Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

tímeácska

Őstag
:-D :-D :-D Hipohonder vagyok... :mrgreen: Én ezt mindig is sejtettem... ;-):-D
Ha kérhetném, ezt magyarázza már el Valaki a diabetológusomnak, meg a nephrológusomnak, a kardiológusomnak... Köszike!

Zsu77

Új tag
Csiguka!Nehogy fölvedd!Én asztalom.:mad:
Mérgetes lettem...ismerem ezeket...mérgetes vadok...:mad:
Te csak érezd jól magad a hétvégén!:D

blaci

Őstag
A gyógyszertárban kiváltottam a havi adagomat és az optimum mérőhöz a tesztcsíkból csak 2 dobozzal akartak adni. Mondtam hogy nem, 3 doboz jár egy hónapra mindig annyit szoktam kapni. Erre azt mondja a gyógyszerész hogy legközelebb írjanak a receptre adagolást. A mennyiséget a receptre római számmal írják ha jól tudom az pedig rajta volt. Akko' meg milyen adagolást? Mondom hogy, nem mérem mindig ugyanannyiszor hol így- hol úgy. Na, nagynehezen kaptam 3 dobozzal. A recepten ugyan az volt mint máskor...:shock::cool2::roll::-D

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Egyszer nekem is latinul a 8-as számot írták a receptre (én 3 havit iratok egyszerre), és nem is kaptam meg a 9 dobozzal. A diabon meg a naplóban a 9-est rögzítették, így van egy doboz mínuszom, nem tudtam mit tenni. A receptet visszavihettem volna, hogy kijavítsák, de a rendelési idő utolsó betege voltam, és nem volt kedvem vacakolni, de nagyon bosszantó a dolog.

dg

Őstag
Ja! Csak az az észlény patikus hogy osztja a 8-at 3-mal???

Itt a lényeg: nem akarásnak nyögés a vége. Sokszor azt hiszik, élvezetből jár oda az ember milliókat költeni. Csak súgom: az az antibiotikum, amit magamba teszek most, 5000 Ft volt. Gyertyát is gyújtottam mellé, mikor bevettem, oly becses nekem!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Észlény patikus nem számol, hanem néz. A recepten 8 doboz van, akkor ő 8 dobozzal ad, mert annyit lát, ill. felajánlja, hogy vigyem vissza a receptet kijavítani. Az asszisztenske is figyelhetne jobban, hogy a beteg ne futkosson a jussa után. Egy receptre írni latinul a 9-est nem jelent nagyon munkát, mint 8-ast, csak nagyobb odafigyelést.
Üsse kavics, ha nem futkostam a jussom után, így jártam, de tanultam az esetből, legközelebb megnézem még a rendelőben a receptet, és sikítok, ha valami nem tetszik.

Régen, amikor a 1,5 ml-s patronról álltunk át a 3 ml-s patronra, akkor egyszer véletlenül a 1,5 ml-s patront írták fel, de azt ott észrevettem, és írtak is egy új receptet. Na azzal vissza kellett volna mennem, mert a 3 ml-s penbe nem tudtam volna használni. (vagy kettőt kellett volna beleraknom?)

dg

Őstag
:mrgreen:

egyébként nálunk meg a tűket írták mindig el, azt írták 31G és 0,25x6 mm, ami nem stimm. De ezt még meg tudtam beszélni, nem volt gond a patikában. Ehhez a mérethez a 28G dukál (ha meg fordítva írtam, bocsi, de ki nem megyek megnézni). Ám most demokratikusan se méret, se mennyiség nem volt a recepten, úgyhogy patikárius mondá: ezzel biza' kitörölhetem, s ráadásul három is van belőle!

Na, mondanom se kell, dehogy mentem vissza a dokihoz, én sem. Majd legközelebb, februárban.

Oldal tetejére