somcsika
Aktív tag
Én az ilyen állításokkal nem tudok mit kezdeni. Nem mérhető, nem bizonyítható -- már-már hit kérdése. A születés a maga valójában és minden körülményével az élet része. Én a magam részéről nem hiszem el ezt a feltételezést.
Tőlünk viszont a kórházban egyből a születési körülényeit is megkérdezték, sőt, ha az elején azt hiszem, hogy le is irtam, hogy a doktornő még meg is jegyezte, hogy milyen felelőtlen szülészek is vannak. Én Szandimmal több mint 2 napot vajjudtam, mire császár lett belőle.
Utána kezdtem el kutakodni a neten és többek között ez is fel volt sorolva a lehetséges okok között.
Bár jelzem, az, hogy pl. a korai tehéntejes táplás is szerepel és még sok minden, megint csak feltételezés, mert pl. az előbbi Nikiéknél is úgy emlékszem, hogy 15 hónapos koráig szopizott a babájuk. Sokakat hallottam már, hogy nem is adtak a gyereknek tehéntejet és sokáig szopott a csemetéjük és mégis cukorbeteg lett.
A védőoltásokat sem okolják, de a svéd kutatások mégis csak azt biztonyítják, hogy valamilyen szinten mégiscsak köze lehet a betegség kialakulásához, hiszen Svédországban és Franciaországban a legmagasabb a védőoltással való ellátottság és sajnos a cukorbeteg gyermekek száma.
Tegnap a spektrumon Jamie Oliver a Navajo törzsnél járt és az ők népszokásiait és ősi ételeiket próbálta a main világba átkonvertálni, hogy az ottani Navajo fiatalok ne a Mekki-ben és a hasonló gyorsétermekbe járjanak, mert sajnos náluk is ijjesztő mértékben nő a cukorbeteg gyermekek száma.
Azt gondolom, és ez már nem csak az én véleményem is, hanem az orvosunkké, hogy ez a próbléma már túl mutat a genetikán. Lehet okokat keresni, de a legfőbb ok és indok az az élelmiszerek ill. az élelmiszer alapanyagok genetikai változása és az a sok műsz.r amit meetettnek velünk, a nagycsomó ízfokozó és minden egyéb olyan táplálék amiért nem kell megdolgozni, mert szinte csak hozzávűgják az emberhez.
Azt gondolom, hogy a cukorbetegség is ugyanúgy ahogy a stressz egyfajta urbanizációs betegség. A stressz ellen is lehet védekezni. de valljuk be elég sok olyan szituáció van az életünkben ami nyomott hagy bennünk és még este vagy éjszaka is azt érezzük, hogy amiatt nem tudunk aludni, mert az agyunk nem tud lekapcsolni.