Filmajánló

nofre témája a 'Kávézó' fórumban , 2008 Október 26.

 1. frincifranci

  frincifranci Új tag

  Elég sok filmet láttam az utóbbi időben. Ha szeretnék kiemelni egyet, akkor a Szeress, ha merszet szeretném.
  Cím alapján nem keltette fel az érdeklődésemet, leginkább egy z kategóriás délutáni filmre asszociáltam. Aztán megnéztem a trailert és megtudtam, hogy az Amelie csodálatos életének a rendezőinek van benne a keze. És valóban, a film hasonló színvilágot használ. Egy fantasztikus sztori egy fiú lány barátságról és annak átalakulásából, vicces, játékos, megkapó módon. Zseniális jelenetek, remek szereplések, jó mondanivalók. Teljesen lenyűgözött.
  Azoknak, akik kedvelik az Amelie csodálatos életet, szerintem a Szeress, ha mersz is tetszene... : )
   
 2. dg

  dg Őstag

  Nagyon ígértes ajánlatokat olvasok itt, az utóbbi hozzászólásokban! Köszi mindenkinek, épp kezdtem kifogyni ötletekből!
   
 3. dg

  dg Őstag

  Az őrzők legendája

  (Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole)

  színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál animációs film, 100 perc, 2010  Elsősorban nagyobb gyerekeknek és mesét, animációs filmeket kedvelő felnőtteknek ajánlom ezt az alkotást. Nagyon szép látvány, hatásos zenei aláfestés jellemzi ezt az jó értelemben véve(!) egyszerű mesét. Benne van minden elem, ami a jó mesékben időtlen-idők óta benne kell legyen: a jó és rossz küzdelme, a hős útnak indul, útját kalandok, barátok és ellenségek övezik. Nagyon tetszett! Érdemes megnézni.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  blaci kedveli ezt.
 4. dg

  dg Őstag

  2011 nyarán: Cowboys & Aliens

  Nagyon kíváncsi vagyok, mert ez aztán (majdnem) mindent ötvöz, amit szeretek (sci-fi + western), nem beszélve a főszereplőről, aki -- nosztalgia ide vagy oda --, a nagy kedvencek között előkelő helyen van!

  Egy kis előzetes:

  <iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/F46VtW-JR8E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
   
  nofre és blaci kedveli ezt.
 5. christina

  christina Őstag

  "Az őrzők legendája

  színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál animációs film, 100 perc, 2010


  Elsősorban nagyobb gyerekeknek és mesét, animációs filmeket kedvelő felnőtteknek ajánlom ezt az alkotást. Nagyon szép látvány, hatásos zenei aláfestés jellemzi ezt az jó értelemben véve(!) egyszerű mesét. Benne van minden elem, ami a jó mesékben időtlen-idők óta benne kell legyen: a jó és rossz küzdelme, a hős útnak indul, útját kalandok, barátok és ellenségek övezik. Nagyon tetszett! Érdemes megnézni."


  Kedves Grácia!
  Köszönöm az ajánlót, a múlt héten az egész család megnézte.:)
   
 6. dg

  dg Őstag

  Igazán örülök!! :)
   
 7. napocska

  napocska Őstag

  Már megy a moziban ez a film:

  <object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RGWyilZPsxI?fs=1&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/RGWyilZPsxI?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

  Én alig várom, hogy láthassam!
   
  blaci, nofre és tímeácska kedveli ezt.
 8. tímeácska

  tímeácska Őstag

 9. dg

  dg Őstag

  barna84 és nofre kedveli ezt.
 10. dg

  dg Őstag

  barna84, tímeácska és nofre kedveli ezt.
 11. Gyömbér

  Gyömbér Tag

  Az utóbbi időben több filmet láttam, de ami megragadt vagy különlegesebb volt, az a Felhőatlasz... Láttam szinkronosan és eredeti nyelven is, ami nagyon tetszett: a jövőben játszódó részben a nyelvezet. Szenzációs... Igaz, igaz?
  Sok ismerősöm lehurrogta, sőt igazából szinte senkinek sem tetszett. Kinek, mi a véleménye?

   
  barna84 és dg kedveli ezt.
 12. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Nekem szinte mindegyik Marvel film (Vasember, Thor, Amerika kapitány, Bosszúállók... ) bejött az utóbbi időkből... könnyűek, nevettetőek, szórakoztatóak :) és ami még bejött: Felhőatlasz... Csak a szöveg miatt mi is 2x néztük meg, magyarul és angolul is szuper volt :)
   
  barna84 kedveli ezt.
 13. barna84

  barna84 Új tag

  Amerika kapitány :rohog:
   
 14. dg

  dg Őstag

  Én nem láttam a filmet, a leszóló kritikáit viszont hallottam. Ezek után biztosan megnézem, amint lesz egy kis időm rá! Felkeltettétek az érdeklődésemet! ;)
   
  nofre kedveli ezt.
 15. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Húú, majd írd meg a véleményed, tényleg kíváncsi vagyok... :)
   
  dg kedveli ezt.
 16. dg

  dg Őstag

  Megnéztem. :)
  Tetszett, nagyon érdekes film volt. Hosszú, de a sok rejtély, a fordulatok könnyedén ébren tartották a figyelmemet, úgyhogy nem tűnt fel a 160 perc. Külön érdemének tartom, hogy újszerűnek, eredetinek hat a közelmúlt (távolabbi is?) mozis palettáján.
   
  blaci és nofre kedveli ezt.
 17. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Örülök :) Nekem az tetszett még nagyon, hogy a „retrós” rész, retrósan is lett megvágva, a korra jellemzően... mintha tényleg több különböző filmet látnánk egyszerre, de mégis érthető, követhető.
   
  blaci és dg kedveli ezt.
 18. dg

  dg Őstag

  Sokat gondolkodtam még rajta másnap, biztos, hogy újra megnézem majd. Azt gondolom, hogy ez is azok közé az alkotások közé tartozik, amik másodszorra többet mondanak, vagy fogalmazhatnám úgy is, hogy "tömény", és az átgondoláshoz, megértéshez idő kell! :) Így elsőre, számomra az is megnyerő volt, hogy ellenpontozásos technikával nem billent ki a film sem a negédes, sem a megrázó filmélmény felé. Kaptunk mindkettőből! :)
   
  blaci, barna84 és nofre kedveli ezt.
 19. dg

  dg Őstag

  Pi életét láttátok?

  [​IMG]

   
  nofre kedveli ezt.
 20. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Én láttam, és nekem nagyon tetszett :)
   
  dg kedveli ezt.
: mozi, avatar

Megosztás