Szia Pusimelu!
Garatulálok a szuper helyedhez. Amit írtál az itt tanultakról, hát szóval én is valami ilyesmit gondolok a témáról. Visszaemlékezve az én kezdeteimre, bizony nagy segítség lett volna, ha akkor lett volna net, és egy ilyen fórum.
Az, hogy itt sokan többet tudnak meg, mint a diabon, vagy könyvekből, bizony így van. A diabetológiákon eddig sem volt, ezután sem lesz arra idő és enrgia, hogy ilyen bőségesen kioktassák a frissen felfedezett cukorbetegeket. Hiszen akkor minden betegnek nap mint nap ugyanaszt el kéne hadarni. Itt fórumon fel lehet tenni az infokat, és egyszerre több diabos tudja olvasni.
A könyvekkel meg az a baj, hogy nehéz olyat találni, ami laikusoknak szól, de mégsem dedós módon (bocsi), amit mindenki fúj kívülről, de alig ad hasznos infot. A többi könyv meg szakkönyv, azt alig értjük, hiszen nem nekünk íródtak. Na a kettő között vagyunk mi, a megszerzett infokkal, és főleg a saját tapasztalattal.
Mert a saját tapasztalat szerintem nagyon fontos, hogy megosszuk másokkal. Hiszen sokszor gondoljuk, hogy a problémánk, vagy kérdésünk banális, és az orvost nem zaklatjuk vele. De hát akkor kit kérdezhetnénk? Viszont ha itt olvasunk róla, máris tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül vele, és máris nem banális, amit annak gondoltunk.
Nagyon örülök, hogy leírtad a cukormérés "bújkálását" nem bújkálását. Hidd el, ez másnak is fontos, aki még nehezen alkalmazkodik egy új körülményhez. Mi is nagyon sokat tanulunk a "kezdő" diabosok életéből, én személy szerint fel tudom használni az edukáció során.