vighkata
Utolérhetetlen :) – moderátor
Diétás üccsi témában nekem USA beli tapasztalatom van. Hát akkora a kínálat, hogy sem bolt, sem étterem, sem gyorsétterem nem kínálja ugynazt a márkát. A gyorséttermekben van nagyobb tapasztalatom, és itt leginkább a különböző citromos ízesítések tetszettek. Én inkább csak limonádénak nevezném. Automatákból önöd magadnak, és annyit, amennyit akarsz. Ha a kaját megvetted, akkor lét annyit iszol, amennyi beléd fér. Minden automatán ott a felirat, hgoy mi van benne. Van cukros, light-os, és van csak aromával ízesített, abban ugye mesterséges édesítő sincs. A kávézókban (a Starbucks Coffee a kedvencem) hatalmas a választék édesítőből, cukorból és tej, meg tejszínből. Itt is megkapod az alapkávét, aztán odamész egy hatalmas pulthoz, és te ízesíted a kévédat. A nagyobb helyeken csak édesítőből 2-3 féle volt. Tejből és tejszínből is 2-3 féle, zsírmentes, laktózmentes (!!!), különféle ízesítések, mint pl, vanília, fahéj, gyömbér.
Ezt a hosszú litániát nem azért írtam, hogy hencegjek, hanem azért, mert a bőség zavarát leküzdendő, minden kipróbáltam, üccsiben, kávéban, és persze mértem és mértem. Soha nem tudtam tetten érni ezeknél az édesítőknél, hogy ne lenne jó, vagy rejtetten emelte volna a cukromat.
Az üzletek tele vannak a különféle aromával ízesített ásványvizekkel. Na az aromás cuccokat nem tartom egészségesnek, viszont hihetetlenül finomak, az itthon kapható aromás, ízesített vizekhez képest.
Szóval dőzsöltem, és szemtől-szembe kerültem a szakadéknyi külömbséggel. De nem kell a tengerentúlra menni. Itt Európában is működik a dolog, csak valahogy mi tartunk még mindig a fakeréknél.
Ezt a hosszú litániát nem azért írtam, hogy hencegjek, hanem azért, mert a bőség zavarát leküzdendő, minden kipróbáltam, üccsiben, kávéban, és persze mértem és mértem. Soha nem tudtam tetten érni ezeknél az édesítőknél, hogy ne lenne jó, vagy rejtetten emelte volna a cukromat.
Az üzletek tele vannak a különféle aromával ízesített ásványvizekkel. Na az aromás cuccokat nem tartom egészségesnek, viszont hihetetlenül finomak, az itthon kapható aromás, ízesített vizekhez képest.
Szóval dőzsöltem, és szemtől-szembe kerültem a szakadéknyi külömbséggel. De nem kell a tengerentúlra menni. Itt Európában is működik a dolog, csak valahogy mi tartunk még mindig a fakeréknél.