltam, hogy a túlzott idegeskedés, görcsölés visszafelé sülhet el. Csak nyugodtan, ügyesen, pozitívan!
 

somcsika

Aktív tag
Igyekszem, igyekszem úgy csinálni ahogy mondod.
Nézted már a feltett diabrammot a blogomban? (Szasza néven tettem fel)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
NEEEEM SEGÍT. K A M A S Z
Sokszor a guta ütés kerülget.:mad:
Én már nem tudom, hogy mit és hogyan kellene csinálni, hogy mindenkinek megfeleljen.
Büdös kölke. ;) Hagyd egyelőre, mert te a falra mászol, ő pedig jól érzi magát, hogy te a falon vagy.

Talán csak néhány hét, hónap, és rájön magától, hogy a dizájnosabb, jobb, kényelmesebb, pontosabb mérőke a megoldás, és az lesz a jó választás. :cool:
Mert ő választja, nem te mondod meg neki, hogy mit tegyen, mivel mérjen, meg különben is, meg mi az hogy már, meg nehogy már......:rolleyes:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Zsuzsi, az ilyen "csak azért is, csak azért se" kamaszoknál taktikát kell váltani.
Ha nem életveszélyes az, amit csinál, vagy nem csinál, akkor jobb a visszahúzódás a szülő részéről, mint az akármilyen okos, és megfontolt felnőtt segítség.
Ellenkezést vált ki a kamaszból, még akkor is, ha legbelül igazat ad neked.

Ilyenkor ők még talán nem is érzékelik, hogy ellenkeznek, szentül meg vannak róla győződve, hogy ők látnak tisztán, és nem értik, miért akarnak tőlük mást, mint amit ők jónak látnak.

Tényleg hagyd, hogy ő döntse el, hogy mivel mér. Ha teheti azt, amit akar, azt is fogja tenni, és lehet, hogy hamarosan a Go-val akar mérni.

Ha nem hagyod, hogy azzal mérjen, amivel akar, akkor te a falon leszel, és ő már csak azért sem fog a Go-val mérni, hogy neked bebizonyítsa, hogy neki már nem lehet ám akármit parancsolni. (Még akkor sem fog a Go-val mérni, ha azzal akarna, mert akkor be kellene látnia, hogy neked volt igazad, és vesztesként élné meg a párbajt. Ha nem birkózol vele, akkor nincs nyertes, vesztes.)
 

borka

Őstag
Az este közölte velem a lányom, hogy az új Akku-chek go-t nem fogja használni, mert "sokat" mér.
Így most kiadtam egy cukormérőért 16500 Ft-ot és ott fog porosodni a szekrényben.
Most kapjak agyvérzést vagy egy kicsit később?:mad:

Szia Zsuzsi !
Se most se később ne kapjál agyvérzést.Hagyd elöl a mérőt,de ne az Ő cuccai között.Legyen szemelőtt de ne feltünően. Meglátod előbb-utóbb piszkálni fogja,de vigyázz,hogy ne vedd észre.
Csak ismételni tudom amit Kata is írt,hogy nem szabad rágódnod a dolgokon,rá kell hagyni mindent.Meglátod egy kis idő múlva Ő fog hozzád menni,hogy segíts neki.Vágd be a durcit úgy ahogy Ő. Ne kérdezzél rá a vc.re,sem a kajálására.
Előbb-utóbb megfogja kérdezni,hogy nem érdekel a cukim?+az sem,hogy mi van velem?:cool:
 

somcsika

Aktív tag
Szia Zsuzsi !
Se most se később ne kapjál agyvérzést.Hagyd elöl a mérőt,de ne az Ő cuccai között.Legyen szemelőtt de ne feltünően. Meglátod előbb-utóbb piszkálni fogja,de vigyázz,hogy ne vedd észre.
Csak ismételni tudom amit Kata is írt,hogy nem szabad rágódnod a dolgokon,rá kell hagyni mindent.Meglátod egy kis idő múlva Ő fog hozzád menni,hogy segíts neki.Vágd be a durcit úgy ahogy Ő. Ne kérdezzél rá a vc.re,sem a kajálására.
Előbb-utóbb megfogja kérdezni,hogy nem érdekel a cukim?+az sem,hogy mi van velem?:cool:

Ez jóóó. A durcit én is simán be tudom vágni, de akkor rosszul járnak. Ezt pedig mindannyian tudják.;)
 

moncsi

Új tag
Lassan indítani kéne egy fórumot "cukorbeteg kamasz" vagy csak úgy egyszerűen "kamasz" címszóval. Az én fiam 12 múlt, én meg már kb 70, sőt hamarosan elhunyok, ha így folytatja. Ha valami olyat mondok, ami neki "nem jön be", vagy nem akar megcsinálni, fennhangon odavágja: - ANYA, 12!!!
Ami nála azt jelenti, hogy mit dumálsz te nekem, már átléptem azt a kort, amikor semmi beleszólásod az életembe! Ilyenkor enyhe szívgörcs, gyomorideg, meg 20-30 újabb ősz hajszál a fejemen! Hogy lehet ezt megúszni? Mármint egy szülőnek. Minden kamasz ilyen lökött? Én is ilyen voltam? (csak nem vettem észre?)
 

torkos

Új tag
A "kamasz panasz" történetet olvasva, óhatatlanul az azt megelőző napon - 2 nappal ezelőtt - történt Fórumozásomat juttatta az eszembe.
Összegezve:
209. oldal: "Ismét leírom: Engem csak az Optium Xceed érdekel!"
Hűséges maradok az Optium Xceedhez, nem veszek hozzá sem Navigátort, sem Omni Pod-ot."
210. oldal: "A lényeg változatlan: 1. Szeretem az Xceedet."

Nem mert a 70-hez közel járok!: én a "kamasz" pártján állok!
Okoskodásomra tudom, nincs szükség, nem is akarok, de már 1 ovis gyereknek is van véleménye. Az lényegtelen, hogy jó vagy rossz, de nagyon oda kell figyelni rá, minden bizalommal megbeszélhető. A "tizenhatezres" kárnál nagyobb megelőzhető.

Részemről nem durci, mikor azt írom ide, hogy:
1. Nem tartok igényt a 2. ssz. adatkábel megvásárlásra.
2. "Gaudeamus igitur!"

Üdvözlettel: Okoska
 

poe

Őstag
Itt nincsennek pártok... A képlet egyszerű, a diabetes kezelése elég nagy mértékben kötődik a technika fejlődéséhez, a modernebb kütyük egyszerűsítik a mindennapjainkat, jobb kezelést, jobb életminőséget tesznek lehetővé. Épp ezért, ha az anyagi lehetőségeink engedik, butaság nem lépést tartani a technika fejlődésével... Egy gyerek, különösen egy kamasz persze ezt nem gondolja így végig, de ők sem hülyék, értelmes beszélgetésekkel, a kezelésbe, döntésekbe történő bevonásával, ha lassan is, de érhető el eredmény. Kényszeríteni nyilván nem szabad...
"Tempora mutantur et nos mutamur in illis." ;)
 

somcsika

Aktív tag
Kedves Torkos,

Nem érzem magam visszamaradottnak, diplomám van, -ugyan nem gyereknevelésből- de van. Szinte nem volt olyan év amikor ne képeztem volna magam. Gyerekek és munka melett tettem le két középfokú nyelvvizsgát. Tehát az mondhatom, hogy a felfogásommal sem lehet túl nagy baj.
A gyerekemmel pedig úgy vélem, hogy nagyon jó kapcsolatunk volt. Nem a diabot okolom - ezt nem is hallhattad tőlem - amiért ilyen. Kamaszodik. Tisztában vagyok vele, hogy az erejét próbálgatja, és azt, hogy mennyire tudja majd megállni a helyét. Vagy mennyire tudja majd elfogadtatni magát másokkal, vagy mire lesz képes.
Korábban mi is mindent megbeszéltünk (kicsi kora óta). Iskolába tizenéveseket megszégyenítő szókinccsel ment. Valószínű azért mert nem csak tv-t nézett.

A tizenhatezres tételnél is megbeszéltük, hogy veszünk egy tartalék gépet, mivel télen elég sok problémánk volt a Dcont-ossal. Azt is közösen beszéltük meg, hogy miért ezt vesszük.
Azt, hogy végül most azt mondja, hogy mégse szeretné használni, azért, mert sokat mér, ugyan nem támogatom, de megértem.
Amikor egy 14 éves gyerek azért nem tízóraizik, uzsonnázik és pótvacsizik mert 10 fölötti értéket mér, annak azt hiszem csak egy oka lehet. Mégpedig az, hogy tudja és átlátja, hogy mivel jár.
Nem miattam nem eszik, vagy azért mert én azt mondom, hogy ne, hiszen én a reggelinél és a vacsoránál találkozom vele. Tehát símán ehetne akár úgy is hogy nem tudom. De nem teszi. Amiért nagyon büszke vagyok rá. Ha nekem ennyi önuralmam lenne, amennyi neki van, akkor talál nem lennék túlsúlyos.

Én is néztem az XCEED gépet, és sok jó véleményt hallottam róla. Viszont nekünk a havi kötsége került volna sokba, hiszen mi legalább 4 doboz csíkot használunk el egy hónapban. Ami egy másik kisgyerek mellett és a napi kiadások mellett nem bizos, hogy beleférne. Az utolsó filléreket kipetyerkázni pedig nem akarom, mert mi van akkor ha váratlan esemény üt be.

Az pedig, hogy aggódunk azt gondolom, hogy egy természetes folyamat.
Ha majd egyszer gyereked lesz és hasonló cipőben fogsz járni, ne felejts el, hogy most melyik oldalra álltál. Kiváncsi lennék, hogy érintettség esetén is arra az oldalra állsz-e.

Vitapartner én sem leszek, csupán a véleményem irtam le.
Amit azt gondolom, hogy sok serdülő ill. kamasz gyermek anyukája aki egyben diabos gyermek anyukája is hasonlóképpen gondol.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Hogy lehet ezt megúszni? Mármint egy szülőnek. Minden kamasz ilyen lökött? Én is ilyen voltam? (csak nem vettem észre?)
Nyugi, meg lehet úszni, túl lehet élni, ki lehet bírni.
Nem minden kamasz ilyen lökött, de amelyik lökött, azt néha lököttebbnek látjuk, mint valójában.
Valószínű te is ilyen lökött voltál, de érdekelt is téged akkor? Engem nem. ;) Most meg Denit nem érdekli.

Asszem jó forog a Föld.

Én már előre röhögök, hogy Deni is megkapja, amit tőle kaptam. Én is megkaptam Denitől, amit anyáméknak tettem (nem tettem) :rohog::rohog::rohog:
 
Dr. Ranschburg Jenő szerint kötelező így viselkedniük. És aki ezt nem teszi, azt ő "használat előtt felrázandó" gyereknek hívja.
 
Oldal tetejére